Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Isotretinoin Actavis ?

18911131431

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej alle

    Jeg vil skrive til alle jer, der har betænkligheder ved at tage Isotretinoin, at jeg synes, I skal gøre et forsøg, hvis jeres acne-situation er meget slem.
    Jeg har selv lidt af acne i mange år og har prøvet alverdens cremer uden held.
    På grund af alle birvirkningerne var jeg selv meget betænkelig, men kan nu sige efter 3, 5 måned på kuren, at det ER det hele værd. Min hud er blevet glat og pæn og bumsefri, nu døjer jeg 'bare' med ar (og jeg havde en virkelig slem hud med cyster og bumser)
    Jeg NYDER at kigge mig selv i spejlet. Flygter ikke længerw fra et kamera eller overbelyste rum og skal ikke hele tiden tænke på, om mit hår sidder, så det kan dække acnen i panden og på kinderne.

    Og Jo, der er mange birvirkninger: Mine læber er ekstremt tørre og fulde af sår, og min hud er tør. Det meste kan dog hjælpes på vej af en god, fedtet creme.
    Og selvom der står i indlægssedlen, at Iso kan føre til depression, skal I huske, at man skal til lægen hver måned og få taget blodprøver, for at se om alt er i orden. Lægen holder altså øje med én, så hvis man sikrer sig, at lægen er god og ansvarlig, skulle der ikke være grund til bekymring.

    Men det er vigtigt at gøre op med sig selv, om man kan finde ud af, at :
    - undvære alkohol i den periode, man er på kuren
    - bruge prævention forsvarligt (!), hvis man er kvinde
    - Kan og vil undgå solen (for man bliver meget lysfølsom)
    - døje med tør hud, læber, følsom hud
    - døje med muskelsmerter

    Held og lykke med det og hold ud!
  • Indstillinger
    Hejsa..

    Jeg er virkelig snart ved at være ulykkelig. Så har lige brug for lidt opbakning.
    For 6 år siden var jeg på roa, som hjalp utroligt meget, men for 1 års tid siden kom bumserne tilbage i stor stil.
    Nu har jeg så været på isotretinoin i 18 dage og jeg ser forfærdelig ud!!! Det er blevet så meget værre.! Husker ikke, at det blev så slemt sidste gange.
    Hudlægen har infomeret mig om, at det kunne forværres de første par uger. Men, hvornår vender det?! For det er slet ikke til at holde ud det her. Selv uden pillerne har jeg aldrig set så slem ud.

    Hjælp Hjælp.!
  • Indstillinger
    Hej alle :-).
    Tænkte jeg lige ville dele min "oplevelse" af behandling med Isotretinoin.
    Jeg er en pige på 15 år, som i et par år haft rigtig slem acne i ansigtet.
    Min læge sagde straks, at jeg skulle kontakte en hudlæge og i gang med denne kur, så jeg kontaktede en hudlæge, han anbefalede, og kom så op og snakkede med hende om denne behandling.
    I januar måned besluttede jeg mig så for at begynde med Isotretinoin. Jeg havde været meget i tvivl - bl.a. fordi jeg ikke vidste, om det overhovedet ville hjælpe, jeg var meget bekymret med hensyn til bivirkninger, og da det jo er ret stærkt for kroppen. Dog fortryder jeg på INGEN MÅDE, at jeg startede.

    Jeg var i behandling i ca. 5 måneder, hvor jeg hele forløbet kørte på to piller (40 mg).
    Nu er det jo meget forskelligt fra person til person, men jeg mærkede faktisk ret hurtigt en forbedring (inden for en måned var det allerede i bedring - dog blev det også værre til at starte med, men jeg kunne mærke det hjalp).
    Min hud blev pænere og pænere, og jeg fik færre og færre bumser.
    Her 5 måneder senere er min hud blevet rigtig pæn! Jeg har kun en lille smule ar på kinderne tilbage, som hudlægen siger nok vil forsvinde. Flere har fortalt mig, at jeg har fået rigtig flot hud, og at det virkelig har hjulpet meget. Så for mig har det været en stor succes!

    BIVIRKNINGER
    Bivirkningerne har for mit vedkommende ikke været særlig slemme.
    Jeg har som mange andre haft rigtig tørre læber og hud, men det var jeg forberedt på, så det har ikke været et så stort problem.
    Jeg har også oplevet muskelsmerte, da jeg træner badminton på eliteniveau. Det har dog været i mindre grad, og overhovedet ikke noget der har påvirket min sport.
    To gange har jeg også fået næseblod, men det ved jeg ikke om hænger sammen med pillerne, da jeg har oplevet før bare at få det pludseligt.
    Risikoen for depression var også noget, jeg tænkte meget på, da jeg overvejede at starte. Men her må jeg sige, jeg har INTET mærket. Lægen holder jo som sagt også øje med én hver måned.

    PRODUKTER
    Da jeg havde besluttet mig for at starte, kiggede jeg også mange steder efter, hvilke produkter folk havde brugt. Derfor vil jeg også lige skrive, hvad jeg har brugt:
    1) Til ansigtet brugte jeg "Clinique - Comfort On Call", som er en rigtig fedtet creme. Den hjalp virkelig meget og fugtede min hud hele dagen.
    2) Til kroppen brugte jeg DERMALOG - Fedtcrame, som - igen - er en rigtig fedtet creme. Jeg har ikke brugt den særlig meget, da det mest var i ansigtet, jeg mærkede tørhed, men når jeg brugte den, fugtede den i hvert fald også meget! Den tog dog rigtig lang tid om at trænge ind i huden, da den er meget fedtet.
    3) Til læberne har jeg brugt ret meget forskelligt, og det er meget forskelligt fra person, hvad der hjælper på én. Jeg har bl.a. brugt Vaseline, Carmex Lip Balm, Mentholatum Lipbalm og Avène Cold Cream, som alle tilsammen har hjulpet mig. Jeg har sørget for hele tiden at have en læbepomade med, da mine læber rigtig hurtigt blev meget tørre.

    Det blev godt nok et lidt langt indlæg, men jeg håber I kan bruge det!
    Jeg kan i hvert fald ikke andet end at anbefale det!
    Held og lykke med det! :-)
  • Indstillinger
    Hej :)

    Jeg har nu taget isotretinoin i 2 måneder (startede på 20 mg og er nu oppe på 40), og har nogle spørgsmål til jer, der har gennemført kuren eller som også er på den nu.

    - Selvom jeg har været på kuren i 2 måneder, er min akne ikke væk. Jeg synes tværtimod den akne der er der, er længere tid om at forsvinde end før jeg startede på kuren. Kan medicinens påvirkning af hudfedtet være medvirkende til, at det tager længere tid for nuværende akne at forsvinde?
    Og er der andre der også efter 2 måneder ikke har oplevet den store forbedring?
    - Mine læber er virkelig, virkelig tørre og er sprækket i siden så jeg har små, smertefulde sår i siderne af læberne. Jeg bruger Vaseline, men det healer dem jo ikke men giver kun fugt.
    Har andre oplevet at deres læber er revnet og måske har nogle idéer til salver, der kan heale det?
    - Er der nogen, der har erfaring med en god ansigtsvask mens man er på kuren? Indtil videre har jeg bare brugt vand, men jeg synes lidt jeg mangler noget. Og jeg ved ikke rigtig, om der findes ansigtsvask, som er skånsom nok?
    - Har nogen taget kosttilskud eller olier mens de har taget iso? Jeg har tjekket hos min hudlæge der bare sagde, at jeg skulle holde mig fra A-vitamin. Jeg synes at have hørt, at Omega 3-6-9 kan tage noget af tørheden (hørfrøolie f.eks.?)
    - Vitaminpiller: Hvordan har I klaret dette? Jeg kan mærke, at min krop mangler noget "at stå imod med", men problemet er jo, at man helst ikke bør tage A-vitamin, og findes der f.eks. en multivitamin uden?
    - Når aknen "bryder ud" og den klør som sindssyg, hvordan klarer I så det? Mine fugtighedscremer giver selvfølgelig fugt, men de tager ikke rigtig kløen :s?
    - Og sidst, men ikke mindst (:D) - svømning. Er der nogen der har svømmet imens I har været på kuren? Er selv lidt nervøs for, om det får min hud til at gå fuldstændig amok?

    Nå, det blev lidt langt :) håber nogle kan hjælpe mig.
    På forhånd tusind tak! (hvor er det skønt med et forum som det her) :)
  • Indstillinger
    Hej anders. Jeg har lige et enkelt svar til et af dine spørgsmål, omkring at du har været på pillerne i 2 måneder og uden nogen virkning. Læs mit indlæg (Patrick92) øverst på side 11. Ja der har du helt sikkert et tydeligt svar på at du ikke er den eneste. Mit hoved er blevet meget pænere men jeg har stadig en smule på mit bryst og alt for meget på min ryg desværre. Og jeg har altså her den 27. juli været på det et i 6 måneder! Så ja, du er ikke den eneste, og det lyder lidt skræmmende at tænke på, mnen igen er det jo forskelligt fra person til person. Men altså du må jo håbe på du kun har 2-3 måneder igen og aldrig fået det tilbage. Det er i al fald det der holder mig kørende. Men hold ud! :)
  • Indstillinger
    Hej..
    Jeg er en pige på 20, som nu har haft acne i 6 år.. Det er jeg efterhånden ret træt af..
    Min veninde har prøvet denne kur og med et godt resultat..
    Jeg har været ved en hudlæge, men han ville ikke sætte mig på denne kur, da han ikke synes det var slemt nok...
    Jeg har prøvet samtlige andre kure - Tetracyclin, clindoxyl, p-piller osv osv .. Intet har virket..
    Nu vil jeg gerne høre om nogen af jer kender en hudlæge i Århusområdet, som måske i større grad er villig til at sætte mig på den kur..

    på forhånd tak.
    - Laura
  • Indstillinger
    Hejsa..

    Jeg har fået af vide at 5-6 genstander skader ingen ting overhovedet (af min læge) skal jeg tro på det??
  • Indstillinger
    Hej alle
    Nu er det faktisk lang tid siden jeg var på, men hold kæft det har virket !! det er lidt hårdt at være på pga. tør hud, men fortryder intet :) det bedste jeg længe har gjort for mig selv var at begynde på Isotretinoin
  • Indstillinger
    DEL 1

    Hej ! Det er virkelig fantastiske svar i alle er kommet med.
    Det er virkelig vidunderligt endelig at se en så seriøs debat med så mange gode svar. Jeg syntes bare desværre at der mangler alt for mange gode historier med folk som har endt behandligen.

    De fleste skriver om selve behandlings tiden på 2-3 måneder frem & måske findes der kun 2 ikke så detaljerede sluts historier her i debatten..
    Men heldigvis også 1 enkel som blev skrevet af STUDENTEN 17 som gjorde at jeg ville fortsætte behandlingen
    - selvom jeg begynder at få det lidt psykisk dårligt fordi jeg føler mig såå dårlig tilpas lige nu ...

    Jeg har læst alle kommentarene på alle 11 sider- FORDI at jeg idag lige pludselig ville slå Isotretioin op, fordi jeg syntes det var mærkeligt at jeg begyndte at få ondt i ryggen for 2 dage siden & at mine læber er tooootal sprækkede, min næse er tilstoppet.. ogSå er jeg også øm, rød og skinnende i ansigtet..

    Er startet på Isotetioin behandlingen som skal vare i 4 - 6 måneder.
    Jeg vil så lige fortælle at jeg er meget forfængelig, jeg er 172, vejer 55 ,plejer altid at have meget make-up på, jeg går meget op i mit udsende, går aldrig ud uden makeup og gør altid noget ud af mig selv.

    Jeg har aldrig haft meget grim hud eller acne, men har haft sådan nogle små knopper i panden og mini prikker ved næse området,
    - har også meget sjælendt haft lidt hudorm omkring min næse..
    Jeg fortalte min hudlæge at jeg ville gøre AAAALT! for at få en helt glat hud uden en eneste knop eller prik på min hud, & det lovede han mig at jeg ville få!

    Jeg har prøvet at gå til kosmetolog, fået prikket mine bumser ud og behandlinger med A syre et par gange, det hjalp ikke mod det, dog fik jeg lidt blødere og glattere hud, det eneste jeg fik ud af det var at det føltes mere opfriskende for huden, og det jo klart.. Har også investeret i de dyreste rense serier & cremer som ikke rigtig hjalp :/

    Jeg gik så til lægen, han henviste mig til en hudlæge som jeg så tog kontakt til en meeeget sød hudlæge på Amager, som gav mig Tetralysal som jeg skulle være på i 3 md'er.

    Tetralysal hjalp lidt de første par dage & derefter fik jeg lidt udbrud af røde bumser/knopper ved hagen og ved kinden, & det blev ved med at komme og gå. Jeg fik ikke tørre læber af denne behandling.
    - Efter 3 md'er var det stadig ikke gået væk.
    Jeg tog til hud lægen som sagde at jeg Isotretioin ville få det til at forsvinde & sagde til mig at jeg 100% ville få en helt glat & smuk hud væk & det lovede han mig endda. Inden jeg startede på Tetralysal sagde han også at hvis dette ikke hjalp havde han noget som han lovede ville hjælpe.

    Jeg vil så lige tilføje at jeg nogle dage glemte at tage disse Tetralysal piller som jeg skulle tage 1 gang om dagen, hvis jeg husker rigtig.
    Jeg drak måske lidt meget 2 gange under behandlingen, & har røget hash 5 gange.

    D. 30 August 2011 startede jeg på Isotretinoin.

    Jeg skulle starte med at tage 1 20mg Isotretinoin de første 8 dage & derefter skulle jeg tage 2 om dagen.

    Jeg har fået eeeekstremt tørre læber!!! De er så tørre at jeg kan pille skorper af, det er så ulækkert, kan ikke engang bruge læbestift længere & det plejede jeg at gå med hver evig eneste dag. Mine øjne er også lidt rødelige, og meget slappe,

    Min hud er tør & føles varm & syntes jeg skinner, og er lidt rødelig.
    Min foundation sidder heller ikke så godt længere, så det har nu resulteret i at jeg går og ligner lort hver dag da jeg ikke rigtig kan bruge makeup lige nu da det bar ik ka sidde når jeg har fået besvær med selve huden og mit øjen område.

    Det eneste af makeup jeg bruger nu er foundation og pudder og lidt mascara.
    Selvom det sleeet ikke sidder godt, men det er bedere end slet intet makeup ha på! - Jeg vasker mit ansigt med matas ansigts vask & skintonic hver dag inden jeg ligger mig til at sove for at fjerne makeuppen, & til af fjerne mascaren bruger jeg Chanel øjen rensecreme.
    - Jeg bruger ingen hud aften eller dag creamer..

    Efter de 8 dage på Isotretinoin bemærkede jeg at den var helt gal med mine læber. Så jeg tog til apoteket & de anbefalede mig en æbepomade som er lip gloss agtig som ikke virker særlig godt, den er bedere end slet ikke at bruge noget!!!!! men troede den ville være mere effektiv. Den koster lidt over 200 kroner og hedder CERALIP fra firmaet LA ROCHE POSAY.
    - anbefaler den ikke tror godt man kan få noget der er bedere! det håber jeg ihvertfald.

    Om et par dage skal jeg ud og købe en ny læbepomade i håb om at jeg finder en som bare gør at læberne bliver smukke & IKKE sprækkede igen! & en creme til huden da den er blevet alt for WIERD NU!
  • Indstillinger
    Jeg vil herinde på siden skrive ind, alle de produkter jeg prøver og hvad der virker for mig og hvad der ikke gør, jeg vil skrive herinde hver måned hvad der sker under behandlingen for at svare på alle de spørgsmål som enhver vil som vil starte på behandlingen måtte have & som ikke tør starte behandligen pga. at de ikke tør fordi masser af spørgsmål & forvirring og skræk historier..


    Idag er der præcis 2 uger og 2 dage til at der er gået en måned efter jeg er startet på behandlingen.

    Først d. 21 November har jeg en aftale med min læge hvor han skal se min hud og vurdere om jeg skal fortsætte.

    imorgen vil jeg tage forbi ham for at snakke med ham alligevel hvis han er der, om hvilke produkter han kan anbefale mig at bruge under forløbet og hvornår jeg skal til blodprøve kontrol, han sagde at det skulle være efter jeg har spist den første pakke med piller helt færdig.

    1 TING JEG ER I TVIVL OM & som gjorde at jeg læste alle indlæggene igen var at det undrede mig rigtig meget og skræmte mig at læse at Isotretinoin også er en pille behandling mod KLAMYDIA ! fandt det et eller andet sted men kan ikke finde det lige nu fordi jeg har brugt 4 timer på at surfe og læse indlæg om dette middel..

    Sorry min lange besked, Håber i kan bruge dette indlæg til noget & der kommer self. flere indlæg om produkter som virker & hvordan det er længere inde i behandlingen (:
Log in eller Registrér for at kommentere.