Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Perikum

167891012»

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej,
    Jeg er lige begyndt på Perikum, mens jeg samtidig tager 100 mg Seroquel Prolong mod depression. Jeg kunne ikke tåle almindelige antidepressive midler som Soloft og Cipralex. Seroquel Prolong er egentlig et anti-psykotisk middel, men bruges også som supplement til depressioner.

    Er der nogen, der ved, om det er ok at tage Seroquel Prolong (depotabletter) og Perikum samtidig?

    Vh Louise
  • Indstillinger
    Hej Louise.

    Jeg har lige søgt på det præparat du anvender og kender det ikke. Har også søgt det i interaktionsdatabasen holdt oppe imod Perikum, og det gav ikke noget brugbart resultat.

    Det er fornuftigt at du i øvrigt spørger herinde. Hvis jeg var dig ville jeg spørge din egen læge som man kunne forvente at kunne svare dig. Ihvertfald må han kunne svare dig om om der skulle være nogle bivirkninger ved at kombinere de to midler.

    Kameliadamen plejer i øvrigt at være sød til at dele ud af sin erfaring og viden.

    Mvh
    Jens Chr.
  • Indstillinger
    Hej Louise

    Jeg tjekkede faktisk også i går på interaktionsdatabasen og fandt heller ikke information om, at der skulle være problemer med kombinationen af perikum og Seroquel. Men jeg ville ikke stole på, at det betyder, at kombinationen er problemfri. Det betyder måske bare, at man endnu ikke har undersøgt den kombination.

    Vi er nødt til at finde ud af, hvilke leverenzymer der er ansvarlige for leverens omsætning af Seroquel. Jeg kan læse mig til, at indholdsstoffet i Seroquel hedder quetiapin.

    Jeg ved allerede – fra dengang jeg selv brugte perikum - at perikum er en såkaldt induktor af leverenzymet CYP 3A4. Det betyder, at en eventuel anden medicin, der omsættes af CYP3A4, bliver omsat hurtigere, end hvis man ikke samtidig tog perikum.

    Men hvilket leverenzym er ansvarligt for omsætningen af quetiapin? Det viser sig faktisk at være CYP3A4.

    Jeg fandt dette citat:

    ”Således er naturlægemidlet perikon, der anvendes mod depression, en kraftig induktor af CYP3A4 og sænker derfor koncentrationen af lægemidler der omsættes i dette enzym (herunder olanzapin, quetiapin, carbanazepin) betydeligt.”

    Ovenstående citat står på side 44 i følgende dokument:

    http://www.regioner.dk/media/1904/bipol ... r-2015.pdf

    Når din Seroquel bliver omsat hurtigere, fordi du samtidig tager perikum, betyder det, at koncentrationen i dit blod af Seroquels virksomme stof sænkes, og det betyder altså, at virkningen af Seroquel falder.

    Personligt ville jeg aldrig tage de to ting samtidig.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Indlægget er fjernet af redaktionen, Netdoktor.
  • Indstillinger
    Hej Thomas

    Dit indlæg er henvendt til Lene – altså den, som startede denne debattråd. Jeg vil mene, at du kommer en anelse for sent, eftersom Lene skrev sine indlæg i 2009 ;-)

    Jeg kunne godt have en mistanke om, at du i virkeligheden blot ønsker at bringe noget reklame!


    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Redigeret 6 december, 2022, 06:53

    Naturlige Antidepressiva - https://nuvialabrelax.dk Jeg modtog min bestilling til tiden og pillerne virker rigtig godt.

  • Indstillinger

    Virkede ikke for mig.

  • Indstillinger

    Hej, jeg ved godt at jeg svarer på er meget gammelt opslag, men jeg har læst det igennem og er nu næsten på 4 uger m 3x velzina om dagen. Jeg tager det mod meget stress og let depression, men har ikke mærket bedring endnu, kun at min stress er taget til. Kan det skyldes for meget perikum, eller skal have mere tålmodighed? Har overvejet at gå på to ned på to kapsler, hvis jeg ikke snart oplever virkning. Hvad tænker I?

Log in eller Registrér for at kommentere.