Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Skifte fra Eltroxin til Euthyrox

1234689

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej allesammen!

    Jeg vil blot høre, om der er nogen derude, der ligesom jeg har taget Euthyrox gennem 2-3 måneder, for som jeg umiddelbart læser indlæggene, så har alle blot taget tabletterne i kort tid.

    Selv skiftede jeg fra Eltroxin for 2-3 måneder siden, og niveauet i blodet er ved at være korrekt.

    Efter at have boykottet de nye Eltroxiner, varede det ca. 1½ måned, inden jeg startede på Euthyroxerne. Alle de modbydelige symptomer forsvandt, men til gengæld viste blodprøverne, at det var på høje tid at tilføre kroppen "stoffet".

    Stille og rolilgt synes jeg nu, symptomerne sniger sig ind igen, og jeg føler en ubalance i kroppen. Mine symptomer p.t. er smerter over lænden ikke konstant, det kommer ligesom i bølger, men når de er der, kan jeg intet / underlivssmerter, som også kommer og går / meget urolig nattesøvn / små kramper i tæerne / irritation i øjnene / lettere kvalme /besvær med at holde vægten.

    Min skræk er, at symptomerne tager til, så jeg nærmer mig det stade, jeg var på med de nye Eltroxiner.

    Er der nogen derude, der har samme erfaringer efter nogle måneders brug?.

    Hilsen
    Liselotte
    .
  • Indstillinger
    Hvordan er det nu det er med de tal? Hvis man f.eks har det bedst med at ligge i den høje ende af normalområdet - er tsh tallet så ikke ret lavt?
  • Indstillinger
    Kære Wilhelmine.

    Jo, når du har det bedst, når stofskiftet ligger i den høje ende - vil dit TSH være lavt. Jeg ved ikke, hvad dit TSH ligger på?
    Vi er alle individualister - men mange har det bedst, når TSH tallet ligger omkring de 1.

    Kærlig hilsen Annemarie
  • Indstillinger
    Kære Annemarie og alle jer andre som skriver herinde!
    Tak for alle tankerne, beskrivelserne og de gode råd! Hvor er det en stor hjælp og støtte, at dele det med hinanden! Jeg har også narkolepsi og haft svært ved at finde ud af hvad der er den ene. og hvad der er den anden sygdom. Jeres beskrivelser har hjulpet mig meget og jeg er nu klar over, at jeg har fået for lidt gavn, af både ny og gammel eltroxin. Det hjalp på kuldskærheden og trykket i hjertet, men jeg slap aldrig af med smerter i muskler og led, svage lårmuskler og ømme knæ, periodevis hjerteflimmer som i et kaffedelerium, dobbeltsyn ved anstrengelse, en mærkelig fornemmelse i øjnene og den der kogen indeni, som ikke er en svedtur men nærmest ubeskrivelig.
    Træt er jeg jo næsten altid. Det hele blev forværret af ny eltroxin og efter 6 uger så jeg ved et tilfælde denne debat. Jeg har indsendt en klage og har skrevet til endokrinologisk afd. at jeg gerne vil have dem til at søge Euthyrin til mig og venter svar på 5. dag nu, Jeg har kun gammel eltroxin til en uge, så nu må de gerne svare!
    Kan nogen sige mig om jeg bare frit kan skifte fra endokrinologisk på rigshospitalet til et andet hospital/klinik eller en privatpraktiserende endokrinolog,( under sygesikringen) i Københavnsområdet? Jeg har haft skiftende læger næsten hver gang på Rigshospitalet( hver 3. måned) i 3 år, og ikke fået meget rådgivning og hjælp!
    Jeg tager meget gerne mod anbefalinger på en dygtig og mere erfaren og helhedstænkende endokrinolog/klinik/hospital (hvis man må nævne navne?) ellers på lalucaz@gmail.com. Hvis der allerede er skrevet noget om det herinde, vil jeg blive glad for at få at vide hvor.

    Held og lykke og tak til mine lidelsesfælder herinde!
  • Indstillinger
    Hej Liselotte.

    Jeg har spist Euthyrox siden 17 juni - altså i 2½ måned.

    først gik bivirkningerne væk i løbet af 3 uger, så kom de igen. Så blev jeg pillefri i 2 dage og ned på halv dosis (50 mkg/dag). Dette var stadig for meget, så igen pillefri 2 dage og ned på 37,5 mkg/dag. Dette var jeg i 2 uger. Ingen bivirninger mere stort set. Op igen på 50 mkg/dag, da jeg tydeligt kunne mærke ubehaget ved for lavt stofskifte. Mit TSH var da 22.

    Der har jeg ligget i 4 uger nu, stille og roligt og haft det OK. Jeg er nu begyndt at øge med 12,5 mkg/dag og er altså oppe på 62,5 mkg nu. Hvis alt går godt skal jeg være der i mindst 4 uger igen inden jeg øger. Det handler simpelthen om at kroppen kan følge med. Så det varer jo nogen tid inden jeg får normale stofskiftetal i blodet.

    Håber det kommer til at gå dig godt ;o)

    Kh Gitte
  • Indstillinger
    Hej Liselotte
    Jeg har taget Euthyrox siden 1/5-2009 dvs 4 måneder og jeg har det godt.
    Jeg startede med at få konstateret for lavt stofskifte sidst i sept 2008 med en tsh på 82, jeg har været sygemeldt i lang tid, men er nu i arbejde på fuld tid - cykler til og fra arbejde 12-14 km pr dag, samt bevæger mig nok yderligere på gåben 5-10 km om dagen - og har det generelt rigtig godt med at være på Euthyrox.
    I sommer var jeg dog på en fem ugers ferie, hvor jeg nok ikke var så stabil med at tage tabletterne på samme måde hver dag (først spise og drikke 1/2 timer efter jeg har taget tabletterne) - efter ferien følte jeg mit stofskifte "drevet lidt", men nu er det på rette spor igen.
    Dog får jeg stadig de gamle symptomer ind imellem, men jeg håber og tror at det skyldes at min krop, efter formodentlig flere år med for lavt stofskifte, skal vænne sig til mere normale tilstande. Min første endokrinolog sagde i okt. 2008 at jeg skulle regne med at der kunne gå et år inden symptomerne var helt væk.
    Lige efter ferien fik jeg målt: tsh 1,6 t3: 1,71 og t4: 150. Endokrinologen sagde at t4-værdien skulle deles med 1,22 (et andet måletal, som jeg ikke fik fat i hvad var?) og dermed kom ned i normalområdet. Jeg skulle fortsætte på 1000 mikrogram/uge.
    Jeg afventer lige at have været i arbejde nogle måneder, så vil jeg få målt igen.
    Mvh Peter
  • Indstillinger
    God morgen.

    Tak, til Goenjen6 og Peter57 for jeres svar. Lige nu sidder jeg på min kontorpind og har ikke så meget tid til nærlæsning, men jeg har printet jeres tekst ud og vil gå det grundigere igennem, når jeg har fri. Skal til lægen imorgen, og han er altid lydhør over for vores oplevelser med det stofskifte, som tilsyneladende er så svært at styre.

    Det er rart at have nogle lidelsesfæller - omend vi alle gerne var foruden!.

    M.v.h.
    Liselotte
  • Indstillinger
    Hej Liselotte m.fl.
    Jeg gik fra "ny Eltroxin" til Eutirox d.12.3.2009.
    Jeg fik konstateret lavt stofskifte i juni 07 med en TSH på 87.
    Med et par op- og specielt "nedture" var mit stofskifte ved at "komme i balance" i efteråret 08.
    Så kom "den nye Eltroxin" og jeg blev meget meget syg.
    Efter 6 måneder med Eutirox har jeg det godt, dvs. at jeg er tilbage, hvor jeg var i efteråret 08.
    Jeg skal stadig finjusteres, og har da også ind i mellem symptomer på stofskiftet, hjertebanken ,ledsmerter, kramper og "overblikket" mangler stadig.
    Så der skal stadig kæmpes, men for mig har Eutirox været "redningen".
    Vidunderpillen findes desværre nok ikke.
    Hilsen Inge
  • Indstillinger
    Har fået Eltroxin i 12 år der var kun lige udsving på et tidspunkt da jeg havde tabt mig 25 kg hvor det lige skulle reguleres. Ellers ikke. Har altid kunne "styre" det for der var kontant afregning af træthed hvis man glemte en enkelt dag. Forholdne med meget kraftige bivirkninger helt anderledes med ny Eltroxin er så talrige at der ingen sammenhænge er. Har aldrig har hovedpine eller været så svimmel.....og det Black out jeg havde, da blev jeg blot sendt hjem. Mine børn har oplevet mig mange gange bleve rigtig dårlig og jeg har reageret med vrede i situationer hvor de vidste jeg ikke var mig selv......Føj et svigt....at smide den slags ud til borgere der selv skal klare sig.....Det er utilgiveligt.
  • Indstillinger
    Kære alle. Jeg har fået Euthyrox siden 31/7 - skiftede fra Ny Eltroxin, som bare var meget dårligt for mig. Jeg er fået Eltroxin i 17 år ialt. Jeg er sikker på at Euthyrox er godt - og minder meget om den "gamle" Eltroxin. Men.....pas på for jeg har oplevet at mit TSH gik fra 1,7 til O,77 på 26 dage og T4 ændrede sig fra 105 til 134. Derfor skal I nok sættes ned i.f.m. skifte til Euthyrox (fra Ny Eltroxin). Ellers er Euthyrox super - men det er klart, at jeg nu er "påvirket" af, at mit stofskifte er ændret sig så meget så hurtigt. Jeg kan nemlig ikke "tåle" at have en TSH på 1 og derunder - skal helst ligge omkring 1½. Mit T4 var blevet lavt (105) på de nye Eltroxin. Så alt i alt - hurra for Euthyrox - men pas på med doseringen. Jeg har nu symptomer på forhøjet stofskifte, men har nu bare selv sat dosis ned med 37½ mikrogram om ugen - får nu 762½ mikrogram om ugen. Det er jo en total "gave" at Euthyroxtabletterne kan deles i fire dele (også 25 mikrograms tabletten) - derved kan vi virkelig blive finindstillet. Glæder mig til mine tal bliver indstillet, så er jeg sikker på, at Euthyrox bliver perfekt.
Log in eller Registrér for at kommentere.