Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hvem har forstand på medicin

1246721

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej igen

    Dine symptomer tyder egentlig på at du kunne have tilbageløb af mavesyre til spiserøret fordi din mavemund ikke lukker helt, eller fordi du har en udposning nederst på spiserøret der kan gemme lidt mad eller få mavemunden til at lække.

    Så det bør du da få undersøgt, det er slet ikke ualmindeligt at få det når man kommer op i alderen -men skift lige læge inden, han er da et fjols Persille. Det kan være en af de andre i lægehuset er bedre ellers må du skifte helt. Du kan da ikke blive ved med at være så uheldig med dine læge, på et eller andet tidspunkt MÅ du da ramme en der er dygtig og har empati ;-)

    Men du skriver i et tidligere indlæg, at dine symptomer oprindeligt begyndte da du fik den kopi-medicin du slet ikke kunne tåle og som gjorde dig så syg. Og at din bror (så vidt jeg husker) også får problemer med visse typer medicin. Dine symptomer dengang kunne forklares ved medicinforgiftning sfa. overdosis. Men du tog jo kun en hel normal dosis. Den medicin bliver imidlertid ifølge medicin.dk nedbrudt af et helt bestemt leverenzym, som hos nogle mennesker pga. naturlig genvariant virker lidt dårligere end hos gennemsnittet.

    Lige præcis dette leverenzym er det CYP-enzym leveren har mest af, fordi det bruges til at nedbryde snart sagt hvad som helst vi får ind gennem kosten eller som medicin. Nogle gange er det kun dette enzym der bruges, som ved din amlodipin, men for det meste benytter leveren flere andre CYP-enzymer i varierende grad også.

    Det undrer mig, at du først får problemer med din nye kopi-amlodipin efter at have spist dem i flere uger nu -efter 70 piller. Det tyder altså mere på, at det er din agerpadderok-silica-piller der er problemet. At det enten er agerpadderokken i sig selv eller en af de vældig mange hjælpestoffer de har stoppet i den pille, der vælter læsset for dig -fordi en af de stoffer "spiser" af din levers CYP 3A3-beholdning når det nedbrydes, og derved har du ikke nok til din amlopidin -hvorfor du selvfølgelig IGEN får symptomer på amlopidin-forgiftning.

    Dette her er et rigtig godt eksempel på hvorfor man ikke bare skal tage naturmedicin. For din amlopidin må du altså ikke stoppe med.

    -Sagt af en der æder naturmedicin, vitaminer og mineraler i vilde doser.... Men jeg er meget omhyggelig med kvaliteten. Det er også muligt at få silica fra bambus-gummi, det er min silica udvundet fra. Men jeg ved ikke om andre end Lamberts Healthcare laver det.

    Jeg tror ikke du ville have disse problemer med din agerpadderokke-pille hvis du ikke også tog amlopidin, men du har jo brug for din amlopidin. Den forbruger ganske givet størstedelen af din CYP 3A4, så der er sikkert mange ting du må være forsigtig med. Mit gæt er, at grapefrugt vil give dig de samme problemer. Den nedbrydes nemlig også mest af CYP 3A4, og er kendt for at gøre pæne indhug i beholdningen.

    Det betyder ikke at alle og enhver skal holde sig fra grapefrugt, men får man medicin bør man være lidt mere forsigtig. For dig er det ekstra vigtigt fordi din CYP 3A4 højst sandsynligt ikke virker lige så effektivt som hos de fleste andre.

    Jeg gætter på, at grunden til at du får den svien er, at din slimhinde nederst i spiserøret af en af de ovennævnte grunde er lidt sart, ELLER at det er fordi du får flere bivirkninger fra amlopidin når noget andet "spiser" af din levers CYP 3A4 -i dette tilfælde din agerpadderok-pille.

    Amlopidin kan give følgende bivirkninger i mave/tarm-regionen:

    Hyppige:Mavesmerter
    Ikke almindelige: Dyspepsi = Problemer med for meget mavesyre!!!!!!
    Sjældne: betændelse i bugspytkirtlen og leveren

    Håber du blev klogere af denne lektion i farmekologi

    Du kan hilse din læge og sige, at lægeforeningen udbyder udemærkede efteruddannelses-kurser i farmakologi -han trænger virkelig til en brush-up i emnet...

    PS. Persille, du skrev i en anden tråd jeg ikke lige kan huske, at du har smerter i siden, og at du tror det er et såkaldt "indvendigt modermærke" som din overlæge kaldte det da du fik fjernet nogle andre samme sted for mange år siden. Og at han kunne se at der var et lille et tilbage som du sagde nej til at få fjernet. Og at din nuværende læge bare smiler overbærende af dig når du klager over generne nu og fortæller ham hvad overlægen sagde det var.

    Jeg er næsten 100% sikker på det er et HÆMANGIOM du har. Det kan nemlig optræde både på huden og ved indre organer. Det består af samme slags celler som blodkar er lavet af, og kan også fyldes med blod og derved give trykgener der generer indre organer, hyppigst LEVEREN der som bekendt sidder i højre side, samt smerter, men er i sig selv helt ufarligt (altså ingen kræft-risiko). "Invendigt modermærke" er faktisk ikke en dum beskrivelse på dansk.

    Prøv at stave H-Æ-M-A-N-G-I-O-M for manden så kan det være det siver ind. Ellers skulle han tage et brush-up kursus i patologi -det udbyder lægeforeningen også!
  • Indstillinger
    Hej igen

    Ja, jeg ved godt det med mavesyren. Jeg fik medicin en kort overgang for det, men det gjorde kun ondt værre. Jeg får aldrig noget stærkt op i halsen og jeg har haft fred i ca to år nu. Så jeg tror ikke det har noget med tilbageløb eller mavesyre at gøre.

    I dag har jeg ikke taget nogen silica og det svier knapt så meget mere. Jeg smider dem ud og køber dem, du anbefaler. Jeg tror grunden er den, du er inde på.

    Ja, min bror har også problemer med noget medicin, men hjertespecialisten var helt klar over han ikke tålte kopimedicinen. Så for ham var det ikke noget problem. Men han får mange slags, så jeg har det på en måde værre, men jeg er også meget ældre. Hvem ved, hvordan det vil gå ham.

    Nej, jeg tør ikke stoppe med blodtryksmedicin. Så bliver mit blodtryk meget højt, jeg har prøvet. Den går ikke.


    Herligt du kender udtrykket: Indvendigt modermærke. Jeg var begyndt at føle mig tosset over ingen tilsyneladende kender udtrykket.
    Jeg har også fundet ud af mine slimhinder er sarte. Inden jeg fik orden på den svien, efter ophør med kopimedicinen, anbefalede læge Carsten Vagn Hansen mig at tage Membrasin, som er godt for sarte slimhinder. Det hjalp.
    Jeg har nu købt dem igen.


    Knuden sidder i venstre side. Men lægen tror ikke på det. Hvis ikke tre læger ( først to, fordi lægen hentede en anden læge, han syntes det så underligt ud, derefter en læge på et andet sygehus i en anden forbindelse ) i tidens løb har scannet den og sagt om den, den er ufarlig, men kan trykke på de omgivende organer ville jeg tro, jeg var kugleskør.
    Nej, jeg fik ikke tilbudt at få den lille knude fjernet, men jeg skulle have bedt om det. Så havde jeg været fri for den nu.

    Det var overlægens nevø, der fjernede de andre knuder og overlægen var irriteret på ham, fordi han overså en knude. Det sagde han, medens jeg overhørte det.
    Måske fordi han ikke regnede mig for noget, nå, han var nu flink og rar og vellidt. Det var afdelingssygeplejersken sandelig ikke skal jeg lige love for. Alle rystede for hende, sygeplejersker, elever, unge læger og patienter.
    Sygehuset var ikke større end alle næsten kendte alle.

    Knuden generer ikke så meget, kun af og til, men jeg kunne godt tænke mig at få den scannet. Hvis jeg skal være 100% ærlig ville jeg gerne give lægen en scanningsbillede af den, så han kan se, jeg taler sandt og ikke løber med en halv vind. Men hvor kan jeg få det gjort. Jeg er ærekær.

    Jeg skal også passe lidt på, hvad jeg spiser, har jeg opdaget. Jamen, hvor du rammer rigtigt.
    Læge kan du ikke være med den viden du er i besiddelse af.

    Tusind tak, fordi du gider besvare mine henvendelser.

    ps. Jeg tåler heller ikke Q10, jeg får mavesmerter.
  • Indstillinger
    Indre hæmangiomer kan sagtens sidde andre andre end på leveren, det er bare sjældent man ser det. Men altså bestemt ikke umuligt. Og hvorfor skulle du ikke være en af de sjældne. Der er jo også tusinder verden over der får amlopidin uden problemer. Og så nogle få som dig.

    Jeg tror, at du lige som min naturlæge er meget følsom over for medicin af enhver slags, også naturmedicin. Det er altså ikke din skyld! Det ligger i dine gener. Det kan virke uretfærdigt, men mange andre har så noget andet som egentligt er meget værre at slås med. Det trøster jeg mig altid med. Jeg er også et skravl. Jeg klarer mig udelukkende fordi jeg tager så store mængder af naturmedicin, vitaminer og mineraler. Min krop har et kæmpe forbrug og i min familíe er vi ikke særlig gode til at optage den slags, så hvis vi bliver syge går det helt galt. Men ellers er vi stærke som okser på mange måder.

    Det må siges at være afslørende, at du allerede efter 1 dags pause med agerpadderokke-pillerne kan mærke en sådan forskel. Jeg ved som sagt ikke om det er den lange lange liste af tilsætningsstoffer der er i dine piller, eller om det er agerpadderokken i sig selv der er problemet. Måske du kan finde ud af om andre har haft lignende problemer med agerpadderokke. Min silica er som sagt udvundet fra bambus-gummi.

    Inden du traver byen tynd efter "mine" silica, så kan Lamberts Healthcare ikke købes i butikker, kun hos (nogle) naturlæger, fortrinsvis i Jylland. Jeg ved ikke hvor du bor, så du må google lidt rundt.

    Jeg ville også prøve et andet mærke af Q10 inden jeg dømte dem helt ude, hvis jeg var dig. Som sagt, min egen naturlæge reagerede på snart sagt al naturmedicin og vitaminer/mineraler, men det forsvandt da han skiftede til mærker der lavede deres produkter i en ordentlig kvalitet. Du skal tænke på, at kosttilskud er lige så meget big business som læge-medicin er. Det meste kosttilskud i DK kommer iøvrigt via svenske firmaer, der alle er kontrolleret af Jehovas Vidner. Ikke at det gør mig noget, de skal jo også tjene penge. Og hvis kun ganske få, som fx os to, får problemer med deres produkter, hvorfor så skifte til en produktionsmetode der er dyrere.

    Mon ikke du har misforstået den gode overlæges intentions, Persille? Som du beskriver det her, lyder det for mig mere som om han NETOP havde meget høje tanker over dig, og præcis derfor lod dig overhøre at han "revsede" nevøen for at have overset en, for at understrege over for dig at han ikke var 100% tilfreds med resultatet. Havde han været ligeglad med dig, kunne han jo bare have holdt sin mund.

    Det sidste har du heller ikke heeelt ret i, ifølge Sundhedsstyrelsen altså...
  • Indstillinger
    He he, jae, jeg veeed nu ikke rigtig. !!

    Men tak for svar. Det er en lettelse at møde nogen, der tror på det man fortæller og har viden om, hvad der er eventuelt er galt. Jeg tror du har ret i din antagelse, det passer fuldkommen.
    Nu ved jeg, at der skal passes meget på. Jeg ville aldrig have drømt om at være sådan en underlig sjæl. Men "den" har jo også ret til at være her.
    Åh, hvor det letter at møde forståelse. Jeg er ved at finde mig selv igen.

    Nu skal jeg bare advare min bror,så er han
    forberedt, hvis han også bliver mere sart med alderen.
  • Indstillinger
    Nåe, ja, bare en lille opdatering til glæde for andre, der kommer i samme båd som jeg. Så de kan blive klogere på alt det skidt, der stoppes i os eller i de piller, der fremstilles.

    Silica tabletterne er smidt i skraldespanden, så må neglene blive matte igen. Hellere det end svien og brænden i brystet. Det brænder ikke i dag selv om jeg har taget min amlodipin. Min hosten er næsten væk, kun er jeg øm i brystet. Nu tager jeg igen membrasin og så skal jeg ellers til at passe meget på med, hvad jeg indtager.

    Jeg er noget skuffet over læger ikke ved bedre. Det kunne have sparet Kameliadamen og mig for mange lidelser, samt alle de andre vi ikke har hørt om. Nogle er vel røget i Termkassen.

    Jeg har været lidt uheldig med læger må jeg sige. Den ene er sat under tilsyn, men han burde slet ikke have lov til at lege læge, manden er farlig.
    Jeg har set ham i en situation, hvor jeg tænkte, der er noget galt i hovedet på ham.
    Og sådanne læger skal kunne administere en Termmodel/ Funktionelle lidelser. Kært barn har mange navne.


    citat fra mig selv
    Så jeg tror ikke det har noget med tilbageløb eller mavesyre at gøre.

    Du skriver amlodipin kan give problemer med mavesyre. Jeg afviser det er mavesyre, men tænker og tænker og tænker.
    Det gør sådan nogen som mig, jo.
    Den svien kan vel være, fordi mavesyren ætser det nederste stykke og slimhinden så bliver sart.
    Men jeg blev dårlig af den medicin mod mavesyre. Der er som sagt heller ikke noget galt, når jeg ikke begår den dumhed at tage piller, som jeg ikke tror skader.
    Jeg har før taget silica med et glimrende resultat for negle og hår.
    Men nu skal der sørme passes på.

    Tager læger mon aldrig på efteruddannelskursus med undtagelse af Termkursus.
    Nu jeg tænker efter, min "gamle læge" var jo på et kursus. Derefter ændrede hun sig på en underlig måde, hm.... Gad vide ... nå det kan jo være ligegyldigt nu.
  • Indstillinger
    Hej igen ;-)

    Ja, det var fordi du fortalte at du havde svien i brystet lige der hvor ribenene deler sig, at jeg tænkte at det var mavesyre, det er nemlig det helt klassiske sted. Og har intet med hjertet at gøre. Men jeg fornemmer heller ikke at det var det du var bekymret over. Men det er din krop, Persille, og du er den eneste der ved hvordan det føles. Et hint til mavesyre vil være hvis du får samme problem af stærk mad (jeg har fx vindueskarmene fulde af chillier).

    Igen rammer du hovedet på sømmet med de funktionelle lidelser. For der er desværre helt sikkert nogen i kongeriget, der går rundt med store gener efter noget medicin som bare er blevet affejet med at det er noget psykisk. De fleste læger er bare ikke dygtige nok til at fange den slags. Det ligger i systemet og måden de opdrages til at tænke på som er meget i bokse, og egentlig mange gange mindre i egentlig viden. Viden er jo kun noget værd hvis den bruges korrekt. Men de får heller ikke tiden til at bruge deres kundskaber, 10 min. konsultation er alt alt for lidt, men sådan er deres nye overenskomst med regionerne. Der er heldigvis flere praktiserende læger der er bekymrede. Mange vil jo gerne gøre deres arbejde godt.

    Jeg håber bare, at den nye vejledning til funktionelle lidelser bliver stoppet. At de lytter til gigtlægerne, der vender tommelfingeren nedad.

    Jeg er glad for at du fandt ud af hvad der var galt. Jeg kan sige, at jeg har haft rigtig god erfaring med zink (køb dog ikke zink-oxid), til at få blankt hår og negle. Zink er også godt for hjerne, lever, nyre og hjerne, ja hele kroppen. De fleste danskere har en lille zinkmangel, så det vil ikke skade at prøve -hvis du vel og mærke finder en pille hvor der ikke er stoppet alle mulige andre ting i.

    Og tak for de søde ord, Persille ;-)
  • Indstillinger
    Stærk mad, det tåler jeg sagtens. Det smager forresten også dejligt.
    Det svier kun, når jeg tager medicin, jeg ikke tåler, åbenbart.

    Jeg er endnu ikke kommet mig over overraskelsen med silica. Tænk, at det kunne sætte gang i det hele igen. Nå, men det er væk nu. Godt, jeg kom til at tænke på jeg lige var begyndt at indtage det.

    Men det er slemt læger ikke ved noget om den slags. Hvis de havde vidst det ville jeg ikke have haft smerter i flere år, som blev værre og værre. Det sidste år før jeg begyndte at tage amlodipin pfizer var virkelig ikke sjovt. Jeg hostede og hostede. Havde smerter, der brændte som ild og vågnede om morgenen med blod på hovedpuden.

    Når jeg forsøgte at få hjælp hos min læge eller vagtlæger blev jeg vrisset af.
    Jeg er noget chokeret over de praktiserende læger er så totalt ligeglade med at hjælpe. Der skal bare penge i kassen.

    Jeg håber andre kan få glæde af mine oplysninger, hvis de er ude for det samme. Jeg ledte vel ca 3 år på nettet før hjælpen kom. Men tak for det skete. Jeg var ved at være desperat. Og nu kender jeg tilmed grunden til det hele.
    Så det er bare på med vanten op på hesten og være glad.
  • Indstillinger
    Nu har jeg modtaget mine blodprøvesvar. Jeg forstår selvfølgelig ikke et pluk, men jeg kan se hvilke der ligger inden for normalområdet. Det gør de alle med undtagelse af, naturligvis, kolesteroltallet, det lukker jeg øjnene for, og så to ting til.


    Citat:

    P-Albumin 47 ! HI

    P-Bilirubiner total 3 ! LO


    Jeg håber at du Asklepios12 eller en eller anden ved hvad det betyder og gider have ulejlighed med at forklare.
  • Indstillinger
    Hej igen Persille

    Bilirubin er et affaldsprodukt fra nedbrydningen af "pensionerede" røde blodceller, mere præcist et nedbrydningsprodukt fra hæmoglobin. Størstedelen af mængden af bilirubin bindes til proteiner i blodet, herunder albumin, som er det blod-protein der er mest af. Derfor er der normalt ikke ret meget bilirubin frit i blodet. Og det er det frie bilirubin der er målt i din blodprøve.

    Albumin er som sagt det mest almindelige protein i blodet. Da albumin laves af leveren, siger mængden af albumin altså noget om leverens funktion.

    Nu bliver det kompliceret, for disse to resultater her kan sagtens hænge sammen.

    Din albumin var lidt høj, det betyder 2 ting:

    1) din lever har det fint
    2) du havde ikke drukket nok væske

    Din bilirubin var lidt lav, det betyder ingenting, men kan skyldes din medicin eller at du ikke havde drukket nok, for så forlader en del af bilirubinen blodbanen for at være med til at balancere dine elektrolytter sammen med en masse andre frie molekyler i blodet.

    Dvs. du har intet at bekymre dig om, dine blodprøver er fine. Det var vel også det din læge sagde til dig ;-)
  • Indstillinger
    Mange tak, fordi du svarer, det er jeg rigtig glad for. Lægen, jeg har ikke talt med lægen. Du ved, jeg taler nødigt med læger.
    Nu er der heller ingen grund til det, så det lader jeg være med. Han ville kun snakke om kolesterolmedicin og det har jeg fået nok af. For søren da, hvor var jeg dårlig i den tid jeg indtog det skidt.

    Jeg havde ikke drukket ret meget på det tidspunkt blod prøven blev taget.
    Så alt er i orden.



    Er det her i orden ????

    Agerpadderokpulver: 300 mg med 12 mg silicum
    Ølgær: 300 mg
    Tangmel (Ascophyllum Nodosum): 300 mg

    Øvrige ingredienser: Dicalciumfosfat, sukker, hydroxypropylmethylcellulose, magnesiumsalte af fedtsyrer og oksegelatine.
Log in eller Registrér for at kommentere.