Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Isotretinoin Actavis ?

1568101131

Kommentarer

  • Indstillinger
    nu er jeg lidt længere i forløbet og vil gerne dele min erfaring med pillerne.
    jeg har været på kuren i over 3 måneder nu, og sidste gang jeg var til læge sagde hun at mine tal var lidt høje, men jeg fik stadig nyt recept. jeg fik af vide at de dårlige tal kan skyldes to ting: 1. alkohol og 2. kostvaner.. jeg har slet ikke drukket alkohol under behandlingen så det er mine kostvaner der skal ændres.. jeg er studerende så spiser rimelig hurtig mad under eksamensperioden, hvilket min krop har været ramt af. derfor er det vigtigt at man spiser mange grønsager.. lægen sagde at tallene kan rettes op med de rigtige kostvaner.. jeg var slet ikke klar over at kosten betød så meget, og det kan være nogen af jer heller ikke ved det :)

    udover det er jeg positiv over for pillerne. men jeg tænkte på om der er nogen af jer der stadig har ar efter acnen og om det med tiden udvaskes helt?
  • Indstillinger
    Hej :)
    Jeg kender nogle som har været på kuren, hvor deres hud er blevet virkelig pæn, de har stadig lidt ar, men de er ikke røde og arene bliver også pænere og pænere! Når nu du har været på kuren i 3 måneder, kan du så fortælle om du oplevede forværring i starten, og hvor lang tid der gik, før det blev bedre?
    Held og lykke!
  • Indstillinger
    det lyder godt, tak :) så håber jeg det snart helt forsvinder..
    jeg var også mega nervøs for at det ville blive værre de første par måneder, men det gjorde det slet ikke.. allerede efter en uges tid kunne jeg se resultater.. først kom der færre og færre akne, og efter ca. 2 måneder var der meget få, og hvis de kom forsvandt de rigtig hurtigt igen.. nu, efter 3 måneder, har jeg kun små ar..
    jeg er dog nervøs for at aknen kommer igen, når man stopper med behandlingen. som jeg kan læse herinde er der mange der har været på kuren mere end en omgang. og det ved jeg ikke om jeg har mod på..
    håber det besvarede dit spørgsmål :)
  • Indstillinger
    De fleste af dem jeg kender har ikke fået det tilbage, også selvom det var rigtig slemt da de startede! Så det må man jo håbe på! Har du ellers haft slemme bivirkninger og tusind tak for dit svar :)
  • Indstillinger
    okay, så må jeg håbe på det bedste. tror dog heller ikke de kommer tilbage da jeg ikke har været særlig "ramt" af pillerne.. :)
    dengang sagde lægen at mit hud og læbe vil være så mega tørre under behandlingen men det har det slet ikke været. jeg ved ikke om det skyldes de creme jeg bruger udover pillerne, eller hvad, men lægen sagde at det var forskelligt fra person til person.
    jeg har dog haft lettere ved at få ondt i ryggen. det er ikke kæmpe smerter, men mest hvis jeg sad ned lang tid af gangen. det har været sådan i perioder, men det er slet ikke slemt. det går hurtigt over igen.
    mit syn er lidt sløret engang imellem, men jeg ved ikke om det skyldes pillerne eller det skyldes at jeg i perioder læser meget og mine øjne bliver trætte..
    men ellers har jeg ikke haft nogen bivirkninger :)
  • Indstillinger
    hej brugern22.

    Du kunne vel ikke fortælle hvilke slags produkter du bruger? Døjer nemlig selv med ekstremt tørre læber og hud!

    Andre må også gerne anbefale produkter de har haft held med :)

    På forhånd tak.
  • Indstillinger
    Hej Alle! Jeg har nu læst nogle af jeres indlæg.
    Men Taber man sig når man tager isotretinion orifarm pillerne? Jeg er nemlig meget bange for dette? Da den udtørre???
    Jeg har slet ik så meget acne, synes ik engang man kan kalde det. Men har et par bumser på ryggen. Har prøvet tetracylin engang det hjlap kort og så startede det igen. Nu siger min læge at vi prøver isotretinoin kuren. Jeg er ekstremt bange for denne kur. Overvejer lidt ik at gøre det, er nemlig virkelig bange for at jeg taber mig:(
  • Indstillinger
    Jeg bruger dagligt en almindelig nivea creme. De er blå og der står nivea med hvid skrift på dem, man kan få i matas, bilka osv. Jeg tror godt at du ved hvad det er for nogen? Jeg bruger cremen når jeg står op og inden jeg går i seng. Jeg smører et tykt lag om aftenen.
    Ellers bruger jeg en fugtighedscreme der hedder beaute pacific. Man kan få dem i Matas for 220 kr. Inden jeg går i bad, smører jeg den på i ansigtet og halsen og lader den virker i 15 min, inden jeg skylder den af. Lægen sagde at man måske ikke behøver at skylde den af hvis man har rigtig tør hud (så kan man overnatte med den).
    Til læberne bruger jeg en almindelig blå labello. bruger den utrolig meget, måske en hel labello på et pr dage. De er meget vanedannende men det er bedre end at have tørre læber. Når man stopper med behandlingen tror jeg ikke at man får store problemer med at stoppe med at bruge den. ellers har jeg brugt carmex (små gule læbepomade). men det er mest labello jeg bruger. :)

    Jeg har slet ikke tabt mig under behandlingen. Jeg har hverken læst eller hørt om at pillerne sku ha den virkning :)
  • Indstillinger
    Jeg har heller ikke hørt om nogen, der har tabt sig!
    Hvad er jeres andres erfaringer med, hvor hurtigt pillerne virker, og om
    der først kommer en forværring?
    Er der nogle af jer, der har oplevet hårtab?
    tak :)
  • Indstillinger
    Hej,
    Jeg er en pige på 15 år, som skal starte på isotretinoin om to dage, og jeg er rædselslagende! Jeg har haft akne i 3 år, og vil bare gerne have det væk nu! Jeg har gået til hudlægen det sidste år, men intet har hjulpet? Det er hårdt aldrig at kunne gå på gaden, uden at føle sig flov over sit ansigt. Man kan nogen gange ikke se det (make up), men jeg føler mig stadig usikker hele tiden. Jeg har hørt og læst rigtig meget om isotretinoin, og det gør mig så nervøs. Da jeg i forvejen har rigtig tørt hud, lyder bivirkningerne rigtig slemme. Det var rart at læse at andre også havde det på samme måde som mig. Da ingen af mine venner, eller familie forstår hvad jeg går igennem.
    Får alle tørt hud, og bliver ens akne værre de første måneder?
    Det ville være så rart hvis nogen ville svare mig.
Log in eller Registrér for at kommentere.