Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Skifte fra Eltroxin til Euthyrox

12345679»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Sooners73

    Ja, jeg fik pludselig alt for højt blodtryk og det undrede mig meget, da jeg aldrig har døjet med det før. Men jeg venter på at få Euthyrox, så må jeg se om det hjælper på det hele.

    Mvh Likeu
  • Indstillinger
    Kære alle
    Efter 3 ugers venten har jeg i dag modtaget min tilladelse fra Lægemiddelstyrelsen til at indføre Euthyrox. Jeg har taget ny eltroxin fra februar til den 20.10.09. Jeg har været meget syg og fandt årsagen, da jeg grundet massive muskel og ledsmerter næste ikke kunne bevæge mig, dertil en del andre bivirkninger. Siden den 21.10.09 har jeg kørt på gl. eltroxin, som jeg var heldig at finde i min toilettaske! Jeg regner med inden for en lille uge at kunne starte på Euthyrox. Jeg er meget spændt på, hvordan det kommer til at gå, samt om jeg skal have samme dosis.
    Jeg har haft lavt stofskifte siden 1997 og jeg har i alle årene fået samme dosis også under begge mine graviditeter.

    Mange hilsner fra den 31 årige
  • Indstillinger
    Hej scooners.

    Hvor højt var dit blodtryk? Jeg har faktisk også fået for højt blodtryk. Det var normalt i feb. (135/85), men jeg har følt noget fra mit hoved, og bad om at få det taget forleden. Nu var det 145/90, så nu skulle vi holde øje med det. Har været på Euthyrox siden 31/7 og fået reguleret dosis en del gange (Euthyrox er jeg glad for, skal bare lige finde mit helt rigtige niveau). Jeg har været på Ny Eltroxin fra ult. jan. til 31/7, men der fik jeg ikke målt blodtrykket, så jeg ved ikke, hvornår det er startet.

    Hvor højt er dit blodtryk??

    Det har været et mareridt at få Ny Eltroxin og regulere der, og så få Euthyrox, som har været lidt svært at indstille, så jeg håber bare, at det er en periode, vi skal igennem - så falder kroppens til ro og blodtrykket falder igen. Hvad tror du?
  • Indstillinger
    Hej,

    jeg kan se at dette er en 2 år gl tråd, men håbre alligevel at der er nogen derude der læser den :)

    Jeg får i dag eltroxin - 100 mg hverdage og 50 mg weekender - og har ikke haft nogle bivirkninger som sådan...mit stofskiftetal ligger lige omkring de 2 (lidt under og lidt over periodisk). Jeg har godt nok indimellem propper i ørerne, men jeg ved ikke om det er pga medicinen...

    Jeg har fortsat MEGET svært ved at tabe mig og MEGET NEMT ved at tage på. Min diætist har derfor foreslået mig at jeg skal høre min endokrinolog ad om jeg kan skifte over til euthyrox som hun har gode erfaringer med fra sine andre kunder.

    Hvad siger I andre? HVis jeg ikke har bivirkninger ved eltroxin (som jeg da er klar over), er det så at lege med ilden at skifte medicin?

    Ghalia
  • Indstillinger
    Hej Ghalia
    Jeg vil ikke skifte hvis jer var dig, hvis du har det fint med den medicin du får nu.
    Jeg tror det der kan gøre forskellen er at hvis man får en medicin man har det nogenlunde med og man har det nogenlunde med sin sygdom så bevæger man sig også mere end hvis man får medicin man ikke fungere særlig godt på. Måske det kan gøre forskellen for din læges andre "kunder" de får simpelhen en medicin de funger på derfor bevæger de sig også mere end da de var på medicin med mange bivirkninger.
  • Indstillinger
    Jeg tilslutter mig lige denne debat i håb om at der stadig er nogle der ser og evt kan hjælpe mig ;)

    Jeg har i forbindelse med min fødsel fået konstateret postpartum thyreoditis..
    Nu er jeg så i den fase hvor mit stofskifte er for lavt.. den sidste prøve jeg fik taget var 12 marts 2012 og der var tsh 19,6..
    Jeg skriver egentlig fordi at jeg startede med at få 50 mikrogram eltroxin men fik det rigtig skidt .. lå i sengen i 2 dage var meget svimmel, hovedpine, hylede som en sindsyg over denne tarvelige sygdom lige skulle ramme mig, trykken for hovedet, følte det engang imellem sortnede for mine øjne ligesom om at blodsukkeret faldt eller blodtrykket faldt.. virkelig ubehageligt.. så stoppede jeg med at tage dem og fik det nogenlunde.. var stoppet i 5 dage og min endokronolog sagde at jeg skulle starte igen med samme dosis.. har nu taget pillerne i 12 dage og har sjovt nok haft det præcis på samme måde så nu er mit store spørgsmål så .. skal jeg bede om at få Euthyrox?? det virker som om at Det har virket for de fleste af jer at skifte.. Er virkelig i syv sind og ønsker virkelig at få det normaliseret så det kan forsvinde.. endokronologen har sagt til mig at det gerne skulle forsvinde inden for 6 måneder.. Jeg vil være mig selv igen ;)
  • Indstillinger
    Synes godt nok det er et svært emne. Gammelt indlæg men stadig aktuelt. Jeg gik fra Eltroxin til Euthyrox for 2 år siden ca. Oplevelde alt for mange bivirkninger med den ny eltroxin desværre. Undrer mig bare over at når jeg læser alle jeres indlæg, at ingen får så meget som mig i medicin. Min læge har doseret 250mg Euthyrox. Samme dosis som jeg fik på Eltroxin. Synes bare igen jeg oplever bivirkninger. Hovedpine og øget vægt. Spiser ik pænt men moderat og tager konstant på. Og ham siger mit stofskifte ik er for lavt nu. Hmm.
    Finder der et klogt hovede her? ;)
  • Indstillinger
    Synes lige jeg ville melde mig på banen. Jeg fik i sommers konstateret for lavt stofskifte tallene over 60! virkelig slemt. Har siden fået 100 mq eltroxin daglig men er nu yderligere blevet sat 100mq op om ugen så ialt 800 mq om ugen. Har også voldsomme trykkende smerter i hovedet men har netop lige talt med sygeplejersken på endo. hun sagde at jeg skulle tage dem fastende om morgenen hvilket jeg ikke før har fået at vide .... det er nemlig sådan de er indrettet til så det vil jeg så starte med i morgen håber så virkelig det hjælper.
    Forstår slet ikke jer der selv ordinerer hvor meget og hvilken af typerne af medicin i tager så mener jeg - at så skal det da gå galt, melder tilbage om hvordan det virker hilsen Hanne
  • Indstillinger
    Hej alle,

    Jeg har, som ny patien, med stor interesse fulgt alle debatter omhandlende emnet stofskifte sygdom og medicin, og de meget store følger når tallene er perfekte på papiret, men patienten stadig har kæmpe gener.

    Som en del skriver, skal vi være vor egen læge, og kæmpe en hård kamp for at blive troet på.

    Jeg har netop overstået en radioaktiv behandling efter fjernelse af skjoldbruskirtlen grundet cancer.

    Jeg får en midlertidig hormon pille, Liothyronin 3x 20 mikrogr. dagligt.

    Årsagen er at man ved radioaktiv jodbehandling skal helt ud af hormoner op til behandlingen, og det tager kun 10 dage på disse, frem for 5 uger på Eletroxin/Euthyrox. det må være et helvede!

    Bare disse ialt to uger har virkelig været hårde, og nu, efter ca. otte dage med hormoner igen, er jeg stadig fuldstændig svimmel, hovedpine, konfus, (dog med mindre kvalme de sidste par dage)

    Er der andre med samme oplevelser efter en pause med hormoner, og hvor længe varer det før jeg kan forvente en bedring?

    Det lød på sygeplejersken jeg kontaktede på hospitalet, da jeg hverken kunne kravle eller gå, som det ikke var normalt at være så dårlig..

    Det skal nævnes at jeg havde det rigtig godt på disse hormoner lige inden jeg skulle stoppe..

    Disse hormoner er dog ikke gode for knoglerne på langt sigt, så jeg skal på Eletroxin/Euthyrox når jeg er erklæret rask for cancer og de med sikkerhed ved jeg ikke skal modtage flere radioaktive jodbehandlinger.

    Nu hvor jeg mærker effekten af mangel på homon, kan jeg ikke overskue at skulle slås med dette også..

    Min tanke er derfor med det samme, når jeg er erklæret rask, at kræve at få Euthyrox, idet jeg ikke har læst nogle steder at de skulle have rettet op på den fatale ændring af Eletroxin pillen der har kostet så mange mennesker lidelse.

    Nogle der kan rådgive på dette punkt, eller er vidende om ændringer da de erfarede at så mange blev syge?

    -Melody69
  • Indstillinger
    Hej Melody 69 føler med dig er ikke rart at ha det så skidt. Efter jeg fik besked på at eltroxin er lavet til at de skal tages fastende og er begyndt på dette synes jeg slet ikke jeg har de samme trykkende smerter i hovedet samt utilpas mere. Er virkelig overrasket over at jeg ikke har fået dette fortalt noget før. Håber du får det bedre snart og så må du jo prøve dig frem hvilken af de 2 produkter du tåler bedst Hilsen Hanne
Log in eller Registrér for at kommentere.