Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Skifte fra Eltroxin til Euthyrox

1234579

Kommentarer

  • Indstillinger
    Kære Alle.
    Jeg er ny her, og har med stor interesse fulgt debatten. Jeg blev så lettet da jeg fandt ud af at det nok ikke var mig der var noget galt med ,da jeg jo oplevede alle de symptomer i andre har beskrevet ved Ny Eltroxin. Jeg holdte op med at tage dem og min skrækkelige hovedpine, svimmelhed og muskelsvaghed forsvandt. Jeg startede på Euthyrox for 7 dage siden, og nu har jeg igen fået den forfærdelige hovedpine, svimmelhed og ondt i musklerne igen !
    Kan det være fordi jeg startede på samme dosis (100 mikr x 1 dgl )med det samme ? Vil meget gerne høre jeres mening, hovedpinen er uudholdelig !
  • Indstillinger
    Redigeret 4 september, 2009, 10:36
    Hold ud. Det går over. Jeg havde også hovedpine noget mere end vanligt lige, da jeg skiftede fra Ny Eltroxin til Euthyrox. Det var halvslemt - men det er gået over. Mit skyldes også, at mit stofskifte blev alt for højt (til mig). Steg mega meget på 26 dage fra TSH 1,7 til 0,77 og T4 fra 105 til 134...derfor sæt dosis på pillerne ned - måske med 25 mikrogram om ugen. Du kan jo altid blive sat op.....tal med din læge - sæt dig ned - accepter hovedpinen. Det er bare lige en overgang. Euthyrox er så super i forhold til Ny Eltroxin - men vi skal bare lige "betale en lille regning" indtil, det er indstillet. Lad os benytte os af at pillerne kan deles så meget. FINJUSTERING ER NØGLEN TIL BEDRING!!!
  • Indstillinger
    Hej Kimmie
    Jeg har læst om flere herinde hvor bivirkningerne er kommet tilbage efter et stykke tid, for derefter at forsvinde endeligt.
    Mit stofskifte er også blevet lidt forhojet efter overgang til Euthyrox og har i dag fået taget blodprøve igen, også fordi jeg er begyndt at få trykken fortil på halsen.
    Hilsen Prik
  • Indstillinger
    Hej Kimmie
    Hvis du i en periode ikke har taget stofskifte medicin og pludselig begynder at tage 100 mikr dagligt så tror jeg at kroppen påvirkes meget voldsomt. Men det fremgår ikke af det du skriver hvor længe du har undladt at tage stofskiftemedicinen og jeg er absolut ikke ekspert i hvordan man trapper op igen. Jeg ville ikke turde pludselig at begynde at tage 100 mikr dagligt efter en pause - jeg ville kun gøre det i samråd med en læge (helst en endokrinolog).
    Jeg føler med dig - god bedring.
    Mvh Peter
  • Indstillinger
    Kære Kimmie.

    Ja, det er ikke noget at sige til, at du bliver dårlig.

    Først bliver medicinen taget fra - siden tager du fuld dosis igen!!!! Kroppen bliver jo helt forvirret!!! Så fra at tage ingenting og til 700 mkg ugentligt - ja, så kan kroppen slet ikke følge med - tilligemed de rutsjeture dette kan give.

    Ja, desværre har mange læger - endog endokrinologer ikke indsigt i dosis ændring, og dette kan være meget frustrende!!!

    Ja, vi skal simpelthen være vores egne læger :-((

    Rigtig god bedring

    K.h. Annemarie
  • Indstillinger
    Kære Alle.
    Mange tak for jeres svar. Jeg vil snakke med min læge om at få doseringen sat ned, i håb om at det hjælper på hovedpinen. Jeg var uden medicin i 3 uger før jeg startede på Euthyrox.
  • Indstillinger
    Tal med lægen lidt hurtigt, så du ikke kommer til at køre alt for stærkt. Halveringstiden er jo ca. 7 dage, så det varer en del uger inden, man kan mærke, at man er sat ned, og bedringen indtræffer. Jeg nåede at komme til at køre alt for "stækt", nu er det 14 dage siden, jeg nedsatte dosis med 37½ mikrogram OM UGEN, og det går meget bedre nu. Jeg kan mærke at Euthyrox ligner den gode, gamle Eltroxin i optagelsen - altså den måde, som kroppen mærker det på. Jeg er meget glad for skiftet!! Men det er jo lidt langvarigt at havde kørt for "hurtigt" og så til, man føler sig i balance igen, men jeg har prøvet det en del gange over livet. Ved bare at det er et justeringsspørgsmål og ikke Euthyrox'ens skyld. De mange dårlige og opslidende symptomer, som jeg havde på den nye Eltroxin, er væk.

    Jeg tager Euthyrox omkring aftensmaden og ikke på tom mave. Sådan er det. Det har jeg altid gjort min stofskiftemedicin, og jeg laver det ikke om, for så skal min "kropsdøgnsrytme" ændres igen, og det er for meget med alle de skift (fra Gammel Eltroxin til Ny Eltroxin - prøvet at holde ud i ½ år - med mega mange symptomer - så skifte til Euthyrox - fået for meget - nu dosisændring). Men vi skal bare være glade, at Euthyroxen bliver lettere at få sådan via Apoteket og lægen helt almindelig fra efteråret. Tak til Merck, som sælger Euthyrox.
  • Indstillinger
    Ja så er jeg også på Euthyrox og det er bare dejligt. Den første dag forsvandt min halskriller og grus i øjnene og i dag har jeg haft den første dag i lange tider uden fryse og svedeture. Det er kanon. vh Petra
  • Indstillinger
    Hej Kimmie
    Jeg skiftede også fra "ny" Eltroxin til Euthyrox for en måned siden nu og fik efter 4 dage forfærdelige bivirkninger, primært hjertebanken og rytmeforstyrrelser i hjertet, der afholdt mig næsten helt fra at få søvn om natten. Jeg gik fra 100 Eltroxin (var af lægen blvet sat ned fra 175 pga alle mine heftige bivirkninger) til 150 Eutryrox. Det var alt for brat. Efter 1 uge gik jeg ned på 125, og min hjertebanken er efterhånden næsten aftaget over en periode på 2 uger. Det virker til at have hjulpet at jeg tager pillerne inden natten - frem for om morgenen. Så satser og håber på at jeg kan øges gradvist uden tilbagefald. Men det er en jungle! Tror du skal være meget varsom med gradvis øgning af dosis. God bedring.
    VH Hjertebanken
  • Indstillinger
    Hej alle

    jeg har nu taget Euthyrox siden ultimo juli. Jeg har det bedre end nogensinde, siden jeg fik sygdommen Hashimoto. Min læge har krævet blodprøver hver 3. uge i starten for at følge mig. Jeg gik fra 125 mikrogram ny eltroxin til samme dosis i Euthyrox, men skal nu sættes ned. I første omgang med 50 om ugen. Jeg spiser dem hver morgen en halv time før morgenmaden.


    Hvor er det dog DEJLIGT at føle sig som et raskt menneske igen. Kan stadig fryde mig over, hvor godt jeg har fået det. Blliver selvfølgelig også styrket af at have taget ny eltroxin i 5 mdr og hvor det kun gik ned af bakke.

    Jeg har så ikke tabt de ekstra kg endnu ØV. Mit hår er også stadig noget tyndt pjask ...men håber da på min små skaldede pletter bliver væk igen. Hvis ikke, så går det også ....:-)

    Dorte // bigheart66
Log in eller Registrér for at kommentere.