Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Perikum

16791112

Kommentarer

  • Indstillinger
    Det synes jeg lyder meget fornuftigt :-) jeg er egentlig også ret spektisk og overvejer og undersøger inden jeg kaster mig ud i noget.

    Synes dog dette forum understøttede de artikler mm som jeg havde læst omkring perikon. Jeg læste bl.a en artikel i bladet "sundforskning" der hed lykken er ikke altid en pille - det var den der fik mig til at undersøge videre omkring perikon, og ja defor havnede jeg her og tog springet til at tage Perikon selv.

    Det er "dejligt" når man hører at andre kender til det man selv oplever - altså at have oplevelsen af ikke at være alene i hele verden (hvilket jeg jo bestemt godt ved vi ikke er....Så langt fra)
    Jeg håber du idag har det godt og er god ved dig selv :-)

    Kh Birgitte
  • Indstillinger
    Hej Birgitte.

    Jo tak det går udmærket for mig i dag, særligt fordi jeg er blevet mere opmærksom på hvordan jeg lever mit liv, hvordan jeg arbejder og ikke mindst indtager og i hvilke mængder. Uden dog at være fanatisk.

    Jeg læser også "Sund forskning" og der kan være mange gode fif, men ikke mange af bladets artikler har med forskning at gøre :-).

    Jeg står selvfølgelig gerne til rådighed hvis der dukker andre ting op som du gerne vil vide noget om. Det kunne være at jeg vidste noget om det, da jeg følger en del med ved at læse artikler :-).

    Kh
    Jens
  • Indstillinger
    Det er jeg glad for at høre. Vi bliver jo klogere med tiden/alderen :-)

    Jeg var også hurtig til at reagere denne gang, da jeg jo kender symptomer. Jeg har en fantastisk chef, som bare er rigtig forstående, og som hurtig var klar med hjælp. Han er i øjeblikket ved at se om han kan finde et passende "psykolog-tilbud" igennem arbejdet, og var hurtig til at beslutte "skåne-tider" for mig - det er guld værd!

    Jeg har her i eftermiddags været ved at læse noget omkring alle de stoffer (kan snart ikke huske og stave dem alle), men alle dem som er med til at skabe signaler til hjerne (Serotonin og aminosyre tryptofan) - noget som bla. B3 vitaminer og folinsyre kunne afhjælpe - men det er jo alt samme lidt uoverskueligt.
    Jeg har det jo også sådan, at man ikke bare kan hive alt ned fra hylderne, for hvad er det så der virker for lige netop mig?

    Nu tager jeg perikon kapslerne (fra i morgen de tre kapsler), to magnesium kapsler til nat. Derudover tager jeg en omega3 kapsel (som jeg slet ikke ved om er nok) og en D3 kapsel (har da aldrig haft så mange dåser stående med tilskud :-))

    Jeg takker for at jeg må trække på din viden - det vil jeg tænke over, da der sikkert dukker spørgsmål op siden hen.
    Og nej bladet sundforskning er ikke dissideret forskning - læste det mest som inspiration (lidt som apotektets Helse) - men blev trods alt inspireret af den artikel jeg nævnte "lykken er ikke altid en pille".

    Kh Birgitte
  • Indstillinger
    Hej Birgitte.

    Ja det er lidt af en jungle og jeg har også et hav af kosttilskud blandt andet med hjælp af hende behandleren jeg kender og så et møde med biopat. Det er nemlig heller ikke smart at købe i blinde da det let kan blive særdeles bekosteligt :-). Jeg kan anbefale Solarays Mega B-stress kapsler eller lignende.

    Ellers kan jeg anbefale dig Kameliadamen herinde der ved meget om det du spørger til. Jeg har selv med interesse læst hendes gode saglige indlæg :-)

    Hav en god aften :-)

    Kh
    Jens
  • Indstillinger
    Hendes indslag har jeg også læst godt igennem :-) jeg håber hun måske også reagere på mit indlæg :-)

    Tak for dine besvarelser i hvert fald - det er jeg virkelig glad for.
  • Indstillinger
    Hej Birgitte

    Jeg har naturligvis set, at der er en debat i gang, men jeg syntes ikke rigtig, at jeg havde noget at tilføje, så derfor havde jeg ikke lyst til at blande mig.

    Men når jeg nu bliver nævnt, så vil jeg da godt lige sige lidt:

    Jeg har tidligere fundet information om, at Velzina, som du tager, har samme styrke, som det produkt, jeg i sin tid tog, nemlig Modigen. Og når et perikon-produkt har den styrke, plejer dosis at skulle ligge på 3 kapsler om dagen ved en regulær depression – og ikke 6, som du blev rådet til i forretningen.

    Man må prøve sig lidt frem. Folk er forskellige. Men sagen er, at man skal have en dosis, der er lige tilpas. Det siger sig selv, at en dosis, der er for lille, ikke virker tilstrækkeligt. Men en dosis, der er for stor, kan altså også skabe problemer.

    Jeg har set, at du har symptomer i form af modløshed, angst og uro. Og her bliver jeg altså nødt til at sige, at perikon – så vidt jeg ved og har erfaret – er udmærket til modløshed og depression, men i alle de år, jeg har taget perikon og har læst om perikon, har jeg aldrig læst information om, at perikon skulle være godt mod angst og uro.

    Derfor kan det godt være, at perikon passer godt netop til dig. Jeg siger bare, at jeg aldrig har læst om forsøg, der viser, at perikon er effektivt ved angst, og jeg har aldrig læst beretninger om folks egne erfaringer, der fortæller, at perikon skulle være godt ved angst.

    Jeg vil slutte med at ønske dig held og lykke og god bedring.

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej kameliadamen :-)

    Mange tak for dit indlæg - jeg har som tidligere skrevet med stor fornøjelse læst dine indlæg/svar mm her på siden.
    Jeg har naturligvis også læst at du tidligere har skrevet at du ikke er stødt på viden omkring Perikon og angst.

    Når det så er sagt, så forsøger jeg det nu alligevel. Jeg læste bl.a en artikel "lykken er ikke altid en pille" og her stod der at Perikon anvendes mod angst, mild til moderat depression samt søvnforstyrrelser. Som tidligere nævnt var det det der vagte min interesse. Synes nu at andre bruger af perikon (i de forskellige forum mm jeg har læst) har anvendt Perikon mod angst/uro.
    Det er selvfølgelig ikke det samme som det er videnskabelig bevist - det er jeg godt klar over :-)
    Anyway har jeg brug for at bevare et håb om det lige virker på mig, da jeg så nødig vil spise lægens kemiske antidepressiver!

    Jeg har et enkelt spørgsmål (som måske ikke er så enkelt endda) - hvordan ved man om man får for meget? Eller sagt på anden måde, hvordan kan man i en indkøringsperiode af Perikon vide at nu er det nok - hvis du kan følge mig?

    Jeg startede lørdag og er idag tirsdag på de tre kapsler, som jeg vil forsøge. Samtidig begyndte jeg for godt 2-3 uger siden at tage 2 magnesium kapsler til nat. Damen i helse butikken talte varmt for omega3 og D3, som jeg siden lørdag har taget en enkelte kapsel af.
    Synes det er svært - for man vil så gerne gøre det rigtige for at blive sig selv igen, og derfor kan man (jeg) få en tildens til at hive ned af alle hylder, hvilket jo ikke er løsningen!

    Min krop reagere fysisk ved at min afføring (ja, nu taler vi rent ud med det hele :-)) er tynd (altså ikke diarré, men den daglige gang på toilettet er tyndt) - det var det også inden jeg begyndte med disse kosttilskud, så her synes jeg også det kan være svært at vide om det er pga stresset krop eller om kroppen fortæller mig at den reagere på tilskudene.

    Nu blev det en længere smøre, hvilket egentlig ikke var meningen.

    Tak til jer der læste med :-) og igen Kamaliadamen - mange tak for du brugte tid på at skrive til mig :-)

    Kh Birgitte
  • Indstillinger
    Hej Birgitte.

    Nu vil jeg ikke blande mig, men alligevel lidt. Du må for alt i verden ikke rive tilfældigt ned af hylderne, da det kan være spild af penge og i værste fald have en negativ effekt.

    Men jeg ved at stress og depression har en nedbrydende effekt på kroppen. Så derfor kan jeg med rolighed nævne at det er godt at tage fiskeolie af god kvalitet, c-vitamin (jeg tager pt. En 500 mg depotpille dagligt), b-vitamin (jeg tager Solarays B-stress dagligt, men har også haft taget B-complex). Den slags b1vitaminer er blandt andet med til at stabilisere et svækket nervesystem.

    Kh
    Jens
  • Indstillinger
    Hej Jens :-)
    Tak for at hive mig i ørerne :-))

    Jeg river heller ikke alt ned af hylderne, men jo mere man læser (sjovt nok springer alt det der omhandler sin "tilstand" jo en i øjnene) og så tænker jeg nå, men måske skulle jeg prøve det og det.

    Så helt rolig Jens jeg forsøger at bevare min fornuft og tage en kapsel af gangen..hihi!

    Som sagt tager jeg perikon, magnesium, omega 3 (om det er en ordentlig kvalitet ved jeg så ik) og så d3 - er det for meget/dumt??

    Tak for du blander dig :-)

    Kh Birgitte
  • Indstillinger
    Hej Birgitte.

    Det lyde fint og harmløst. Med fiskeolie af ordentlig kvalitet er det dem fra helsekosten som også kan købes billigere over nettet. Dem man i sin tid kunne i supermarkederne var af ganske ringe for et par år siden. Om de har fået bedre produkter ved jeg ikke :-).

    Kh
    Jens
Log in eller Registrér for at kommentere.