Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Ældre, hvor er I ?

13468915

Kommentarer

  • Indstillinger
    Vi har jo også spørgsmålet om D vitaminer, når man er dækket for meget til. Det er ikke så klogt her på disse breddegrader.
    Da jeg var i Tunesien lagde jeg et stort lommetørklæde på hovedet ellers havde jeg fået solstik.
    Eller det fik jeg måske, for jeg måtte ligge i sengen en dag med feber.
    Men her i landet skal kroppen have lys for at få dækket D vitamin behovet.
  • Indstillinger
    Nej, religionen må holdes udenfor, vi diskuterer "at være seksuel attraktiv" og hvordan tiderne har ændret sig.
    Jeg tror, det var en samfundsholdning.
    Jeg selv er i de tidlige år af min barndom, vokset op i et område hvor virkelig farlige forbrydere opholdt sig. Selvom de var spærret inde, hændte det, at nogen stak af. Set i det lys, forstår jeg nu, hvor vigtigt det var, for mine forældrer og bedsteforældrer, at formane om: Du må aldrig gå med fremmede, du ikke kender.
    Min morfar arbejdede på Rødbygård. Tjenesteboligerne lå tæt op ad institutionen.
    Almindeligvis er sådanne forbrydere svære at rende ind i, men i et område hvor der er flere af dem, kan det ske, hvis de stak af.
    Men alligevel blev seksualiteten gjort til den skyldige. Man måtte ikke friste svage sjæle.
    Min mormor gik også altid med hat. Nogen af dem havde så galt et lille slør på, som blev trukket ned foran øjnene. Jeg kan faktisk ikke huske, om hun holdt op med det. Men jeg synes, at hatte er klædelige, jeg skal altid prøve hatte, hvis jeg kommer forbi en hatteforretning. Det ville bare vække opsigt, hvis jeg pludselig begyndte at rende rundt med en hat. Det kræver også anden en form for beklædning, end den jeg til daglig klæder mig i. Så jeg nøjes med en havehat.
    Så selv sådan en uskyldig lyst, som at gå med hat, det lader man være med, hvis det ikke er moderne.
    Min mormor var dameskrædder, så jeg fik tidligt færden af kvalitet. I hendes unge år, syede hun dragter til Pantomimeteatret i Tivoli. Så hun kunne nogle tricks, så tøjet var flot og kunne dække et par størrelser. Så jeg var altid klædt i pænt tøj.
    Jeg har en lille kjole hængende i skabet, som min mormor har syet til min mor, og jeg har selv haft den på. Den har et specielt navn, en løjert. Man er fra et museum, ret så interesseret i den, men jeg vil ikke af med den.
    Jeg havde også livstykke på. Det er egentlig underligt, at piger ikke kunne gå med lange bukser. I skolen var der en enkelt pige, der havde lange bukser, jeg ville så gerne have sådan nogen. Nej - det går piger ikke med.
    Jeg var faktisk omkring de 40 år, før jeg følte mig godt tilpas i et par lange bukser.
    Linette
  • Indstillinger
    Åh, Linette, din skrivelse om hatte fik mig til at huske på, da jeg var ganske ung havde jeg en hat med slør foran øjnene. Jeg følte mig så flot, så flot.

    Den var grå med forskellige nuancer. Sløret var der små "bomber" på. Jeg havde også en spadseredragt. Jeg husker endnu, jeg mødte en ung mand, hans øjne fulgte mig. I guder, hvor jeg følte mig smart.
    Mit tøj var halvlangt og når jeg så på billeder fra min mors ungdom undrede jeg mig.
    For kjolerne var korte. Det var da uanstændigt. Hm, moden dikterer vist mange ting. Den korte mode kom jo igen. Så kort at kjolen dårligt nåede ned om enden, når man sad ned. Det var sørme ubehageligt og kunne være koldt.

    Min farmor gik med "tørkel", joe det gjorde man jo. Og "forkel". Det gjorde jeg også, da jeg var lille. Et flot rødt med hvidt og grønt i. Næsten som en kjole uden ærmer, uden på kjolen.
  • Indstillinger
    Hej Kameliadamen.

    Ja jeg kommer fra en anden kultur. Jeg er født og opvokset her, og egentlig kun været 1 gang i mit hjemland, men jeg har stadig min kultur med mig. Eller egentlig synes jeg ikke det er kultur, men religion.

    Og jo der står faktisk i Koranen at man skal gå med Jilbab (de lange "kjoler") og tørklæde. Jeg kan sagtens prøve at finde det og sætte citatet her, hvis du/I har lyst til at læse det.

    Nu ved jeg ikke hvor du bor, men jeg kender mange arabiske kvinder der cykler, inklusiv mig selv. Jeg ved at nogle ikke synes det er praktisk fordi at bagpartiet bliver mere synligt når man cykler, eller at ens jilbab tit bliver trukket op. Men ellers ser jeg da tit arabiske kvinder cykle.

    Ja du har ret i at mange piger med tørklæde sminker sig og går med høje sko osv, men det er ikke islamisk påklædning, de har misforstået hele konceptet. Det gælder nemlig ikke kun om at dække håret, men at være utiltrækkende i det hele taget.

    Det med at nogen spytter efter dig er jeg ked af. Heldigvis er det ikke sådan jeg er opdraget. Er du sikker på det ikke er de der gangster drenge der tror det er sejt at spytte og at de egentlig ikke spytter efter dig?

    Vores nabo var også en ældre dame, hun er lige flyttet til et plejehjem, desværre. Hun var rigtig sød og kunne rigtig godt lide mig og min familie. Vi hjalp hende altid, og syntes ikke at hun var mærkelig fordi hun boede alene. Nu har mine forældre os været her i 23 år så de kender efterhånden hvordan normerne og samfundet fungerer. Håber at vores kommende nabo er lige så sød som hende.
  • Indstillinger
    Persille:
    Jeg læste faktisk en naturvidenskabelig artikel her forleden, hvor der stod at for at få D vitamin er det kun nødvendigt at hænder og ansigt er utildækket.
  • Indstillinger
    Forresten vil jeg lige slå det fast at der også er regler for mænds påklædning, men de er anderledes, ligesom at mænds og kvinders krop er anderledes. Det skal jo hænge sammen.

    Kan være jeg lyder gammeldags, men jeg synes Danmark var bedre før, nu hvor jeg læser det i skriver hvordan det var før. En af jer skrev om bukser at jeres mor sagde sådan noget går piger ikke med. Nu er det ikke lige bukser jeg har noget i mod. Men helt ærligt, nu om dage kan man ikke se hvem der er mand og hvem der er kvinde. Mænd plukker øjenbryn, har make up på, lave operation for at få bryster, barbere ben og går med nederdel og kvinder har karsehår og mandligt tøj. Hvorfor skal man ændrer ved biologien? En mand er en mand og en kvinde er en kvinde, så enkelt er det. Det er nærmest blevet på mode at være homo. Om blot et par år er man yt hvis man er til det modsatte køn og moderne og populær hvis man er til samme køn. Synes det er skræmmende. Og det har INTET med ligestilling at gøre. Dét ord bliver misbrugt på det groveste.
  • Indstillinger
    Hej Sarah

    Ja, det kunne være dejligt, hvis du lige vil fortælle mig, hvor i Koranen, der står, at kvinder skal bære tørklæde.

    Jeg kan kun finde to steder, hvor kvinders påklædning er nævnt, nemlig sura 24.32 og sura 33.60. Og ingen af de to steder står der noget om, at kvinder SKAL bære tørklæde.

    At kvinderne skal trække deres hoveddække sammen om deres bryster, betyder jo blot, at de ikke må vise bryster. Men om de må vise deres hår eller ikke, står der altså ikke noget om :o)

    At kvinder opfordres til at bære løstsiddende tøj, så de kan skjule deres former, er vi helt enige om.

    Jeg skal selvfølgelig gøre opmærksom på, at jeg ikke kan læse arabisk.

    Til forskel fra Koranen udtaler den kristne Bibel sig faktisk ret håndfast om det emne:

    ”Derfor bør kvinder have et ærbødighedstegn på hovedet for englenes skyld.” (1. kor 11, vers 10).

    Sådan som sagerne står, synes jeg derfor, at det er ret tilfældigt, hvad de forskellige kulturer har af regler for påklædning og anstændighed. Og reglerne skifter jo også, som tiden går. Min mor ville f.eks. aldrig have fundet på at gå med shorts. Personligt synes jeg, at shorts er en udmærket påklædning til strand, have og sport. Men jeg kunne aldrig finde på at gå på gaden i shorts. Og personligt bryder jeg mig ikke om, når andre danskere går halvt afklædte rundt i byer sydpå. De lokale griner af dem!

    Du kan selvfølgelig ikke tage ansvaret for, at andre mennesker har spyttet, når de har set mig i shorts. Det er jo ikke dit ansvar.

    Den ene gang var det en midaldrende somalisk kvinde, der spyttede. Den anden gang kom der en hel familie (tyrkisk?). Det var de forreste, der spyttede, og de var ganske rigtigt unge mænd. Men de blev ikke tilrettevist af de ældre, der gik bagved. Og de spyttede som sagt ikke på mig, men da de så mig, spyttede de ned i jorden. I begge tilfælde var det tydeligt, at det var mig, de ikke kunne tåle synet af.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Jamen når der først står de skal trække hoveddækket om brysterne, så betyder det jo at de skal have tørklæde på, og at området fra hovedet og til brysterne skal være dækket. Koranen ville blive 10 millioner sider, hvis alt skulle skrives i detaljer og alt skal nævnes og gives en masse eksempler på. Derfor har vi noget der hedder hadith, det er vores profet og imamer* som forklarer og uddyber det der står i Koranen.
    *imamer=vi har tolv imamer, som er profetens børnebørn (fred være med dem).


    Ja okay, forstår ikke hvorfor de spyttede af dig. Men ikke alle opfører sig pænt, desværre.


    Vedr. påklædning, så synes jeg det er lidt trættende at høre på unge danske kvinder/piger, der bliver sure og ked af at de bliver voldtaget, eller nogen har forsøgt at gøre det, når de næsten går nøgne rundt når det er mørkt. Jeg synes slet ikke at mænd har lov til at gøre sådan noget, om de så gik helt nøgne rundt. Men vælger man at gå halvnøgen rundt midt om natten, så må man tage konsekvenserne uden at tude.
    Det er ligesom at jeg går rundt på strøget viftende med en 1 millionkrones seddel, også brokker mig over at den bliver stjålet.
    Hvad synes I om det? Nu hvor I selv er pæredanske, men fra den ældre generation? :-).

    Ps. Håber ikke jeg støder nogen.
  • Indstillinger
    Hej Sarah

    Du kan sige, at det er ordkløveri, men der står altså ikke noget i Koranen om, at kvinder SKAL bære tørklæde. Hvis dette sted i Koranen fandtes, så ville du jo også have citeret det for mig, sådan som du lovede, ikke?

    Jeg synes, at det er helt fint, at det er hadith eller traditionen, der er i den situation afgør, hvad der er det rigtige for muslimer at gøre. Jeg kan bare ikke lide, når nogen hævder, at det står i Koranen, at kvinder skal bære tørklæde :o)

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    citat

    Men vælger man at gå halvnøgen rundt midt om natten, så må man tage konsekvenserne uden at tude.

    citat slut


    Nej, vi er meget, meget uenige. Det er dog en forfærdelig indstilling at have. Jeg er målløs.
Log in eller Registrér for at kommentere.