Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Perikum

168101112

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Kameliadamen.

    Mange tak for et godt svar :-) Det er rart at man kan søge kompetent råd herinde. For øvrigt en god artikel du henviste til tidligere :-).

    God dag.

    Mange hilsner
    Jens
  • Indstillinger
    Hej igen. Nu har jeg taget perikon i en uge og humøret kører stadig op og ned så man skal nok give det lidt tid.

    Er der nogle der ved om det er bedst at fordele de 3 piller ud over dagen eller tage dem på en gang?

    Mvh
    Jens
  • Indstillinger
    Hej Jens

    Hvis du kigger i det link, jeg sendte dig

    http://www.sjwinfo.org/blogs/kelly-s-sj ... taking-sjw

    vil du se, at der under overskriften ”When should I take it?”, står, at det er op til dig. Du kan tage alle tre kapsler på én gang eller fordele dosis ud over morgen, middag og aften.

    Personligt mener jeg, at det i opstartsfasen er bedst at fordele kapslerne over flere gange på en dag, men senere kan det være lige meget. Det er nok lettere at huske at tage dem, hvis man tager dem på én gang.

    Man kan nok tidligst forvente en positiv virkning efter 3 uger. På det punkt er der ingen forskel mellem perikon og lægeordineret antidepressiv medicin.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej

    Kan se i har en del erfaringer med perikon:-)

    Jeg er lige startede på perikon (får en kapsel daligt), men jeg er ikke sikker på hvordan det er med perikon og alkohol. Nogle af jeg der ved noget om det?
  • Indstillinger
    Hej Bine.

    Det sker der ikke noget ved. Bare at alkohol ikke tager overhånd og bliver livsnødvendigt hver dag :-)

    Kh
    Christian
  • Indstillinger
    Hej
    Tak fir det:-)
    Det er heller ikke fordi heg er afhæning af aækohol:P det er bare jeg er lige startede på perikon, og der er fest i næste weekend;-) så ville jeg bare lige være sikker på, at man gerne må drikke sammen med:-)
  • Indstillinger
    Hejsa :-)

    Jeg har med stor interesse læst denne tråd (mange gange), da jeg netop selv ønskede at begynde at tage perikon.

    Jeg har et par gange været på antidepressiver. I 2005 pga af en stress relateret depression og igen i 2011 pga af angst anfald, som lægen mente blev udløst af en depression. Lægen mente at jeg i hvertfald skulle tage pillerne min. 6 år og måske indstille mig på at tage dem på livstid - hmm!!

    For halvandet år siden meddelte jeg lægen, at jeg ønskede at slutte med pillerne. Han anbefalede det ikke, men ville jo ikke gå imod mit ønske.
    I slutningen af denne sommerferie fik jeg et angstanfald, og følelsen af angst/uro i kroppen ville ikke rigtig forsvinde igen, og jeg vidste jo godt hvad klokken så havde slået!

    Jeg gik på opdagelse i artikeler mm og faldt først over, hvad magnesium mangel kan gøre ved kroppen, og tænkte det prøver jeg. Så i 14 dage har jeg taget 2 magnesium kapsler om aften. Den første uge gik super, jeg havde mod på at det nok virkede (bevidst om at der nok vil gå en rum tid inden den fulde effekt ville opstå)
    Ugen efter (denne uge) har været super træls. Mine morgner og formiddage er præget af uro og ja depressiv tilstand. Om eftermiddagen letter det og jeg føler mig næsten som mig selv.

    Jeg gider ikke have det sådan her, så derfor har jeg søgt viden om perikon, og har besluttet mig for at det må være det jeg skal prøve.

    I fredags var jeg hos lægen - jeg forklarede ovenstående, og ja, som mange af jer har skrevet mente han jo ikke perikon ville hjælpe mig. Men prøv det nu bare, sagde han og jeg havde klart fornemmelsen af han tænkte: du bliver nok klogere og kommer efter en respekt.
    Ligeledes tog han blodprøver for at tjekke for evt. Vitaminmangler, men det tror jeg nu ikke du har, sagde han!

    Igår - lørdag- tog jeg til helsebutikker og købte en pakke velzina, og skyndte mig at tage først kapsel da jeg kom hjem. Herefter læste jeg denne tråd igen igen :-)
    Den søde dame i butikken sagde jeg skulle starte med to kapsler i et par dage, og herefter sætte dosis op til fire og så efter et par dage måske til 6 kapsler.
    Det synes jeg nu lyder helt vildt!
    Jeg tog 2 kapsler igår (1 middag og 1 aften). Gør det samme idag og så forstiller jeg mig at jeg i morgen kan tage 3 kapsler (fordelt over dagen) og så tænker jeg det må være det.

    Jeg har forstået at i andre her også tager 3 kapsler og jeg har ligeledes læst det link til den engelske hjemmeside, som tager udgangspunkt i den tyske model.

    Kan godt se at det her på tråden er blevet anbefalet at tage 1, så 2 og så 3 - men jeg håber det går på min måde :-)

    Jeg vil blive glad for, hvis nogle af jer kommenterer, bidrager med erfaringer mm. Jeg har haft stor fornøjelse af at læse alle jeres råd, svar mm her på tråden og derfor besluttede jeg til at dele lidt af mig med jer :-)

    Mange hilsner fra Birgitte
  • Indstillinger
    Kære Birgitte.

    Det er godt at læse at du også selv tager stilling til din egen situation. Jeg har selv tidligere, for år tilbage, været på antidepressivt kemi udskrevet af min læge, som følge af en depression udløst af stress. På det tidspunkt havde jeg ikke megen indsigt i hvor mange andre behandlinger der findes istedet for kemi udskrevet af lægen som i overvejende grad giver en diagnose baseret på depression når blodprøverne er fine. Behandlingsmulighederne, istedet for kemi, er overvældende mange og vil næsten kræve for meget spalteplads lige nu, men jeg vil dig gerne komme med gode råd hvis det er.

    Da jeg tog Velzina startede jeg med en kapsel første dag, to næste dag og så d. 3. Kapsel fremover på 3.dagen. Og jeg synes egentligt at det hjalp. Men lider man af en meget stærk depression skal man nok op på mere. Personligt ville jeg se om jeg kunne komme i kontakt med en tysk læge fordi de netop i Tyskland i første omgang anvender perikon til depressioner i modsætning til kemi. Modsat af hvad man gø i DK :-

    Kh Jens
  • Indstillinger
    Hej Jens.

    Mange tak for dit svar/råd. Det kunne da helt klart være en god ide at kontakte en tysk læge, men sikkert heller ikke lige så enkelt og nemt.
    Derfor læner jeg mig op af andres erfaringer, evidens baseret artikler mm. Radiolægen Carsten Hansen går jo også ind for brug af perikon.

    Jeg kunne godt læse at du blev rådet til at starte med 1 kapsel den 1. Dag osv. Jeg burde måske ha gjort det samme, men fordi hende helsedamen sagde som hun gjorde forsøger jeg nu den her måde (2 kapsler igår og idag og imorgen 3 kapsler, som jeg så forsætter med)
    Jeg føler ikke jeg har en svær depression. Men er plaget af angst/uro end imellem og modløshed (sjovt ord, men det dækker vist meget godt). Så derfor sætter jeg min lid til at 3 kapsler kan gøre det for mig. Så krydser fingre for at jeg om ca. 3 uger kan mærke jeg bliver mig selv igen :-)

    Endnu engang tak for du tog dig tid til at skrive.

    Kh Birgitte
  • Indstillinger
    Hej Birgitte.

    Det lyder som en udmærket måde at gøre det på. Det kan dog godt være at du skal regne med en periode der går udover de 3 uger, men set ved du bedst selv. De symptomer du beskriver kender jeg alt for godt og behøver slet ikke at være en depression men symptomer der minder om det.

    Jeg forholder mig altid ret kritisk til hvad andre siger og skriver på nettet om de her emner, så jeg læser information mange steder og kender så også et par biopater og en der er uddannet i naturmedicin i Norge. Min pointe er at man skal forholde sig kritisk til hvad andre skriver og siger med mindre det er underbygget. For det "alternative behandlingsmetode" er et kæmpe sammensurium af både fornuftige og ufornuftige udsagn. Derfor har jeg langt henad vejen ladet mig guide af en pige jeg kender som er alternativ behandler og som nu også er igang med at uddanne sig i naturmedicin. Altså en jeg kan stole på og som ikke hver gang siger, at det nok er nødvendigt at vende tilbage hele tiden for at tjene penge :-)
Log in eller Registrér for at kommentere.