Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Isotretinoin Actavis ?

1161719212231

Kommentarer

  • Indstillinger
    Nu stillede jeg selv spørgsmålet om hvorvidt det er sikkert at ryge hash under denne kur.
    Fik aldrig noget svar men i tilfælde af at andre skulle have samme spørgsmål er svaret: Der er ingen bivirkninger eller konsekvenser ved at ryge hash under kuren så frygt ikke.
    Det skal siges at jeg røg utrolig meget i en uges tid (Amsterdam wuhuu) samtidig med at jeg tog Isotretinoin Actavis og oplevede ingen problemer.

    Held og lykke til jer alle
    Stay strong!
  • Indstillinger
    Dag 40 på kuren. - Nu med meget tørre læber og næse... De første 14 dage blev mit ansigt kun værre - mit ansigt lignede nærmest en skinnende rød tomat, men så pludselig begyndte der at ske forandring. På hele kroppen har jeg en hud så fin og blød, som den aldrig har været. Og i ansigtet går det fremad - ingen mirakler endnu - der kommer ind i mellem nye urenheder, men den skinnende hud jeg havde er væk.. Det er en fornøjelse, at tage lidt makeup på, der rent faktisk bliver der en hel dag uden at tvære ud osv.. Men min hud er blevet meget sart - selv små sår og rifter tager lang tid om at hele.

    I forhold til sydens sol - så var jeg inden sommerferien på apoteket og blev rådet til at bruge La Roche-Prosay faktor 50, så det købte jeg.. Og ja, solbrændt blev jeg ikke, men soleksem fik jeg i den grad.. Men det var der jo også råd for..

    Ind til videre, så til dem, der tvivler - så ja, det er en hård kur, men som der langsomt viser sig resultater, så syntes jeg bestemt det er det værd..
  • Indstillinger
    Jeg er nu på kuren for 2. gang, dog er der gået nogle år imellem. Jeg oplevede allerede efter 4 dage, at min hud blev tør og min hovedbund begyndte at klø og skalde. Efter en uge blev min hud så tør, at jeg ikke kunne gå med make-up uden at skulle smøre mig ind i creme hele tiden så det ikke satte sig i flager, og jeg kan stort set ikke røre mit hår uden det begynder at drysse med hvide flager. mine læber skal også smøres ind i en god læbepomade hele tiden og når jeg pudser næse kommer der en smule blod med ud.
    Dog er det det hele værd! Min hud er rigtig fin, behøver ingen make-up, men der er også kun gået to uger, så måske blusser det op igen inden jeg er færdig med kuren. Jeg har købt en creme fra apoteket fra Avene, som er specielt til hud på skrappe kure som denne. Det er virkelig den bedste creme jeg nogensinde har prøvet (og jeg har virkelig prøvet mange i løbet af de måneder jeg har været på kuren før), intet hjælper som denne. Her kan jeg smøre ansigtet ind om morgenen og så er det først hen mod aftenen den begynder at blive en smule tør igen.
    Dog har jeg lige opdaget en bivirkning i går, og det er at jeg er begyndt at bløde en smule som om jeg har menstruation, men det har jeg bare ikke nu. Jeg er på p-piller og har altid regelmæssig menstruation, så er overbevist om at det er en bivirkning fra pillerne, som der også står lidt om når man læser indlægssedlen. Jeg har dog lige tænkt mig at se tiden an, og hvis det ikke bliver værre gør jeg ikke noget ved det.
    Synes næsten det værste ved at være på kuren, ud over at man ikke må drikke og dermed må undvære mange sociale arrangementer der tit er på denne tid af året hvor alle studier starter, så synes jeg den tørre hovedbund irriterer mig mest. Jeg bruger en olie specielt til hovedbunden fra Kiehls, men der skal man gå i bag dagen efter, for ellers bliver håret for fedtet, og vil ikke vaske hår mere end to gange om ugen, da man ellers vender håret til det og så bliver det også hurtigere fedtet. Så nu kommer jeg lidt af den gode Avene creme i hovedbunden, og den tager også det værste..
    Rigtig god fornøjelse med kuren til alle jer derude, vi kan alle glæde os til at få smuk hud om ikke så længe :)
  • Indstillinger
    Hej

    Jeg vil bare lige give mine erfaringer videre. Jeg har haft meget meget slemt akne med cystedannelse i ansigt, nakke og ned ad ryggen, og efter at ha prøvet isotretinoin af flere omgange, må jeg sige at det er det eneste som hjælper 100% hver gang. Jeg bruger desuden en creme/gel som hedder Clindoxyl om natten, fordi den mindsker rødme, således at de bumser som opstår får en hudfarve og derfor er meget lidt synlige, den kan også være rigtig god efterfølgende for at holde huden pæn og fri for røde ar.
    Clindoxyl vil jeg anbefale til folk som ikke har voldsomt meget akne, i stedet for Isotretinoin kuren. Vær realistisk når du vælger din behandlingskur mod akne. Spørg dig selvom om din akne er så slem at du vil begive dig ud i den indvirkning som kuren har. Når det så er sagt, vil jeg sige at foruden afskalninger i ansigt, ekstremt tørre læber og lidt hyppigere hovedpine har jeg ikke oplevet flere bivirkninger end jeg gør ved normal brug af p-piller.
    Det er værd at bemærke at man bør bruge en creme eller foundation med solfaktor 25 hver dag, så undgår man at skulle tænke på at holde sig helt væk fra solen. Personligt har jeg haft meget glæde af foundationen Toleriane Teint fra la roche Posay som jeg fik anbefalet af min hudlæge, fordi den ikke indeholder forværrende olier men lægger sig som et dækkende lag mod sol og forurening udefra når huden er aller mest sart og udsat under behandlingen.

    Håber mine erfaringer kan hjælpe andre...
  • Indstillinger
    hej mit navn er Silje. Jeg har lidt af kraftig acne i snart 7 år, og som i alle sammen nok er klar over tager det så uhyggeligt meget på ens selvtillid. Derfor har jeg så endelig besluttet mig at starte på Isotretinoin, dog har jeg et spørgsmål, som jeg håber at der en nogle der vil kunne svare på, har i haft mulighed for at bære makeup under behandlingen? For jeg tror ikke at jeg vil kunne gå uden, især når det blusser op.
    Håber at i kan hjælpe.
  • Indstillinger
    Hej Silje. Ja altså det vigtigste er at du har en god base og en make-up på hvor din hud kan ånde. Cremen fra Avene, som fås på apoteket specielt til problemhud, som man får medicin for, er virkelig god.! Den giver præcis den mængde fugt din hud har brug for, uden at den bliver fedtet.
    Derudover synes jeg du skal gå ind i magaisn og så lagt en make-up fra BareMinerals. Jeg har virkelig prøvet mange make-up mærker, og rigtig mange mineralprodukter, men synes at BareMinerals klart er det bedste. Og så skal du bare vælge den foundation der hedder Matte, og så selvfølgelig få den rigtige farve. Den tilstopper ikke porerne, og den er samtidig ikke for dækkende, men dækker alt efter hvor meget du kommer på, men uden det ser for "sminket" ud.
    Derudover skulle den være god specielt til acne hud.
    Hvis du ikke vil betale så mange penge for produktet i magasin så kan du købe den billigere på disse to sider:
    http://www.lookfantastic.com/brands/bar ... t?gtrans=a
    http://www.beautybay.com/cosmetics/bare ... -1z1408uZo

    Held og lykke med kuren, du bliver helt sikkert glad for det! (og mit har altså overhovedet ikke rigtigt blusset op, mens jeg har været på kuren og har kun en uge igen :) )
  • Indstillinger
    Kan man få det hos sin læge eller gennem en konsultation hos en hudlæge ? :)
  • Indstillinger
    Ja altså medicinen? Der skal du hen til din læge som så skal henvise dig til en hudlæge, der derefter beslutter om du kan få det. :)
  • Indstillinger
    Okay det vil jeg gøre i morgen :)

    Hvordan går det med din kur nu ?
  • Indstillinger
    Jamen det går egentlig fint med min kur, jeg mærker ikke rigtigt bivirkningerne med tør hud og læber længere, for nu har jeg bare lært at bruge en god creme og noget god læbepomade.
    Men de sidste par uger har jeg ikke været helt tilfreds fordi jeg alligevel har fået lidt bumser af og til, og nogle gange også nogle meget slemme nogle. Men det er jo ingenting i forhold til hvis man er enormt plaget af acne. Og nu kan det også sagtens være det bliver bedre så snart kuren stopper og huden og kroppen får lov at komme til sig selv, tænker jeg.
    Man skal dig virkelig passe på med ikke at pile i huden, for jeg har godt nok fået mig nogle ar, uden at jeg egentlig synes jeg har pillet særlig meget. Men hudlægen sagde at de som regel forsvinder lidt efter noget tid.
Log in eller Registrér for at kommentere.