Hjem Hud og hår Bumser

Isotretinoin Actavis ?

1679111231

Kommentarer

  • Hej!

    Mit blev ikke værre at begynde med, med der gik mindst to uger før jeg kunne se nogen forskel...
    Jeg har heller ikke fået tør hud, men derimod MEGET tørre læber, synes dog det er det værd hvis min hud bliver pænere.
  • Hej!
    Når folk skriver at det var en hård proces hvad mener I så helt præcist? :) Psykisk eller fysisk?
    Ang. tør hud - får man det så kun i ansigtet? Og hvad med hårtab, er det voldsomt?

    Hilsen
    en VIRKELIG info hungrende pige :)
  • Hej

    Jeg synes ikke at det er en psykisk hård proces som sådan. Det eneste der er nedern er at man ikke må drikke og at man hele tiden kigger på sit ansigt for at se om det bliver bedre - så på den måde`psyker` man sig selv. især fordi man i perioder synes at det går meget godt, men så får man lige en bums, og så tænker man åh nej, nu begynder det igen. Fysisk synes jeg ikke at det er hårdt.

    Ang tør hud, så kan man godt få det over hele kroppen, sagde lægen, men jeg har ikke selv oplevet tør hud på kroppen. i hvert fald ikke ud over det sædvanlige om vinteren :)

    - synes heller ikke at jeg har haft hårtab.
  • Sad og skimmede indlæggene, og tænkte at jeg ville give mine erfaringer med isotretinoin.

    Mine bumser meldte sig på banen da jeg var 12, og blev bestemt ikke bedre med årene. Vi snakker ansigt, ryg, brystkasse og nakke.

    Jeg havde også prøvet lidt af hvert; de sædvanlige bumsemidler, div penicilliner spise sundt, dyrke motion og hvad der ellers er givet af gode råd.
    Da jeg var ca. 22, og stadig plaget af bumser, fik jeg anbefalet isotretinoin af noget familie. Jeg fik skaffet mig en tid hos en hudlæge og fik besked på 3 kapler dagligt i 4-5 måneder. (kan ikke huske hvor mange mg).

    Jeg fik til den første samtale af vide at jeg skulle spise fed mad, da isotretinoin er et slags "modificeret" a-vitamin molekyle, og A-vitaminer bliver optaget sammen med fedtet.

    Alkohol blev det mig ikke forbudt, bare drik med omtanke.
    Mht gradivitet var det et stort NO NO under behandlingen og et halvt år efter. (Påvirker væksten af fostret i meget negativ retning).

    De tørre læber kom efter 3-4 dage. Alm Kløver vaseline i den runde gule bøtte var rigtig godt. Mine øjne blev også tørre, men hvis jeg bare droppede kontaktlinserne og brugte briller var alt fint.

    Jeg oplevede ikke en forværing i bumserne, min hud blev bare tør og meget rød. Særligt i hovedet.
    Psykisk mærkede jeg intet.

    Jeg fik taget blodprøver et par gange. Fik bla tjekket levertal, kolestrerol og for graviditet. Kolestrerolen og levertalene steg efterhånden, hvilket også var naturligt når man tænkte på mit mad indtag.
    Motion kunne jeg ikke dyrke så meget af, da jeg syntes jeg fik ondt i leveren når jeg løb.
    Jeg fik 2 ekstra måneder med piller, før lægen var tilfreds.

    Det er nu 3 år siden, og har siden da haft 4 små bumser der er forsvundet i løbet af få dage. Bumser OG hudorme er helt forsvundet.
    Med tiden er arrene også forsvundet.

    Jeg vil til hver en tid anbefale Isotretinoin. Kuren er hård, men det er det værd!
  • Hvordan så jeres hud ud da stoppede?
    Fordi jeg har fået at vide af min læge, at jeg kun skal tage dem 1 måned til (2 om dagen) og så er jeg færdig, men jeg synes slet ikke min hud er pæn nok?
    Jeg har stadig hudorme og lidt bumser, er det meningen man skal det?
  • jeg har også fået af vide at jeg skal stoppe om en måned. jeg har været på kuren i 4 måneder nu, men lægen sagde at jeg har været på kuren i 5 måneder så jeg skal stoppe (hvilket jeg altså ikke har)..
    Jeg kan heller ikke bestemme mig for om jeg er helt tilfreds med det. Jeg har sjældent en bums, men de kommer nye steder. men der er ingen orm, det er bare en rød prik, og den går forholdsvis hurtigt igen.. så jeg tror at jeg er mere utilfreds over at arrene stadig er der, som jeg håber snart skylles væk..
    Det er nok mærkeligt at du stadig får bumser med orme og skal stoppe..
    men alt i alt har jeg været meegt tilfreds med kuren fordi den har hjulpet utrolig meget :)
  • JEg er 25 år og begynder på kuren for 2 gang.

    Jeg har mild/medium acne. Sådan at det ikke kan ses på et billede, med mindre det er closeup.

    Tog første kur som 22 årig. Havde et mindre udbrud til at starte med med efter 4 uger var min hud 100% ren og det var den 2 år efter.

    Gennem de sidste halve år er min acne dog kommet tilbage og nu begynder jeg ny kur.

    Da min acne er mild, har jeg fået en dosis på 20mg pr. dag og det tog det 100%

    Vejer 65 kilo

    Bivirkninger for mig:

    Træthed
    Tøre læber
    Tør hud

    Virkning:

    100% ren hud.
  • Er der nogle, der ved, om man kan blive testet for, om man kan tåle indholdstofferne i isotretinoin?

    Og er der nogen, der har taget det samtidig med at have været på antidepressiv medicin? Jeg har fået at vide af min hudlæge, at der ikke er interaktioner mellem de to mediciner, så er bare nysgerrig på, om nogle har oplevet nogle forskelle?
  • 3. månede.
    Jeg er frustreret over Isotretinoin ikke tager mere fat!
    Jeg har acne på skulder og bryst! Jeg kan se de tørre ud, men får stadig nye bumser.

    Min dosis:
    1. månede - 20mg/pr dag.
    2. månede - 20mg/pr dag på lige datoer, 40 mg/pr dag på ulige datoer.
    3. månede - 40 mg/pr dag

    Det har hjulpet fint i hovedet, men alle de røde mærker jeg har på skuldrene forsvinder ikke rigtigt?

    Har andre erfarringer med man skal hen i 4. eller 5. månede før de forsvinder?
  • Både effekt og bivirkninger stiger eksponentielt med dosen af isotretinoin. Derfor kan der være meget stor forskel på hvad folk oplever både af effekt og bivirkninger, afhængig af hvor høj en dosis man får af sin hudlæge.

    Dosen angives i mg per kg, altså skal dosen ses i relation til kropsvægt. Den anbefalede dosis er mellem 0,5 - 1,0 mg per kg. Altså da jeg vejer 60 kg må jeg allerhøjst få 60 mg om dagen. Desuden skal man ifølge Sundhedsstyrelsen starte med en dosis på omkring 0,5 mg per kg, og så gradvist gå op. Det er min hudlæge åbenbart ikke enig i, for jeg vejede 60 kg og fik 60 mg lige fra start.
    Inden der var gået to måneder var ALLE bumser væk, men her i min sidste måned af kuren er mit liv til gengæld blevet et helvede. Siden har jeg også tabt mig fire kg ( jeg er tynd i forvejen), men lægen insisterer på den høje dosis og siger, at jeg bare skal bide tænderne sammen.

    Jeg har mange heftige fysiske bivirkninger, som gør mig bange, men det er de psykiske, der virkelig er hårde. De sidste to uger har jeg fået tre angstanfald, og fra at være en meget glad dreng har jeg ofte nedture hvor jeg bare sidder og tuder. Jeg vil fraråde alle at spise så høj en dosis som min, selvom risikoen for tilbagefalder falder med en højere dosis.

    Jeg overvejer desuden om jeg skal klage over min hudlæge, da han jo har givet mig det dobbelte af hvad sundhedstyrelsen tillader.
Log in eller Registrér for at kommentere.