Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Skifte fra Eltroxin til Euthyrox

1234568

Kommentarer

  • Indstillinger
    Jeg skiftede fra Eltroxin til Euthyrox i juli. Og umiddelbart har jeg ikke haft noget problem med skiftet. Til gengæld blev det lidt rodet, da jeg i sommerferien løb tør og måtte tage nogle af den nye eltroxin, således at da jeg skulle have taget blodprøve var det et blandet resultat og viste så også at jeg var overdoseret og måtte sættes ned. Så nu tager jeg 100mg den ene dag og 50mg den anden..

    I perioden med denne nedsættelse synes jeg dog bare jeg har haft nogle forfærdelige dage. Dage hvor jeg simpelthen bare havde lyst til at sætte mig ud på toilettet (på arbejde) og bare tude. Jeg tog alt ting meget nært.. og eftersom jeg arbejder fuldtid i en børnetøjsbutik er det ofte at forældre som er mere eller mindre stressede får sagt nogle ting de måske ikke helt mener så hårdt som det kommer ud. På et tidspunk følte jeg at dette "sort syn"/"øv dage" forfulgte mig i næsten en hel uge..

    Har andre oplevet lignende?

    Jeg har ikke oplevet problemer med rysten, uro i kroppen, hårtab eller lign. Jeg har altid haft tyndt hår, men i perioder føler jeg at jeg fælder så meget, at jeg begynder at frygte bare pletter.

    Jeg synes dog også at mit tandkød har forandret sig.. har ingen anelse om hvor vidt det er noget der ville være sket uanset. Synes mit tandkød er mere følsomt, oftere irriteret og engang imellem også nemt kommer til at bløde. Desuden er mine fortænder blevet mere skæve (min tandlæge forstår det heller ikke). Så er der nogen af jer, der har nogen viden/erfaring med hvor vidt ens stofskifte kan påvirke ens tænder??
  • Indstillinger
    Hej Camilla.

    Hvorfor tager du ikke 75 mkg (3/4 pille hvis det er 100 mkg-piller)hver dag i stedet for at hoppe op og ned fra dag til dag ? Du kan jo dele en Euthyrox pille i 4 dele. Det er en af de ting der er rigtig gode. Nu ved jeg ikke om det er 100 mkg piller du har, men hvis det er , skal du have fat på nogle 50 mkg piller (Euthyrox) så du kan få finjusteret dine tal med ganske små mængder. Måske kan det tage dine dårlige humørsvingninger.

    Tænderne har jeg ikke hørt noget om - desværre.

    God bedring.

    kh Gitte
  • Indstillinger
    Jo jeg har også haft problemer med tandkødet men de er også helt væk nu med Euthyrox. vh Petra
  • Indstillinger
    Jeg har ikke mulighed for at få fat i 50mg pillerne - jeg rejser til England på lørdag om en uge (3.okt) så jeg kan simpelthen ikke nå forbi malmø.

    Men havde det ærligt talt bedre da jeg var overmedicineret end nu.. føler mig helt flad og nemt træt.

    Har i 2 dage ringet til hvidovre for at enten få en ny tid eller blive ringet op af lægen, begge gange lovede de at finde ud af det og derefter ringe tilbage.. det er bare ikke sket! Synes det er lidt groft, da jeg jo skal have svar på den sidste blodprøve efter jeg blev sat ned.. og fordi det er den første "rigtige" blodprøve efter jeg kom over på euthyrox..

    Nu er telefontiden desværre overstået, så jeg må ringe til dem i morgen. Der er bare snart ikke mere tid at give af.. og tror ikke jeg lige har mulighed for at involvere en ny læge i det, de første 2 mdr jeg er i England.
  • Indstillinger
    Da Euthyrox kan deles i 4 ganske nemt så forstår jeg ikke hvorfor du ikke deler dem således at du får lige meget hver dag! vh Petra
  • Indstillinger
    har nu fået Euthyrox næsten 1 mdr. Synes at I skriver at I skal sættes ned i mg dem jeg husker af jer......jeg føler selv at jeg er for lavt doseret. Fryser ret meget og har prøvet at komme ned i vægt hvilket virker ret håbløst. I øvrig underligt at fryse igen med Eltroxin var jeg ved at dø af varme og svedte hele tiden. Så mit spørgsmål er hvad er det normale????
  • Indstillinger
    Hej Rubin
    Der er ikke noget fast, nogen skal sættes ned nogen op. Det gør det ekstra svært.
    Hilsen Sia
  • Indstillinger
    Hej
    jeg skiftede fra ny eltroxin til euthyrox for 9 uger siden. Jeg fik taget blodprøve da jeg havde fået dem i 6 uger og der var mit tsh på 0.09 hvor det sidst var på 0.80 - altså blevet for højt. Jeg blev sat ned med 50 mg om ugen, det er nu 3 uger siden. Jeg syntes stadig det føles for højt, sitren i kroppen, summen i hovedet, hovedpine og træt.
    Mit spørsmål til jer er:

    hvor meget er i blevet sat ned med, da I skiftede fra eltroxin til euthyrox?
    og hvor lang tid tænker I der skal gå inden en ny blodprøve, er 3 uger for kort tid?
    god weekend.
    Hilsen Helle.
  • Indstillinger
    Hej, Helle.
    Jeg skiftede fra gml Eltroxin til Euthyrox for 13 uger siden og har fået lavet 2 blodprøver, begge efter 4 ugers nedsættelse. Jeg er indtil nu blevet sat 50 mikrogram ned, og det er stadig for højt; summen i hovedet, ømme fødder, hovedpine og træthed.
    Min Tsh var rigtig fin på det gamle Eltroxin, og jeg er godt træt af det nu, men det ER jo en langsommelig proces...
    Tsh d.20.7.: 0,9 (gammel Eltroxin)
    Tsh d.17.8.: 0,02 (Euthyrox))
    Tsh d.17.9.: 0,4 (Euthyrox)
    Som du ser, har jeg fået lavet blodprøve ca hver 4. uge. Jeg regner med at sætte det yderligere 25 mikrogram ned efter næste blodprøve, for jeg tror det stadig er for højt, sådan føles det...
    VH Solsikke
  • Indstillinger
    Hej,

    Imorgen har jeg fået euthyrox i 2 uger, den første uge fik jeg en del hjertebanken igen, det har jeg haft en del på det nye Eltroxin. Men jeg synes at det nu bliver bedre, så tænker at det måske er fordi kroppen lige skal vænne sig til euthyrox.
    Jeg var så til læge i dag, fordi jeg har meget ondt i musklerne, træt samt muskelsvækkelse, så ville ha undersøgt om jeg evt. også ku mangle D vitamin og calcium. Jeg fik målt mit blodtryk og det vidste sig at være alt for højt og jeg skal derfor have et blodtryks apperat med hjem og måle hjemme i tre dage, men alle var udlånt, så må vente på en ledig.

    Mit spørgsmål er, om der er nogen af jer andre der har fået for højt blodtryk, som aldrig har haft det tidligere, enten da i fik Ny Eltroxin eller på euthyrox ?

    Jeg synes jeg har fået det lidt bedre på euthyrox, men der er lang vej endnu til mit normale jeg endnu, men jeg har jo også kun været på euthyrox i 2 uger og jeg havde det ganske rædslesfuld på Ny Eltroxin, så min krop har også været under hård prøvelse i lang tid.
Log in eller Registrér for at kommentere.