Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Manglende lugtesans

1234579

Kommentarer

  • Indstillinger
    Du skal have renset næse og bihulerne i en operation. Herefter skal du skylle næsen med saltvand 5-6 gange om dagen og få et skud binyrebarkhormon for at booste lugtesansen... det var hvad der hjalp for mig efter 7 år uden at kunne lugte noget som helst.
  • Indstillinger
    Fik du binyrebarkhormon da du var indlagt? Du skal nok få lugtesanem igen men
    det kræver nok en operation.
  • Indstillinger
    I det sidste års tid, har jeg ikke haft nogen lugtesans. Øre næse hals specialist, kunne ikke finde noget og havde egentlig opgivet lidt.....MEN så læste jeg om årsagerne et sted og der stod at det KUNNE være mangel på B-12 vitamin.

    Da der ikke er nogen bivirkninger ved at indtage det vitamin, så prøvede jeg med sådan et stærkt B- Vitaminpræparat ( multi- B ) hedder de fra helsekosten.

    3 dage gik der og nu kan jeg lugte igen......DET ER JO HELT FANTASTISK :-)

    Det er forår udenfor og selv luften dufter. Det rene sengetøj er en fryd og og og

    Hilsen en meget tilfreds.
    Dorthe.
  • Indstillinger
    Herligt at høre fra en der kun har manglet lugtesans i et år. Lad os endelig følge med i hvordan det går dig.
  • Indstillinger
    Har tidligere skrevet om træning af lugtesansen kombineret med binyrebark-spray. Har du trænet i ca. 4 måneder. Jeg kan stadig lugte frisk mynte, trøffel , citronolie, nellikeolie ol. men det er ikke blevet bedre.
    Forsætter dog lidt endnu.
  • Indstillinger
    Hej alle "dårligt lugtende personer" - skønt at læse om andre med samme udfordringer som mig.... Og også om alle de gode råd.

    Jeg glæder mig over at have fundet denne tråd, og vil nu give mit bidrag til tråden.

    Jeg har nu i snart 3 mdr. Haft forstyrrelser i min lugtesans. Jeg går hos en special læge I København, som heldigvis er rimelig effektiv. Og da jeg samtidig har en sundhedsforsikring på mit arbejde kommer jeg forholdsvis hurtigt igennem systemerne.

    Jeg har ALDRIG lidt af forkølelser, stoppet næse eller betændelser i bihuler, allergier astma eller lignende som jeg kan høre andre har haft problemer med.

    Min læge siger det er en genetisk ting, som er blevet provokeret af en bakterie eller lign plus det at jeg har MBL mangel (også opstået pludseligt).

    Ting som tidligere var fantastisk som blomster, frugt græs, naturen, vin og lækre madvarer der bliver tilberedt er nu en lidelse at lugte til, ØV...

    Jeg har fået en CT og MR scanning for at tjekke hele systemet igennem og bliver nu bombet med diverse medicin. Flixonase og antihistamin.

    I næste uge står den på binyrebark hormon og så må vi se hvad der kommer ud af det:-)

    Jeg har idag købt en næseskyller og den har været helt fantastisk ( nem at bruge og kan købes på apoteket) MIN BEDSTE DAG I 3 MDR. :-)))

    Derudover tager jeg duact på dårlige dage ( et præparat der får de små blodkar i næsen til at trække sig sammen) og de har virkelig en god effekt.

    Ting som tidligere var fantastisk som blomster, frugt græs, naturen, vin og lækre madvarer der bliver tilberedt er nu en lidelse at lugte til. ØV

    Herhjemme har vi skifte alt med parfume ud til produkter fra Neutral og Anglamark, herunder: vaskepulver, solcreme, sæbe, læpepomade, bodylotion...... Og ja jeg kunne blive ved, men det har haft stor betydning.

    Forarbejdet eros's et problem, da det lugter og smager rædelsfuldt, så man må jo gå i gang med at tænke kreativt... Ex. Har jeg fundet ud af, at bage rugbrød med kærnemælk og natron, da jeg simpelthen ikke kan klare lugten af gærfremstillet brød...:-(

    Er der nogen af jer andre der har problemer med at spise, fordi det lugter og smager grimt?..... Opskrifter og gode råd tages imod med kyshånd:-) også gerne erfaringer med alternativ behandling, hvad har virket og hvad har ikke virket.

    Nå, nok fra mig for denne gang, håber I andre vil med til at gøre denne side endnu mere aktiv og hjælpe hinanden med gode råd og bidrage med erfaringer på godt og ondt.
  • Indstillinger
    Det hedder vist dysnomi, når ting lugter grimt, og måske er det bedre at have anosmi som mig, der næsten ikke kan lugte noget; men jeg har læst at mange har dysnomi inden de får den normale lugtesans igen.

    jeg har nu efter efter 4 måneder stoppet min lugtetræning + flixonase . Det er et år siden, jeg mistede lugtesansen i forbindelse med en influenza. Hvis der er sket forbedringer er de minimale, men jeg glæder mig inderligt over en torskerognssalat med koriander, fordi jeg kan lugte korianderen og andre meget stærke krydderier, men det har jeg kunnet hele tiden.
  • Indstillinger
    Duftesansen på vej tilbage
    opdagede i aften et interessant fænomen. Spiser jeg et jordbær kan jeg ikke smage det, men holder jeg mig for næsen og spiser et jordbær, mens jeg holder mig for begge næsebor og slippper kan jeg et kort øjeblik klart dufte jordbær!
    Det gælder også chokolade, melon mv
    Er det begyndelsen til mere lusgtesans? Har anddre oplevet noget tilsvarende.
  • Indstillinger
    Manglende lugtesans eller forvrænget lugtesans kan ses ved eksponering for tungmetaller f.eks. hos svejsere, hvor svejserøgen indeholder tungmetal.
    Prøv at søge på Richard. L. Doty.
  • Indstillinger
    Flere har nævnt problemet med at få binyrebarkhormonspray til at ramme duftecellerne, der sidder langt oppe i næsehulen. Fik af en speciallæge ordineret flixonase 400 mikrogram i engangsampuller, der skal sprøjtes ind, når man sidder med hovedet i gulvet!
    Desværre hjælper det mig endnu ikke.
Log in eller Registrér for at kommentere.