Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Skifte fra Eltroxin til Euthyrox

1246789

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej
    Jeg glædes af at høre at mange af jer har fået det betydeligere bedre med euthyrox, endda efter få dage.
    Jeg er nu på 3 dagen efter skiftet, og kan desværre ikke mærke nogen forskel,(hovedpine, hjertebanken, uro, propper og summen i hovedet er det samme)
    Jeg venter og venter, er der nogen af jer, hvor der skulle gå flere dage inden i kunne mærke forskel?
    Jeg har taget ny eltroxin og i de sidste 14 dage prøvede jeg nogle gamle eltroxin, for at se om jeg fik det bedre Da jeg ikke havde flere piller gik jeg så over til ny eltroxin igen og nu til euthyrox. Kan det have en indvirkning på at jeg ikke kan mærke foskel, at der har været mange præperatskift?
    Hele tiden prøver vi at søge forklaringer, det er tættende.
    Hilsen Helle
  • Indstillinger
    Kære Helle.

    Ja, det tager ved nogle gerne en uge ell. mere førend der mærkes forskel!!!

    Jeg følte, at jeg mærkede fremgang i går. Jeg har også fået en bedre nattesøvn. Men idag er kroppen også stået af!!!

    Jeg er sikker på, at vi bliver nød til at, at afvente den tid der tager, førend vi er i "niveau" igen!!!

    Men jeg er sikker på, at du vil få det bedre efter ca. 1 uge!!!!

    Hvis dette ikke hjælper, må vi søge alternative prdukter. Alt dette vi indtager er syntetiske produkter. Tænk hvis naturpræparatet "grise-thyroid" - kaldet Westroid, Amour o.lign kunne være det rigtige for os, der ikke føler os godt tilpas med de syntetiske produkter???

    Kærlig hilsen Annemarie
  • Indstillinger
    Hej

    Jeg tror ligesom Anne Marie at det tager nogen tid. Jeg kunne mærke forskel fra dag 2 og er nu på dag 6, men i går var jeg total bombet og har sovet skidt i nat. Så tålmodighed tålmodighed :-s Men har ikke haft hovedpine eller følelsen af at koge indvendigt siden jeg stoppede med ny eltroxin :-)

    Dorte
  • Indstillinger
    Redigeret 15 august, 2009, 17:09
    hej
    det er nu 16 dage siden jeg har skiftet til euthyrox. Jeg har fået det bedre mine propper i ørene er næsten forsvundet, og også til dels min hovedpine, men her de sidste dage er den kommet igen, jeg er også startet på arbejde efter en lang sommerferie, jeg ved ikke om det har noget at sige. Og når hovedpinen kommer er det svært at tænke klart og koncentreret.
    Ind imellem kan jeg mærke den uro i kroppen som jeg også mærkede på ny. eltroxin.
    Jeg har taget den samme dosering euthyrox som jeg tog på ny eltroxin, så der skal nok også en finjustering til.
    Hvordan har I andre det på eutrhyrox? og hvor lang tid har I taget det inden I fik taget blodprøve efter medicin skiftet?
    Hilsen Helle
  • Indstillinger
    Hej Helle

    Der skal gå 5-6 uger før ny blodprøve.
    Jeg fik det meget bedre efter skift til Euthyrox efter 3-4 dage. Jeg tager den samme dosis som før, men har nu fået lidt for højt stofskifte. Da jeg også havde ændret tidpunktet for indtagelsen med Euthyrox, er jeg nu begyndt at tage den på samme tidpunkt som Eltroxinen og vil så se om stofskiftet bliver som på gl Eltroxin.
    god bedring
    Hilsen Prik
  • Indstillinger
    Hej Prik
    Hvor lang tid er det nu du har taget euthyrox?
    Du skriver du har fået for højt stofskifte. vil det sige du har symptomer som hjertebanken og uro i kroppen?
    Tror du at jeg allerede efter 17 dage kan mærke mit stofskifte er ved at være for højt, Jeg har nemlig uro i kroppen, hjertebanken og trykken i brystet?
    Hvis der er andre der har en tilbagemelding hører jeg gerne.
    God weekend til alle.
    Mange hilsener fra Helle
  • Indstillinger
    Hej Helle 63. Jeg har også taget Euthyrox fra 31/7 - altså ca. på 17. dagen i dag. Er mega glad for dem. Tror også mit stofskifte er steget - men det er jo ikke sikkert, det bliver ved med det. Tror bare lige fet er en reaktion på ændringen af pillerne. Skal have taget blodprøve 3/9, hvilket så ca. er 5 uger efter opstart. Som sagt så er min livskvalitet langsomt ved at forbedres. Det er underligt med Ny Eltroxin - den giver så mange "underlige" følelser og fornemmelser fra muskler og i kroppen, hovedet, maven. Det oplevede jeg aldrig i de 16 år, jeg har været på Gammel Eltroxin. Men nu....det skal nok blive hele perfekt med Euthyrox. Vi skal bare lige lure på dosis. Måske skal vi sættes ned. Jeg oplevede på Ny Eltroxin, at mine stofskiftetal blev "underlige". Aldrig har mit T4 stået så lavt (105). Plejer at ligge på 117-130 - så jeg er spændt. Men vi må være tålmodige, men det skal nok blive godt. Så må vi bare sættes lidt ned igen.

    Min store "bekymring" går på, at jeg er så "bange" for at Lægemiddelstyrelsen ikke vil bevilge os Euthyrox for altid. Jeg ville ikke orke Ny Eltroxin igen, men håber den kan komme ind som godkendt pille, så den kan købes på lige fod med Ny Eltroxin.

    Jeg skal lige til slut sige- jeg tager Euthyrox kl. 18 (ca.), for det har jeg altid gjort med Eltroxinen, og det er min overbevisning, at kroppen ikke skal have for mange ændringer på én gang. Føler det virker fint.

    Hav en god søndag - vi må være taknemmelige over, at vi har fået bevillingen til Euthyrox.
  • Indstillinger
    Hejsa!

    Jeg er også en af dem, der har skiftet til Euthyrox. Jeg skiftede 9/7 - dvs. jeg har taget dem i ca 5-6 uger nu. Jeg har simpelthen fået så meget mere energi. Jeg startede også på samme dosis som med ny Etroxin og er nu gået 25 mg. ned pr. uge. og det ser ud til at passe mig. Jeg fik taget blodprøve i sidste uge og nu venter jeg på svar.

    Jeg har fået varme i kroppen og fryser ikke mere. Jeg har sovet med to dyner i lang tid også selvom det var varmt. Det gør jeg ikke mere. Jeg er ikke så stiv i leddene om morgenen mere og jeg er mere frisk og har mere overskud og energi. Jeg er også startet på løbeprogram og mine muskler står ikke af overfor anstrengelse, som de gjorde tidligere. Ja indtil videre er det altså det præperat jeg har haft det bedst på også sammenlignet med gl. eltroxin.

    MVH lene
  • Indstillinger
    Hejsa

    Jeg har taget euthyrox nu i små 4 uger. Har fået det meget bedre men har stadig træthedsperioder og har fået lidt hovedpine ind i mellem igen men skal jo nok også finjusteres. Skal starte på job i morgen efter 4 ugers sygemelding og 14 dages ferie. Er lidt spændt på koncentrationen, da jeg sidder ved en pc hele dagen.
    Min læge vil følge mig tæt så har fået taget første blodprøve hvor TSH var steget en lille smule. Nye prøver den 27. august.

    Men alt i alt har jeg det SÅ meget bedre efter ny eltroxin er blevet kylet ud :-)

    Dorte
  • Indstillinger
    Jeg er også skiftet til Euthyrox - det skete den 1/5-2009. Jeg har fået det meget bedre - er sluppet af med forstoppelse og synsforstyrrelser/hovedpine.
    Jeg har i hele perioden samtidig været igang med at få (fin)indstillet dosis.
    Sidst i september 2008 havde jeg en tsh på 82 og min endokrinolog sagde i sidst i oktober 2008, at jeg skulle regne med symptomer i op til et år.
    Jeg synes da også stadig at mærke svingninger i mit helbred - periodisk dårligt humør/tør hud/ledsmerter/muskelsmerter.
    Men generelt har jeg fået det meget bedre efter skiftet til Euthyrox. En meget hurtig forbedring (efter 1-2 dage), men faktisk en pæn stor forbedring nok specielt i de første 5 uger efter skiftet, men jeg synes at jeg stadigvæk får det bedre.
    Jeg fik taget blodprøve mandag den 10/8 og får resultatet i morgen mandag den 17/8.
    I juni havde jeg en tsh på 2,5 og blev IKKE ændret i dosis: 1000 mikrogram/uge.
    Mvh Peter
Log in eller Registrér for at kommentere.