Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Perikum

13468912

Kommentarer

  • Indstillinger
    Min læge og psykolog var heldigvis også meget åben overfor perikon, det bliver jo også brugt som det primære anti-depressiva i bl.a. Tyskland.

    Jeg har taget det i snart 1 år og jeg er virkelig virkelig glad for det!
    Jeg tåler ikke alm. antidepressiva.
    Det er ikke fordi at alting er vendt 180 grader, men det har helt klar taget toppen af flere ting, bl.a. når jeg generelt bliver stresset, så bliver jeg også meget depressiv, specielt hvis der er mange ting, det har taget toppen af det, og også af min angst/socialfobi.


    Et eksempel er at forrige december, der er altid meget stress i december her, og der sker mange ting flere dage efter hinanden, der blev jeg meget stresset over det (ligesom alle de andre år før da), og også meget depressiv, kunne slet ikke magte det.
    Så begynde jeg at tage Modigen sommeren 2013, og sidst december der var der lige mange ting som forrige og alle de andre år, men jeg klarede det betydeligt bedre både med ikke at blive så stresset, trods jeg stadig bliver hurtigt stresset, og vigtigst af alt, jeg blev ikke depressiv over det, det var virkelig en lettelse :)


    Det er så modigen jeg har taget det meste af tiden, men desværre blev de taget af markedet for nogle mdr. siden, MEN det er altså stadig muligt at købe perikon piller. Jeg tager nu Perikon fra Naturdrogeriet, de kan købes i flere helsebutikker, 90 piller for 99 kr.
    Man kan vist også stadig købe Valenzina, men de er dyre, som jeg husker.
    Har dog fået af vide at Modigen vender tilbage i starten af næste år.

    Dem fra Naturdrogeriet har 50 gram mindre pr. pille end Modigen, men ellers er de helt identiske. Dem tager jeg 2 af, 30 min før frokost og 30 min før aftensmaden, har haft god erfaring med at tage dem sent om aftenen, falder hurtigere i søvn, men jeg spise generelt også ret sent.
    Jeg kunne godt mærke en lille forskel de første par uger da jeg gik ned i dosis, bl.a. mht. min angst, men nu har det ligesom udlignede sig el., måske har jeg bare vænnede mig til det :)

    Ellers oplever jeg ingen bivirkninger, kun lidt lysoverfølsom nogle gange med mine øjne, men det er ikke noget særligt og sjældent, og jeg har ellers en meget sensitiv krop der reagerer på næsten alt der kan reageres på :>

    Jeg har prøvet 2 gange at stoppe, og jeg kan virkelig mærke at det går tilbage til det gamle igen, så jeg har bare anerkendt at det ikke er en behandling, men en hjælp til at jeg kan fungere bedre, og har det helt fint med hvis det skal tages livet ud, det er jo ikke meget anderledes end at tage vitaminer eller anden livsvigtig medicin. Det vigtigste for mig er at der rent faktisk er noget der virker!
  • Indstillinger
    Hejsa. Nu har jeg langt om længe læst det hele og jeg er positiv overfor at prøve Modigen. Jeg har før haft depression og fået Cipralex og nej tak. Jeg skal ikke have kemi igen. Derfor føler jeg mig helt tryg ved at netop Tyskland anbefaler midlet ikke mindst set i lyset af at landet er større end vores og deraf mange millioner flere på antidepressiv hjælp (desværre).

    Mit egentlige spørgsmål er hvor hurtigt man skal trappe op? Jeg læser at 900 mg anbefales dagligt og det vil da være rart at trappe op fra en til flere piller inden der er gået f.eks. Så lang tid som en måned?

    Er der nogle der kan hjælpe mig med det :-)?

    Og så ønskes I en god weekend.

    Mvh
    Jens Chr.
  • Indstillinger
    Jeg øgede fra 1 pille til 2 efter 1-2 mdr :)
  • Indstillinger
    Hej Gitte.

    Ok tak for dit svar :-)

    Kunne du mærke forandring allerede da du begyndte at tage en?
  • Indstillinger
    Nå det giver desværre sig selv. Modigen er fortsat ikke i handlen ifølge den apoteksassatte jeg talte med i dag, og som gjorde en dyd ud af at advare mig om produktet.
  • Indstillinger
    Hej Jens,

    jeg startede ud med at tage Modigen jeg købte på Apoteket, 200 mg., jeg tog 1 i starten og øgede efter ca. 2 måneder, som alm. SSRI så tager det 4-6 uger før de begynder at virke, jeg mærkede en forskel efter jeg begynde på 2 stk., 1 ½ time før frokost og 1 ½ time før aftensmaden. Det var perfekt til mig, nogle skal have mere.

    Jeg mærkede ingen bivirkninger :)
    Nogle kan blive lysoverfølsomme, men har også læst om mange der i stedet havde nemmere ved at blive brun om sommeren, inc. mig selv ;)

    Da Modigen udgik, så købte jeg dem fra Naturdrogeriet i Helsemin (de har dem i stort set alle helsebutikker, og det har de altså stadig, de hedder bare Perikon, Solary og Valezina sælger dem også, dem fra Naturdrogeriet koster 100 kr. for 90 piller, de andre er lidt dyrere)

    Så du kan altså stadig få dem.

    Nogle Matas sælger dem også, ellers kan de bestilles hjem :)
  • Indstillinger
    Hej og tak for svar :-)
    Ja jeg vil også købe den i en helsebutik nu :)

    Det var da ellers noget af en langsom optrapning, fra 1-2 piller? Nu er jeg megaforvirret. Da jeg for nogle år siden fik Cipralex, hed det vist, skulle jeg allerede trappe op til 20 mg tror jeg nok efter 1-2 uger fra 10 mg. Jeg er også forvirret over den enkelte pille i så lang tid sammenlignet med den tyske behandling som jo har en mere åben tilgang til homøpati hvor vist nok giver 2 piller fra starten med depression, eller moderat depression.

    Mvh Jens
  • Indstillinger
    Jeg har en meget følsom krop, og valgte derfor en langsom optrapning, jeg ved ikke hvad andre gør, så det er ikke en rettesnor at du skal vente 1.2 mdr. med at øge, men det tager uanset hvad 4-6 uger før virkningen begynder at slå ind :)

    Mit mærkede jeg først med min angst og stress nivaeu det gik ned og jeg fik det bedre med, efterfølgende blev min søvn markant bedre, jeg husker ikke hvornår, for det var ikke noget jeg forventede, da jeg ikke vidste det ville indvirke på den, så det kom som en meget positiv overraskelse :)
    Gik fra 2-3 timer at være om at falde i søvn til under 30 min og ofte vågnede jeg ikke om natten, super skønt!! Og det føles ikke som en sovepille el., man bliver ikke sløv af pillerne el., det føles om helt naturlig træthed :)
    Min krop kan ikke engang klare baldrian, det føles meget unaturligt for min krop, som om kroppen er død, men hjernen kører derud af...

    Du skal tænke på at medicinfirmaerne har monopol herhjemme, de vil gøre alt for at naturmedicin ikke får en fod til jorden, for det er jo konkurrence, hvorfor tror du at Modigen blev taget af markedet... flere og flere begynde at bruge det, og mange slap deres alm lykkepiller, pga den gode effekt og stort set ingen bivirkninger ;)

    held og lykke :)
  • Indstillinger
    Hej igen :-)

    Tak for svaret. Nu var jeg så på apoteket ved Hovedbanegården i Kbh og købe Velzina af en vældig sød ekspedient. Mit sidste spørgsmål er så: kan perikon forenes med en lejlighedsvis halv pille Oxopax som er mod pludselig angst/uro? Dem har jeg nemlig og har taget ca en kvart til halv pille når angsten opstår hvilket i øvrigt er i perioder og fuldstændigt generaliseret?

    Jeg har som sådan ikke været på en Oxopax kur men fået dem af min læge til når angsten opstår hvor jeg kan tage en pille. Jeg har dog kun taget kvarte og halve og maks en hel på en dag og ikke hver dag.

    Tak for de foreløbige svar :-)
  • Indstillinger
    Nej, du må ikke tage antidepressia El med perikon, det skal være ude af kroppen før du begynder på dem, jeg ved ikke hvor lang tid det tager..
Log in eller Registrér for at kommentere.