Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Isotretinoin Actavis ?

1181921232431

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Cestina
    Jeg synes virkelig at det er en god idé at din datter er kommet på behandlingen så hurtigt!
    Jeg er selv 17 år, og har været igang med behandlingen i ca. 3 måneder, der har stort set ikke været nogle bivirkninger og jeg kan allerede se STORE fremskridt. Det eneste der har generet mig har været tør hud, dog synes jeg ikke at den har været specielt meget mere tør i år, ift. andre år.
    Som sagt er jeg 17, og har haft acne i 7 år nu, hvilket har medført at jeg har ar, mange ar! Hvilket selvfølgelig ikke er spor sjovt, derfor synes jeg at det lyder som en rigtig god idé at din datter allerede er kommet på dem nu, så hun ikke for ar, der vil plage hende resten af livet.
    I henhold til bivirkningerne har jeg personligt næsten ikke været plaget, og hvis din datter er lige så heldig som mig ift. bivikningerne synes jeg at hun/i bare skal hoppe ud i det uden bekymringer. Hvis i nu venter, kan hun risikere at ende med så mange ar som mig, og det kan jeg ikke anbefale! Hun bliver super glad for det, når kuren er over og fremover i teenage-livet.

    Hilsen Silje.
    Ps. hvis din datter er nervøs eller bare gerne vil snakke med en anden und pige omkring pillerne, er hun/i mere end velkommen til at ringe til mig på 60605148.
  • Indstillinger
    Hej, jeg er godt igang med min kur, dog kan jeg ikke lade være med at tænke på om mine ar nogensinde forsvinder!
    Derfor vil jeg høre om der er nogle der har nogle idéer/erfaringe med at reducere ar, enten med laser, creamer, makeup anything?
    Hilsen den deperate Silje.
  • Indstillinger
    Hej,
    Jeg er en pige på 25 år som har og døjer meget med acne i ansigtet. Jeg er blevet undersøgt for diverse ting, men de kan ikke finde ud af hvorfor jeg stadig får så mange bumser. Dog er det mest på hagen nu. Men jeg har prøvet diverse cremer og piller, og det sidste jeg prøvede var Tetracyclin som desværre kun hjalp i den tid jeg tog dem, for allerede dagen efter jeg var stoppet med dem, kom bumserne igen. Så fik tid til hudlægen og han spurgte om jeg ville prøve pillerne Isotretinoin. Havde hørt at de var meget stærke, men tog chancen for det var lidt den sidste udvej for at fjerne min acne. Hudlægen sagde jeg skulle tage dem i 100 dage (2 pakker a 50 piller). Mangler nu kun 30 dage, og allerede efter 14 dage kunne jeg se forbedringer. Har indtil videre kun haft en bums, som er helt fantastisk. Har konstant haft 2-3 bumser hver dag, så pillerne hjælper helt sikkert, hvor jeg også håber at de hjælper efterfølgende.
    Ang. med symptomerne, så synes jeg ikke I skal være så bange for at tage dem. Det eneste jeg har bemærket er meget tør hud i ansigtet og på hænderne, og tørre læber. Men det kan man jo leve med. Man må helst ikke drikke alkohol, og jeg har derfor kun drukket et par genstande indtil videre, men jeg vil også sige at hvis det er det der skal til så kan jeg sagtens undvære det i de 100 dage hvis min acne forsvinder (for altid).
    Jeg vil derfor sige at de piller er et helt mirakel for mig. Det er helt mærkeligt at kigge sig i spejlet og ikke kan se en bums, og at huden er blevet så flot.
    Så alt i alt hvis I ligesom mig har døjet meget med bumser, og snart ikke kan finde en anden udvej, så synes jeg I skal prøve de piller. Det er forsøget værd.
  • Indstillinger
    Hej Cestina78. Længe siden jeg var inde på denne side så derfor det sene svar. Jeg kan sige det kort. Jeg er mor til en dreng på 18 år som for et år siden var elite håndboldspiller og efter 10 dage på isotretonoin selv valgte at stoppe med dem pga. bivirkninger i led. Det var desverre ikke slutten på den historie. Efter 3 måneder med smærte helvede blev han diagnosticered med leddegigt. Vi har ingen gigt historie i familien så vores egen læge er overbevist om at det er Isotretonoin som har udløst det. Havde jeg vidst det jeg ved nu så var han ALDRIG startet på dem og han er selv smærtelig klar over at det er en endnu højere pris at betale end plagerne med bumserne......
  • Indstillinger
    Hej jeg er en dreng på 17 år. Jeg har døjet med akne i 3-4 år. Har akne i ansigtet og ned ad halsen. Ikke nok med det har jeg også akne på brystkassen samt ryggen og skuldrene. Har fået nogle piller der hed Tetralysal for ca. et år siden. Fik dem i 6 måneder og de hjalp også. Men da jeg stoppede med kuren kom de desværre igen. Jeg måtte ikke tage dem mere end 6 måneder. Efter et par måneder fik jeg en tid hos hudlægen. Jeg kom ind ad døren og med det samme sagde han at jeg skulle have Isotretinoin. Det var der ingen tvivl om. Han kiggede bare på mit ansigt så vidste han det allerede. Jeg skulle have taget en blodprøve og så kunne jeg ellers bare gå igang næste dag. Har været på kuren 1 uge nu. Har lidt tørre læber og lidt hovedpine men det er ellers det. Jeg har læst en masse på nettet om det her medicin og set nogle youtube videos. Fandt en video, hvor der er en mand der hedder Stefan som har fortrudt han tog det. Han har stadig bivirkninger flere år efter han tog det. Han fraråder folk at tage Isotretinoin (kaldes også Accutane og mange andre ting) Jeg sidder sådan lidt og tænker om det ville være klogt for mig at blive ved med denne her kur? Er faktisk bange. Ved godt at det ikke sker for ret mange, men alligevel. Har ikke lyst til at spille russisk roulette med mit liv. Spørgmålet er om det er sikkert nok at tage Isotretinoin? Håber der er nogle der kan svare mig inden de næste par dage. Tror jeg tager en snak med hudlægen over telefonen imorgen. Men hvis jeg ikke tager det tænker jeg også bare, at jeg aldrig kommer af med det her akne... Orker ikke at døje med det mere.

    Håber i kan hjælpe mig og tak på forhånd!

    Hilsen Benjamin
  • Indstillinger
    Hejsa Benjamin:-)
    Jeg vil gerne fortælle, hvordan det er gået med min datters hud. Hun er 3 1/2 måned inde i hendes forløb med Isotretinoin 40 mg dagligt.
    Hun har døjet med voldsom acne i ansigtet, lidt på bryst og ryg.
    Efter de 3 1/2 måned kan man virkelig se store fremskridt, hendes hud er stort set bumsefri. Jeg kan godt forstå, du bliver lidt utålmodig, for som min datter, vil du også gerne se hurtige fremskridt.... Bare vent, det kommer:-)
    Allerede efter 2 uger begyndte der at ske bedring med hendes hud, men der har også været perioder med en del nye urenheder, huden renser virkelig ud.
    Jeg synes, du skal gi pillerne lidt tid:-)
    Ang bivirkninger har min datter tør hud, tørre øjne, af og til muskelømhed, men det er sjældent. Øjentørhed klares med øje dråber Systane og tørhed i ansigtet med Aderma ansigtscreme fra Apoteket.
    Min datter er virkelig glad for at være kommet igang med Isotretinoin og synes de omtalte bivirkninger er til at leve med, når der er sket gode fremskridt med huden
    Pøj pøj med projektet:-)
  • Indstillinger
    Tak fordi du kunne svare så hurtigt, det sætter jeg virkelig pris på. Har været inde og læse endnu mere om det endnu. Folk fraråder at tage det, fordi de siger at det giver livsvarende bivirkninger. Folk har oplevet smerter i kroppen år efter de er stoppet med det. Er begyndt at få ondt i ryggen idag. Det gør virkelig ondt. Hvis jeg lægger mig ned eller sidder ned kan jeg mærke hvor ondt det gør. Har taget 2 panodiler og det har hjulpet lidt. Når jeg læser at folk fraråder at tage det, fordi at det simpelthen ødelægger deres liv. Har dog haft lidt rygsmerter før jeg begyndte på denne her kur, men slet ikke i denne her grad.

    Ville lige hører om det er sikkert nok at blive ved med at tage det? Vil jeg for altid have smerter i kroppen nu? Nogle siger det er ligesom at spille russisk roulette med sit liv. Det går an på ens DNA. Er helt lost. ;/.

    Håber du kan svare hurtigt muligt og på forhånd tak!

    Hilsen Benjamin
  • Indstillinger
    Hej igen Benjamin:-)
    Jeg synes, du skal tage dig en snak med din hudlæge, om alle de bekymringer, du har.
    Jeg kan kun fortælle, hvordan jeg har oplevet det på min datters hud/krop, og hun fortryder det ikke et eneste sekund. Er nok snarrere ked af, hun ikke kom igang tidligere.
    Om du får smerter i kroppen for altid....tag en snak med hudlægen.
    Har du taget dig tid til at læse alle indslagene her på siden? Det gjorde jeg selv inden min datter startede, og jeg synes, der står rigtig mange positive indslag:-)
    Hvilken dosis får du?
    Vh Helle
  • Indstillinger
    Hej igen Helle:)
    Jeg er 180 cm høj og vejer ca. 67 kg. Jeg tager 60/mg Isotretinoin hver dag. Har læst om folk der har permanente smerter i kroppen efter at have tager denne her medicin. Skal snakke med min hudlæge hurtigt muligt. Det er vel forskelligt hvordan folk reagerer på medicinen. Hvor gammel er din datter og hvornår begyndte hun at få smerter i kroppen?

    Mvh Benjamin
  • Indstillinger
    Hej Benjamin,

    Jeg er Helle's datter..
    Jeg er 16 år gammel, og i slutningen af 1.g - jeg tog til hudlægen lige efter sommerferien hvor han anbefalede mig at gå i gang straks!
    Jeg var meget fortvivlet, da jeg lige var startet i 1.g med fester, alkohol samt de bivirkninger folk skriver om.
    Jeg besluttede at jeg ikke ville gå glip af festerne og alkoholen og derfor lod jeg tiden gå, senere hen begyndte min hud at blusse op igen, derfor fik jeg en creme som skulle hjælpe, den hjalp lidt - jeg blev renset rigtig meget ud i huden.
    Jeg var så ked af min hud på det tidspunkt at jeg ikke kunne være nogen steder, så derfor besluttede jeg mig for at gå i gang med kuren!
    Jeg er MEGET utolmodig, men blot efter 2-3 uger kunne jeg se stor forbedring!
    Jeg fik rigtig tørre læber, det har jeg siden hen fundet drømme cremen til (Decubal - lips & dry spots balm) - køb endelig den på apoteket!!
    Jeg fik også meget tør hud i ansigtet først og sidenhen over hele kroppen - til ansigtet har jeg prøvet nogle forskellige cremer, jeg har fundet en der giver rigtig god fugt fra apoteket, som virkelig afhjælper tørheden i huden i ansigtet, det er ikke noget jeg bemærker længere - men i starten var jeg VIRKELIG tør i ansigtet.
    Jeg har nu været på kuren i lidt over 3 mdr. og jeg er simpelthen så glad for resultatet, jeg har helt glat hud, der er stortset kun rødme tilbage. Min hudlæge sagde dog at han havde forventet min hud var blevet bedre da jeg var inde hos ham for 2 uger siden, dvs. at jeg måske skal tage pillerne i længere tid, men det gør mig intet hvis jeg får pæn hud :-)

    Mht. bivirkninger har jeg som sagt haft rigtig tør hud i ansigtet de første 2-2,5 mdr., jeg har stadig tørre læber men har man bare den salve til læberne overalt er det helt ok, der er ingen der klager over bløde læber!
    Jeg har haft lidt smerter i ryggen, men jeg er ikke så pivet men sådan noget..
    Til tør hud på resten af kroppen har jeg bare brugt en bodylotion uden parfume i.

    Vil sige at alt i alt er bivirkningerne til at leve med under behandlingen - og pas på med at tror på alt hvad du læser! Jeg var også skræmt i starten men siden da har jeg fundet ud af at det slet ikke er så slemt som nogen folk gør det til!

    Et godt råd mod den tørre hud i ansigtet er at købe sådan nogle runde gule svampe inde i matas og købe en exfoliering (vil anbefale den fra Danish Skin Care) de to ting i kombination og så er den tørre hud heller ikke et problem!

    Tingene er hvad man gør dem til - jeg er sikker på at du bliver rigtig glad for at du er gået i gang! Jeg har selv døjet med uren hud siden jeg var 13 år og det var en meget svær akne, derfor ville jeg ønske at jeg var gået i gang tidligere...

    Jeg fik smerter i ryggen et par uger inde i forløbet - men jeg vil ikke sige at det var slemt, du skal ikke lade dig skræmme af alt hvad folk skriver om behandlingen og bivirkningerne!

    Jeg håber du finder ud af hvad der virker bedst for dig, jeg er ihvertfald glad for mit resultat her 3,5 mdr. inde i mit forløb - også selvom min hudlæge syntes det går for langsomt!

    Held og lykke

    //Stine
Log in eller Registrér for at kommentere.