Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Isotretinoin Actavis ?

1111214161731

Kommentarer

  • Indstillinger
    Mht creme, fik jeg også anbefalet cremen Avené Clean-Ac, men syntes ikke den hjalp på den tørre hud. Jeg gik derfor på et andet apotek og fik anbefalet Avené Hydrance optimale Riche, og den er helt fantastisk!! :) Købte hele rensesættet og det hjælper virkelig
  • Indstillinger
    Tusind tk begge to for hjælpen, sætter stor pris på det :)
  • Indstillinger
    Jeg er nu på dag 48 og til jer, der endnu ikke er kommet så langt, kan jeg fortælle, at jeg er begyndt at døje med ledsmerter. Det er dog kun omkring venstre skulder og venstre bagparti, og værst om aftenen. Om dagen mærker jeg ikke rigtig til det :) Men udover det, er min hud blevet virkelig fin
  • Indstillinger
    Er på 3 måned nu, uden væsenlig fremgang.
    Dog har jeg oplevet en masse bivirkninger. (Udtørrede læber, Udtørrede øjne, Sår, Ledsmerter, daglig næseblod.)

    Må sige at den værste af bivirkningerne er de udtørrede øjne. Det er svært at holde øjnene åbne til eksamens læsningen. Andre som har haft samme problem, og kender et godt produkt som kan hjælpe på dette?
  • Indstillinger
    hej thomsen85

    jeg er på 5. måned, og det går fremad nu - men da jeg var i 3. måned var der stadig ikke sket nogen væsentlig fremgang (ligesom dig). jeg har været så ulykkelig, men giv det tålmodighed for lige pludselig så går det hurtigt!

    jeg har samme bivirkninger som dig - specielt de udtørrede øjne! det er forfærdeligt. lige pludselig kan de bare lukke sig sammen, og så kan man knap nok åbne dem igen!

    men giv kurren tid! du må ikke give op. det går langsomt, men det går fremad, når du kommer op på 4. eller 5. måned. tro mig!!

    hilsen,
    sophie
  • Indstillinger
    EN POSITIV TILBAGEMELDNING FORTJENER OGSÅ EN PLADS:
    Jeg har taget pillerne i 6 uger nu og synes også jeg lige ville give en melding tilbage, da jeg selv brugte denne debat inden jeg startede. Jeg blev utrolig forskrækket over de mange rædselsord der står om kuren og var meget tæt på at droppe det, men besluttede alligevel at gøre det da jeg har lidt af rigtig dårlig hud i mange år. Jeg er normalt en stor tilhænger af økologi og sundhed og går absolut ikke ind for at "forgifte" sin krop, men som så mange andre herinde er der ikke noget som min dårlige hud, der har forpestet mit liv så meget siden jeg var ca 14 år (er i dag 24 år). Det har været op og ned de sidste 3-4 år, nogle gange ok, men også engang i mellem med slemme udbrud. Især når årstiderne skifter (temperaturskift, sol, kulde osv). Derfor gjorde jeg op med mig selv at jeg måtte forsøge med pillerne, efter at have fået konstateret acne hos hudlægen. Hun sagde at jeg bl.a. havde en høj fedt-koncentration i huden. Jeg har egentlig ikke tænkt så meget over det før, men det er nok fordi jeg efter så mange år bare har vænnet mig til det og glemt hvordan "normal" hud føles.

    Jeg var i starten ret bange for at min hud ville gå helt amok i starten af kuren, som så mange har skrevet om. Det synes jeg dog slet ikke det var slemt - det var ikke værrere end det kunne have været normalt. Jeg begyndte dog at få meget nemt ved at trykke (jeg behøvede nærmest ikke at trykke, det røg næsten ud af sig selv) urenheder ud af huden. Jeg gjorde bare dette om aftenen efter at have vasket min hud med den geniale ansigtsvask anbefalet herinde "Avené - cleanance gel" som både fugter og renser, derefter puttede jeg tea tree oil (fås hos Matas) på for at decinficere de steder jeg havde trykket urenheder ud og så Avené's "Clean-AC" creme på. Jeg havde på grund af min fedtede hud fået af vide af hudlægen at jeg IKKE måtte bruge en fed creme (slet ikke en med olier i), så derfor gik jeg efter denne creme og ikke Hydrance-cremen som jo er federe. Jeg ved ikke om det passer, men jeg har en forestilling om at netop dette gjorde at min hud ikke blev forværret i starten, da jeg jo ikke stoppede porene til med fede cremer.

    Efter ca 2 uger begyndte jeg at få tørre læber og være tør inde i næsen - det er jeg stadig, men det er altså 100% til at overleve. Ingenting egentlig hvis man sørger for bare at have en god vaseline med sig hele tiden. Jeg har brugt Decubals "Dry lips and spots" som er rigtig god! Jeg har fået lidt næseblod om aftenen et par gange, men det var virkelig ikke slemt. Min hud var også lidt tør de første 4 uger ca, men det er den ikke længere. Tilgengæld har jeg fået den mest babyagtige hud i ansigt, på bryst og ryg som jeg ikke kan huske jeg har haft siden jeg var barn. Dette er jo igen nok fordi jeg har døjet med fedtet hud (så slemt synes jeg bare ikke det var før, men kan mærke forskellen nu) og alt det er væk og huden er sådan som jeg de sidste 8 år har drømt om. Knopper og bumser er der nu på 6 uge meget meget lidt af. Faktisk ingenting næsten - har kun lidt rødlige pletter her og der som måske er ar, men det håber jeg forsvinder en dag. Jeg var til rutinetjek forleden og fik af vide at det så rigtig pænt ud og at jeg bare skal fortsætte 1 måned endnu. Så det er fantastisk!

    Jeg skriver herinde for at fortælle at der altså også, ud over alle rædsels historierne, er gode historier om denne kur. JA jeg er mere træt end sædvanligt, JA mine muskler gør ondt om aftenen, JA mine læber skaller, JA mine næsebor strammer af tørhed og mine øjne klør engang i mellem - MEN det er den bedste beslutning jeg har taget at gå igennem det - for det er vitterligt INGENTING i forhold til at gå rundt og være usikker, at skulle kigge sig selv i spejlet hele tiden og dække med makeup konstant. Det er en kæmpe lettelse - især fordi de jo siger at det aldrig kommer igen!!

    Derudover vil jeg lige sige at jeg selvfølgelig også i starten synes det var virkelig nedern at læse om herinde at man ikke måtte drikke alkohol under behandlingen. Det var ikke altafgørende men betød alligevel noget. Jeg kunne dog ikke forstå at der ikke stod noget om dette i indlægssedlen og min læge havde heller ikke sagt noget om det - apoteket vidste det heller ikke. Derfor tog jeg igen en snak med min læge som kunne fortælle mig at man godt kunne drikke i moderate mængder (som en læge jo skal sige, og ikke "jaja du drikker bare der ud af.."). Derfor drak jeg som jeg ville gøre normalt i weekenderne og mine levertal var perfekte ved tjek. Jeg spurgte mere ind til det forleden og hudlægen kunne fortælle mig at det i virkeligheden er en SKRØNE at man ikke må drikke alkohol. Faktisk har tests vist at folk der er vant til at drikke tåler pillerne bedre. DOG vil jeg ikke råde nogle til at gøre det bare fordi jeg skriver det her - jeg synes at ens egen læge skal undersøge det ordentligt og fortælle om det inden man bare gør det.
    Inderligt held og lykke til de der begynder på denne kur!
    Fra en lykkelig ren-hudet pige
  • Indstillinger
    Jeg kunne godt tænke mig at spørge jer piger, om I fik udbrud igen under menstruation?

    Min hud var forholdsvis glat i cirka tre uger, men så lige en uge inden min menstruation, fik jeg to store og ømme bumser i ansigtet ><
  • Indstillinger
    Jeg har et enkel spørgsmål, ang Isotretinoin, som jeg håber i vil besvare. Jeg er inde i behandlingen på 4uge, ud af 4 måneder med 2*20mg hver dag og kan se enkle fremskridt. Jeg lider ikke af svær akne, men min læge anbefalede det, hvis jeg ønskede ''porcelæns hud'', - ja, det sagde hun. Min pande er blevet helt glat, og meget fin. Derimod har jeg ekstrem tør hud i resten af ansigtet. Mine læber sprækker også, men det er ikke noget det ikke kan klares med noget læbepromade.
    Her kommer så mit spørgsmål: -
    Jeg går med makeup i hverdagen, og uden det på, føler jeg mig simpelthen nøgen! Men siden jeg har fået så tør hud i ansigtet, er det umuligt at få foundation på. Det ligner noget der er løgn, og jeg kan ikke gå udenfor, uden at ligne en snemand i hovedet. Derfor, hver aften når jeg har været i bad, skraber jeg det tørre hud af, med mit håndklæde. Det resultere i min hud bliver utrolig rød, og varm. Er det forbudt at skrabe sig det tørre hud af, fordi huden er så sart? Og går rødmen over?
    Og ang. creamer til min tørre hud. Nu har jeg læst debatten og mange bruger forskellige creamer. Hvilken er bedst?
  • Indstillinger
    Hej alle!

    Først vil jeg lige starte med at sige, at dette debatforum er utrolig godt. Det har både motiveret mig til at tage beslutningen om at begynde på Isotretinoin-kuren og mange af mine undrende sprøgsmål er blevet grundigt besvaret, ved at læse debatforrumet. Jeg er en pige på 17 år, som har været plaget af akne siden jeg var omkring 14 år, men det er først i 17 årsalderen det er begyndt at tage fat for alvor. Jeg vil selv beskrive min akne som mild/mellem, men alligevel har den påvirket mig så meget, at jeg er begyndt at undvige min skolegang i gymnasiet, fester, sociale arrangementer osv. Jeg føler mig flov, ulækker og bedømt (på mit udseende) - og som I også skriver herinde prøver jeg også konstant at undvige lyse rum og spejle hvor jeg ved at bumserne fremstår tydeligere. I november sidste år blev det hele bare for meget og jeg fik derfor en tid hos hudlægen, for at høre hvad hun kunne anbefale mod akne, for jeg har også som jer andre benyttet mig af alverdens cremer, men de har simpelthen ikke haft nogen virkning. Jeg er så kommet på Iso-kuren her for 16 dage siden, og nu håber jeg at det virker, for jeg føler at det er den sidste løsning. Mit spørgsmål til jer som også er/har været på kuren - oplever/oplevede i også forværring af jeres akne i starten af kuren - og hvor lang tid vare/varede denne forværring? Jeg kan se, at det er blevet lidt værre, og der er poppet nogle nye bumser op, og så er det jo jeg tænker: ÅH NEJ - det var jo meningen at det skulle have radikal modsat virkning? Jeg er frustreret og dybt ulykkelig. Jeg føler ikke, at jeg kan genkende mig selv og jeg bliver hele tiden nødt til at finde på undskyldninger overfor mine veninder for at forklare mit dårlige humør. Jeg er ved dog godt, at 16 dage slet ikke er noget i forhold til 8 måneder - men jeg har simpelthen tabt motivationen. Jeg håber I kan svare på mit spørgsmål :-)
    Kærlig Hilsen Anna
  • Indstillinger
    Hej Anna :)

    Jeg er også en pige på 17, der sidder i nogenlunde samme situation som dig. Min akne er ikke særlig slem i forhold til så mange andre, men det har alligevel virkelig ødelagt min selvtillid. Jeg startede på kuren for ca. 3 måneder siden, og ærligt talt er der endnu ikke sket de store forandringer. Jeg tager dog kun én pille på 20 mg om dagen, så min læge siger, at virkningen kan ske langsommere.
    Min hud er ikke blevet markant værre end det kunne være blevet normalt, så på det punkt ved jeg ikke, om jeg er heldigere eller ej :) Helt fra starten oplevede jeg kun tørre læber, og først her i løbet af de sidste to uger, er min hud på fingerspidserne og ansigtet begyndt at blive en smuuuule tørre!

    Jeg har også selv undgået gymnasiefesterne i år, mest fordi jeg helst vil undgå alkohol uden at behøve at forklare alle hvorfor.

    Personligt tror jeg virkelig, at du behøver mindst én veninde, der kan forstå din situation, for det hjælper virkelig på éns problemer. Og hvis du allerede har det, så er det bare godt!
    Havde selv længe gået rundt med så utrolig lavt selvværd og frustrationer, indtil jeg endte med at fortælle min veninde ALT. Gud hvor det lettede. Kommer nok aldrig til at gøre det igen, for det er virkelig ikke noget, jeg er vant til, men én gang var rigeligt for mig xD

    Held og lykke! Hold modet oppe!
Log in eller Registrér for at kommentere.