Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Isotretinoin Actavis ?

1212224262731

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Karina,

    Jeg tror det er en blanding af tørre slimhinder og opstået høfeber, da jeg også går og nyser. Jeg har tænkt mig at tage det op til næste tjek hos min dermatolog om et par uger.

    Du spørger endelig bare løs, jeg vil rigtig gerne dele mine oplevelser med isotretinoin. Jeg er 21 år og har akne på ryggen. Jeg har også lidt bumser på brystet og i ansigtet, men det er langt fra lige så slemt. Jeg startede med at få akne som 12-årig, hvor jeg fik ordineret clindoxyl, som virkede fantastisk lige indtil jeg stoppede på mine p-piller for et halvt års tid siden, som fik min akne på ryggen til at blusse meget op. Jeg vejer 62 kg og startede med 40 mg (2 piller). Efter 6 uger steg min dosis til 60 mg (3 piller).

    Jeg har taget pillerne i 2 måneder nu og har en del bivirkninger desværre. Jeg har meget tørre læber ligsom de fleste. Der er jeg rigtig glad for at bruge Decubals "dry lips and dry spots balm". Så får jeg nogle tørre eksem-lignende pletter primært på mine arme. Efter min dosis steg, har jeg så fået det der minder om høfeber - hvis det altså ikke er høfeber - og ondt i ryggen. Det værste synes jeg er mine øjne, der er så irriterede. Jeg har haft nogle dage med meget røde øjne, hvor flere har spurgt mig, hvad der var galt med mine øjne siden de var så røde. Og så skriger mine øjne bare ved tanken om at tage make-up på. Så jeg savner lidt at give den gas med mascaren.

    Jeg synes desværre ikke der er særlig stort fremskridt i min akne. Jeg er også meget kritisk omkring det, og jeg kan godt se at det er sket noget siden jeg startede. Jeg tager jævnligt billeder, men jeg synes ikke jeg kunne se forskel på dag 1 og dag 50. Men jeg kan mærke forskel, når jeg kører min hånd over min ryg. Der er ikke særlig mange betændte bumser tilbage. De er næsten alle sammen udtørrede og så tror jeg bare, det stadig ser grimt ud, fordi der er opstået arvæv, hvilket tager noget tid for huden at få pænt igen. Jeg skal nok ikke regne med at kunne vise min ryg frem denne her sommer, men jeg krydser fingrer for at den er god til næste sommer. Det kan også godt være at det bliver meget pænere fra nu af, jeg har trods alt nogle måneder tilbage af kuren.

    Du må endelig skrive, hvis du har flere spørgsmål.

    Hilsen
    Sofie
  • Indstillinger
    Hej alle,

    I maj sidste år skrev jeg et indlæg, hvor jeg netop kun havde 30 dage tilbage med pillerne Isotretinoin. Jeg kan huske at de eneste symptomer jeg havde var tør hud i ansigtet, tørre læber og havde en hurtig tendens til at blive meget rød i hovedet hvis det var meget varmt. Alle disse symptomer forsvandt dog igen, da jeg var færdig med pillerne.

    Det er nu ca. et års tid siden jeg er blevet færdige med de piller, og det er gået helt fantastisk.
    Sammenlagt på dette års tid, har jeg måske haft omkring 2-3 bumser som hurtigt gik væk igen. Jeg kan nu se mig selv i spejlet og være glad for mit ansigt, og jeg skal ikke stå og bruge en masse tid hver dag med at påføre pudder, bruncreme osv. for at dække alle bumserne. Det er en super dejlig følelse, og det har gjort mit liv endnu bedre, for det var en stor belastning for mig hver dag.

    Dengang jeg fik pillerne af hudlægen, kan jeg huske han sagde at han kunne ikke garantere at det ville holde resten af livet, men måske mellem 6-18 måneder, men indtil videre går det rigtig godt, og jeg har på ingen måde haft den samme tendens til bumser som før jeg tog pillerne. Så for mit vedkommende, tror jeg pillerne lykkedes for mig og fremadrettet.


    En lille reminder til alle dem der tager pillerne.
    Når du er færdig med dem efter de 100 dage, så husk at vent med at tage sol og drikke alkohol til en måneds tid efter, da stoffet fra pillerne lige skal helt ud af kroppen først.


    Jeg håber at mit indlæg kan hjælpe på jeres uvidenhed omkring dette produkt, og synes helt bestemt i skal gøre et forsøg, hvis i har haft ligeså mange problemer som mig.

    Hilsen Denise.
  • Indstillinger
    Dejligt at høre, at det går godt for dig Denise og dejligt at du deler ud af dine oplevelser med pillerne.
    Også tak for svar til Sofie.

    Er der andre, der har fået oplyst, at virkningen af pillerne måske kun holder 6-18 mdr.? Mit indtryk var, at tilstanden var varig -nogle måske skulle have en gang.

    Hilsen Karina
  • Indstillinger
    Hej alle :)

    Jeg har fået af vide idag, at jeg skal starte på Isotretinoin.
    Min hudlæge var ikke så hurtig til at fortælle om bivirkninger, så dem sidder jeg nu og læser, inden jeg skal ud og købe pillerne for første gang.

    Selvmordstanker, abort og diverse former for betændelse - hold da op!!

    Det er dog ikke dét der som sådan skræmmer mig allermest.

    Jeg har læst på forskellige fora, at når man starter med behandlingen, vil ens akne blusse op og kan være ekstremt slem i flere MÅNEDER :(
    Jeg har også læst, at det man kan risikere at tage ekstremt meget på og at det ligefrem FRARÅDES overvægtige.

    Jeg er svært overvægtig (fed, tror jeg vi roligt kan kalde det) og det er ligesom ret svært for min hudlæge at undgå at se dét, når jeg har været deroppe, men alligevel har han sat mig i behandling med Isotretinoin.

    Er der nogen der kan fortælle mig lidt mere om disse to ting? :)
  • Indstillinger
    Kære Elled84
    Der er ingen forskningsbeviser på at istretinoin fremmer depression, og det er også yderst sjældent, dog sker det sjældent. Meget sjældent. Abort vil du blive nødsaget til at tage, hvis du bliver gravid under din behandling, da medicinen er fosterskadende.

    Din akne vil nok blusse op i den første tid. Min hudlæge sagde en måned. Personligt blussede mit op, men ikke VILDT voldsomt. Det kan være afhængig af dosis og hvor meget akne du har i for vejen.

    Desværre ved jeg ikke ret meget om medicinen og overvægtige, men jeg tænker ikke, at din læge ville have givet dig det, hvis det ville skader din krop.

    Held og Lykke:-D
  • Indstillinger
    Hej!

    Vil lige høre dig Sofie, hvordan det gik hos hudlægen mht. høfebersymptomer osv.?

    Vi har lige været til kontrol i går. Vi blev desværre stoppet med pillerne -dog afviste hun at pillerne kunne have at gøre med høfeberen, som han nu skal tjekkes for. ligeledes sagde hun, at det eksem(som hun kaldte det) han har på fingrene (huden skræller af på fingerspidserne), stammede fra at han går meget og kigger på sin mobil og ikke havde med pillerne at gøre. Jeg føler mig dog ikke helt overbevist, da det jo er lidt mærkeligt, at de ting er startet eft. opstart af piller.
    Men det der gjorde udslaget for at han ikke må tage dem er, at han igennem en måneds tid har haft ondt i knæene, i starten når han dyrkede sport men til sidst også når han går.
    Ligeledes har han de sidste ca. 16 dg. fået et rødt udslæt i armhulerne, som ikke kunne forklares.
    Har nogen af jer oplevet nogen af ovenstående symptomer, specielt at have ondt i knæene?
    Ps. Jeg vil rigtig gerne i kontakt med tuil67, hvis du stadig er aktiv her på siden.

    Knus Karina
  • Indstillinger
    Har brugt Isotretinoin i knap måneder nu. Har altid haft bumser, og troede at jeg ville vokse fra det. Det skete ikke, i stedet har jeg tit fået store bylder der er grimme og naturligvis også generer, indtil den dag man endelig kan presse dem ud og så til gengæld risikerer et lille ar. Samtidig har jeg ret tør hud og hudlægen siger at det er seboroisk dermatitis (skæleksem), så jeg skal bruge diverse creme for ikke at have lidt skæl siddende, specielt omkring hagen, ved siden af mine næsebor og omkring øjenbryn, men også ikke-synlige steder som i øret.

    Har tidligere (for 10+ år siden) takket nej til ruaccutan pga. bivirkningerne, men efter at have læst grundigt på det har jeg nu alligevel har givet det en chance, og jeg forventer at denne skrappe kur hjælper. Har prøvet Tetracyclin i perioder, og det har virket hver gang, men når jeg stopper med Tetracyclin, så vender problemerne tilbage. Så nu tager jeg den hårde tur.

    Oplever ømhed i kroppen (specielt ved ryggen), og jeg oplever meget tør hud, specielt omkring øjnene, samt meget tørre læber (er værst når det er meget varmt). Jeg tog først 1 pille i 3 dage, herefter 3 dage med 2 piller, og så gik jeg op på de maksimale 3 piller. Dette kunne godt mærkes, og det er efter at være gået på 3 piller at jeg for alvor mærker det med tørheden.

    Jeg har også oplevet næseblod flere gange - ret irriterende, men efter at være mere varsom så har jeg ikke oplevet det i 2 uger. Må bare være roligere når jeg blæser i trompeten. Jeg er meget træt, men det tror jeg skyldes de tørre øjne. Her bruger jeg en øjensalve som jeg smører på øjenlågene.

    Bruger en hudcreme fra Clinique (for men) der hedder moisturizing lotion fluide hydratant, som jeg får i Matas. Lidt dyr, men virker fint.

    Til læberne bruger jeg Kløver Vaseline, og det virker fint for mig. Fås fx i Kvickly eller i... Harald Nyborg (!)

    Drikker ikke meget alkohol, men det gør jeg alligevel sjældent, så det fungerer fint. Jeg spiser normalt, dog er der nogen gange om aftenen hvor jeg ikke har så megen lyst til mad. Pillerne tager jeg til min frokost.

    Jeg har læst om psykiske påvirkninger, depression osv., og tror ikke jeg har nogen tegn på det, ud over at jeg naturligvis er irriteret over den tørre hud. Har ikke fået nogen konsultation med psykolog etc.

    Jeg synes IKKE jeg har oplevet at acne blussede op. Kun en lille smule på panden, hvor jeg efter godt en måned fik nogen små prikker, men de er hurtigt gået i sig selv igen.

    Jeg fik det ordineret fra Danmarks måske dygtigste hudlæge, som holder til på Bispebjerg hospital i København.
  • Indstillinger
    Kære alle,

    For godt halvandet år siden skrev jeg herinde omkring min meget unge datter på 12 som var sat i behandling med Isotretinoin - fulgt med dyb bekymring af mig! Jeg beklager at jeg ikke fik svaret tilbage på de søde henvendelser der kom efterfølgende, livet tog pludselig en masse drejninger.

    Min datter fuldførte behandlingen og hendes hud var helt fantastisk smuk! Ingen ar, ingen hudorme eller andet, det var nærmest mirakuløst. Hendes bivirkninger var dog relativt store og hun stoppede med sit skøjteløb og er ikke kommet igang igen. Til gengæld landede hun nogle fine roller, så det ene opvejede det andet (hun brænder for skuespillet). Jeg var meget bekymret for hendes smerter og den ekstremt tørre hud. Til glæde kan jeg fortælle at de faktisk gik væk nærmest fra dag ét da hun stoppede igen! Og siden er hun kommet godt igang med motionen også igen, løber hver dag mm uden overhovedet at mærke mere til dem:-)

    Vil dog nævne hendes højde. Kan huske jeg snakkede med hudlægen omkring hendes vækst idet hun netop havde fået menstruation, men han afviste at diskutere det. Og om det er mensen eller pillerne der har gjort der, så er faktum at hun stoppede med at vokse så hun er landet på 164 cm, meget ulig lillesøster som nu er vokset hende over hovedet.

    Siden dengang har hun fået en anelse uren hud igen, men klart blot teen-betinget:) det er absolut til at leve med, det fedtede hår er også forsvundet hvilket næsten er det bedste. Vi snakker nogle gange om hun ville begynde igen hvis lidelsen genopstår, det er hun lidt uklar på. Det krævede massive mængder af disciplin ift mad og hygiejne og kostede også en mindre formue i cremer, vitaminer mm. Hendes fætter er også igennem behandlingen nu med samme flotte resultat og har i øvrigt næsten ingen bivirkninger haft.. Ingen af dem ville have valgt anderledes..

    Med hensyn til varige bivirkninger er det et lotteri. Det er min teori. Der er mange faktorer der spiller ind og ingen kender de rigtige svar. Man bliver fulgt nøje undervejs med blodprøver, men der er jo ikke noget der måler fremtiden. I øvrigt er det lidt tankevækkende at Danmark gerne ville optage mig men ikke min datter pga behandlingen..!

    God behandling til jer, håber for vore alles skyld at det er mere harmløst end skrækhistorierne vidner om.
  • Indstillinger
    Hej!

    Vil rigtig gerne høre, hvilke bivirkninger din datter havde og hvorfor hun måtte stoppe sit skøjteløb.
    Har selv en søn, som har haft store bivirkninger og som desværre stadig har det eft. stop af piller.

    Hilsen Karina
  • Indstillinger
    Hej Karina,

    Hun fik rigtigt ondt i ben, ryg og led og da hun samtidig var trættere end normalt (hun havde virkelig meget energi før hun begyndte), så valgte hun skuespillet over skøjteløbet og er ikke kommet igang igen. Smerterne forsvandt umiddelbart efter stop med behandlingen og hendes energiniveau er også helt tilbage. Synes heller ikke hun døjede ligeså slemt som mange andre herinde med træthed, måske det har lidt med kost og tilskud at gøre? Det eneste hun fortsat døjer med er tørre læber..

    Jeg er ked af at høre om din søn og jeg håber han snart slipper for bivirkningerne.

    Bedste hilsner,
    Christina
Log in eller Registrér for at kommentere.