Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Perikum

145791012

Kommentarer

  • Indstillinger
    Ok mange tak. Jeg ringer til min læge mandag :-)

    Fortsat god weekend :-)
  • Indstillinger
    Ok mange tak. Jeg ringer til min læge mandag :-)

    Fortsat god weekend :-)
  • Indstillinger
    Hej Jens

    Jeg har aldrig hørt, at man behøver langsom optrapning, når man begynder på perikon. Jeg er ganske vist tilhænger af, at man aldrig udsætter sin organisme for bratte omskiftelser. Men perikon kan man efter min mening bare begynde at tage. De fleste vil nok starte ud med, hvad de mener, er den optimale dosis. Men jeg ville nok trappe op til den optimale dosis i løbet af et par dage, f.eks. sådan: 1. dag: 1 kapsel, 2. dag: 2 kapsler. 3.dag: 3 kapsler.

    Men ved NEDtrapning er det vigtigt, at man går langsomt frem, for at undgå tilbagefald af depression.

    Det er ikke godt at tage beroligende medicin, altså de såkaldte benzodiazepiner, så som Oxapax, sammen med perikon. Årsagen er, at perikon griber ind i omsætningen af Oxapax, sådan at medicinen omsættes hurtigere, end den ellers ville have gjort uden perikon. Det sker det selvfølgelig ikke så meget ved. Medicinen kommer bare hurtigere ud af din organisme og vil derfor tabe noget af den beroligende virkning. Men det betyder også, at abstinens-virkningerne kommer hurtigere, sådan at man bliver fristet til at tage mere Oxapax, og det er en glidebane!

    Det siger sig selv, at du ikke må tage andet antidepressiv medicin ved siden af perikon, men det har du – så vidt jeg kan se – heller ikke skrevet noget om, at du har tænkt dig at gøre.

    Du kan ikke forvente, at en almindelig praktiserende læge kan eller vil rådgive dig om perikon, så jeg er bange for, at du ikke får noget ud af at spørge din læge til råds. Perikon er i Danmark ikke godkendt til at behandle depression – kun tristhed. Lægerne er nødt til at følge de retningslinjer, de har. Ellers kan de blive udsat for kritik.

    Held og lykke med det!

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej Kameliadamen.

    Tak for et godt og fint svar fra dog også :-)
    I den pakke Velzina som jeg købte igår kan jeg se at mængden af total hypericin er på ca 900 mcg pr. pille. Så maks må være to stk hvis ikke man vil overskride 1800 mcg.

    Mvh
    Jens
  • Indstillinger
    Den bedste kur mod stress, angst og depression er Motion, sund kost, masser af lys og D og B vitamin samt magnesium :) Og sidst men ikke mindst meditation dagligt!! :) Kvinder kan under pms.. have godt af kæmpenatlysolie, sammen med hørfrøolie :) Går man sygemeldt med disse ting kan en mentor fra kommunen være en rigtig god ide til at støtte dig til at komme ud i livet igen :) Ved det virker! God dag :)
  • Indstillinger
    Man skal kun tage vitaminer og mineraler hvis man mangler dem..

    Bliv tjekket hos lægen før du begynder at tage D etc., trods de fleste mangler det...
  • Indstillinger
    Hej Jens

    Hvorfor ønsker du ikke at gå højere end 2 kapsler?

    Hvis du vil kurere en regulær depression og ikke blot tristhed, så plejer man at sige, at man skal tage 3 kapsler Velzina dagligt.

    Den anbefalede dosis ved depression afhænger af præparatets styrke. Producenterne bruger et af plantens indholdsstoffer, nemlig hypericin, til at angive styrken. Tallet 900 mikrogram total-hypericin angiver styrken. Når perikon-produktet har den styrke, plejer man at skulle tage ca. 3 kapsler dagligt for at kurere en depression.

    (Måske er problemet, at du blander to ting sammen, nemlig vægten af det tørrede perikon-præparat i hver kapsel, som angives i mg (normalt ca. 300 mg pr. kapsel) og mængden af totalhypericin i hver kapsel, som enten angives i procent (normalt 0,3 %) eller i mikrogram (normalt 900 mikrogram).

    Link til en god vejledning – dog på engelsk, men det er meget let at læse:

    http://www.sjwinfo.org/blogs/kelly-s-sj ... taking-sjw

    Til Kandispigen: Ja, vi kender alle de mange forskellige råd om, hvordan man skal leve sundt. Alligevel er der masser af mennesker, der får depressioner, på grund af de belastninger, som man rammes af i et almindeligt liv. Ikke alle kan klare sådanne belastninger blot ved at leve sundt.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej Kameliadamen.

    Tak for svar. Det er korrekt at hverken meditation eller levevis helt kan forebygge en eventuel depression.

    For så vidt angår antallet af kapsler er jeg ikke imod at tage 3 dagligt :-). Jeg ville bare høre for så kommer man op på 3 x 900, altså 2700 mkg som jeg ikke vidste om man måtte tage dagligt :-)

    Mange hilsner
    Jens
  • Indstillinger
    Hej jens

    Hvis du tager 3 kapsler dagligt, kommer du op på 3 gange ca. 300 mg, dvs. i alt 900 milligram tørret perikon-ekstrakt dagligt. Det er den dosis, som normalt anbefales ved depression, (hvis styrken er som Velzina) således som du kan se i det link, jeg bragte. Nogle behøver 4 kapsler.

    De almindelige vejledninger om dosis plejer altid at angive mål for den samlede mængde tørret perikon-ekstrakt. Der er jo andre indholdsstoffer end hypericin i produktet – stoffer der tilsammen giver en mere skånsom virkning end de almindelige lægeordinerede antidepressiva

    Det er korrekt, at du ved en dosis på i alt 900 milligram tørret perikon-ekstrakt, vil få 3 gange 900 mikrogram, dvs. 2700 mikrogram af ét af indholdsstofferne, nemlig hypericin.

    At mængden af total-hypericin nævnes, plejer ikke at være årsag til forvirring, fordi mængden af total-hypericin traditionelt blot er blevet brugt som et mål for produktets styrke. Og når man læste, at produktet have 0,3 % total-hypericin, så vidste man, at der var tale om et produkt med en styrke, hvor man skulle have en dagsdosis på ca. 3 kapsler for at kurere en depression.

    0,3 % af 300 mg er jo det samme som 0,9 mg eller 900 mikrogram. (Og nu ved jeg godt, at den enkelte kapsel har et varierende indhold af tørret perikon, men det er jo bare, for at kapslerne kan have samme styrke).

    Jeg kan godt se, at det er temmelig forvirrende, og at man nemt kommer til at blande de to ting sammen, især hvis man i forvejen har svært ved at koncentrere sig, på grund af depression ;-)

    Mange hilsner

    Kameliadamen
Log in eller Registrér for at kommentere.