Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hvem har forstand på medicin

1356721

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej
    Jeg har også skrevet "livstestamente", jeg vil ikke holdes liv i, hvis der ikke er noget at gøre. Bare man også kunne bestemme det, hvis man blev lam.
    Jeg vil så nødig ligge lam og være helt under andres "forgodtbefindende".
    Desværre må man endnu udføre den slags tortur i danmark.

    Andre mennesker vil jo så gerne bestemme, hvad man må eller ikke må. Jeg er meget nervøs for at tage ordet i forsamlinger, men jeg gjorde det en gang.
    Jeg blev så vred over, der var nogle, der ville bestemme om kvinder skulle have ret til abort eller ej. Jeg rejste mig og sagde, at det tilkom ikke andre at bestemme, hvad andre måtte eller ikke måtte. De kunne selv bestemme over deres krop og lade være med at få abort, men de skulle ikke bestemme over andres krop.
    Jeg ville ikke selv have abort, men jeg kunne ikke drømme om at ville bestemme over eller dømme andre.
    Men desværre, der er altid nogle, der vil have magt. Naturligvis skal vi have love, som man skal rette sig efter, men der er grænser, mener jeg. Nå, hm, det var et sidespring.



    Jo, min mor fik også lov til at dø. Hendes liv ville blive et helvede, hvis man var begyndt at "fodre" hende.
    Åh, den slags har jeg set. Hendes meget gamle mand sad der ofte. Hun kunne ikke røre sig, ikke tale, kun jamre.
    Men, det skal være efter aftale. Hvis den slags sker UDEN aftale burde det være strafbart.

    Jeg har fået svar fra lægemiddelstyrelsen, at de ikke kan gøre noget, det skal være en læge der ansøger. (Jeg sendte din forklaring med.) Den lov burde ændres. At man skal være helt afhænglg af, hvad EN læge mener og skriver, det er for galt.

    Jeg er også blevet rådet af "en" til ikke at skifte læge allerede. Lægen kender mig ikke og ved ikke om jeg er en hypokonder. Det samme vil en ny læge tænke.
    Så jeg er i tvivl om, hvad der er det rigtige at gøre.

    Jeg kan prøve den svenske amlodipin og hvis ikke jeg tåler den har jeg jo altid den originale medicin.
    Hvis jeg tåler den svenske model er alt jo i orden.
    Men hvor er jeg nervøs.
    Nu kender jeg gudskelov årsagen til jeg blev syg og kan passe på.

    Underligt system og dybt nedladende over for voksne mennesker.

    Der må jo være bæresalte i alt medicin ?? jeg tænker på sovepiller, som de tvang mig til at indtage på sygehuset. Jeg blev så syg, men det troede de ikke på, så jeg fik en stærkere dosis, så jeg kunne sove. Men det var mig umuligt. Hvor blev jeg syg.
    Jeg har ikke rørt den slags siden. Sovepiller, ha ha. Jeg skal da lige love for jeg ikke sov.
    Jeg sov lidt om dagen. Den tredie nat nægtede jeg at "åbne" munden og hvor jeg sov dejligt.


    citat
    Jeg håber du kan få ham til fornuft, ellers kyl ham ud! -Og smid din pose æbler efter ham så han ikke kommer igen :-)
    citat slut

    Det er rart at få lidt medhold, så føler jeg mig ikke så alene og som om det var mig, der var tosset i hovedet.
  • Indstillinger
    Hej Asklepios12

    Nu har jeg taget en dyb indånding og begyndt på den svenske amlodipin. Så må jeg se, hvad der sker. Går det ikke må jeg bide i det sure æble og købe originalen.
    Min læge har søgt om tilskud ved jeg fra sekretæren, men da der ikke er kommet noget svar til mig regner jeg ikke med noget. Gad vide, hvad han skrev.
    Men Ok, han søgte under alle omstændigheder. Han stak mig ikke en løgn, som det blev gjort hos den anden læge. Jeg vil hellere have sandheden, så kan man altid handle ud fra det.

    Jeg finder det helt forkert vi stadig ikke regnes for voksne nok til at vide, hvad der sker bag ryggen af os. Jeg ville gerne kende ansøgningen og svaret.
    Jeg ville også gerne læse min journal, det har jeg ret til, det ved jeg, men det er ikke særlig nemt i praksis.
  • Indstillinger
    Hej Persille

    Jeg forstår godt du er lidt nervøs ved at prøve kopien. Der er jo desværre den lillebitte mulighed at det er et tablethjælpestof du reagerer på, og de er hemmelige.

    Men de symptomer du beskrev, tyder nu på at du havde fået en forgiftning pga for stor dosis fordi din lever ikke kan nedbryde medicinen så hurtigt som gennemsnittet af os. Jeg har tjekket min forklaring til dig hos en ekspert jeg kender, og han er enig med mig i, at grunden til at du bedre kunne tåle originalen er, at den er mere fedtopløselig end det kopipræparat der gjorde dig så syg. Ved det kopipræparat får du altså meget mere aktivt stof frit i blodet end ved originalen fordi din lever ikke kan nedbryde medicinen hurtigt nok.

    Når du får originalen, er mere af medicinen bundet til protein i blodet og i kroppens fedt, derved får du en mere jævn frigivelse af stoffet og så kan din lever følge med.

    Så du kan rolig tage min forklaring med til din læge, den er relevant ved al medicin der nedbrydes vha. leverenzymet CYP 3A4 og det bør din læger lige tjekke inden de udskriver dig noget medicin af enhver slags.

    Skulle du blive dårlig af den nye kopi, så prøv at kontakte din læge og aftal at du nedsætter dosis, hvis du altså har mod på det. Du må IKKE gøre det på helt egen hånd, du får jo din hjertemedicin af en grund.

    Mht at læse journalen. Jeg ved ikke om det er en god ide. Jeg ved at jeg selv ville komme i meget dårlig humør af at læse min. Jeg kender mine tidligere læger godt nok til at vide, at visse har skrevet nogle meget forkerte ting. Man kan ikke slette i en patientjournal, så jeg ville ikke få andet ud af det end dårligt humør.

    Det kræver også at man kan "oversætte" lægelatinen og lægejargonen til normal dansk. Nogle helt almindelige formuleringer kan faktisk virke fornærmende hvis man ikke ved at det er den normale måde at beskrive en helt normal person på, det har jeg set et par gange. Jeg mener at have læst at der i Kbh-området var en virksomhed der tilbød "oversættelse" af patientjournaler, men de ved helt sikkert hvad de skal have for det.

    Held og lykke med det hele Persille :-)
  • Indstillinger
    Tusind tak for dit svar.
    Jeg kunne ikke lade være med at grine over dine kommentarer om journalen, for jeg tror så absolut du har ret.


    Da jeg for over 30 år siden flyttede til en anden by og fik en ny læge, som jeg faktisk blev godt tilfreds med, bad han om jeg ville bede min "gamle" læge om at sende min journal. Det ville raden ikke og det forstår jeg godt med alle de fejl han lavede. Det fandt min nye læge ud af.

    Bl. andet havde han fyldt mig med nervemedicin, som var helt forfejlet. Der var noget andet galt, en fysisk sygdom, som jeg heldigvis er kommet over for mange år siden.
    Så jeg er glad over, jeg skulle flytte og fik en anden læge. Ellers havde jeg vel været indlagt på Sct. Hans i dag. Om ikke for andet, så var jeg blevet skør af den medicin.

    Et familiemedlem, langt ude, må jeg hellere tilføje, tilbragte næsten hele sit liv der, hvor hun blev opdraget til at opføre sig pænt. Det er skam ikke løgn, for jeg var med engang på besøg, hvor hun var lagt i seng, fordi hun havde været "uartig". Det fortalte hun selv : Jeg har været uartig.
    Jo, det fungerede "godt". Nå, men det er sikkert blevet moderniseret, det kan man håbe. Jeg har kun været der den ene gang og blev bange.

    Jeg har sikkert fået så hatten passede i den gamle journal. Så det er godt han ikke ville udlevere den. Gad forresten vide hvor den blev af. Den læge er død, så hvad mon man gør med alt, hvad der er. Det har jeg ofte tænkt på.


    Jeg er meget glad for du har spurgt et ekspert og svaret var det samme, som dit. Det gør mig mere rolig. Jeg tager en kopi af begge dine svar, det skal med til lægen, når jeg engang møder ham igen.

    Jeg tror desværre ikke dosis kan sættes ned, for tallet ligger fint nu, men kan ikke så godt tåle at blive højere, hvis man skal rette sig efter de oplysninger "De kloge" giver.
    Inden da havde jeg et alt for højt blodtryk i flere år, for jeg tålte jo ikke medicinen og lægen var tilsyneladende ligeglad.
    Joe, jeg var hos en vældig flink specialist, han troede på mig, men fandt desværre ikke løsningen.
    Jeg var hele tiden så syg, som jeg har beskrevet, hvor jeg bl. a. besvimede og slog mine briller i stykker. Så jeg sagde selv, jeg orkede ikke at blive ved.

    Det ville heller ikke have hjulpet, for jeg fik jo hele tiden, den kopi jeg ikke tålte med Mesilat.

    Tusind tak for dine svar, som jeg er meget glad for. Tak for hjælpen. Den har været mere end brugbar, den har reddet mig.
  • Indstillinger
    CITAT
    Jeg forstår godt du er lidt nervøs ved at prøve kopien. Der er jo desværre den lillebitte mulighed at det er et tablethjælpestof du reagerer på, og de er hemmelige.
    CITAT SLUT

    Nu har jeg indtaget ca 7o tabletter og desværre er jeg nu begyndt at hoste og få svien i brystet samme sted, som før. Jeg bløder dog ikke på hovedpuden.
    Der må være andet i tabletterne, jeg ikke tåler.
    Ærgeligt amlodipin pfizer ikke er på markedet. De vil sikkert tvinge dem, der ikke tåler kopierne til at købe den dyre medicin. Jeg ser heller ingen anden udvej, jeg kan ikke udholde smerten i længden.

    Man føler sig som en hypokonder, når lægen ikke tror på noget af det man fortæller. Men det er da ualmindeligt DUMT af de læger, der afviser uden at vide noget sikkert. Det er jo kun, hvad de TROR.

    Men selvfølgelig man skal bare læse lidt historie, så ser man hvor svært læger kan have det ved ny kundskab. Som f.eks. den stakkels læge, der kæmpede for at få rene hænder og redskaber indført.
    Han blev spærret inde på en galeanstalt. Nåe ja, man bliver vel også lidt småtosset over alt den modstand. Det er der jo ikke noget at sige til, men ligefrem sindssyg, !!!!!!

    Jeg er glad for ikke at skulle diskutere med nogen læger om mine brystsmerter, jeg kan "bare" købe originalmedicinen. Men hårdt er det at høre: Jeg tror ikke på det.
    Engang i fremtiden bliver de klogere, som det er sket med så mange andre ting i historiens forløb.
  • Indstillinger
    Jeg er begyndt at tage silica, som så mange gange før.

    Jeg læser der står:Fyldemiddel ( mikrokrystalliskcellulose) agerpadderokkepulver, ølgær, tangmel, stabilisator ( polyvinpyrrolidon) overfladebehandlingsmiddel ( magnesiumsalte af fedtsyrer, hydroxypropylmethylcellose, akaciegummi, talkum, shellak, carnaubavoks, zinkglukonat, farvestof ( titandioxid) polyfructose, D-biotin.

    Ih, du milde sikken en lektie. Kan det have indflydelse, hvis du orker at svare.
  • Indstillinger
    Jeg ville holde mig langt væk fra piller som indeholder tilsætningsstofferne: polyvinyl pyrrolidon (plastik) og titandioxid (et hvidt farvestof).
    Prof. Vera Stejskal, Sverige har skrevet noget om emnet.

    Bemærk venligst at angående det plastik, som tilsættes mange piller, så har kært barn mange navne.
    Det kan f.eks. også hedde: "polyvinylacetat-crotonsyre copolymer".
    Hvis altså tilsætningsstofferne overhovedet er deklareret, når man googler på præparat-navnet + produktresume.
  • Indstillinger
    Der står mange gode ting om agerpadderokke, men jeg kan godt se der er fyldt flere stoffer i nu end før i tiden.
    Jeg ville frygtelig gerne tage det, for det hjælper på hår og negle, meget. !!

    Men jeg må være blevet en sart "blomst" på mine ældre dage. Mine mave kunne før tåle ALT, men nu skal jeg passe lidt mere på med, hvad jeg sætter til livs.

    Ældre mennesker, !! jeg kan godt se min ganske unge læge smilede venligt og lidt overbærende til mig. Man kan ikke rigtigt regne med hvad ældre mennesker siger, såe....

    Jeg husker fra min egen ungdom, at vi tænkte, ældre mennesker forstår ikke så meget.
    Jeg elskede min farmor højt og hun var meget gammel. Sygeplejersken skulle give hende nogle indsprøjninger, naturligvis med en gammel nål. Hun havde ry for indsprøjtninger, der gjorde ondt.

    Nå, men jeg havde usigelig ondt af min gamle farmor, for jeg var meget bange for "nåle", men jeg tænkte: Heldigvis er hun gammel, så mærker hun ikke så meget.
    Sikken en gang sludder og vrøvl, det har nok været lige omvendt. Hun var kun skind og ben.

    Det korte og lange er, jeg siger tak for din oplysning og holder op med at tage silica og ser om det så går bedre med blodtryksmedicinen.
    Hvis jeg bare skal passe gevaldigt på med, hvad jeg indtager, så er det jo meget billigere at stoppe med silica end med kopi amlodipin.

    JEG PRØVER. Tak for svar.
  • Indstillinger
    Hej Persille

    Det var dog på godt jysk træls, at du er begyndt at reagere på din kopi-medicin. Der må være noget i tablethjælpestofferne du ikke kan tåle, måske din lever på sine lidt ældre dage, er blevet langsommere til at omsætte visse stoffer.

    Hvis jeg var dig, ville jeg spæne ud og købe noget mælketidsel/marietidsel i god kvalitet. Det er svært at tage for meget af, så du kan rolig tae dobbelt dosis. Mælketidsel er en plante fra den amerikanske prærie, det er gammel indianermedicin og noget af det eneste der kan redde leveren hvis man har spist hvid fluesvamp.

    Den virker specifikt i leveren som antioxidant og hæmmer binding af giftstoffer til levercellernes celleoverflade.

    Kilde: Abenavoll L et. al; Phytother Res 24(10);1423-32 2010 -søg på Pubmed

    Særlig den sidste virkning kan være din redning, Persille. En af leverens vigtigste roller er at sørge for, at stoffer der er giftige for os kan bringes på en kemisk form så de kan udskilles via nyrerne, dvs. bliver vandopløselige. Nu er leveren ingen professor i biokemi, men har sin nuværend metode efter "trial and error"-metoden gennem miliionvis af år i evolutionen. Men i dag udsættes leveren for oftere for kemiske forbindelser den ikke er designet til (jeg siger oftere, for hvid fluesvamp har samme problem), så når den prøver at lave giftstofferne vandopløselige, kan den i praksis komme til at gøre problemet meget støre. Jeg vil lige gentage, leveren er ingen kemi-professor, den tester IKKE om stoffer i forvejen er vandopløselige! Og oftest er problem-stofferne vandopløselige i forvejen, dvs. når leveren så sætter vandopløseligheds-grupper på (hydroxygrupper), så får man reelt en oxidant, dvs. et skadeligt meget reaktivt stof.

    Summa summarum, jeg tror du vil have godt af mælketidsel i god kvalitet, i sidste ende kan det spare dig for en masse problemer og penge!

    Jeg er helt enig med Brugernavn, og synes i det hele taget at man skal holde sig fra kosttilskud med en så imponerende liste af tilsætningsstoffer. Ofte dækker det over en dårlig kvalitet. Jeg tager selv silica fordi jeg har problemer med mine sener.

    Min silica er fra Lamberts Healthcare. Her er hjælpestofferne: Hydroxypropyl methylcellulose -et hvidt stof lavet af træmasse som bruges til at lave kapslen, ris pulver og magnesium stearat.
  • Indstillinger
    Tusind tak for rådene. Tak for oplysningen om silica. Jeg kan se på mine negle det hjælper. Det er først nogle få dage efter jeg startede med dem svien er begyndt igen.
    I første omgang tænkte jeg jo bare på amlodipin, men kom så i tanke om silica.

    Jeg undrer mig over det svier/brænder lidt nederst i halsen og et stykke ned. Faktisk lige til ribbenene "deler" sig. Jeg håber du forstår.

    Er det leverens skyld, at det virker som om disse stoffer "ætser." ??
Log in eller Registrér for at kommentere.