Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hvem har forstand på medicin

1235721

Kommentarer

  • Indstillinger
    Kære Persille

    Jeg er meget beæret over al den tillid du viser mig. Men husk at jeg kun er en eller anden på nettet!

    Umiddelbart ser disse ting helt fredelige ud i forhold til din amlopidins nedbrydning i leveren.

    Jeg har for en sikkerhed skyld lavet en krydssøgning på Pubmed med agerpadderokke og lever, ølgær og lever samt tangmel og lever.


    De tilsætningsstoffer du nævner ser også uskadelige ud, det er almindelige ting i fødevarer.

    Med tanke på, hvor følsom du åbenbart er vil jeg anbefale, at du starter med at tage kosttilskudene én ad gangen, dvs. at du i en periode prøver hvert tilskud for sig i et par dage, og herefter ligeledes lægger ét tilskud til ad gangen efter nogle dage. På den måde kan du mærke hvad din krop siger til det enkelte kosttilskud og til kombinationen af dem sammen med din medicin.

    Det kan godt være at du synes din krop er en smule besværlig når den kan finde på at reagere så kraftigt på medicin, men hvis jeg var dig ville jeg se det som sådan at du har en effektiv skildvagt, der sørger for at du ikke forgifter din krop uden at du opdager det. Så lytter du bare til den, så overlever du såmænd sikkert os alle sammen, Persille ;-)
  • Indstillinger
    Hej igen, Asklepios12

    Ja, jeg husker du er "en eller anden fra nettet". Jeg kunne ikke drømme om at give dig ansvar for noget, hæhæ.

    Jeg tænker og vurderer meget om alting. Jeg vil slet ikke tage noget ekstra i øjeblikket, for jeg købte membrasin og alt koster en formue. Jeg "samler" oplysninger og "gennemtænker". ( Kan du ikke høre, det knager. )
    Hm, det skulle jeg vist være den sidste til at sige, for jeg glemte jo lige i første omgang, jeg havde taget silica. Men heldigvis kom jeg nogenlunde hurtigt i tanke om det. Det sker ikke igen. Jeg er blevet forsigtig.

    Og efter jeg er stoppet med det, hvilket jeg gjorde lige med det samme, da Brugernavn1 skrev om det, er alting bare i orden igen, hurra. Ingen svien mere.
    Jeg er overbevist om du har ramt plet, for det hele passer som "hånd i hanske." Lillespir skrev for længe siden det kunne være kopimedicinen og du gav mig oplysning om "hvad det hele ville sige".

    Noget jeg jo nok mener læger burde have vidst og så hjulpet mig, i stedet for bare at vrisse: Det er IKKE medicinen og det skal vi IKKE diskutere.
    Jeg kan kun sige til den læge: Tak for ingenting.
  • Indstillinger
    Hej Asklepios12

    Jeg har det stadig godt med amlodipin Krka. Ingen svien, ingen brænden, ingen hosten og ingen blod på hovedpuden.
    Tænk, at læger ikke vidste grunden til alle mine smerter var bæresaltet, men bare troede jeg var hypokonder.
    Åh, jeg kan ikke lade være med at tænke på Per Finks termmodel, den var jeg da på et tidspunkt kommet under er jeg bange for, hvis ikke det havde været for de oplysninger jeg har fået.

    Tilmed, da jeg fortalte min daværende læge jeg ledte på nettet sagde hun, det burde jeg ikke gøre. Hvis ikke det var så sørgeligt ville jeg grine højt.

    Nå, men det var et lille sidespring. Næe, jeg ville spørge dig om du også kender grunden til dette her.
    Jeg har i mange år vejet 60 kg. Men i den tid jeg har taget atacand har jeg taget 5 kg på. Hvorfor mon, jeg ville meget gerne af med dem. Mit tøj, mit tøj. !!
    Min levevis er den samme.
    Men naturligvis er jeg blevet et par år ældre, hmm.
    Jeg kan ikke droppe atacand, mit blodtryk er nu fint, men da jeg er så pokkers nysgerrig ville jeg gerne vide, om muligt, er det atacand der har skylden. Eller er det mig.

    Ps. Jeg håber inderligt, den kvindelige vagtlæge, som snerrede af mig, læser dette og bliver klogere. En lægeeksamen er ikke ensbetydende med de ved og kan alt. Vi andre ved man lærer hele livet.
  • Indstillinger
    Kære Persille

    Altså, hvor er jeg glad på dine vegne! At det går så godt med kopimedicinen når bare bæresaltet er det samme som i originalen. Det er trist dine læger har været så enøjede - og stoiske.... Trist når det egentligt dækker over uvidenhed. Det er en ting ikke at vide alt, det er langt værre at være uvidende om at man er uvidende!

    Jeg håber det går ham Fink som hende hjerneforskeren, Penkowa. At nogle i systemet på et eller andet tidspunkt finder ud af, at kejseren ikke har noget tøj på.

    Nå, tilbage til dit spørgsmål.

    Jeg har kigget lidt på det store net, og kan se at en meget meget lille procentdel -0,4% i en undersøgelse, oplevede bivirkninger som vægtøgning ved atacand.

    Altså, det bedste ville være hvis du på en eller anden måde kunne liste dig i nærheden af en nål og få taget en blodprøve for dit serum-natrium, kalium samt albumin (som inddirekte udtryk for osmolaliteten), samt levertal (især ALAT og basisk fosfatase).

    For ligger dit natrium- og din osmolalitet lidt for lavt, kan det bevirke at du ophober vand og derfor tager på. Selv lettere påvirkede levertal kan også bevirke vægtøgning.

    Er levertallene lidt skæve, så prøv i første omgang at tage noget mælketidsel og B-vitaminer.

    Receptorerne (nøglehullerne) som atacand blokerer sidder kun i hjertet og i nyrerne, så det burde ikke umiddelbart påvirke dit stofskifte. Men man ved stadig langt fra alt om stofskiftet, så det kan ikke helt udelukkes alligevel.

    Det kan godt være at du alligevel ligger lige på grænsen til at få for meget atacand, fordi du nedbryder det så langsomt. Åh, bare du dog havde en læge der var til at snakke med, for det er ikke særlig smart at pille ved doseringen uden at det læge-overvåges.

    Men har du et blodtryksapparat kan du jo sådan set overvåge dit blodtryk selv. Og evt. tage en halv tablet mindre hvis intet andet virker. Det er ikke noget der kan anbefales, men nøden lærer også en at være kreativ. Men stiger blodtrykket, så må du i stedet ud og købe nye bukser...

    NB! Dette her skal IKKE opfattes som en generel opfordring til at eksperimentere med lægeordineret medicin på egen hånd!!!!! Det kan i værste fald være direkte livsfarligt!
  • Indstillinger
    Hej Persille

    I alle de år, jeg tog Atacand (fra 1998-foråret 2012) tog jeg ikke på. Derfor kan det jo godt være, at du gør det. Vi er jo alle forskellige. Men jeg synes lige, at jeg vil nævne det.

    Derudover vil jeg mene, at du er i din gode ret til at bede om de blodprøver, som man normalt får foretaget med regelmæssige mellemrum, når man er i blodtryksbehandling.

    Jeg ved godt, at du er træt af læger, og at du ikke bryder dig om at komme hos lægen. Men jeg mener altså, at det er vigtigt. Så vidt jeg ved, er det normalt, at man får taget disse blodprøver en gang om året, hvis der ikke har været unormale tal før.

    Og hvis der faktisk har været unormale tal, så skal prøverne tages lidt oftere. Jeg får taget blodprøver i forbindelse med blodtryksbehandlingen ca. hvert halve år, fordi der hos mig mange gange har været (lidt) for lavt kalium, og et par gange har været unormale levertal.

    Hos min læge er det sådan, at jeg - via internettet - kan bestille tid ved sygeplejersken til blodprøver. Jeg kan endda komme uanmeldt på særlige dage, hvis jeg kommer mellem 7.30 og 8. Men i det tilfælde skal jeg lige sende en mail til lægen først og spørge, om det er i orden, at jeg får tjekket f.eks. kalium, eller væsketal, som de kalder det.

    Svaret kommer via mail et par dage senere. Så selv om min læge er flink og venlig, behøver jeg faktisk slet ikke møde hende personligt, når jeg bare skal have taget en blodprøve.

    Og sygeplejerskerne i mit lægehus, som tager blodprøverne, er faktisk også søde.

    Jeg synes altså, at du skulle overvinde din modvilje og få taget de blodprøver ;o)

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej begge to

    Mange tak for svar. Jeg kan godt huske, Kameliadamen, at du ikke tog på af atacand, som jeg i øvrigt ellers er glad for. Jeg har aldrig haft besvær med den tablet. Kun det, at jeg langsomt har taget på.
    Og man aner jo aldrig om der er røget for meget indenbords eller det kunne være noget andet. Jeg spiser dog kun det jeg altid har gjort, måske næsten mindre.

    Jeg har næsten lige fået taget blodprøver. Der står ud for P-Natrium-ion 137
    P-Albumin 47!HI P-kalium- ion 4,3.

    Er det som det skal være og var det det du mente, Asklepios.

    Mange, mange venlige hilsener til jer begge to.


    ps.
    samt levertal (især ALAT og basisk fosfatase).

    Det kan jeg ikke se der står noget om på listen.

    Sludder og vrøvl, (jeg ser jo ikke så godt) der står:
    P-Alanintransaminase ( Alat ) 26

    Der står forresten en stjerne ud for: P-Bilirubiner total 3!LO

    Jeg skulle ikke sende så hurtigt, for det er briller på og af og glo på det skrevne. Der er også en stjerne ud for P-Albumin 47!HI

    Jeg har ingen som helst forstand på de tal. Lægen har jeg ikke talt med, men det er måske nødvendigt, eller....
  • Indstillinger
    Hej Persille

    Jeg kan godt huske, at du skrev, at du snart skulle have taget blodprøver. Godt, at du faktisk har fået det gjort.

    En hjælp til forståelse af blodprøvesvarene kan du finde her:

    http://www.dr.dk/sundhed/Sygdom/Blodpro ... 2438_1.htm

    Som du kan se, skal levertallet ALAT, altså P-alanin aminotransferase for kvinder være 10-45, så 26 må være fint.

    Jeg forstår ikke helt, hvad du skriver om dine tal for bilirubiner og albumin. Men du kan selv se, hvad tallene skal være, for at være normale.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej Kameliadamen

    Det er altid så hyggeligt at snakke med dig. Du har virkelig været mig en trøst i de par år, hvor det gik ad H til. Bare det at have en at snakke med er godt. Tænk en tålmodighed du har haft med mig.

    De tal med stjerner ved, ligger ikke inden for det normale og jeg aner ikke, hvad det betyder.
    Hvis ikke Asklepios giver mig svar bliver jeg vel nødt til at spørge lægen.


    P-Albumin 47!HI

    P-Bilirubiner total 3!LO

    Hvad det så betyder, det ser mærkeligt ud
  • Indstillinger
    Kære Persille


    P-Albumin 47!HI

    P-Bilirubiner total 3!LO

    Prøverne er ikke til at dø af grin over ,selv om man kunne få mistanken med HI og
    LO(L). Det er bare en forkortelse for High=høj og Low=lav, fordi blodprøvemaskinen taler engelsk.

    Jeg mener at kunne huske, at du tidligere har spurgt til din bilirubin. At den en lille smule lav betyder intet. Den skal ligge mellem 5 - 25 µmol/L. Det kan være din medicin der sænker den eller bare dig. Det er kun vigtigt hvis den er for høj, for det betyder at kroppen (leveren) ikke kan udskille det tilstrækkeligt.

    http://laegehaandbogen.dk/ovrige/prover ... -2951.html

    Din albumin er en lille smule høj, den skal ligge således:

    ◦18-39 år: 36-48 g/L
    ◦40-69 år: 36-45 g/L
    ◦>70 år: 34-45 g/L

    http://laegehaandbogen.dk/legehandbogen ... -2937.html

    Men det betyder heller ikke det store, det er bare det der med at du ikke har drukket helt nok da du fik taget blodprøven. Er den for lav, er det straks en anden sag.

    Din natrium ligger sådan set inden for normalen, men i bunden, så den er faktisk på grænsen til at være for lav, og det kan måske være tegn på at du har en smule vandophobning, men her må du sammenligne med dine tidligere blodprøver over tid, for det kan også være at det er præcis det normale for dig.

    Vandophobning kommer gerne over kort tid, så er din vægtstigning sket over lang tid så er det nok nærmere mad.. Der skal ikke en særlig stor ændring i dit aktivitetsniveau for at du tager på lige så langsomt hvis du ikke samtidigt har reduceret dit kalorieindtag.
  • Indstillinger
    Tak for svar. Jo, du har ret og jeg mente heller ikke det betød noget efter det du svarede sidste gang. Jeg kunne bare ikke forstå det du skrev til mig nu og så blev jeg i tvivl om jeg havde forstået det hele rigtigt.
Log in eller Registrér for at kommentere.