Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Isotretinoin Actavis ?

191012141531

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg er en dreng på 20år. der havde nogen enkelte bumser i hovedet og lidt på ryggen og brystet, det blev jeg utrolig træt af og prøvede derfor noget der hed i retningen af tetralysal, det gik der nogen måneder med og det blev da også megt bedre, men der jeg så stoppede vente det hele tilbage til det normale, jeg ik derfor til hudlægen igen og fik udskrevet recept på isotrtinoin, det er jeg så igang med på min 4 måned nu og det hjælper!! har ikke en eneste bums eller hudorm tilbage. Så jeg er meget mege tilfreds med resultatet indtil videre og er meget spændt på når jeg stopper, da lægen sagde at jeg ikke vil se skyggen af bumser efter det halve år med kuren.
    Der er godt nok en del bivirkninger og det skal man overveje inden man starter. F.eks er jeg så tør i hovedet og ISÆR læberne, hvis ikke de får læbepomade en gang i timen er de knastøre og flækker og gør ondt, jeg kan ikke sole mig, heldigvis har det været en skod sommer, så det har været til at leve med, jeg kan ikke gå i solarie hvilket jeg gjorde en gang om ugen før, og har altid taget vildt godt imod farven, nu bliver jeg bare solbrændt og skaller i KÆMPE stykker, i starten fik jeg en del skæl, det gik over. Man må ikke drikke, da ens lever bliver meget skadet, det har jeg så gjort, men kun 3-4 gange på 4 måneder, men husk at gå til de månedlige kontroller, da det er vigtigt at vide hvordan din krop har det, og finde ud af det inden det er for sent. Jeg kan sagtens styrketræne og er ikke øm i muskler eller knogler og har det faktisk fint på trods af den blege, tøre stramme hud.
    Med hensyn til de tøre læber så køb en ordenlig læbepomade og jeg mener ordenlig, fuck vaseline, fuck mentholatum, ikke engang 8 hour fra elisabeth arden virker ordenligt, har prøvet 10 forskellige og har endelig fundet den: Lips & dry spots balm, fra decubal, der kan købes på apoteket til ca.80kr der er 30ml i og den holder i ca. 2 måneder og har den med overalt, selv når jeg træner. Jeg bruger også en fed ansigtscreme fra decubal, den er også fra apoteket og holder 3 måneder ca. den kostede vidst 100-150kr.
    Jeg er færdig om 2 måneder med min kur og fucking glæder mig! det er hårdt men det er det værd!
  • Indstillinger
    Hej alle :)... Allerførst; har virkeligt fået noget ud af at læse denne tråd, ikke mindst, at der er andre i samme båd som mig....
    Jeg er 28 år og har haft perioder med acne gennem de sidste 10 år (Jeg havde flot hud da jeg var teenager!!! Måske en menstruationsbums indimellem, men ellers intet!?).

    Jeg er lige startet for 1 1/2 uge siden med isokuren - har svær cystisk acne - og jeg kan allerede mærke at det virker!! Jeg ser stadig skrækkelig ud, men min hud dunker ikke længere og gør ikke ondt mere.
    - Det har været ret slemt det sidste års tid, har faktisk haft 20-25 byldelignende bumser på kinderne og under hagen + alle de andre urenheder i ansigtet, ned af ryggen og også lidt på brystet.

    Hudlægen har sagt at jeg skal forvente at min kur tager 8 måneder - det er længe, men jeg er fortrøstningsfuld for jeg ved at det virker:).... Jeg fik Roaccutan da jeg var 19 og med rigtig god virkning - det er først blevet rigtigt slemt igen indenfor de sidste 2 år.

    Ja der er mange bivirkninger ved iso - men der er i mine øjne ligeså mange bivirkninger ved at leve med acnen!!! Det er SÅ hæmmende altid at være flov over sit ansigt, altid at skulle tænke over hvordan lyset falder, hvor tæt man er på andre mennesker osv.
    Nogle af jer skrev hvordan I nogle gange er blevet hjemme fra job og lignende pga dårlig hud - jeg har aldrig gjort det, men guderne skal vide at jeg har haft lyst til det mange gange; Nogle gange, især indenfor det sidste halve år har jeg været så skæv i hovedet, at jeg har følt mig som Qasimodo - så er det altså ikke sjovt at skulle stå ansigt til ansigt med andre mennseker :(

    Jeg tænker meget over hvad det er der gør, at min hud er som den er. -Det jeg tænker er, at jeg faktisk gerne ville kunne undgå at symptombehandle, men finde ind til kernen!?!
    Læger siger at det er fordi man som kvinde har for mange mandlige kønshormoner?!
    Folk generelt tror at det handler om hvad man stopper i munden; den tror jeg ikke på, jeg lever virkelig sundt, spiser frugt, grønt, brød med masser af fibre, drikker masser af vand osv - Jeg spiser meget varieret og er meget bevidst om dette. Spiser jeg indimellem et stykke chokolade eller lignende slår min hud heller ikke mere ud af det.

    Så har jeg også været ved en alternativ behandler (Dette område er der ikke rigtig nogen der har berørt herinde?!) Hun mener at det er fordi jeg bærer en masse vrede i mig? At det er fordi jeg vender tingene ind mod mig selv.
    Da hun første nævnte det, tænkte jeg; det kan simpelthen ikke være rigtigt, men rent faktisk når jeg tænker over det, så giver det god mening for mig. Ikke desto mindre, jeg har ikke selv kunne gøre noget ved det, hvorfor jeg nu også, har valgt at starte i medicinsk behandling.
    Hvis man googler uren hud, acne og vrede, er der dog mange der mener, at der er en sammenhæng?! Er der nogle herinde der har info/viden om dette? Jeg synes i hvert fald at det er et interessant aspekt og for mit eget vedkommende tror jeg godt, at der kan være en sammenhæng.

    Til alle i andre: Vi er smukke mennesker anyway - også selvom det ikke ser sådan ud udadtil;) ... Keep on smiling - and let your ligths shine!:)

    Knus herfra
  • Indstillinger
    Først til dig Neptun.. Acne kan være et psykosomatisk symptom.

    Har længe haft lyst til at dele mine erfaringer vedr. isotretinoin, ¨så det vil jeg hermed gøre.

    Jeg er en kvinde på 37, som gennem mange mange år har døjet med acne - i perioder mere end andre. Det startede først da jeg var ca 19 år og var så uheldig at få skoldkopper. Efter sygdommen begyndte min hud pludselig at ændre sig drastisk.
    Jeg har gennem årene prøvet ALT - tror ikke der findes en creme eller et pillepræparat som ikke er afprøvet. For ikke at nævne perioder uden sukker, mælkeprodukter, hvedemel, meget motion og frisk luft osv. Desværre uden den store forandring.
    Jeg startede op på kuren i nov 2010 efter ca 1,5 år uden bedring i min hud og efter at have været i antibiotisk + creme behandling lige så længe. Kunne mærke jeg var nået til min grænse... Jeg var så ked af det og blev mere og mere indadvendt - kunne ikke overskue kontakt med andre, var ude af stand til at tage med mine børn i svømmehal, magtede ikke at have sex med min mand etc - jeg led og det gjorde mine nærmeste også.
    Indtil da havde jeg haft en mandlig hudlæge som blot gang på gang forbød mig at pille i de urenheder der var og ikke mente problemet var så stort. Hvis jeg blot kunne sætte mig på mine hænder ville det ikke være så galt. Jeg følte mig ikke hørt og forstået i mine frustrationer og besluttede at skifte hudlæge. Jeg fortalte min nye kvindelige hudlæge om mine frustrationer og spurgte ind til om hun ville ordinerer isotrtinoin til mig. Hun anså heller ikke mit problem for så stort og mente ikke jeg hørte til den kategori af patienter de tilbød denne behandling. Jeg prøvede et andet præparat og det gik som det plejede - der skete en forbedring indenfor kort tid, men så synes min hud at blive resistent overfor antibiotikummet. Da der efter et halvt år ikke var nogen bedring at spore tilbøde hun mig endelig denne skrappe kur med begrundelsen, at intet andet synes at virke og der var prøvet alt over en lang periode.
    Jeg var jublende lykkelig, men det ændrede sig hurtigt, da jeg satte mig hjem og læste om kuren på nettet - FUCK!!! Jeg skulle ikke nyde noget. Som tiden gik og jeg blev mere og mere trist og modløs tog jeg en beslutning om at dette skulle prøves - uanset hvilke bivirkninger det måtte medføre, for jeg var ikke længere i stand til at leve mit liv, så det kunne nærmest ikke blive værre.
    Jeg opstartede behandlingen og der kom som forventet en forværring i starten, men meget hurtigt lysnede det. I takt med at huden blev pænere og pænere blev jeg gladere og gladere. Det var fantastisk at kunne stå op om morgenen og ikke skulle skynde sig på toilettet for at lægge en maske, at kunne gå ud i haven uden make-up og senere på indkøb... Sikke en befrielse!!!
    Der var selvfølgelig bivirkninger, men slet ikke i den grad jeg havde forventet eller frygtet. Hud og hår blev noget mere tør i det, men det tørre nuldrede jeg af når jeg var i bad og sørgede for bagefter at bruge nogle gode fugtmasker. Mit værste problem var muskel og ledsmerter - Jeg følte mig som en gammel kone når jeg havde siddet eller ligget ned og haltede afsted med ømme knæ, lænd og ryg indtil jeg lige kom i gang.
    Jeg stoppede kuren i slutningen af maj i år efter 6 mdr og nyder stadig min hud. Da jeg efter et par måneder pludselig fik en hudorm eller noget der mindede om en bums var jeg sikker på at nu var løbet kørt igen... Heldigvis har det vist sig ikke at være sandt. Jeg får stadig lidt - virkelig lidt urenheder, men det er til at leve med. Nyder at stå op, vaske mit ansigt, creme det ind og komme lidt pudder på og så være klar til at komme ud af døren.
    Hvis min acne skulle ske at vende tilbage, vil jeg ikke besinde mig et sekund ift at påbegynde endnu en kur....

    Tusindvis af tanker til jer derude som overvejer denne kur...
  • Indstillinger
    Hvor er det dog dejligt at læse om alle jeres erfaringer med Isotretinoin, det gør én en lille smule mere sikker i sit valg :) Jeg har ikke været plaget af urenheder siden jeg var teenager,( i hvert fald ikke noget, der var værd at snakke om)- der døjede jeg dog en del og er idag også plaget af ar derfra. 1 år efter jeg havde fået min datter begyndte jeg så pludselig at "blomstre" mere end nogensinde før, hvilket virkelig har gået mig på. Jeg er 28 og burde jo ikke have de problemer? Jeg tog til min læge for 1 måned siden, for at høre hans erfaringer med laserbehandlinger, da jeg inderligt ønskede en behandling, der kunne bringe min gamle problemfrie hud tilbage. Jeg fik en henvisning til en hudlæge, som udskrev en recept på Isotretinoin, -for den urene hud skulle ud af verden først. Da jeg gik derfra var jeg meget skeptisk, for hvem ønsker at udsætte sin krop for noget, der kan give depression og selvmordstanker???!!!
    Efter at have læst jeres indlæg, har jeg dog besluttet at prøve kuren og er idag på 3.dagen. Nu kunne jeg bare rigtig godt tænke mig at vide, hvor lang tid der gik, før jeres hud blev værre? Mange skriver, at urenhederne bliver værre i starten. Hvor lang tid der gik, før i kunne se resultater?
    Og er der nogen, der har erfaringer med selvbruner under kuren?

    - Elisabeth
  • Indstillinger
    Hej allesammen :-)
    Jeg er i tvivl, om jeg skal starte på kuren, ang. Bivirkningerne og så skal jeg holde min 18 års, og må jo ikke drikke så meget under kuren ;-) Jeg har lidt af ackne i 3 år nu, men efter en Tetralysal kur, harjeg ikke så meget tilbage, men efter at have stoppet, er det kommer igen, bumser, hudorme osv.. Er så træt af det, men ved ikke om Isotretinion kuren er for stærk, om man skal have meget slem ackne? På forhånd tak.
    Den fortvilvede.. God weekend
  • Indstillinger
    Hej allesammen :-)
    Jeg er i tvivl, om jeg skal starte på kuren, ang. Bivirkningerne og så skal jeg holde min 18 års, og må jo ikke drikke så meget under kuren ;-) Jeg har lidt af ackne i 3 år nu, men efter en Tetralysal kur, harjeg ikke så meget tilbage, men efter at have stoppet, er det kommer igen, bumser, hudorme osv.. Er så træt af det, men ved ikke om Isotretinion kuren er for stærk, om man skal have meget slem ackne? På forhånd tak.
    Den fortvilvede.. God weekend
  • Indstillinger
    Det er første gang, at jeg er på Isotretinoin-kuren, og jeg må ærligt indrømme, at de mulige bivirkninger havde skræmt mig en smule. Jeg har dog valgt at tage chancen og er nu på min 10.dag.
    De eneste bivirkninger jeg oplever lige nu er en smuuule tørre læber og lidt ømhed omkring brystkassen, når jeg har ligger eller siddet med bøjet ryg i alt for lang tid. Jeg ved dog faktisk ikke helt, om det skyldes pillerne.
    De første 14 dage forsvandt alle mine bumser, undtagen de helt små, hudfarvede, som man alligevel ikke kunne se. Nu er de dog begyndt at komme igen. Der er dog endnu ikke sket nogen forværring af min akne, så jeg ved faktisk ikke helt, om pillerne overhovedet har nogen effekt? Min hudlæge sagde også, at jeg helt sikkert ville få rigtig tør hud, men det har jeg heller ikke oplevet.
  • Indstillinger
    Det er præcis det samme jeg har oplevet. Stort set alle urenheder forsvandt den første uge til 10 dage, derefter kom en del af dem tilbage, hvor de så nu er forsvundet igen. (Jeg afslutter 3.uge i morgen) Min hud er blevet tør, men ikke noget, der ikke kan holdes nede med fugtighedscreme. Mine læber er dog blevet meget tørre, og det er derfor en nødvendighed med læbepomade/balsam. Men alt i alt synes jeg helt klart, jeg kan se en forandring, tror dog man skal væbne sig med tålmodighed :)
  • Indstillinger
    Men hvor uren hud skal man have?
  • Indstillinger
    Hej, Jeg er en dreng på 18år, som lige er begyndt på Isotretinoin Actavis, og jeg har lige 2 spørgsmål.
    Jeg har været på pillerne i 1 uge nu, og jeg kan se en kæmpe vækst i min acne, med en masse gule ''bumser'' om morgenen når jeg vågner + mine kinder (hvor det er værst) er rimelig ømme.
    Så her kommer mine spørgsmål:
    - Er det normalt at se en vækst af bumser, i starten af processen?
    - Hvor lang tid varer det ca.?

    Mange tak på forhånd.
Log in eller Registrér for at kommentere.