Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Isotretinoin Actavis ?

1192022242531

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Stine:)

    Tusind tak fordi du gad at bruge din tid til at skrive til mig. Du har beroliget mig lidt. Som sagt er jeg kun en uge inde og har tørre læber og ondt i ryggen. Har taget 2 panodiler og det har hjulpet lidt.
    Er glad for at det er gået dig godt med behandlingen og håber det bedste for dig. Men bliver lige nød til at spørge om du stadig har ryg smerter? evt. smerter andre steder? Og du må meget gerne senere hen efter du er stoppet med kuren, sige om du stadig har smerter:)
    Har læst en masse om at folk stadig har smerter efter de er stoppet med kuren. Det håber jeg ikke jeg får.

    Mvh. Benjamin:)
  • Indstillinger
    Hej Benjamin,

    Det var så lidt - den eneste fejl jeg har selv har begået var at vente med at starte på kuren, er glad for at du kunne bruge mit svar til lidt!
    Jeg har faktisk ikke bemærket noget til rygsmerter her den sidste månede, jeg tror også at det er meget individuelt hvordan kroppen reagere på det. Piger har jo også nogle andre problemstillinger mht. rygsmerter (p-pille bivirkninger og PMS, øv...) jeg syntes også at jeg har kunnet mærke at når jeg ikke har været aktiv mht. sport har jeg få gange bemærket det, men ellers ikke!
    Jeg har ikke haft smerter andre steder, jeg døjer rigtig meget med tørre læber og har haft sprukne mundvige et par gange, men godt med den anbefalede læbe salve og så er alt OK 2 dage efter - HOLD UD :-)

    Jeg tror der er mange folk som overdriver lidt mht. emnet om Isotretinoin - jeg syntes du skal tage det som det kommer, hvis du bliver ved med at have ondt, så skal du gå til lægen, ellers er et godt råd af min erfaring at få rørt sig!
    Min krop skulle også tilvænnes pillerne de første par uger. Jeg læste også selv de mest mærkværdige ting inden jeg selv gik i gang med kuren, og jeg fandt ret hurtigt ud af at det ikke hjalp på selvtilliden eller tankerne!

    En bivirkning jeg er kommet i tanke om er faktisk tæthed.. Jeg kan i perioder være så træt at jeg kan ligge mig til at sove efter skole og stå op morgenen efter.

    Jeg håber at det bliver bedre med rygsmerterne for dig, og du bliver glad for behandlingen - jeg tror bare du skal lade alt det folk skriver gå videre, sådan at du ikke er usikker på behandlingen :-) Og jeg lover dig, at du bliver super glad om et par måneder!
    Vil holde dig opdateret hvis jeg skulle få smerter efter behandlingen er slut, for der virker pillerne faktisk også et godt stykke tid efter (kun +++ for huden) ;-)

    Husk at tænk på at du får en super lækker hud når der er gået 6 mdr. så kan man snilt klare bivirkninger ved det!

    Du må skrive hvis du vil have et par gode tips til tørre læber eller hud i ansigtet, men gå endelig ikke i Matas og køb noget hudpleje derfra, hold dig til apoteket og hvad de anbefaler dig!!
    Vil sige at min ansigts rens til fedtet hud fra Avene er uundværlig, og læbesalven kan jeg ikke leve uden, den vil jeg råde dig til at købe, mener læbesalven koster 50-60 kr. :-)

    Alt det bedste herfra!

    //Stine
  • Indstillinger
    Hej igen Stine:)

    Mange tak for hjælpen. Du skriver at du bliver nemt træt af pillerne. Jeg kan faktisk godt mærke at jeg er mere træt hen af dagen end jeg plejer at være. Men har mange smerter i kroppen...
    Tror du godt man kan tage panodiler imens man er på Isotretinoinen? Er ikke helt sikker derfor spørger jeg. Skal højst sandsynligt snakke med min hudlæge imorgen. Har fået lidt røde øjne idag. Ved ikke om det betyder alverdens.
    Tror jeg er en af dem der er virkelig hårdt ramt af bivirkningerne, når jeg tænker på jeg har taget dem i 1 uge.
    Har næsten kun været indenfor idag. Har for ondt til at gå rundt udenfor f.eks. spille fodbold eller badminton, som jeg gerne vil.
    Er bange for om jeg vil få mere ondt, hvis jeg dyrker motion. Men du skriver jo, at det ville rent faktisk være godt.

    Skal nok holde kontakt med dig hen af ugerne. Skrive hvordan jeg har det. Håber min krop får det bedre, for det her er ulideligt.

    Mvh. Benjamin!
  • Indstillinger
    Jeg brugte pillerne 5 måneder, stoppede oktober 2012.

    - under forløbet blev jeg meget træt, havde stort set alle symptomer...

    Det er først nu efter over et halvt år, at min træthed er forsvundet.
    Der gik ikke mere end 5 minutter, når jeg havde lagt hovedet på puden, så var jeg faldet i søvn, men nu er jeg vendt tilbage til min normale søvn... lidt øv, hehe :) nu går der mindst en time:(
  • Indstillinger
    Hej Benjamin,

    Jeg er som sagt ramt af træthed, sørg for at drikke en masse vand, det har hjulpet på mig, mht. smerter vil jeg tro at det er OK at tage 2 panodiler til tider - dog ikke hver dag! Jeg syntes du skal prøve de piller piger tager for PMS-smerter, de hjælper også på muskel/led smerter og har virket godt på mig.

    Hvis dine øjne er tørre eller det mindste røde skal du få fat på nogle øjendråber, bare nogen som fugter godt. Jeg fik øjenbetændelse, netop fordi jeg ikke plejede mine øjne, og det er meget ubehageligt med en kombination af tørre og betændte øjne - så godt med øjendråber.

    Selvom man ikke føler sig tilpas i kroppen, så virker det at komme ud og få rørt kroppen, jeg tror du skal tænke mindre over bivirkningerne så det ikke påvirker dig mere end nødvendigt!

    Jeg håber du har taget kontakt til din hudlæge og I sammen har fundet en løsning, for mig virker det underligt at din krop reagere så voldsomt på stoffet efter kun 1 uge. Men hvis du føler at behandlingen er ulidelig bør du nok tage en alvorlig snak med din hudlæge.

    Jeg håber du får det bedre og holder ud! :-)

    //Stine
  • Indstillinger
    Hej folkens jeg er lidt nervøs da jeg er i gang med min 5 måned på isotretinoin kuren med 2 x 20 mg. om dagen og stadig får bumser hist og pist. Min kur slutter efter 6 måneder og jeg er ikke super tilfreds med det. Min hud var pænere i 4 måned end den er nu. Selvfølgelig er det blevet bedre men jeg havde regnet med at det var helt væk.
    Nogle der har erfaringer med dette? Jeg har hørt at det bliver bedre efter kuren men jeg frygter selvfølgelig det værste.
  • Indstillinger
    Hej Benjamin.
    Nu har jeg læst hvad dig og Stine har skrevet om, og jeg ville lige dele lidt af mine erfaringer med dig, da jeg også har været hårdere ramt af bivirkninger end hvad det virker til andre har..
    Jeg har ligesom andre, været meget plaget af tør hud og tørre læber. Men angående den muskelømhed du nævner, har jeg været i præcis samme situation som dig, og selvom det er rigtig hårdt at have det sådan nu, vil jeg råde dig til at have tålmodighed, for jeg har nu efter 4 mdr i behandling, stort set ingen muskel smerter mere, og jeg kan mærke det bliver bedre og bedre som tiden går.. Det er rigtig hårdt mens det står på, men helt klart det hele værd, for min hud er stort set helt ren, og den har aldrig været så pæn før. Og jeg er altså 25 år gammel.
    Så hold ud, det skal helt sikkert nok blive meget bedre :)
    Hilsen Camilla
  • Indstillinger
    Davs :D

    Nu har jeg læst lidt hvad i andre har skrevet, og det som jeg har oplevet var også muskelsmerter og ondt i ryggen, og tørre læber og hud osv.
    Jeg er 15 år gammel og er færdig om 20 dage ^^ (er på 2x20mg om dagen)
    Da jeg startede på det var smerterne meget ''onde'' og min læber var svulmet op og tørre, og når jeg smilede sprækkede huden, men det forsvandt dog nogle uger efter.

    Imens jeg tog den blev jeg meget træt og gad ikke helt så meget, og hvis jeg bare løb blev min muskler ømme og gjorde ondt, og havde lidt sværere ved at koncentrere mig i fagene i skolen fordi jeg var så træt og havde ondt over det hele (er dog forsvundet meget nu) og vil sige man bliver lidt mere... trist... eller jeg gjorde, så kunne mange gange heller ikke rigtig tage mig så meget sammen som jeg plejede.
    Men det er til at overleve ;) ikke så slemt som det helt lyder.

    Min hud er også blevet rigtig pæn :D men jeg har bare hørt noget om at huden skal lige falde på plads så der godt kunne komme nogle bumser i en måned eller to efter man var færdig, og at det så ville forsvinde igen, ville bare høre om det var rigtigt fordi jeg jo er ''ny'' på den ^^ (krydser fingre for at den duer, for har prøvet alt!) og ska på ferie om lidt så håber ikke min hud begynder at skalle for meget af eller så noget :)


    -fine
  • Indstillinger
    Hej,

    Jeg er en pige på 16 år, som har haft akne i snart 3 år (i ansigtet) - ikke i ligeså mange år som nogle af jer andre har haft i, men nu er jeg så heller ikke så gammel. Min akne kar kostet mig rigtig meget.. Blandt andet mit selvværd og min usikkerhed. Derfor ville det betyde alverdens for mig, at denne akne gik væk.

    Jeg begyndte på dette Isotretinoin Actavis i går aftes. Jeg tager 1x20 mg om dagen, men regner med at komme op på 2x20 mg senere i forløbet. Jeg har været utrolig bange for at tage dette, efter jeg så alle bivirkningerne. Men det hjalp mig nu rigtig meget at læse alle jeres indlæg, da de fleste har skrevet at det bliver en hård omgang, men det hele værd! Dog er jeg stadig lidt bange for, om hvordan mit forløb bliver, og om det bliver vildt slemt. Jeg har købt både læbepropmade (Carmex), en creme til kroppen og ansigtet. Er allerede helt vild med læbepromaden.

    Jeg synes det er et super godt debatforum, men som mange andre har jeg også et par spørgsmål, som jeg håber at få besvaret.

    1) En af de bivirkninger som har skræmt mig mest, er "kramper". Jeg har aldrig før selv prøvet at få krampe, og er virkelig bange for at det sker. Mit spørgsmål er, om der er nogle af jer som har oplevet det via dette Isotretinoin? Og om man kun kan få det i starten eller risikerer at kunne få det under hele forløbet?

    2) Min hud har ikke reageret endnu med forværing. Nu startede jeg som sagt også først i går. Hvis jeres gjorde, hvornår startede det så, og i hvor lang tid tog det, før det gik den rigtige vej?

    3) Jeg bruger forundation til at skjule min akne, så godt som jeg nu kan. Men mange siger at huden bliver så tør, så det vil blive svært at lægge en pæn forundation. Ville høre om I kender en god forundation? Eller evt. en god Primer? For har hørt at de også skulle hjælpe både med rødmen, og få foundation'en til at se pæn ud.

    Det var mine vigtigste spørgsmål. Jeg glæder mig så meget til at denne kur er ovre, og forhåbentlig kan få en dejlig, glat og ren hud igen - sandsynligvis med ar, men de forsvinder jo med tiden og kan dækkes evt. med en concealer.

    Mange Hilsner - Krappe96 :-)
  • Indstillinger
    Goddag!

    Dreng, 18 år

    Jeg har været på kuren siden den 9. april (lidt over tre måneder), og jeg kom til at dumme mig i går. Jeg havde været til noget fodbold, hvor jeg selv deltog, og da jeg kom hjem, da så jeg, at jeg havde noget jord på mine to kinder. Dum som jeg er, begynder jeg at prøve at gnubbe det af i badet. Da jeg kommer ud, at jeg fuldstændig rød på mine kinder. Efter lidt tid, bliver det værre, det begynder at svie. Jeg tager noget fugtighedscreme på.

    Dagen efter (i dag), ser det vildt dumt ud, svier og er meget tørt og rødt - altså det er blevet værre end i går. Jeg læste bivirkninger mod isotretinoin, og der står bl.a. at gnidning mod hud kan skabe irritation af huden. Det er naturligvis det, som er sket.

    Mit spørgsmål er, om der er nogle, som har prøvet det samme og kan fortælle noget om, hvornår det går væk? Jeg ligninger virklighed noget, som er løgn, og skal på ferie om fem dage.

    Tak på forhånd!
Log in eller Registrér for at kommentere.