Hjem Sind og psyke Angst

Perikum

1246712

Kommentarer

  • Hej alle,

    Perikumpræperatet "Modigen" som kan købes på apoteket har sammen med Magnesium og B-vitaminer ændret mit liv radikalt. Jeg kan fortælle, at jeg fornylig har prøvet at tage en pause på 3 måneder for at se, om det nu også virkelig gjorde så stor forskel. Og ja - er du gal - jeg røg lige ned i et hul igen med 14 dages pms helvede hver måned med anspændthed, smårysten, vredesudbrud...Alle omkring mig bemærkede at jeg var "nede" igen. Nu er jeg så startet på de kære Modigen igen og kan allerede mærke roen sænke sig over mig igen. Som tidligere sagt fjerner det ikke problemerne men man bliver på en eller anden måde lidt mere "ligeglad". Lige nu tænker jeg, at jeg må tage Modigen resten af mine dage. For efter at have prøvet at undvære, tør jeg slet ikke lade være! Og nej - det er selvfølgelig IKKE til dybe depressioner men til lettere stress/angst/frustrationer/pms, MEN! Jeg vil stadig påstå, at uanset HVAD... Hvis DU mærker uro og anspændthed, uanset hvor galt det end måtte stå til, så hjælper Perikum - det tager ligesom toppen af anspændtheden og giver lidt ro. Og det er SÅ befriende når man føler sig som en omvandrende antændt bombe... Til alle Jer der er tvivl...det er et NATURpræperat for pokker - PRØV DET!:-) I Tyskland er det et af de meget få naturpræparater som er blevet godkendt af læger og som udskrives af læger...fordi det virker! Det burde klart være noget de danske læger anbefalede som et start alternativ til lykkepiller!
  • Hej Christina

    Jeg vil også gerne være med i klubben af folk, der roser perikon! Jeg har taget perikon forebyggende mod svær depression i over 10 år, og jeg har været meget tilfreds. Jeg måtte desværre stoppe, fordi jeg ifølge lægerne er nødt til at tage det blodpropforebyggende middel Marevan, og Marevan og perikon kan desværre ikke forenes.

    I stedet for perikon får jeg nu det lægeordinerede antidepressive middel Mirtazapin, som giver mig bivirkninger i form af ekstra træthed, og lige præcis den bivirkning kunne jeg godt have været foruden, da jeg i forvejen lider af træthed.

    Men der er lige en ting i dit indlæg, Christina, som jeg gerne vil kommentere. Du skriver:

    ”Og nej – det er selvfølgelig IKKE til dybe depressioner men til lettere stress/angst/frustrationer/pms…”

    Jeg er glad for at høre, at perikon har kunnet hjælpe dig af med disse problemer. Men i de mere end 10 år, hvor jeg har læst, hvad jeg har kunnet finde om perikon, har jeg aldrig nogen sinde før hørt, at perikon skulle være effektivt mod angst eller stress.

    Det viser jo blot, hvor forskellige vi er!

    Til gengæld findes der videnskabelige undersøgelser, der viser, at perikon virker bedre end de almindelige lægeordinerede antidepressiver, de såkaldte SSRI’er. Og effekten er faktisk på linje med de tricykliske antidepressiver, som man traditionelt har givet mod svær depression. Og hvad mere er: der er normalt ingen bivirkninger!

    http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/i ... =8/menu=3/

    Disse forsøg svarer fuldstændig til mine erfaringer, eftersom jeg har prøvet alle tre slags: Først de tricykliske antidepressiver, der virkede, men havde grimme bivirkninger, senere 3 forskellige slags SSRI’er, som slet ikke virkede, men faktisk forværrede depressionen og endelig perikon, som holdt mig depressionsfri, uden bivirkninger, i 10 år.

    Min erfaring, som stemmer overens med de videnskabelige undersøgelser, er altså, at perikon er effektivt mod svær depression.

    Men det er der åbenbart ikke mange mennesker, der ved. Og årsagen er selvfølgelig især, at perikon i Danmark overhovedet ikke er godkendt til at behandle depression – kun tristhed. De doser, der anbefales ved tristhed, vil normalt ikke være effektive til at behandle en egentlig depression.

    Og derfor er man på Herrens mark, når man vil forsøge at behandle sig selv med perikon. Jeg synes, at det er meget ærgerligt, for jeg er overbevist om, at perikon ville kunne hjælpe mange mennesker. Jeg ville ønske, at perikon kunne blive godkendt som middel mod en egentlig depression, sådan at folk kunne få den vejledning og lægehjælp, som er nødvendig.

    For en ordens skyld vil jeg lige skrive, at man selvfølgelig sideløbende med en eventuel antidepressiv behandling skal prøve at finde årsagen til, at man får depressioner, hvad enten det nu er næringsstofmangler, anden sygdom eller psykiske årsager. Det er vigtigt, at man gør noget ved årsagerne også!

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Hej Christina :)

    Hvor længe tog du Perikon før du mærkede en virkning? Tager du bare en kapsel dagligt? Jeg har købt en pakke Perikon fra Velzina men den står bare stadig i skabet:) Jeg er frygtelig sensetiv og skal altid undersøge alt grundigt før jeg overgiver mig og prøver tingene af. Jeg lider også af Pms, stress og angst ligesom dig. Jeg skal snart til at skrive et brev til min sagsbehandler og håber på at få bevilliget et forløb hos en førende coach jeg har fundet på nettet som er ekspert i folk som lider af stress, angst og dep. Jeg talte med en sød kvinde iaftes som også har gået hos hende og hun fortalte mig at det var det bedste hun havde gjort i sit liv! Hun havde prøvet psykologer, psykiatere og angstklinikker ligesom mig og intet havde hjulpen hende til at få det bedre. Først da hun fandt frem til hende Coachen som bla. også lover pengene tilbage med garanti hvis ikke det hjælper men det garanterer hun at det gør:) Jeg har talt med hende nogle gange og hun lyder til at være rigtig dygtig. Men da jeg pt. er sygemeldt og på kontanthjælp er det mit håb at kommunen vil bevillige mig et forløb hos hende da det koster en del penge. Socialrådgiverne skulle have fået mere luft til selv at afgøre hvad de mener deres klienter har brug for. De skal vist ikke længere køre efter faste regler efter hvad jeg har fået fortalt. De skriver mange steder på nettet at kognetiv terapi er det som hjælper bedst mod angst men det gør det i mange tilfælde ikke!! Det kan jeg ihverfald skrive under på! Men i forhold til Perikon overvejer jeg da også kraftigt at starte på dem:) Det er også vigtig at tænke meget over hvad man spiser og får af vitaminer. Det er meget vigtig at få godt med proteiner og grøntsager. Jeg tager selv en stræk vitaminpille hver morgen samt stræk B og D vitamin og flydende fiskeolie fra Nordic Naturals. Ting jeg belv anbefalet af den dygtige læge Irene Hage som også har skreven den fantastiske bog "Kvindekrop og sundhed" Den kan desværre ikke købes mere men jeg var heldig og finde frem til et eksemplar hos en antikvitetshandler på nettet:) Hvis man kan undgå det skal man aldrig begynde på antidepressiv medicin!! Jeg har selv prøvet det en enkel gang og puha hvor fik jeg det dårligt! Bivirkningerne af det var ulidelige! Stoppede omgånde med dem igen og har ikke taget noget siden! Det bedste er at kunne mærke sin krop fuldt og helt. Mange mennesker oplever at de går rundt i en form for osteklokke når de får antidep. medicin og at det bare ligger låg på følelserne. Den dag de bliver trappet ud af dem er de ikke komme et skridt videre! Men tror Perikon kunne være et rigtig godt alternativ som du skriver :)

    Kh. Kandispigen:)
  • Til Kameliadamen

    Jo der står faktisk flere steder at Perikon også virker mod angst! Blandt andet i bogen "kvindekrop og sundhed! Der skriver lægen Irene hage.. Jeg citerer.. Prikbladet Perikum er en af de mest gennemundersøgte urter som har en god virkning mod en mild til moderat depression. Virker også mod angst og anspændthed. Desuden modvirker den virus og er desinficerende og smertestillende. Har også betændelshæmmende og sårhelende egenskaber. Dette er præcis hvad hun skrev om Perikon:)

    Mvh.Kandispigen:)
  • Hej Kandispigen

    Når jeg skrev, at jeg aldrig har hørt, at perikon skulle være effektivt mod angst eller stress, bygger det på følgende:

    1. Jeg har aldrig læst videnskabelige undersøgelser, der bekræfter det, til forskel fra depression, hvor der har været mange undersøgelser af perikons virkning. (Hvor mon Irene Hage har det fra?)

    2. Jeg har i forskellige debatfora – også på Angstforeningens hjemmeside, hvor jeg var aktiv for nogle år siden – efterlyst erfaringer fra folk, der havde brugt perikon mod angst. Min argumentation gik jo på, at læger bruger de lægeordinerede antidepressiver mod angst, vistnok med nogen succes. Så måtte perikon jo også kunne bruges mod angst. Men jeg har aldrig fået nogen beretninger om positive erfaringer, før nu!
    3. Personligt har jeg ikke så mange erfaringer med angst, selv om jeg helt sikkert har oplevet et par grimme angstanfald, men stress har jeg haft meget af. Det er ikke min erfaring, at perikon hjalp mod stress hos mig. Men over for depression var perikon meget effektivt.

    Jeg synes, at det er glædeligt, når det nu kommer erfaringer frem, der tyder på, at perikon kan bruges mod andre ting end depression.

    Jeg vil tro, at forskellige erfaringer hænger sammen med, at vores problemer er forskellige. Mit stress har helt sikkert hængt sammen med, at jeg lider af søvnapnø (altså at jeg ikke trækker vejret tilstrækkeligt om natten). Det har sat hele min krop i en alarmtilstand, altså en form for fysiologisk stress med højt niveau af stresshormoner og højt blodtryk. Og den slags stress har perikon ikke haft nogen virkning på.

    At jeg har søvnapnø og formentlig har haft det i mange år, er først blevet opdaget for et år siden. Det er formentlig søvnapnøen, der har haft en stor del af skylden for depressionerne.

    Du skriver, at du har søgt det offentlige om støtte til behandling hos en coach. Det lyder fantastisk, hvis man i kommunerne er blevet mere åbne over for andre former for behandling. Kognitiv terapi har længe været rost til skyerne som det eneste rigtige. Jeg synes, at det er på tide, at der bliver stillet spørgsmålstegn ved den terapiform!

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Til Kameliadamen

    Da Irene Hage er uddannet læge og ved siden går meget op i det alternative, må hun jo vide hvad hun taler om:) Men om hendes indlæg i bogen bygger på en videnskabelig baseret viden om Perikon virker mod angst ved jeg ikke. Jeg fortæller bare hvad hun skriver. Mht. stress og angst så er det tit og oftest de samme symptomer man oplever. Stress udløser ofte angst og omvendt. Dejligt du er enig med i det med kognetiv terapi :) Håber det kommer mere frem i lyset at det absolut IKKE er den bedste form for terapi mod angst! Jeg fik tværtimod mere angst af den kognetive terapi! Har talt med mange som også er enige med mig i den konklution :)

    Mvh.Kandispigen:)
  • Kan Perikum hjælpe mig med at øge mit blodtryk ?

    For jeg lider af lavt blodtryk (gør min mor også, så tror det er arveligt), den Systolske (øverste) ligger altid under 119, og svinger mellem de 110-114, men uanset hvad så er jeg plagede meget af det, jeg er meget ofte svimmel, får nogle gange de der blackouts når jeg rejser mig op, åndedrætsbesvær, ofte træt etc., og har fået af vide at det lave blodtryk måske kan være skyld i mine maveproblemer etc., men der er ikke rigtig nogle midler mod lavt blodtryk...

    Jeg drikker lakrisrodste og brændenældete, da jeg har fået af vide at det skulle hjælpe, men uanset hvad så hjælper det ikke godt nok...

    Jeg har prøvet noget homøopati mod det, Urticalcin og Urtica minerale comp. men det fik jeg det meget værre af! Så det stoppede jeg hurtigt med...

    Kan Perikum måske hjælpe med at øge mit blodtryk ?

    venlige hilsner
    Sipe83
  • Hej Sipe

    Når jeg søger på www.google.dk på ”lavt blodtryk”, finder jeg mange hits, men ikke nogen virkelig gode råd.

    Så vidt jeg ved, er lakrids noget af det allermest blodtryksforhøjende, der findes, og når lakrids ikke virker, så er det nok ikke nemt af finde et virksomt middel.

    Jeg er i behandling for forhøjet blodtryk, men har enkelte gange haft meget lavt blodtryk i forbindelse med hjerteproblemer (anfald af såkaldt atrieflagren). I de tilfælde har jeg med held drukket kaffe. Det fik blodtrykket til at stige så meget, at jeg kunne gå oprejst med forsigtighed.

    Har du heller ikke gavn af kaffe? Hvis du ikke kan lide kaffe, er cola en mulighed.

    Umiddelbart tror jeg ikke, at du skal regne med, at perikum vil virke. Der advares ganske vist om, at perikum kan få blodtrykket til at stige, men det er min opfattelse, at det sker, når folk tager alt for store doser. Og hvis du tager en alt for stor dosis, vil det nok virke forværrende på din angst. For med perikum gælder det som i mange andre forhold i livet:

    For lidt og for meget fordærver alting!

    Men der sker jo ikke noget ved at prøve. Hvo intet vover, intet vinder.

    Mange hilsner

    Kameliadamen

    P.S. Jeg har også svaret dig andetsteds!
  • hej,

    mange tak for dit svar :)

    nej jeg har nemlig også søgt og søgt på nettet og intet rigtig brugbart fundet, der står bar at der ik er nogen behandling af det :(

    nej jeg drikker ikke kaffe, bryder mig hverken om det men hvis det hjalp ku jeg selvfølgelig problemet er bar at mit blodsukker går helt amok af det, jeg har prøvet med mild kaffe nogle gange før , så det desværre ik løsningen :( cola kan jeg godt drikke lidt af engang imellem men igen er problemet mit lave blodsukker som igen går amok af sukker og bliver meget ustabilt.

    Ja jeg skrev også et andet sted på nettet og tænkte faktis om det også var dig der havde skrevet det :D

    nåmen tak fordi du gad bruge tid på mig... Jeg må nok desværre leve med det så :(

    venlig hilsner
    sipe83
  • For resten!

    Må man godt tage Perikon med smertestillende?
    tænkte nu når man helt ikke må man sovemidler og nogle andre ting...

    For jeg har nogle frygtelige smerter under min menstruation, så er tvunget til at tage panodiler...

    Og hvad med alkohol ?

    venlige hilsner
    Sipe83
Log in eller Registrér for at kommentere.