Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Skifte fra Eltroxin til Euthyrox

1235789

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Helle

    Jeg har taget Euyhyrox siden d, 27 juni. Det er blodprøverne 5 uger efter d. 27 juni der viser at jeg nu har lidt for højt stofskifte og jeg har ikke hjertebanken og uro i kroppen som du spørger.

    Jeg har det uovertruffent bedre end på ny Eltroxin, men håber på at jeg kan få det endnu bedre med optimale blodprøvetal.

    Jeg ved ikke nok om stofskifte til at sige om de symptomer du har er pga forhøjet stofskifte, men det kunne da godt tyde på det, men hvis du har det meget slemt synes jeg du skal gå til din læge.

    God bedring

    Mange hilsner Prik
  • Indstillinger
    Hej alle.

    Vil bare lige sige, at nu har jeg haft det godt 5 dage i træk efter at have været oppe på halv dosis Euthyrox 10 dage i træk. Jeg tror på, at det var det, der skulle til for at min krop ville reagere lidt positivt igen.

    en lille glad hilsen fra Gitte ;o)
  • Indstillinger
    Hejsa

    Jeg har siddet her og læst alle jeres indlæg hele formiddagen. Jeg har taget Eltroxin de sidste 7 år, og synes egentlig det har fungeret godt. Siden efteråret har jeg haft en depression, og sidder her og er totalt målløs over hvor mange af de symptomer i lider af, jeg også har. Jeg tilskrev det depressionen og de 60 mg fontex jeg får dagligt mod den.
    Jeg skal op til min læge i dag, og er helt indstillet på at bede hende lade mig prøve Euthyrox! Tænk sig hvis det kan ændre så meget på ens liv... Jeg er 26 år,har to dejlige børn, en uddannelse og så meget at være glad for, men det er jeg bare aldrig rigtig...
    Jeg kan faktisk blive helt ked af at tænke på hvor lang tid jeg har brugt på at være trist, underlig og anderledes, hvis det faktisk kan ændres!!!
    Tak fordi i skriver om jeres erfaringer herinde!!

    Hilsen Lillemor
  • Indstillinger
    Hej til jer alle.

    Efter at jeg droppede levaxinen og overgik til Euthyrox d. 29.07, har jeg den sidste uge mærket, at jeg er i min krop igen. Ja, jeg kan grine igen. En virkelig skøn fornemmelse.
    Idet jeg også får T3 tilskud - satte jeg denne ned til 1/4 pille (har siden 2007 fået 1/2) og sat Euthyroxen op med 50 mkg ugentligt.
    Jeg er dog ikke nået det fulde overskud endnu - men bestemt en markant forbedring. Kroppen skal jo også nå at "forlige" sig med endnu et præparatskift!!!

    Kærlig hilsen Annemarie
  • Indstillinger
    Hej med jer alle.
    Tusind tak for mange tilbagemeldinger, jeg kan se at nogle af jer stadig har symptomer selvom I er overgået til Euthyrox. MEN at I alle har fået det væsentlig bedre. Jeg har også fået det meget bedre efter skiftet, men har stadig i perioder nogle æv dage, jeg havde håbet at det var som at vende sin hånd så fik man sit gamle liv igen.....hvor godtroende har man lov til at være(smil)....tålmodighed er kodeordet. Så det skal nok blive godt.
    Há` en god sensommer dag.
    Hilsen Helle.
  • Indstillinger
    Hej!

    Nu har jeg lige fået svar på blodprøver taget efter 4 uger på Euthyrox. Jeg fortsatte med samme dosis som ny eltroxin (1250 mg pr uge)

    maj 08 /eltroxin+ 5 mg. lio

    tsh 0,024
    t3: 1,65
    t4:138

    juli 08/euthyrox+ 5 mg. lio

    tsh 0,012
    t3: 3,2
    t4: 158

    Jeg har fået det så meget bedre trods at jeg nu ligger for højt. Jeg er så begyndt at trappe ned til 1150 mg.pr uge og droppe liothyroninen og skal have taget nye blodprøver om en uge. Det jeg hæfter mig ved er at T3 er nærmest fordoblet. Det virker somom at omdannelsen til T3 i kroppen virker bedre her med Euthyrox. Måske er det det der gør forskellen. I hvert fald har jeg det MARKANT bedre, så nu skal finjusteringen bare på plads. ( jeg skal have højt stofskifte i normalområdet, fordi jeg er tidl. cancerpatient)

    MVH Lene
  • Indstillinger
    Vil du uddybe det med højt i normalområdet, da du er tidligere cancerpatient? Tak
  • Indstillinger
    Det vil sige at når man er tidligere cancerpatient skal TSH være næsten umålelig (TSH supression hedder det) , fordi forskning viser at cancercellerne stimuleres til at vokse af tsh. Tsh skal således være under 0,1-o,5 ifølge retningslinierne for Thyreoidea-cancer. Derovover må t4 og t3 ikke være for høje. T4 må i mit tilfælde højst være omkring 135 (ref 60-140) og T3 højst være 2,50 (ref 1,10-2,50)

    Du må endelig spørge igen, hvis du har spørgsmål - Så lige p.t er det så for højt og jeg skal dosere lidt ned. Det gør jeg så med 25 mg. pr uge indtil jeg har fået reduceret med 100 mg. Derefter skal det måles igen.

    MVH Lene
  • Indstillinger
    hej alle,

    tak fordi I skriver om jeres erfaringer, konkrete tal, tider osv!

    jeg har bedt om euthyrox nu, kommer nok næste uge.

    jeg synes det er UTROLIGT at man selv skal finde ud af disse ting, da det jo har stor indvirkning på et l i v (og familiens, arbejdspladsens!) Jeg har det fint med selv at tage ansvar, men selv at skulle justere på dosis osv, og så i Danmark?!

    Søvn:
    Har i erfaringer med forbedringer i søvn? Vi er flere der vågner feks kl 2 og cirka 4.
    Jeg ringede i foråret til medicinalfirmaet og fik oplysninger om indholdsstofferne - det aktive stof (det vi har brug for) det er fuldstændig det samme. Det er hjælpestofferne der er ændret. Har hørt noget om at et af hjælpestofferne, der er ændret, er et der assisterer i OPTAGELSEN - og det lyder jo til at det er der, vi har eet af problemområderne.
    Derfor tænker jeg det kan være en ide at prøve at tage medicin om morgenen, så det symptom, der giver opvågning om natten kan komme til at "få sit moment" om dagen - jeg har BRUG for min søvn.
    Hvis der er et mønster i optagelses-tid/kurve, så kan det være noget at tænke ind.
    Hører gerne erfaringer herom på den nye Euthyrox.

    Vigtigt mht dosering/"normalområde:
    Min læge sværger til at ligger man indenfor normalområdet, så er det som det er og man må leve med det.
    Jeg troede nok for længe på ham. Set i bakspejlet følte jeg mig og havde et liv som en depressiv, bortset fra tidlig morgenopvågning. Idag møder jeg igen og igen kvinder der giver alle symptomer til deres læge og så får "alting undersøgt i blodprøver, selv b vitaminerne! - mens om ikke tjekkes for stofskiftetal. Altså!

    Well, i en ferie var jeg ved en anden læge, tilfældigt, og han ville ikke bare skrive recepten på eltroxin men se mig. Det var virkelig godt - han sagde at han havde god erfaring med at man prøvede at komme OP i det øverste af normalområdet, hvis man som jeg feks stadig manglende energi osv osv. Det er flere år siden nu (de gamle eltroxin) men kort tid efter at jeg ændrede fra at tage 50 mg 2 stk hver dag til skfitevis 2, 3, 2 osv, så blev alting ændret: jeg blev NORMAL igen, som min søster sagde.
    DERFOR: PRØV AT TÆNK OM DU SKAL OP/NED indenfor normalområderne, det gjorde en verden til forskel for mig :-)

    Til sidst: er den nye medicin dyrere - kan man få tilskud etc?

    tak til jer alle for dette forum.
  • Indstillinger
    Hej Lykke.

    Ja, du kan få medicintilskud. Din læge skal søge det på et særskilt ansøgningsskema til lægemiddelstyrelsen.

    Når du har fået det, kan du få refunderet det du har betalt for meget med kvittering og tilskudsbevillingen i hånden.

    God søndag ;o)

    Kh gitte
Log in eller Registrér for at kommentere.