Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Manglende lugtesans

1234568

Kommentarer

  • Indstillinger
    Så er der snart gået et år mere siden mit sidst indlæg. Men hvilket år.
    Jeg var så heldig at få et gavekort til en fysioterapeut/akupunktur og tænkte at jeg måtte prøve akupunktur.
    Første gang jeg fik akupunktur fik jeg min luftesans tilbage i 2,5 døgn. 2. gang kom luftesansen i 2 døgn og 3. gang kom den ikke.
    Jeg gik nogle måneder og tænkte, at jeg måtte prøve igen. Denne gang gik jeg til en kineserklinik. De mente nok, de kunne hjælpe mig.
    Jeg startede med at komme der 2 gange om ugen, så en gang om ugen og nu hvert 14 dag.
    Da jeg havde gået der i 4 måneder spurgte jeg, hvornår jeg kunne forvente et gennembrud. Det kunne de ikke sige, men jeg skulle forberede mig på, at der kunne gå op til 3 år.
    Min tålmodig kom på prøve, så jeg besluttede mig for, at jeg også ville have massage. 20 min hver gang omme i nakken.
    Nytårsaften skete det fantastisk. Jeg kunne smage alt. Nok ikke lige så godt som andre, men alligevel.
    Siden da er den kommet og gået. Nu tror jeg på det. Den skal nok komme tilbage.
  • Indstillinger
    Hvor er det godt, at du vender tilbage med dine erfaringer. Bliv endelig ved med det. Når man har haft zoneterapi i 3 år kan man jo ikke vide, hvad det er der har virket, så det var da godt, at det kom så hurtigt. Min egen historie melder jeg om i en anden tråd.
  • Indstillinger
    Kære Net " doktor"

    Det undre mig at lige netop herinde er der tilsyneladende ikke interesse fra DOKTOR siden på disse spørgsmål som vi er rigtig mange der lider af

    Det her er jo ren livskvalitet!!!!

    Jeg har som mange af mine kolleger her ingen lugte/smagssans.... Den kommer sporadisk eks hvis jeg får løbe næse, så den er der !..den er der, -det er da en oplysning man skal bruge til noget i fejlsøgningen synes jeg. men det er ligesom at i kære Doktorer famler i blinde , giver op,- eller gider ikke, ja jeg ved ikke havde bevæggrundene er ( måske manglende prestige ..hvad ved jeg. MEN det sgu da et kæmpe problem som man bør tages meget alvorligt, og så er det samtidigt forbundet med en stor fare risiko , jeg kan jo eks ikke lugt gas, røg etc !!!!
    Jeg har fået alt det i andre skriver om, og intet hjælper, men jeg kan stadig en sjælden gang pludselig lugte omgivelserne og det er jo en fantastisk oplevelse når det sker.

    Jeg tror faktisk ikke man kan sætte sig ind i hvordan en verden uden duft og smags nuancer opleves hvis ikke man har prøvet det, det er ret tamt og til tider måske endda ikke særligt livsbekræftende bare at gå rundt der i det "tomme rum"

    Kom nu op på hesten kære medicinere og se at få dette løst ved at lytte til os og brug den sunde fornuft, det må kunne lade sig gøre
    mvh
  • Indstillinger
    Fint med en gang brok til lægerne, men det er ikke patienterne, der styrer, hvad de interesserer sig for og netdoktor læser sikker slet ikke dette, - så vi må sørge for os selv og hinanden. Hvis du også har prøvet alle forsøgene, som er nævnt i denne tråd, så mangler vi andre at vide, hvordan du har mistet lugtesansen, og hvor længe det er siden og hvilken diagnose du har fået.
  • Indstillinger
    Prof. Richard Doty, USA skriver om lugtesansen eller mangel derpå.
    Prøv at læse nogle af hans artikler.

    https://www.med.upenn.edu/apps/faculty/ ... g329/p9720
  • Indstillinger
    Så har jeg læst ALLE indlæg om tab af smags- og lugtesans og kombinationerne af det. Jeg er også ramt og kan mærke hvordan det præger min livskvalitet. Selvfølgelig findes der andre alvorligere ting i livet og dette med smage- og lugtesansen må siges at høre til de mere diskrete.
    Men hvor er det dog ærgerligt! Jeg kan periodevis - et par timer - smage the eller syrlige frugter. Ikke så kraftigt som før i tiden, men dog med tydelig hint til hvad det er. Har nogle af jer andre prøvet, at smagesansen og lugtesansen sådan periodevis i løbet af en dag svigter eller virker? Det er ikke det samme fødeemne hver gang. Forleden kunne jeg spise en skive citron uden overhovedet at kunne gætte hvad det var, hvis ikke jeg havde set den først! Hvordan går det med alle jer der spiste B-12 vitamin - hjalp det? Min smage- og lugtesans har været væk siden influenza ugen før påske. Det er godt nok svært at lave mad - og da vi har en madklub, fordi vi er nogle madører, kan den fornøjelse være på et meget lille sted.
    YNK - har jeg nok af, er der slet ingen blandt jer derude der kan fortælle, at smagesansen er kommet tilbage - og hvordan?
    Jeg venter spændt på at høre fra nogen.
    Hilsen Birgit Kirsten
  • Indstillinger
    Kære alle der følger med på tråden omkring lugtesans. Jeg skrev herinde for omkring et års tid siden. På det tidspunkt var min lugtesans særdeles foringet og udsigterne til et langt uden forbedringer syntes desværre lig nul. Disse udsigter givet af en specialist på området. Med hjælp fra binyrebark antihistamin og en fantastisk zoneterapeut ( der aldrig havde hørt om denne sygdom før) har jeg det idag super godt og kan sågar drikke rødvin og spise mad med smag:-) alt dette har kostet mange bekymringer og troede aldrig det blev godt igen. Den sidste måneder er de sidste dårlige lugte forsvundet og jeg har det pt. Rigtig godt. Til sidste indlæg kan jeg sige at når jeg havde sovet dårligt var træt eller ked af det fulgte de dårlige lugte desværre med... I er alle velkomne til at skrive hvis i savner råd eller ønsker at komme af med frustrationer. Greve.gitte@hotmail.com
    God bedring til jer alle. At have forringet lugtesans er det mest forfærdelige jeg selv nogensinde har oplevet men der kan være lys forude:-)
  • Indstillinger
    Kære Zyfong
    Dejligt at høre der er håb forude. Var det din praktiserende læge der ordinerede antihistaminer og binyrebarkhormon eller en øre-næse-halslæge?
    Har du også oplevet sådanne periodevise svingninger med både smag - og lugtesansen? Underligt, at den ene dag kan jeg smage f. eks æble og næste dag dur det ikke?
    vh.
  • Indstillinger
    Kære birg... Jeg havde desværre en konstant grim lugt i næsen og kunne i flere mdr. Ikke spise andet en soya bønner og knækbrød, alt hvad der var tilsætningssstoffer eller for meget smagstof i var kvalmefremkaldende. For at sige det mildt var det et helvede... Havde store problemer med at køre med metro tog og opholde mig i rum med andre mennesker, da alt lugtede fækalt ( råddent ). Jeg har været til øre næse hals læge der gav binyrebarkhormon og kraftig antihistamin og filofix en lille ampul jeg sprøjtede i næsen hver dag, derudover anbefalede hun et "horn" næseskyller der købes på apoteket... Underlig ting men den havde umiddelbar effekt i op til et par timer efter. Det er først det seneste halve år lugten har svinget lidt med gide og dårlige dage
  • Indstillinger
    Hej Alle
    Jeg kan nikke genkendende til alles syntomer og medicinering. Har være det hele igennem med operation osv. Jeg har været behandlet for allergi i mere en 10 år, i de 8 havde jeg ingen lugtesans. Efter min anden Operation, hvor jeg fik fjernet polypper, var der en læge der foreslog mig ikke, at drikke alkohold. Efter ca. 14 dage fik jeg min lugtesans tilbage. En fuldstændig fantastisk oplevelse. Jeg har siden hen prøvet, at drikke hvidvin og snaps, hver for sig og med måneders mellemrum. I begge tilfælde var resultatet det samme, lugtesansen forsvandt, men kom tilbage efter ca. 14 dage. I dag kan jeg lugte alt og smage alt, bare ikke noget med alkohold i ( øv )
    For jer der har prøvet ALT undtagen det med alkohold, prøv det endelig, det er forsøget værd.
    Vh Henrik
Log in eller Registrér for at kommentere.