Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Ældre, hvor er I ?

1235715

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hahaha ej sorry, er først lige gået op for mig at der står attraktiv og ikke aktiv, min fejl hehe..

    Nå men hvorfor kunne du så ikke lide kravet om at være seksuel attraktiv?
  • Indstillinger
    Det var og er ikke et krav, det er noget man er, hvis man ikke fjoller rundt, som man ofte ser det på TV, eller steder hvor unge mennesker befinder sig. Det er som om, at unge i dag har glemt, at de i sig selv er attraktive.

    Nå, jeg har lige været en tur i Bilka. Der skal jo handles ind. Sådan en tur kan tage på kræfterne. De unge mennesker tænker ikke på, at ældre mennesker ikke bare lige kan flytte sig. To gange var jeg ved at blive væltet, fordi de uden videre bare går et eller to skridt baglæns uden at se sig for. Det næste irritationsmoment er unge mødre med deres forvirrede børn, der render rundt som om de er hele verdens midtpunkt. Det er de sikkert også derhjemme, og det er som det skal være. Men i et supermarked, er det altså ikke morsomt for andre, hverken at høre på, eller være genstand for.
    Nå, nok om det, jeg slap da ud af forretningen uden større men, og nu kan jeg da hvile mig lidt.
    Så det gør jeg.
  • Indstillinger
    Ja, nu hører jeg jo heller ikke til kategorien ældre, ja, det vil nogen sikkert mene, men der er dog flere år til jeg fylder 60, men jeg synes egentlig debatten her er hyggelig, så jeg har fulgt med alligevel.

    Og nu må jeg simpelt hen spørge: Linette, hvordan kan du dog overhovedet finde på at handle ind en lørdag - og så oven i købet en lørdag efter en helligdag?? Og så Bilka oven i købet. Det må have været rædselsfuldt. Smiler til dig...

    Jeg får førtidspension, og det er år siden, jeg har vist mig i et større supermarked i ulvetimen - altså efter kl. 17. og på lørdage, ja sågar også på fredage. Det er jo netop på det tidspunkt alle de hektiske på arbejdsmarkedet med børn handler ind.

    Jeg handler ind en gang om ugen - oftest om tirsdagen ved middagstid - og der er dejligt fredeligt over det hele; ingen trætte forældre med mindst lige så trætte børn; en kombination, der jo nærmest kalder på konflikt. Den kan jeg godt undvære.

    Og - så vil jeg lige spørge dig Sarahne1: Det lader til, at du har et problem med at f.eks. Linette synes, det er rart ikke at skulle leve op til et krav om at være seksuel attraktiv. Jeg har muligvis ikke forstået dig, men hvorfor synes du, det krav overhovedet skal være der? Er det ikke bedre at være attraktiv som det menneske, man er? Og - det er man vel i alle aldre, mere eller mindre. Da jeg var ung, så var der - nøjagtigt lige som i dag - seksuelle undertoner i næsten alt, man foretog sig - og da især hvis man havde nært venskab med en af modsat køn. Jeg må da tilstå, at jeg også finder det dejligt, at man kan være sammen uden at skulle tænke på, at det hele skal handle om sex. Dermed er ikke sagt, at man så ikke har et endog godt og aktivt sexliv, men det er bare ikke overskriften konstant, og det nyder jeg.

    For nylig har jeg været gennem et forløb, hvor der var mange unge med - og vi havde det sjovt, men det blev lidt anstrengende at de unge hele tiden fik drejet emnet over på sex. På et tidspunkt spurgte jeg en af de unge, om han virkelig kunne få noget seksuelt ud af alt der blev sagt, og han svarede, at ja - altid, altid. Ja, så var det jeg kom til at sige, at vi andre, vi taler ikke så meget om det - vi gør det bare.

    Og - det er måske forklaringen på, at unge ikke tror at deres forældre/ bedsteforældre overhovedet gør den slags - netop fordi de altså ikke har fokus på det emne konstant; det bliver vel li'som lidt mere privat.

    Nå jeg blev lidt filosofisk. :-)
  • Indstillinger
    Lotte, jeg tænkte såmænd ikke på hvilken ugedag det er, men jeg skulle i havecenteret og købe en rose til min terasse. Jeg kan ikke selv tage fliser op, hvilket er nødvendigt, for at den gamle rose kan graves op, og en ny kan plantes. Til sådanne ting er jeg afhængig af, at andre har tid til at hjælpe mig. Derfor blev det i dag.
    Jeg synes, der altid er mange mennesker i Bilka, det er såmænd ligegyldigt om det er en tidlig morgen, eller en anden dag. Nogen dage er selvfølgelig værre end andre dage.
    Jeg fik mig også en god lur, som var tiltrængt. Det er det gode ved at blive ældre. Når man er træt, så kan man bare hvile sig. Der er intet hastværk.
    Linette
  • Indstillinger
    Lotte: Jeg siger da heller ikke at det krav skal være der. Var hende selv der nævnte at hun var glad for at være fri for kravet om at være attraktiv.

    Jeg går med tildækket tøj, så har ikke noget i mod hvis nogen ikke vil være attraktive men bare være dem selv :-)
  • Indstillinger
    Sarahne, så spørger jeg dig: Går du tildækket, for at være seksuel attraktiv? Her tænker jeg noget i retning af, at vise for omverdenen at du er en ærbar kvinde.
    For at være sig selv, er det ikke nødvendigt at gemme sig.
    Jeg ved godt, at nogle trosretninger kræver, at man ikke klæder sig udfordrende, men alligevel vil du være seksuel attraktiv indenfor den trosretning du tilhører.
    Linette
  • Indstillinger
    Ja fordi indenfor min tro skal man være dydig påklædt, så nej, jeg prøver så meget som muligt ikke at være tiltrækkende-
  • Indstillinger
    Redigeret 6 maj, 2012, 03:09
    Hej alle sammen

    Dette her emne er spændende.

    Jeg kan helt tilslutte mig Linettes udsagn: Hvor er det dejligt, at jeg ikke længere opfattes som seksuelt attraktiv. Så slipper jeg for, hele tiden at skulle forsvare mig mod alle mulige mærkelige henvendelser fra mænd.

    Problemet er selvfølgelig ikke så slemt her i Danmark, hvor mændene er forholdsvis tilbageholdende med at pifte og komme med kommentarer til ens udseende. Men i udlandet har jeg nogle gange følt mig meget udsat. Og jeg skal lige sige, at det ikke har noget med min påklædning at gøre, for jeg har altid gået i praktisk tøj og fornuftige sko. Jeg har aldrig brugt sminke, bortset fra lidt øjen-makeup ved festlige lejligheder.

    Men hvor var det dog besværligt at få de mænd til at forstå, at der er andet i verden end sex! Og hvor var det irriterende, når ethvert emne skulle vendes rundt, så det kom til at handle om sex, sådan som Lotte skriver. Det husker jeg også som meget plagsomt.

    Jeg forstår, at du Sarahne, kommer fra en anden kultur, hvor de unge kvinder går tildækkede.

    Jeg har faktisk en masse tanker om dette emne, fordi jeg har naboer fra Mellemøsten, og fordi jeg ofte møder unge tildækkede kvinder i mit boligområde – ja endda små somaliske piger helt ned til ca. 7 år, der går med lange skørter og hovedtørklæde!

    Jeg er helt på det rene med, at mine naboer gør sig mange tanker om mig. Det er flinke mennesker med søde og velopdragne børn, men det er tydeligt, at de er eller har været lidt bange for mig. Da familien opdagede, at jeg bor alene – det varede faktisk lang tid, for tanken om at en kvinde kan bo alene, er åbenbart svær at forstå – begyndte de at være meget tilbageholdende over for mig.

    Om sommeren bruger jeg mest nederdel, men også af og til shorts. Det er praktisk til havearbejde og cykelture. Men to gange har jeg været ude for, at folk fra andre kulturer har spyttet, når de så mig komme asende op ad en bakke på min cykel, iført shorts! De har ikke ramt mig, for de spytter ned i jorden.

    Jeg er bekendt med Koranens forskrifter, hvor der står, at kvinder skal trække deres hoveddække sammen, og at de skal gå med løstsiddende tøj.

    Men der står jo ingen steder i Koranen, at kvinder SKAL gå med tørklæde. Da jeg var i Egypten så jeg, at alle – både mænd og kvinder – gik med noget på hovedet. Det er praktisk et sted, hvor solen altid skinner, og hvor sandet flyver op, bare det blæser en lille smule. Så kan man vikle hovedet ind i tørklædet og på den måde undgå at få sand i mund og øjne. Og jeg så, hvor praktisk det løstsiddende tøj er, når det er varmt. Både mænd og kvinder gik med løstsiddende tøj.

    Jeg kan godt forstå, at det for kvinder kan være rart at skjule sig for mændenes blikke med løstsiddende tøj. Men det må for pokker da også være upraktisk! Jeg har aldrig set en irakisk kvinde på cykel! Og når min nabokone kører med klapvogn med barnet om vinteren og skal bukke sig ned for at tage barnet op, suges der snesjap op i hendes ankellange sorte frakke. Frakken bliver dyngvåd og tung.

    Nå, men det, jeg egentlig ville sige, er: De unge muslimske kvinder gør sig tilsyneladende meget umage for at følge forskrifterne (eller hvad de tror, er forskrifterne i Koranen). Men der står slet ikke noget om sminke eller fodtøj i Koranen, så her har de frit slag:

    Jeg ser, at de unge tørklædeklædte kvinder som regel er meget smukt sminket, og at de går med feminint højhælede sko og støvler, der begrænser deres bevægelsesfrihed. Efter hvad jeg kan se, så har de netop gjort sig meget umage med at komme til at se seksuelt attraktive ud: sminke, højhælede sko og et kunstfærdigt anbragt tørklæde, der indrammer ansigtet på en meget feminin måde. Og jeg kan se, at mændene glor efter dem.

    Nu taler jeg jo igen generelt, og det kan være at min beskrivelse slet ikke passer på dig, Sarahne.

    Summa summarum: Jeg tror, at meget af det, vi taler om, handler om vedtagne normer og fordomme.

    Folk fra andre kulturer opfatter det som forargeligt, at en kvinde på min alder cykler rundt i shorts. Men hvorfor egentlig?

    Unge kvinder fra andre kulturer har i deres egen selvopfattelse gjort, hvad de skal for at undgå mænds blikke. I realiteten virker deres måde at klæde sig på meget udfordrende, efter min mening.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Kameliadamen, nu findes der også trosretninger herhjemme, hvor man har de samme strenge regler for kvinden og hendes påklædning, samt hendes seksualitet og alt hvad man forestiller sig, er seksuelt betonet.
    Mine svigerforældrer var Jehovas vidner, og jeg har en smule kendskab til mormonerne, som set med mine øjne og min forståelse, ligger meget tæt på Jehovas vidner i deres trosopfattelse.
    Men kvindens seksualitet, har vel altid været mere eller mindre skjult, den måtte ikke vises frem, hvordan man så end gør det, eller modsat, hvordan skjuler man den?
    For ligegyldigt hvordan man bærer sig ad, så er man seksuelt attraktiv, indtil man kommer op i årene.
    Jeg har nu oplevet sunde danske piger/unge kvinder, der har sin sunde seksualitet i behold. Jeg tror ikke de får lumre bemærkninger fra det modsatte køn. De er sig sit køn bevidst og de begår sig i samme mandeverden som jeg gør, i orkestrene. De er ikke udfordrende på nogen måde, de er bare sig selv. De kan flirte på en charmerende måde med de yngre mænd, og de bruger musikinstrumenterne.
    Når seksualiteten bliver lummer, så er det netop fordi man benægter den.
    Min svigermor blev ved med, trods sine 89 år, at give sig ud for at være en "sød lillepige" i en oldings krop. Det var ulideligt. De sidste år af hendes liv, var hun bestemt ikke nogen "sød lillepige". Hun både slog og skældte ud, når nogen ville hjælpe hende. Men ringede man til hende, så tog hun telefonen og tog den "søde" lillepigestemme på. De efterhånden aldrende børn, fortæller om voldelige og fordømmende forældre, hvor troen var et skalkeskjul.
    For det "almindelige" danske samfund, var det også sådan. Jeg ved, at så sent som til 1962 kunne forældre sende deres døtre til Sprogø, hvis de mente de levede et utugtigt liv. Kvindehjemmet på Sprogø blev nedlagt i 1962.

    Endelig findes der også uheldige og hadefulde mennesker, som kun er ude på, at genere, dem der har en tro.
    Jeg havde en svigerinde, som døde ganske ung. Hun var kun 14 år, da hun blev gravid med en voldelig ung mand. Hun blev fordømt af sine forældrer og i Rigssalen, hvor hun måtte sidde bagest i salen.
    I min verden, forstod forældrene slet ikke, at deres datter var mere eller mindre blevet voldtaget og mishandlet, udelukkende for at genere Jehovas vidner. Hun blev gift med den voldelige fyr, og det er hans eget udsagn, at han kun var sammen med hende, for at genere og gøre ondt. Forældrene følte, at datteren havde krænket sin tro og sin familie.

    Linette
  • Indstillinger
    Hej Linette

    Ja, det er frygteligt. Jeg har heldigvis ikke personlige erfaringer med den slags.

    Jeg har bare lagt mærke til, hvor tvetydigt alting er. Og at det egentlig er så tilfældigt, hvad der bliver anset for at være forkert.

    Når kvinder i Koranen får besked på at trække deres hoveddække sammen om brystet, så er den formaning jo blevet skrevet i en kultur, hvor ALLE gik med noget på hovedet af praktiske grunde – både mænd og kvinder.

    Og så er det bare blevet tolket, som om muslimske kvinder SKAL gå med tørklæde. I øvrigt siger Bibelen jo også, at kvinder skal dække deres hår til. Det bud bliver bare ikke længere overholdt. Men min mor kunne ikke forestille sig at gå på gaden uden hat.

    Uha, jeg kommer i tanker om, at der var lange debatter om religiøse spørgsmål her på Netdoktor før i tiden. De blev nedlagt, for man måtte ikke diskutere religion. Det gør vi heller ikke, vel?

    Mange hilsner

    Kameliadamen
Log in eller Registrér for at kommentere.