Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Isotretinoin Actavis ?

1131416181931

Kommentarer

  • Indstillinger
    Nogen der ved noget om, om man må dyrke sport imens man er på Isotretinoin?
  • Indstillinger
    Jeg forstår godt alle de, der er frustrerede over store, betændte, grimme, og ømme bumser. Jeg har selv lidt af det over hele kroppen siden puperteten - og nu er jeg altså 55...

    For ca. 20 år siden blev jeg gjort opmærksom på Roacutan og efter undersøgelser hos hudspecialist fik jeg min første kur. Det var en succes.

    Lidt tørre læber og en kortvarig og meget begrænset forværring. TIl gengæld forsvandt alle mine bylder.

    Jeg har forsøgt at holde pause 3 gange, men efter 4-5 måneder begynder bumserne at komme igen. Og det er atter de dybe store betændte bylder.

    Nu er jeg på en fast kur med 10 mg hver anden dag (mandag onsdag fredag)
    Det holder stort set bumserne væk, og hvis jeg en gang i mellem får en lille en, ligner den en ganske almindelig bums som alle andre mennesker får.

    Jeg drikker rødvin og spiritus som andre almindelige menensker, spiser normalt, også slik og kager. Jeg har ingen psykiske problemer og læbetørheden er ganske sporadisk. Jeg dyrker lidt sport og er ude i solen, på stranden og så videre (man bør naturligvis bruge solcreme, men ikke anderledes end alle andre)

    Jeg får taget mine blodprøver hver gang jeg fornyer min recept, rundt regnet 2 gange årligt.

    Selvfølgelig er jeg ikke læge og kan ikke sige noget generelt om behandlingen, men mig har det i hvert fald hjulpet.

    Mit liv havde været et andet uden Roacutan / Isotretinoin
  • Indstillinger
    Hej alle. Jeg vil først sige - kanon debat. Den har jeg virkelig haft gavn af inden jeg startede på min kur. Jeg er 23 og Jeg startede i november og tager 20mg om dagen pga min hud ikke var sådan meget slem, men jeg pillede bare enormt meget i mine bumser så havde en masse sår og var derfor i risikozonen for at få ar, det var derfor jeg fik liv til at starte på den. I dag ca 4 mdr efter jeg er startet er min hud simpelthen blevet fantastisk! At starte på denne kur er det bedste jeg har gjort! Mht til bivirkningerne har jeg haft en smule tørre læber, men har simpelthen så enormt meget ondt i ryggen, har så ondt at jeg sover dårligt om natten og bliver nød til nogle dage at tage smertestillende for at holde dagen ud. Jeg har ellers aldrig haft problemer med smerter i ryggen og jeg ved det er en bivirkning af pillerne, men vil høre om der er andre der har haft meget ondt i ryggen og burde jeg gå til lægen? Og hvordan med en smule alkohol engang i mellem ? Jeg har ikke rørt det siden jeg startede, men tænker en eller to kan vel ikke skade? Og sidste spørgsmål har i taget solarie mens i var/er på kuren? Til jer som har lang ventetid hos jeres hudlæger så ring til hudklinikken i Østerbro de har kort vente tid og er flinke.
  • Indstillinger
    hej ancu,

    - jeg er på 7. måned. jeg har også meget ondt i ryggen!!
    - du må gerne tage noget alkohol indimellem.
    - du må ikke gå i solarie, da din hud ikke kan tåle sol under behandlingen.

    :-)
  • Indstillinger
    Godt at høre, at i har haft glæde af iso.

    Jeg ha lige haft en opblomstring, som jeg klarer ved at tage 10 mg hver dag i stedet for hver anden. Efter et par uger er det overstået og jeg drosler ned igen.
    Tørre læber er kendt bivirkning og det klares med god læbepomade.

    Jeg har aldrig haft rygsmerter. Måske i mangler lidt træning ;-)

    Jeg er glad for rødvin og whisky. Drikker gerne en halv flaske vin et par gange om ugen til en god middag. Ingen problemer.
    Og et par gange om ugen en stor whisky. Mærker ikke bivirkninger.
    Af og til en whiskysmagning med 5 - 7 whiskyer. Stadig uden problemer.

    Blot for at fortælle, at der kan være forskel på hvor modtagelig man er overfor bivirkninger.

    Fortsat godt helbred til jer alle

    Pe
  • Indstillinger
    Jeg vil gerne advare alle mod denne medicin. Jeg er mor til en dreng på 16 år som var sund og rask og går på idrætsefterskole og trænede 7 gange om ugen indtil han begyndte at tage Isotretonoin Actavis. Nu 2,5 måned efter han startet på pillerne har han lige fået konstateret leddegigt....CHOK. Indtil han begyndte på disse piller har han ikke fejlet noget som helst. Ikke engang skader pga sin sport har han været plaget af. Vi har INGEN familie historie med Leddegigt så kan man undre sig hvor den kom fra!!! Hans hudlæge er meget arrogant og afviser at det kan være Isotretonoin for det har man ikke set før---- så han vil ikke indrapportere det som mulig bivirkning. Ja når han som læge ikke vil indrapportere det så kan man jo godt forstå at man ikke har hørt om det før! Selv om man synes det er forfærdelig med Akne så er det ikke risikoen værd at udsætte sig for at tage denne medicin og risikere en kronisk sygdom Jeg har efterfølgende været inde på Amerikanske net sider og set brugere som har fået forskellige autoimmune sygdomme (inkl. leddegigt) af at tage denne medicin. Skulle bare ønske vi havde set det før han begyndte på Isotretonoin - så havde han aldrig taget en eneste pille.
    Jeg vil gå videre med dette så hvis nogen kender nogen som også har fået svære bivirkninger af disse piller så hører jeg gerne fra dem. Andre skal advares mod denne risiko....
  • Indstillinger
    Nu synes jeg lige at du skal slappe af.. Fordi at din søn har fået en slem bivirkning, betyder det ikke at samtlige Isotretinoin brugere, vil få den samme.
    Du har vel også husket at læse de andre bivirkninger som lyder på både, depressioner, humørsvingninger og andre psykiske ændringer.. Hvis din søn havde fået en depression, havde du så også gået sådan i oprør?

    Der er jo ingen grund til at tage glæden fra alle andre, bare fordi at I støder på problemer..
  • Indstillinger
    Nej det betyder bestemt ikke at alle får den samme bivirkning! Ved udmærket godt at der er rigtig mange som bliver hjulpet for sin Akne uden at det får så voldsomme konsekvenser.
    Det er bare vigtig at når man skal beslutte sig for om man vil tage en medicin eller ej så skal ALLE informationer om de risici der er forbundet med det være nemt tilgængelig. Derefter må man jo vurdere om man er villig til at tage den risiko -og leve med eventuelle konsekvenser. Vores hudlæge advarede IKKE og bagatellicerede de bivirkninger som stod opført. Bevidste valg kræver at man har viden....
  • Indstillinger
    Hej alle,
    har læst alle indlæg og det giver jo lidt rådgivning men er stadig i syv sind om hvad jeg skal gøre.

    Jeg er 36 år og har stadig acne. Min hudlæge kalder det "mild" tilfælde og jeg kalder det "forfærdeligt" :-/ Jeg er ked af det, jeg bruger masser pudder for at dække det (selvom det ikke kan dække store bumser). Jeg har egentlig haft det altid, men det er nu begyndt at bluse mere op.

    jeg har brugt MANGE penge på kosmetolger og alle deres produkter, og intet hjælper. har også betalt for dyre frutsyrebehandlinger som bare gjorde det meget værer :-/

    Nu har jeg fået anbefalet Roaccutan af lægen og tror jeg vil prøve det - efter sommeren.

    Men hvad skal jeg bruge af renseprodukter og dag/nat cremer? hvad er jeres erfaringer med dette.

    Jeg har brugt exuviance, Murad, MD og Ole Henriksen. Faktisk var min hud pænest med Ole H.

    Hvad er jeres erfaringer med cremer?

    Mange hilsner,
    K
  • Indstillinger
    Har nu været i gang med isotretinoin i 5 1/2 måned, og ja det har hjulpet, men får stadig 2 nye bumser hver 2. dag ca. er dette normalt??? Troede man ville være totalt "clean" når kuren sluttede

    Håber meget på svar :)


    jeg har bare brugt en normal ansigtcreme det er alt
Log in eller Registrér for at kommentere.