Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hvem har forstand på medicin

1151617181921»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Asklepios

    Grundet indtag af Furix har jeg nu fået taget en blodprøve og kalium viste 3.2
    Endnu en gang er det på vej ned.

    Talte med nyrelægen og er blevet sat op i indtag af den flydende kaleorid til 2x40 ml om dagen. Synderen er højst sandsynlig Furix men jeg vil nødig undvære den, da den hjælper på mine ben.

    Jeg kan også godt være i tvivl om det udelukkende er Furix, for jeg har haft følelsen af lav kalium før jeg begyndte på Furix.
    Spurgte i dag hvor hurtig kalium niveauet kan ændre sig og det forstod jeg på ham, at det kan ske fra dag til dag. Det forklarer hvorfor jeg har det skiftende - jeg er rimelig klar over hvordan min krop virker når kalium er lav.

    Næste skridt er nu at mine hormoner skal undersøges - det er vel sagtens det samme som du skrev til mig om hormoner som lægen nu vil tjekke.
    Desværre bliver det først om en måned, for da har jeg allerede en aftalt tid.
    Min kære tålmodighed bliver sat på prøve......

    Lige nu er jeg bare ustyrlig træt - har svært ved at tage mig sammen til noget som helst og det passer ikke godt sammen med fuldtids job.
    Eneste jeg kan efter arbejde er at slappe af - helst sove 1 time, så kan jeg lidt igen.

    Dette var bare en lille opdatering ;O)
    Hilsen
    cedeho63
  • Indstillinger
    Hej

    Tænk, at man kan blive glad ved at få en diagnose - men det kan man :O)

    I dag har jeg fået at vide at jeg har en sjælden gensygdom ved navn Gitelmans syndrom.
    Nyreambulatoriet har taget mange forskellige prøver og nu passer pengene og jeg har endelig synderen for mine kvaler.
    Nu skal jeg køres ind med vanddrivende og kalium indtil jeg har et acceptabel niveau af kalium i blodet. Magnesium ligger fint (til den høje side) men det kan komme på tale at jeg også skal tage det fremad rettet.

    Jeg er bare så lettet, selvom mine symptomer jo ikke er forsvundet, er det dejligt at jeg ikke bare har forestillet mig syg - som nogen har hentydet langs af sted. Nyrelægen sagde endda at mine tal som nu ligger på 3.2 - 3.4 er på den lave side og det skal vi arbejde på at få højere. Alle tidligere læger har ment at det var OK.

    Jeg har i flere andre tråde skrevet om mit forløb med lav kalium. Det har ikke været særlig positiv, derfor synes jeg at det positive også skal skrives her på Netdoktor.

    Hilsen
    cedeho63
  • Indstillinger
    Hej Cedeho


    Det var flot at den nyrelæge fandt årsagen. Gitelmann er rigtig nok en meget sjælden arvelig sygdom. Den virker faktisk lige som om man hele tiden får store mængder sparkal -men uden kalium-delen. Så der er ikke noget at sige til at din kalium har været så lav. Meget ofte er magnesium også lav, så det er rigtig godt at det ikke er tilfældet for dig. Så havde din kalium nok været endnu lavere.

    Det lyder som om du er i rigtig gode hænder nu, så jeg er sikker på at du nok skal få det langt bedre.
Log in eller Registrér for at kommentere.