Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Isotretinoin Actavis ?

1171820222331

Kommentarer

  • Indstillinger
    Mange tak for hjælpen Lima :)
    held og lykke til dig også.
  • Indstillinger
    Hey.

    Det er nok ret så sendt at svare på dette, men jeg har selv lige afsluttet behandlingen, og min hud er renere end den var da jeg blev født. De bivirkninger du højest sandsynligt bliver ramt af er tør hud, tørre læber og øjne, det var det der ramte mig, men det klarede jeg med fugtighedscreme og læbepromade.

    Har overhovedet ikke haft destruktive tanker, eller depressive tanker på nogen måde, da det kun er en meget lille procentdel der gør det. Og hvad er det helt præcist man ikke må? Jeg er en knægt på snart 18, og jeg har festet igennem med vennerne og gjort det jeg nu skulle, og der har ikke opstået et eneste problem.

    GØR DET hvis ikke du allerede har gjort det. Du ville ikke fortryde det, ikke engang en smule.
  • Indstillinger
    Hej alle,

    Jeg har en datter på kun 12 som er sat på iso-kuren. Jeg må indrømme at jeg er rystende angst for hvad jeg har sagt ja til, for jeg tror jeg har brugt mindst hundrede timer på at finkæmme nettet om oplysninger vedr dette produkt. Hendes far brugte det uden problemer, men var meget ked af at vente så længe (han var 17 og fuldstændigt byldebefængt). Min datter har haft acne et års tid, og hudlægerne sagde at det var godt hun blev behandlet så tidligt.

    Jeg opvejer hele tiden for og imod. Er på den ene side glad for at hun får lov til at opleve en pubertet og ungdom der ikke er præget af denne rædselsfulde sygdom, men er på den anden side hundeangst for at hun skal udvikle en eller anden sygdom, eller lide af bivirkninger mange år frem. På de amerikanske sider kan man læse om frygtelige lidelser der kommer tyve år efter accutanen. Selvfølgelig skal man altid læse disse ting med sund skepsis, mange vil ønske at finde en grund til at lige akkurat de er blevet ramt. Mange ønsker lawsuits (og Roche har allerede uddelt millioner af dollars i erstatninger). Men meget af det lyder sg skræmmende..

    Jeg vil supergerne høre tilbage fra jer der er færdige med kuren. Har I oplevet noget siden? Hvis I har haft ondt i ryggen, har det så været forbigående eller er det noget I ikke slipper igen rigtigt? Hvad med hovedpine? Min datter løber skøjteløb på konkurrenceplan, og hun har allerede et par uger inde i behandlingen ondt i ryg og nakke. Hun får 20 mg, og hendes hudlæge vil sætte hende op i dobbelt dosis ved næste konsultation. Jeg skal bestille en ny tid, idet jeg har forespurgt om hun istedet kan komme på halv dosis. Acnen er nærmest allerede væk(!), det samme er hudorme og hendes ryg er ved at være clear, så det er godt nok det mest effektive jeg endnu har set. Min datter havde begyndende bylder i ansigt og ryg!

    Har I suppleret med b-, C-, D-, e- og k-vitamin? Magnesium? Fiskeolie? Alle disse ting bliver ikke meget berørt herinde, men jeg tror faktisk de er de vigtigste? Tak for alle andre gode råd! Min datters læber og hud klarer det fantastisk, grundet Avene og vaseline på læberne natten over. Hun får også øjendråber hver dag, dem man sprøjter på lukkede øjne, INGEN problemer der.

    Jeg håber inderligt I vil svare, er meget tæt på at stoppe behandlingen eller selv dosere ned til hveranden dag, men hun ønsker selv at gennemføre (det er selvfølgelig ikke hendes beslutning i sidste ende). Har set billeder af sin far, og det ønsker man bare ikke for sin værste fjende..
  • Indstillinger
    Hey Cestina78.

    Som jeg skrev overstående har jeg haft en behandling med meget lidt bivirkninger, ingen der rigtig gik mig på i hverdagen, eller noget som alle andre ikke oplever en gang i mellem.

    Du skal virkelig se på denne behandling med stor optimisme, da der årligt bliver behandlet millioner af mennesker med akne, og meget få udvikler syndromer på depression og langvarige sygdomme.
    I starten af min egen behandling var jeg også selv virkelig bange for at jeg måske ville udvikle syndromer på store bivirkninger da jeg i forevejen lider af morbuscrohn (tarmsygdom) hvor at jeg får immundæmpende medicin (humira). Dette gjorde mig ekstremt nervøs, men jeg tog simpelthen ned til min læge, sagde det som det var, og jeg fik forklaret hvordan og hvorledes, og det hjalp MEGET på min beslutning.

    Angående din datters bivirkninger kan du bare gå ned til din læge og sige at hun får ondt i ryggen, og så får hun nogle smertestillende og det er det. Det samme problem havde en af mine venner der har gennemgået samme behandling som mig og din datter.

    Denne medicin skulle virkelig ikke påvirke din datters evner eller vilje til at stå på skøjter, og det skal slet ikke ændre at hun ikke KAN stå på skøjter, og det er jeg 100% sikker på at det heller ikke vil. Jeg spiller selv basketball, og har gjort det igennem hele behandlingen.

    Den værste bivirkning er til gengæld at man kan få meget tør hud, og det fik jeg, og tør hud kan resultere i ekstrem kløen efter berøring af vand (kun store mængder som at tage et bad), men igen, jeg gik til lægen og fik noget fedtcreme. Woilla, problem solved.

    Jeg håber inderligt at din datter forsætter med denne behandling, da jeg selv gik igennem mine teenage år 13-17 med akne, og det var hårdt. Hold ud, og lad hende færdiggøre behandlingen, hun vil blive så glad og tilfreds når det er overstået. :)

    Håber dette hjalp lidt, det kom fra en bekymret 17 årig knægt der ved hvordan det er at have akne i sine teenage år.

    Held og lykke med det.
  • Indstillinger
    Tusinde tak for dit hurtige svar, hvor er jeg glad for at læse hvor meget det har hjulpet dig:-) Men tror samtidig det er vigtigt at holde fast i, at bivirkningerne optrappes med dosis. Det er muligt at kroppen skal vænne sig til medicinen, men når så mange er kommet af med deres acne uden nævneværdige bivirkninger, så må det have noget med tolerans og dosis at gøre. Du supplerer ikke med vitaminer eller olier ved siden af?

    Hmm, jeg må bare vente på tiden hos lægen. Jeg bliver så glad for at se hende blive helbredt, men samtidig må det gerne tage lang tid, hvis bare det gør risikoen for permanente skader tilsvarende mindre. Problemet er, at ingen kender til det fulde omfang. Ingen. Meget bliver ikke indrapporteret af mulige sammenhænge. Min egen læge havde feks aldrig overvejet en sammenhæng, men vil rette fokus på det nu.

    I øvrigt synes jeg faktisk det er under al kritik at der ikke findes information ift produkter der anbefales ved siden af behandlingen. Det skal man selv søge efter på nettet på må og få. Igår forsøgte vi feks kun at give hende læbepomade på for natten, og morgenen efter var hendes læber totalt sprukne. Så tak til personen der gav tippet med vaseline. Vi burde seriøst herinde lave en pamflet til folk der påbegynder behandlingen - og her inkludere viden omkring forebyggelse af senere problemer. Jeg tænker meget over det med at den øgede mængde af A-vitamin hæmmer optagelsen af andre vitaminer, og at det derfor må være vigtigt med tilskud. Men aner ikke meget om det. Spørger hudlægen næste gang, og så lægger jeg svaret herind.

    Sidste spørgsmål: min datter har endnu til gode af opleve næseblod, men hendes far fik det en enkelt gang og hun kan mærke det er på vej, har så ondt i næsen (trods vaseline der også om natten). Er der noget som helst vi kan gøre for det?

    Held og lykke til jer allesammen, og tak for dit svar, dreng på sytten!:-)
  • Indstillinger
    Hey igen!

    Angående næseblod, så kan jeg næsten med sikkerhed sige at det kommer. Jeg troede heller ikke at jeg ville få det, men halvt inde i behandlingen begyndte det at komme uden varsel!
    Dog er det ikke noget der påvirker en.

    Og jeg bliver ikke suppleret med vitaminpiller ved siden af, jeg får kun kalk og puri-nethol. Puri-nethol er også mod min morbuscrohn.

    Men igen, håber at I kommer godt igennem det.
  • Indstillinger
    Hov, en forespørgsel mere til jer som har gennemført behandlingen: Har I oplevet at jeres vækst er gået i stå?

    Mange hilsner,
    Christina
  • Indstillinger
    Hejsa :)
    Som jeg også har skrevet tidligere, så fik jeg også alle de klassiske bivirkninger med tørre læber og hud, og ja næseblod fik jeg også en del af, især når jeg var forkølet og pudsede næse ofte. Det er rigtig træls, men det går over.
    Mht. smerter i ryggen, så har jeg faktisk haft ondt i ryggen i løbet af de sidste par måneder, og har det stadig, men jeg går bare til kiropraktor og så er det det. Ved jo ikke om det har nogen sammenhæng med pillerne. Og hovedpine havde jeg da af og til, men tror altså ikke det var værre eller oftere end normalt. Tit bilder man jo også sig selv ind, at det hele skyldes pillerne.
    Jeg er rigtig glad for, at jeg har været på kuren (nu 2 gange), og har det ganske fint og næsten en ren hud. Forstår ikke hvorfor min hud ikke er blevet helt ren nu efter kuren er stoppet, det blev den efter første kur, men der kom det så bare igen.
    Jeg synes ikke du skal frygte noget :)
    Men tror helt sikkert at det hele afhænger af kosten. Er ikke i tvivl om, at hvis os med uren hud havde levet 100 % efter Lene Hanssons kur netop til problemhud, så ville det have set anderledes ud.
  • Indstillinger
    Tak for svaret! Jeg tænker dog ikke så meget i at kosten kunne have ændret min datters genetisk arvelige hudsygdom, men mere på hvorvidt kosten kan lindre bivirkninger og eftervirkninger af behandlingen. Pt har jeg brugt rigtigt mange timer på at undersøge på alt fra vitaminer til fiberindhold i maden, og jeg mener ærligt vi burde have fået at vide, i det mindste, at det var vigtigt med D-vitamin tilskud, og at det er en smart ide at holde sig fra gulerødder og mad med højt fiberindhold. Derudover er b-vitaminer også gode at tage, specielt hvis man er nervøs for sit hår.

    Jeg tror faktisk også på at de fleste bivirkninger aldrig indrapporteres til sundhedsmyndighederne. Det får mig ikke til at ændre mening om min datters behandling, for at lade hende leve med acne som hendes far havde ville være forfærdeligt for hende (hun har som tolvårig allerede markante cyster på ryg og ansigt og det bliver kun værre). Men jeg tror vi kan sammensætte en kost som kan modvirke mange ting.

    Er dog stadig totalt i tvivl om det gavnlige/skadelige i fiskeolie. Der er a-vitamin i, og det skal man holde sig fra, men så mange anbefaler det også for muskelsmerter? Kan det være lige så fint at få andre olier, som oliven og rasp feks? Og hvad med æg? Der er virkelig meget a-vitamin i rå/blødkogte æg, for ikke at snakke om kolesterol, men der er også mange proteiner og ikke mindst fremmer de optagelsen af D-vitamin og calcium hvilket er voldsomt vigtigt.

    Bare strøtanker, jeg ville blive frygteligt glad hvis andre har gjort sig andre tanker og vil dele dem! Tak for jeres erfaringer so far!
  • Indstillinger
    Hej derude, jeg har været på behandlingen i to-tre uger. Her er en liste af hvad jeg oplever vedrørende Isotretinoin.

    - Forværring af akne
    - Tør hud
    - Ekstremt tørre læber
    - Ryg smerter
    - Led smerter
    - Træthed

    Behandlingen har ikke givet positive resultater endnu, men jeg håber det kommer snart :)
Log in eller Registrér for at kommentere.