Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Tilbagevendende depressioner?

1568101139

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Helle

    Det bliver kun lige kort.

    Nej, det er ikke kun dig, der har svært ved at kende selv velkendte mennesker på gaden. Det er en følge af at være 'udenfor sig selv'. Man er meget ofte døv og blind overfor omgivelserne. Man er for meget inde i sit hoved, er ikke nærværende i nutiden. Er for indadrettet eller for ubevidst tilstede. At være nærværende og tilstede i nuet kræver, at man er mere tilstede i sig selv, kan være mere i sin krop og er optaget af og opmærksom på omgivelserne. At være så langt væk fra omgivelserne skyldes ofte, at man befinder sig inde i en boble og hvorfor gemmer man sig så derinde?
    Nok oftest p.g.a. frygt for at være udenfor den. Det er så den frygt, man gerne skal kunne arbejde sig ud af v.h.a. terapien.


    Hilsen Helene
  • Indstillinger
    Kære Helene
    Tak for dit svar, det er stadig meget rart at vide det ikke er unormalt, altså for os. Det minder mig igen om vores spøgelse-selv, også når jeg synes det går godt, kan det bare være at det er, forkert - som det plejer at være, der er virkelig meget at tage fat på, både med og uden bistand.
    Så tør jeg ikke sige at det går godt, jeg har en del at forholde mig til pga. tilbagemeldingerne som befordrer nye tanker og nogle gange problemstillinger, nødder der skal knækkes, men denne gang trods alt med værdifuld hjælp fra de nærmeste; kommunikation i bedste forstand. Jeg håber at kunne slappe lidt af og få noget af det til at falde på plads.
    Så blev jeg ukoncentreret, urolig, fik kludret i det for mig selv, åh altså. Lige nu véd jeg faktisk ikke hvor jeg skal gøre af mig selv, jeg tror ikke en gang det hjælper at tage en lur.
    Et billede på at når det svinger sådan op og ned, så ’svinger’ det ikke i andre sammenhænge, eller omvendt for de sags skyld. Hvis der fandtes en mellemting mellem ?+! ville jeg have brugt det tegn.
    Det gør ikke noget at du ikke svarer med det samme, vi vender jo bare tilbage når tid er. Vi må hver især først tænke på os selv, som vi også har berørt. KH Helle8
  • Indstillinger
    Kære Helene
    For en gangs skyld måtte jeg finde tråden inde under emnet, der er skrevet mange nye indlæg siden i går.
    I dag var jeg til Body-sds, bare for at prøve. Der går et par dage inden man kan mærke den fulde effekt, med det samme kunne jeg trække vejret helt igennem, sådan føltes det i hvert fald. På et tidspunkt kunne jeg mærke at der skete noget udefinerligt på den ene side mellem hoved og skulder. Jeg fik et par råd med på vejen om hvordan jeg selv kunne gøre noget fysisk godt for kroppen som er på overarbejde. Senere blev jeg så træt at jeg måtte tage en lur.
    ’Billeder for øjnene’ er et hyppigt fænomen for mig, lidt som at drømme i vågen tilstand, men et eller andet som ikke umiddelbart er relevant for mig; det er drømme ellers, i hvert fald hvis man kan huske dem. Gad vide om det er ’spøgelse’ underbevidstheden som arbejder på den måde? Det lader til at nye spørgsmål dukker op for tiden.
    Terapi tiden er flyttet et par dage, jeg kunne naturligvis godt have brugt det allerede for nogle dage siden, der er sket rigtig meget siden sidst. KH Helle8
  • Indstillinger
    Kære Helene
    Bedst som jeg troede der var ro på, fordi jeg kunne glemme mine problemer med at blive mig selv mens jeg var ude, så var de der, blev jeg mindet om da jeg kom hjem. Tidligere var der noget som irriterede mig og jeg ville have sagt noget - men gjorde det ikke, musen og computerforbindelsen driller, det roder og larmer omkring mig fordi her bliver bygget i nabolaget. Mange ting venter på at jeg tager fat, så nu vil jeg forsøge at få noget fra hånden. KH Helle8
  • Indstillinger
    Hej Helle

    Problemerne har du jo med dig hele tiden, for de er i din krop og dit sind. Når du går ud, parkererer du dem i et stykke tid, og så holder de stadigt og venter på dig, når du kommer tilbage.
    Man kan også sige, at de gerne vil have din opmærksomhed hele tiden, så når du har været ude, så har de savnet din opmærksomhed, så de overfalder dig igen, så snart du kommer hjem.

    KH Helene
  • Indstillinger
    Kære Helene
    Tak, ja sådan må det være, det vender tilbage, når jeg kan være den mig, jeg nu er. Jeg kunne ikke lade være med at more mig over dit svar, det lettede lidt. Når det kører for højtryk kan jeg dog ikke bare lade det blive herhjemme, så kværner den også når jeg er i byen, jeg bliver distraheret og afbrudt af tankerne, det er irriterende både for den jeg taler med og mig selv.
    Terapidag, så jeg kommer med en tilføjelse senere. KH Helle8

    Terapien gik godt, vi kom rundt om mange ting og praktiske forslag til at blive mine symptomer kvit, selv om der går nogen tid inden det hjælper, er det altid noget at have mere konkret fokus på. Jeg fortalte om Body-sds, han mener at de to terapiformer supplerer hinanden godt.
    Bagefter blev ked af det uden at vide hvorfor, det er nok en sammenblanding af flere ting. Jeg må tygge og fordøje lidt, inden jeg deler udbyttet med de nærmeste som gerne vil følge med i hvad jeg får ud af terapien, sådan kan det på en måde komme dem til gavn som på et eller andet plan er berørt af min situation. KH Helle8
  • Indstillinger
    Kære Helene
    Nå, i dag kan jeg mærke det ikke bliver til så meget for mig, som jeg havde håbet, sådan er det tit. Jeg har ellers givet lidt af mit udbytte videre, så det ikke ligger og suger energi. Så tænker jeg det er det sædvanlige og bare det snart var ovre, selvom jeg godt véd det er en uendelig (liggende 8tal) lang proces.
    Måske kan man kalde det lørdags syndrom; jeg kan ikke holde ud, ikke at få ordnet noget som jeg har tænkt jeg ville, kunne eller måske havde lyst til, det kan jeg nemlig ikke engang mærke. Jeg er flad og forsøger trods alt at være glad for det der sker på forskellige områder. KH Helle8
  • Indstillinger
    Kære Helene
    Idag havde jeg det så godt at jeg spurgte nogle venner om de havde lyst til en kop kaffe. Da jeg gjorde klar fik jeg en snert af ’hvor skal jeg gøre af mig selv’ samt at hjerne og hænder ikke var det samme sted, vel fordi jeg var nervøs eller spændt på hvordan det ville gå. KH Helle8
  • Indstillinger
    Hej Helle

    Du skrev for nogle dage siden, at du blev ked af det efter terapien uden, at du vidste hvorfor.
    Det er jo den måde, terapi virker på, når man får talt om nogle ting. Det ribber op i noget, der ofte er ubevidst og desuden kan bare det at sige ordene højt til éns terapeut betyde meget. Det kan godt være, at det er noget,man før har talt med andre om, men alligevel giver det en anden effekt, når det er til éns terapeut.

    Det var fint, at du fik inviteret til kaffe den anden dag. Også selvom du havde svært ved at håndtere situationen, så gjorde du det, du gerne ville. Det lyder som en sejr :-)

    Hilsen Helene
  • Indstillinger
    Kære Helene
    Ja, du har sikkert ret i at der bliver ribbet op i noget, det med at være ked af det uden at vide hvorfor, mindede bare meget om den måde jeg havde det på, tidligere i mit liv, så det må have berørt noget oprindeligt, som jeg ikke er kommmet ind til, selvom jeg har overskriften.
    Ja det var en sejr, omend lille tæller den med, jeg synes ikke det er så tit jeg har overskud til så meget. Min familie og venner må gerne bare dukke op, men jeg er tit flov over at her roder, fordi jeg ofte ikke har energien til at få ryddet op.
    Når jeg har det godt, synes jeg at jeg kan det hele og lægger mange planer, som ikke bliver til så meget i virkeligheden, man siger det er tanken der tæller, men det er ikke altid nok, bare energien var konstant og gerne på et højere niveau.
    Der er ellers en historisk reportage i radioen i dag, jeg hører den ikke, den ville komme til at indvirke for voldsom på mig selvom jeg har det godt endnu. Jeg vil ud i solen, sidst kom der noget øv i vejen. Snart ferie! KH Helle8
Log in eller Registrér for at kommentere.