Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hvem har forstand på medicin

13468921

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Asklepios12

    Jeg tænkte over det du skrev om at tage en halv tablet mindre og bestemte mig for at prøve.

    Det har jeg nu gjort i et lille stykke tid. Mit blodtryk er endnu ikke steget og mine smerter i benene er blevet mindre. Der har åbenbart været lidt problemer alligevel med tabletten, som jeg faktisk ellers er glad for.

    Naturligvis ved jeg endnu ikke om det er for tidligt at sige blodtrykket ikke vil stige, men jeg har da lov at håbe, det ikke sker.
    Men hvis det ikke stiger eller meget lidt, så har jeg fået det bedre i mine ben.
    Jeg syntes bare lige du skal vide, jeg efterprøver det du skrev. Naturligvis tager jeg selv ansvaret, det er ikke tungere end det kan bæres.

    Faktisk kan jeg mærke kroppen har godt af jeg tager en halv tablet mindre. Heldigvis er der delekærv. Tale med lægen om det, nej tak, der har jeg ikke mødt nogen forståelse for mine problemer, så jeg klarer det selv. Jeg har et godt måleapparat. Det er både kontrolleret o.s.v.
  • Indstillinger
    Kære Persille

    Det er da helt utroligt hvad så lille en ændring i din dosis kan gøre for din livskvalitet!

    Du holder jo skarpt øje med dit blodtryk, det er også det eneste din læge ville kunne gøre hvis han var gået med til at sætte din dosis lidt ned. Jeg skrev nu også som jeg gjorde til dig, fordi at andre der læser med kunne få de samme ideer. Jeg ved at du er omhyggelig og er god til at mærke hvad din krop fortæller dig -og så har du et blodtryksapparat der er kalibreret så du kan holde øje med til blodtryk.

    Faktisk tror jeg heller ikke at din blodtryk stiger, jeg vil egentlig forvente at det paradoksalt nok falder en lille smule fter du er gået en halv tablet ned. Det skyldes, at når natrium bliver (for) lav så aktiveres hormoner fra binyren der får blodtrykket til at stige. Så kunsten for lægen er at give en dosis der sænker blodtrykket uden samtidig at sænke blod-natrium og blod-kalium for meget da begge dele kan føre til en blodtryksstigning.

    Og ved din sidste blodprøve lå du lavt i din blod-Natrium. I tillæg havde du ikke drukket helt nok, så den er sandsynligvis reelt en smule lavere end blodprøven viste. Det er også et tegn på, at du nok har fået lige i overkanten af atacand fordi du nedbryder det så langsomt.

    Jeg er spændt på hvordan det går med blodtrykket over den næste periode. Du må meget gerne skrive lidt om det. Det kunne jo være der var nogle læger der faktisk læste med og på den måde blev lidt klogere -selv om du nok finder det temmeligt usandsynligt, haha.
  • Indstillinger
    Nej, hvor sjovt du nævner det, for mit blodtryk er faktisk gået lidt ned. Jeg håber det bliver der. 139/88
  • Indstillinger
    Jeg skriver hvordan det går. Det må jo også være en smule interessant for dig, hvordan det arter sig.
    Ja, jeg håber sandelig nogle læger læser med. Nogle kan være fornuftige. Bare der ikke var så langt mellem dem.
  • Indstillinger
    Hej Asklepios12

    Jeg glemte helt i går, grundet min glæde over jeg havde det bedre, at fortælle jeg også er gået næsten halvanden kg ned i vægt.
    Kan du forestille dig min glæde over det. Jeg ville jo ende med at blive en elefant, hvis det fortsatte.

    Hvis du husker det blev jeg ved med at tage på siden jeg fik atacand. Jeg håber sandelig jeg igen kommer ned på min kampvægt, 60 kg.
    Den vægt har jeg haft i mange år lige til jeg begyndte på aracand, så gik den langsomt op.

    Min træthed er også mindre nu.
    Jeg tager IKKE 16 mg atacand mere, heller ikke selv om blodtrykket skulle finde på at stige en lille smule. Jeg tager 12 mg.
    I gamle dage sagde man blodtrykket skulle være alderen plus 100. Nu dør man af det, ak ja.

    Egentlig er jeg smadder nysgerrig om, hvad din uddannelse er. Du er en database af viden, som læger burde trække på.
    De giver medicin for sygdomme, men jeg har fået en stor mistanke om de fleste læger ikke kender meget til virkningen og slet ikke virkningen på det enkelte menneske.

    De dygtigste læger er dem der lytter og tænker sig om. De læger, der virkelig ved noget er heller ikke bange for at indrømme de ikke ved alt.
    Jeg har talt med et par stykker i tidens løb. Dejlige mennesker, som man følte, der var til at tale med.
  • Indstillinger
    Kære Persille

    Tillykke med vægttabet. Så skyldes i det mindste noget af din vægtøgning helt sikkert væskeophobning pga. for meget atacand. Tiden vil vise om du også smider resten. Altså Persille, du er et helt præmie-lærebogseksempel. Jeg kender flere der næsten ville græde af glæde over at din krop reagerer som den gør, for det tyder på at deres hypoteser er korrekte.

    Det er også interessant at du slet ikke er så træt mere. Men det understreger bare hvor vigtigt en god salt-balance er for at kroppens celler kan virke optimalt. Cellerne bruger nemlig den energi der opstår i forskellen mellem koncentrationen af især natrium og kalium hhv. indenfor og udenfor cellen til at optage næringsstoffer og komme af med affaldsstoffer.

    Dit blodtryk ligger faktisk flot. Især er det skønt at dit lave blodtryk ligger under 90 og at det høje ligger under 140, men det har det måske gjort hele tiden? Man er heldigvis blevet meget klogere, i gamle dage skulle det høje bare være 100 + alderen, indtil en vis grænse. Men i dag bliver folk rask væk over 90, og der er trods alt ingen der nogensinde har påstået at et systolisk blodtryk på 190 skulle være specielt sundt. Men det har vist sig, at heller ikke systoliske tryk på over 150 eller 160 er særlig smart for det slider helt enormt på blodkar, hjerte og nyrer. Man troede bare ikke at det var helt så slemt i gamle dage.

    Tak for dine pæne ord om mig nok engang. Altså, hvis du kendte min uddannelse så ville du nok få et slemt shok. Jeg tror faktisk slet ikke at du ville bryde dig om det. Men Sundhedsstyrelsen påstår at jeg er noget væmmeligt noget der begynder med l. Sjovt nok er der lige så mange bogstaver som i ordet lort. Det kan man så tænke lidt over...

    Men egentligt er det helt ligemeget. Jeg kunne være i princippet lige så godt være præsident Obama, hvem kan tjekke det når vi alle skriver under et brugernavn? Når der ikke er tale om en officiel hjemmeside, så kan hvem som helst jo udgive sig som hvem som helst, det er bare at google en person med den ønskede baggrund og så begynde at være stor i slawet her på Netdoktor.

    Så jeg har det i grunden rigtig godt med bare at være lille mig. Jeg ved jo heller ikke alting. Langt fra. Men jeg er god til at slå ting op og jeg har en baggrundsviden og har prøvet en hel del på egen krop, og disse ting kan forhåbentligt komme andre lidt til gavn. Men også jeg kan komme til at skrive noget sludder, så det er altid en god ide at være kritisk.
  • Indstillinger
    Hej igen

    Egentlig ganske morsomt du kunne gætte/vide det havde noget med væske at gøre. Jeg har nemlig i de sidste dage tænkt det samme. Jeg har rendt på wc , jeg ved ikke hvor mange gange om aftenen. Jeg er også spændt på om jeg kommer ned på "min vægt" igen. Det håber jeg.

    I flere år har mit blodtryk ligget på ca 160/95, ca. Jeg blev jo opgivet. Jeg blev syg af medicin. Men det har jeg fortalt.

    Først da jeg fik atacand også gik det ned. Det har ligget på ca 140/88 145/88
    Nu har jeg et par gange målt det til 135/76 sådan ca, det svinger jo. Jeg vil mene det er faldet en anelse, hvor jeg troede det ville stige en lille smule.

    Jeg gider ellers ikke måle det, men i denne tid gør jeg.
    Jeg er lidt svimmel i dag, kan du også regne ud, hvad grunden er til det.


    Jeg vil nu stadig påstå lægerne burde tale med en, som dig, der ved noget om medicin. Og nu er jeg nysgerrighed er det noget, der er blevet "diskuteret", det med virkningen af medicin.
  • Indstillinger
    Hej igen Persille :-)


    Altså, hvor du stiller nogle gode spørgsmål!

    Du skriver at du er lidt svimmel i dag. Har du målt dit blodtryk i dag? For den mest oplagte grund er nemlig at dit blodtryk er lavere end din krop har været vant til i årevis. Det tager lige lidt tid for den at få finindstillet det hele til dit nye præmie-blodtryk -135/76 er jo direkte smukt og helt normalt. Er det lige i dag lidt lavere så kan det sagtens være at din krop lige skal lidt op på dupperne, men jeg tror altså kun du vil opleve svimmelhed i en kort periode.

    Mht. om virkning af medicin bliver diskuteret, jeg går ud fra at du her tænker specielt på dine grimme oplevelser med det første atacand-kopiprodukt, så bliver der jo stadig lavet en del undersøgelser med patienter hvor bivirkningerne også kortlægges. Og der bliver i tillæg også lavet en del dyreforsøg for at dykke dybere ned i mekanismerne bag forhøjet blodtryk. Men det er jo ikke undersøgelser som almindelige praktiserende læger holder skarpt øje med, skulle de gøre det med hele det brede felt af sygdomme de dækker så havde de slet ikke tid til også at se deres patienter.

    Nej, sådan nørde-forskning har først og fremmest interesse for forskere og speciallæger. De skriver så nogle sammenfatninger med mellemrum til de almene læger, men da de jo helst ikke skal være hele afhandlinger så er der meget der ikke er plads til.

    Men du skal da i hvert fald have et stort tillykke med dit flotte blodtryk, at du er blevet mere frisk, ikke har så meget uro i benene og med at du igen kan passe dine bukser ;-)

    Det er virkelig dejligt at høre, Persille, for det lyder da næsten til at du har fået en langt bedre livskvalitet. Det værste er jo næsten, at når man har gået og været småtræt og med ben-uro i lang tid, så glemmer man helt hvordan det er at være det foruden. Men sikke en masse energi du må have fået så, for det må da næsten også betyde at du sover bedre om natten.
  • Indstillinger
    Hej igen

    Det var Amlodipin kopier, jeg blev syg af. Jeg tåler KUN amlodipin med Besylate.

    Atacand har jeg ikke været syg af, mente jeg. men dog tog jeg på og mine ben begyndte at gøre ondt. De bensmerter er på retur, jeg håber det bliver ved.
    Det mærkelige er, jeg syntes ikke mine ben hævede, det var musklerne, der gjorde forbandet ondt.
    Sidst jeg målte var blodtrykket140/76.

    Så jeg tror ikke det er blodtrykket, jeg er lidt svimmel af. Det svinger jo lidt op og ned. Men jeg tørster. Jeg har ikke diabetes, det er lige undersøgt.

    16/11
    Her til morgen er svimmelheden væk.
  • Indstillinger
    Jeg må sige du havde ret igen.
    Jeg håbede de 4 kg ville forsvinde lige så hurtigt, men nu stopper festen. Dem må jeg vist kæmpe for at slippe af med.
    Blodtrykket ligger stadig pænt 131/78

    Jeg ville virkelig ønske læger og medicinstuderende ville læse med og blive klogere.
    Det er meget lidt sjovt ikke at blive troet og så have det dårligt i flere år.
Log in eller Registrér for at kommentere.