Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Manglende lugtesans

1235789

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej.
    Denne tråd har efterhånden kørt i et stykke tid og er der nogle resultater?
    Jeg mistede selv lugtesansen for et par år siden. Jeg troede lidt det bare var mig der var lidt mærkelig, så er faktisk først blevet opmærksom på problemet efter at have læst denne tråd.
    Jeg kan lugte meget kraftige lugte på en god dag!
    jeg har haft samme oplevelse med at få forstoppelse ved indtagelse af øl og vin, dog får jeg ofte også vejrtrækningsproblemer og forhøjet puls da jeg ikke kan trække vejret gennem næsen.
    Nogle skriver at de har oplevet "nyse anfald" helt frem til frokost tid og dette har jeg også, faktisk så voldsomt at jeg ikke kan snakke bagefter fordi det gør så ondt og det føles som et åbent sår i munden.
    Men efter gennemlæsning af tråden har folk jo nærmest prøvet alt uden held eller vedvarende virkning og det er ikke særlig opmuntrende at gå til sin læge og få af vide at der intet er at gøre.
    Så er der nogen der er kommet frem til en løsning der er værd at prøve?

    MVH Tine.
  • Indstillinger
    Hej Bente.

    Så kan jeg også skrive mig på listen over mennesker med manglende lugtesans. Min smagssans er samtidig blevet forringet så meget, at jeg næsten intet kan smage. Jeg har endnu ikke været hos lægen og føler faktisk heller ikke trang til det, efter at have læst de forskellige indslag. Jeg ønsker ikke medicin og det er, så vidt jeg kan læse, det eneste lægen kan tilbyde.
    Forringelsen er sket langsomt og faktisk lidt ubemærket. Først her på det sidste, hvor lugte- og smagssans er minimeret til næsten ingenting, er jeg for alvor blevet opmærksom på problemet.
    Min næsevæg er skæv og og luftgennemstrømningen besværet, især om natten. Jeg sover derfor altid med "næse-udvidere" af forskellig slags. Er nu blevet lidt bekymret for, om disse "næse-udvidere" kan indeholde giftige stoffer, der kan være skadelige for helbredet. Fik som barn fjernet polypper, men har ellers ikke oplevet større problemer i den retning, hverken med astma, allergier eller andet.

    Er rådvild og søger med lys og lygte efter et svar på, hvorfor min lugte- og smagssans er væk, men svaret blæser fortsat i vinden...
  • Indstillinger
    Hej alle fortvivlede, ligesom mig.
    Mit startede i 2004, efter en slem omgang forkølelse, gentagne bændelse i pande og bihuler, behandling med spray, tabletter, peniccillin, mr scanning
    af bihuler i 2010, med besked fra ørelægen at han ikke kan hjælpe mig.
    Føler til tider at en stor del af ens livs kvalitet er væk.
    I begyndelsen havde jeg både lugt og smag, men fik tit en meget grim lugt i næsen , som jeg stadigvæk døjer med, modbydeligt, og idag kan jeg ikke lugte, kun dårlig lugt og ikke smage, et stort problem da jeg arbejder i et køkken. Hvis nogen ved hvad man skal gøre, vil jeg gerne vide det, da dette gør ind skør til tider, især med den dårlige lugt.

    hilsen inge
  • Indstillinger
    Hej igen.

    Jeg har som jeg skrev i mit tidligere indlæg ikke haft fungerende smagssans og lugtesans i et par år, af frustration over at hverken læge eller special læge kunne hjælpe mig prøvede jeg at kontakte en anden øre-næse-hals læge i byen, med et nogenlunde fornuftigt resultat, hun foreslog at jeg skulle prøve et præparat kaldet Singulair som er en slags astma medicin, det er en pille jeg tager dagligt og bruger den sammen med min Nasonex spray, som jeg fast bruger flere gange dagligt, efter et par dage begyndte min smagssans og lugte sans at blive en smule bedre og nu efter et par måneder på denne medicin kan jeg lugte og smage tæt på normalt adskillige timer hver dag mest om formiddagen og eftermiddagen. sansen har svært ved at komme i gang om morgenen og dør ud i løbet af aftenen, men generelt vil jeg betegne det som en væsentlig forbedring i forhold til hvordan jeg havde det før. den forsvinder dog stadig ved indtagelse af alkohol, men kommer igen efter 24-48 timer.

    Hvis i har læst mit første indlæg og kan genkende symptomerne kan i
    muligvis også få noget positivt ud af denne type medicin, det er ikke et mirakelmiddel, men har en virkning på mig som jeg nødig vil være for uden og det har uden tvivl givet mig en bedre livskvalitet. Jeg var for første gang meget længe ude at spise en frokosttallerken med familien og det var en fornøjelse.
    jeg oplever ingen umiddelbare bivirkninger ved medicinen.
    håber i kan bruge min erfaring, og hvis der er andre som har erfaringer med Singulair må i meget gerne poste dem.

    "Singulair 10mg, en gang dagligt"
    "Nasonex, 2x2 til 2x3 gange dagligt"

    Mvh Morten
  • Indstillinger
    Kære Phillip, Jacob, Lone, Morten & alle jer andre.............

    Der lider af denne ubarmhjertelige sygdom (ikke at forveksle med en dødelig sygdom), men een sygdom som ingen rigtig kender svaret på og dette er bare rigtig rigtig pisseharmrende latterligt, Øv øv øv.

    Jeg kan lige ridse op vedr. mit eget forløb: Jeg er 37 år og har i store perioder i de sidste 3/5 år(Syntes tiden løber lidt ud i sandet :), ikke kunne lugte/smage.

    Jeg startede også hos diverse Ø-N-H læger, blev derefter opereret for skæv skillevæg, fjernelse af polypper. Ingen virkning udover smerten ved operationen. Har været og er på Binyrerbarkhomon i bagdelen(som både virker og ikke virker), diverse næsespray, Så KORT OG GODT.........

    .............Jeg genkender, så mange ting fra jer andre:

    - alkohol fungerer bare ikke. Skidt, hvis man godt kan lide et glas god rødvin.

    - Binyrebarkhomon er godt, men ikke for helbredet. (Skal testes for knogleskørhed i marts på Hvidovre. (Så farlig kan det være, hvis man er disponibel og at jeg skal testes, men denne mulighed fik jeg ikke afvide af min Ø-N-H læge, men en læge jeg ikke havde mødt før, gjorde mig bekendt med dette. )

    - Har fået MR Scanning på Riget.

    - Holder sig for næsen og holder vejret, samtidigt med man puster. (Det giver lidt liv i lugtesansen.

    - Dette med at lyve over for folk og føle sig flov :(

    Jeg kunne egentlig blive ved, men så siger jeg bare alt det, der allerede er sagt.

    Jeg mener det er Lone der siger, at hun gerne vil være forsøgskanin og jeg kan så tilføje, at jeg er med på holdet over forsøgskaniner. Jeg vil gå så langt, at deltage i TV programmet "diagnose søges" med vores ven Peter fra fjernsynet. (Tror jeg nok, jeg vil :/

    Kunne i ikke forestille jer et mere privat forum, hvor vi lavede handlingsplaner iht. løsninger på vores problemer vedr. udeblivelse af smags og lugtesansen. "Man løfter som sagt, bedre i flok." og man kan uddelegere opgaver til de rigtige personer i fællesskab via vores fælles viden.

    Jeg er personligt selv ved at gå sukkerkold og føler bare ikke at jeg kommer nogen vegne( Jeg har en dejlig Kone og en skøn Knægt), men føler mig alene vedr. min sitiuation.

    Skulle i have lyst til, at vi knækkede denne nød sammen, så mail mig på

    info@peterkildentoft.dk


    Med Venlig Hilsen



    Peter Kildentoft
  • Indstillinger
    Hej Alle jer der har skrevet her. Jeg har i løbet af de sidste par dage ikke kunnet lugte noget, har dog stadig lidt smagsans.

    Jeg har siddet og læst næsten alle indlæg her. Jeg har selv ændret lidt vaner de sidste par dage, som består i at jeg (grin eller lad være) er begyndt at tømme vores kats bakke. Dette var for noget tid siden min kærestes opgave i hjemmet, men nu hvor hun er gravid, har jeg taget over. Jeg har tænkt og tænkt om , hvor mange af jer der evt, også er i besiddelse af husdyr, og rengør efter dem.

    Jeg fik fjernet mandler og polypper allerede da jeg var 6 år, så det er jo nogen dage siden nu, da jeg er 35 nu.
    Men jeg har derefter udviklet både høfeber, derefter nældefeber, og nu også astma. Det er sgu en skidt verden vi har fået os. ;)

    Nå men mit indlæg går faktisk mest ud på spørgsmålet jeg stillede ang. husdyr. for selvom jeg elsker vores kat, er det jo måske også en mulighed, at sådan noget sand IKKE ligefrem er særligt sundt at stå med hovedet over.
    Glæder mig til at høre I andres besyv.

    Mvh Carsten.
  • Indstillinger
    Hej alle

    Sikke en masse uforklarlige problemer. Jeg har KUN i 6 mdr. haft stoppet næse og store søvnproblemer. men har da stadig lugtesans.
    Har lige været til ørelæge idag og har fået af vide at jeg formegentlig bare har madintolerance overfor rødvin og øl og helt sikkert også mælkeprodukter.
    Så jeg har fået en skrap kur- INGEN alkohol og mælkeprodukter i 6 mdr. Så skulle det gerne gå væk derefter.

    Måske der også er andre der skal holde sig fra mælkeprodukter osv. hvis problemet stadig er nyt?

    Jeg synes det er ganske frygtlig at læse, at så mange har "døjet" med dette problem i forfærdelig mange år uden hjælp og uden svar på hvad det egentlig er der sker.
    Jeg HÅBER og kan slet ikke forestille mig et liv uden lugte og smagssans. Og for ikke at tale om nattesøvnen !!!!!!!

    Ønsker for jer alle at der der sker et mirakel!
  • Indstillinger
    Efter at have læst alle indlæg, kunne jeg god tænke mig at få at vide om der overheodetn er nogle der har fået lugtesansen tilbage efter at have mistet den. Jeg mistede min lugtesans for ½ år siden efter et fald, hvor jeg fik en slem hjernerystelse. Efter en uges tid opdagede jeg at lugtesansen var væk. Her været ved flere specialister og fået foretaget CT og MR scanninger uden der er synlige tegn på beskadielse af lugtenerven.
    Håber stadig på at den kommer tilbage, men har ikke rigtig hørt om nogle der har fået den tilbage efter et slag
  • Indstillinger
    Hej alle lidelsesfæller med manglende lugtesans.
    Jeg har ikke haft lugtesans i 15 år og har samtidig døjet med løbende næse, næsepolypper og bihulebetændelser. Efter nogle år og besøg ved en række læger fandt jeg ud af at jeg har intolerance overfor acetylsalicyrelignende medicin såsom albyl, magnyl mm. Jeg har i mange år holdt mig fra disse medicintyper samt en række fødevarer med højt indhold af salicylsyre (visse krydderier, frugt mm) Det har haft holdt andre symptomer som hovedpine og kvalme væk, men har dog ikke kunnet dæmpe væksten af polypper, og jeg er blevet opereret 4 gange for næsepolypper indenfor de sidste 12 år . For 2 år siden fandt jeg ud af at jeg også har histaminintolerance og da jeg gik igang med en histaminfattig diæt fik jeg pludselig ro i min næse. Det var slut med løbende næse og bihulebetændelser, og jeg kunne bevare min lugtesans i længere perioder ad gangen. I kan læse om salicylsyreintolerance og histaminintolerance på www.histaminintolerance.dk . I korte træk undgår jeg al alkohol, chokolade, te, lagrede oste, fermenterede kødprodukter mm. Listen er lang, men det er dejligt at have en normalt fungerende næse. lugtesansen forsvinder stadig i perioder, men jeg er sluppet af med alle de øvrige gener. Ekstra tilskud af c-vitamin kan også fremprovokere lugtesansen. Så kig lidt på kosten og læg mærke til om reaktionerne i næsen varierer med hvad du spiser. Måske døjer du også med en fødevareintolerance uden at vide det?
  • Indstillinger
    Da jeg er inde i en periode, hvor slimhinderne i næsen er irriteret, søgte jeg på emnet og faldt over ovenstående indlæg. Der er mange lighedstræk med min egen situation ift. perioder med fravær af lugtesansen, stoppet næse, rindende næse/allergisk snue samt besøg ved øre-, næse-, halsspecialist og behandling med flexonase. Ingen priktest har vist noget. Men der er tale om allergiske reaktioner. Æggehvidestoffet dvs. proteiner i specielt mælk, soya og æg provokerer en reaktion for mit vedkommende. Efter at have udeladt disse fødemidler undrede det mig at jeg med mellemrum oplevede ture med kraftigt rindende næse. I den forbindelse vil jeg nævne at det 3.krydderi/smagsforstærkere (MSG) for mit vedkommende er en stor synder. Indgår i mange færdigvarer og formentligt også noget vin, idet vindruerne under dyrkningsprocessen nogle steder sprøjtes med MSG ifølge informationer fundet på nettet.
Log in eller Registrér for at kommentere.