Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Isotretinoin Actavis ?

1101113151631

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg kan desværre ikke besvare dit spørgsmål, men læste om bivirkningerne ved den medicin, noget som de færreste tager alvorligt.

    Men hvis man som jeg har oplevet bivirkninger af medicin bliver man meget forsigtig. Jeg ville aldrig tage den slags efter at have læst om de bivirkninger, der kan være.
    Jeg vil give dig en oplysning. Min svigerdatters hud har været meget slem engang og mit barnebarn arvede tendensen. Jeg ved det koster nogle penge, men hun holder sin hud meget flot ved at gå til en kosmetolog med mellemrum og få den renset. Men det skal gøres med passede mellemrum ellers blusser det op igen.

    Skulle du være interesseret kan jeg spørge hende hvilke præparater der bliver brugt til huden.
  • Indstillinger
    Tak for dit svar :-) Det må du rigtig gerne, tak.
    Kh Charlotte
  • Indstillinger
    Hej

    Jeg skriver svaret her, så snart jeg har fået snakket med hende. Og det gør jeg meget ofte.

    Ang. hudorme, du kan købe nogle klæbestrimler hos matas. Man kommer en smule vand på huden og sætter den på. Efter 10 min. hives den af og med den masser af hudorme. De er ikke så dyre og rigtig gode.
    Man kan få dem til næsen og i en anden æske ligger der til pande o. a. Jeg bruger selv dem til næsen.
  • Indstillinger
    Hej Nikolaj

    Jeg tog isotretinoin kuren for halvandet år siden, og ja det er desværre normalt at ens bumser blusser op når man starter på kuren. Mit blev faktisk værre end det havde været nogensinde, men det varede ca 14 dage, og så begyndte det stille og rolig at gå i sig selv igen - hold ud, det bliver meget bedre.

    Pas på din krop imens du er på kuren for det er hårdt - men det er det hele værd i sidste ende :)
  • Indstillinger
    Hej igen Charlotte1993


    En gang om måneden eller mindst hver 5 uge rensning af huden hos kosmetolog. Hun bruger noget der hedder : Dermalogica. Det er noget frugtsyrebehandling.
    Der er forskellige behandlinger, så det afhænger af huden, hvad der gøres. Men det drejer sig om at huden bliver renset godt.

    Hjemme bruges noget der hedder: md-formulations. Det skal være noget til at rense huden med. Derefter frugtsyreserum. Et par dråber på huden. Det hedder vist noget andet end frugsyreserum, men sådan siger kosmetologen.
    Derefter kan man bruge en god fugtighedscreme. Det gøres morgen og aften.
    Det er desværre ikke billigt. Købes hos kosmetologen. Eller måske over nettet.
  • Indstillinger
    Mange tak Musling, ja, jeg har skam også tænkt mig at holde ud lige til det sidste.
    Er der forresten en speciel crem eller noget du brugte under forløbet, efter du havde været i bad/ skyllet dit ansigt el. ? :)
  • Indstillinger
    Jeg brugte mærket Avene fra apoteket - og blev faktisk så glad for produkterne under behandlingen at jeg stadig bruger dem i dag :)

    De har en hel serie der er til tør/meget tør sensitiv hud, både rensemælk og ansigtscreme, de er lidt dyre, mellem 150-190 kr per stk. Til læberne brugte jeg Carmex, en lille bøtte med et gult låg man kan købe i matas og kvickly f.eks. syns den var bedst til at holde læberne bløde - når du lig er begyndt på pillerne er det ikke sikkert du allerede har tørre læber, men det kommer desværre helt sikkert - og det gør ondt når de flækker :S
  • Indstillinger
    Musling4: Har lige et spørgsmål.
    Hvilken creme brugte du for avene, og fik du meget tør hud?
    Jeg har ikke opleveret tør hud endnu, kun tørre læber.
  • Indstillinger
    Jeg bruger den creme fra Avene der hedder Hydrance Optimale for dry to very dry sensitive skin, den koster 185 kr.

    Jeg fik ret tør hud, specielt her i vinter månederne. Fik på et tidspunkt også sådan nogle ekstra tørre pletter på kroppen og i ansigtet der blev røde, og der fik jeg en creme på recept af min hudlæge der kun sku på pletterne, kan desværre ikke huske hvad den hed.
  • Indstillinger
    Okay, mange tak, jeg fik en nede på apoteket som hedder Avene Clean-Ac for anti-acne, men det er godt nok en rigtig lille flaske.

    Og så lige til sidst, har du nogle gode råd angående denne kur, som måske vil hjælpe, noget man kan spise, drikke, gøre, eller bare gode råd i det hele taget :)
Log in eller Registrér for at kommentere.