Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Perikum

1356712

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Perle,

    Jeg har taget Perikon i 3 måneder nu og tager 4 stk. af Apotekets Modigen pr. dag sammen med 1 Magnesium og 2 x B-vitamin stærk. Det har vist sig at være en fantastisk kombi og jeg er nu afslappet og sjov at være sammen med igen. Især afslappetheden har været bemærkelsesværdig. Fra at trække vejret meget overfladisk og opleve knuder i mellemgulvet med en konstant følelse af anspændthed og mistænksomhed overfor alt og alle. Fra at være en "Hyle-Marie" med følelserne udenpå trøjen har jeg bare oplevet en "cool-down" effekt af Perikon tabletterne. Min partner og jeg har altid været meget seksuelt aktive og jeg har ikke oplevet nogen forskel overhovedet i forbindelse med sex!
    Jeg kan kun anbefale min egen daglige "cocktail" til alle der har depressive/triste tanker og fysisk anspændthed/stress.

    MVH/Christina
  • Indstillinger
    Hej Fleur

    Tak for din henvisning til Hjerteforeningens oplysninger om perikon.

    Oplysningerne er overskuelige og kortfattede, men indeholder alligevel stort set alle vigtige ting. Måske kunne man godt ønske sig, at der var en oplysning om, at perikon eventuelt kan mindske virkningen af P-piller, men de kan jo ikke medtage alt i en kortfattet notits.

    Jeg lægger især mærke til følgende oplysning om dosis:

    ”Sædvanligvis benyttes 900 mg dagligt af et standardiseret præparat.”

    Jeg vil gerne rose Hjerteforeningen for denne vigtige oplysning. Jeg har endnu aldrig set den slags vejledninger på dansksprogede Internetsider. Den slags vigtige oplysninger tør de normalt ikke give, eftersom perikon ikke er godkendt til at behandle depression – kun nedtrykthed.

    Jeg kender ikke ret meget til Hjerteforeningen. Men jeg har hidtil opfattet den som en meget forsigtig og konservativ forening, der helst ikke vil være uvenner med lægerne! Men det her er da et fremskridt ;o)

    Mange hilsner

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej Christina1973

    Syntes din indlæg lyder ret interessant..:) Jeg lider af stress, angst og dep. Nettet er en jungle og finde rundt i i forhold til råd omkring disse ting. Christina1973 vil du evt. kontakte mig på min mail mhpe@webspeed.dk ?? Jeg vil meget gerne tale med dig:) Jeg tager ikke nogen former for medicin da jeg ikke ønsker det. Har før prøvet noget medicin som hed Sertralin jeg blev meget syg af! Så ikke mere af det! Er Perikum og Modigen det samme? Da jeg er i underskud af D. vitamin tager jeg selvfølgelig et tilskud af det samt kalk og magnesium og en alm. multivitamin tablet. Jeg er lige startet på magnesium da jeg fandt ud af at mange kvinder tit for for lidt af dette. En alm multivitamin tablet indeholder ikke nok magnesium! Jeg er nemlig også en af de kvinder som lider af svær PMS! op til menstrationen, så i den periode bliver alle ens symptomer som stress, angst og dep. doblet op! Mega træls!
    Knus Kandispigen1702
  • Indstillinger
    Hej Kandispigen,

    Jeg ser helst at korrespondancen foregår her, således at alle andre nysgerrige måske kan drage lidt nytte af dine, mine og andres erfaringer.... For mit vedkommende ér det kun erfaringer - Jeg har ikke ekspertviden omkring emnet og har aldrig været i behandling tidligere eller prøvet en masse andre alternativer som så mange andre herinde. Men jeg har prøvet Perikum - og det virker! For MIG!:-)
    Jeg er helt klar over årsagerne til MINE symptomer, og dem arbejder jeg selvfølgelig med privat. Men de FYSISKE symptomer var ved at drive mig til vanvid og specielt omkring menustrationen, som du også skriver.
    Jeg kender alt til, at symptomerne er værst op til menustrationen. For mit vedkommende var det fra ægløsning til menustration, hvilket så ret beset betød at jeg ikke var til at være i nærheden af det halve af hver måned! 
    Følelsen af at ikke kunne trække vejret ordentligt var møg anstrengende, og dét var det første der ”slap”, da jeg begyndte at tage Perikum – Dette var SÅ befriende at jeg blev gladere i låget bare af dét!:-)
    Jeg tager stadig samme cocktail – blot med kun 2 Perikum nu. Jeg fik noget hududslæt og googlede mig frem til, at det KUNNE skyldes for meget Perikum, hvilket det også lader til – Det er i hvert fald på retur, efter at jeg har ”droslet ned”.
    Udover at udslættet er på retur, kan jeg ikke mærke anden forandring efter at have sat dosis ned – Jeg har stadig samme dejlige rolige effekt af Perikum. Og JA– Perikum ér Modigen som man kan købe på apoteket. Perikum er en urt som man i gamle dage bl.a. lavede snaps på  En helt regulær GUL urt som så findes i koncentreret form i ”Modigen” tabletterne. Jeg går ud fra at du alllerede HAR læst at Perikum ikke skal tages hvis du tager p-piller eller medicin generelt? Bortset fra det, er der ingen bivirkninger for MIT vedkommende.
    Jeg kan stadig få mine ”flip”, og ér bare generelt ”Hypersensitiv”- Jeg er en af de der irriterende kvindemennesker, der ”mærker mig frem” i alt, hvad jeg gør og mener. Det betyder, at hvis jeg ikke lige får de rigtige ”vibrationer”fra min omgangskreds, kan jeg nemt blive ked af det. For mit vedkommende handler det vist mest om forventninger…Forventninger om en bestemt reaktion, som jeg så ikke ”mærker”på den måde, JEG havde forventet det… Det er nok til at ”vælte mig”.
    Perikum fjerner jo ikke ens personlighed eller den bagage man bærer rundt på. Men for mig, har det som sagt taget de der anstrengte og spændte sitrende fornemmelser, som gjorde at man gik rundt og følte sig indvendigt stresset konstant. Og det har generelt fået mig til at blive mere ”cool”omkring ”ikke indfriede forventninger”...
  • Indstillinger
    Hej Christina..

    Tak for dit indlæg. Det er også helt fint at vi bare skriver her men syntes bare det kunne have været spændende at tale med dig om de erfaringer du har gjort dig med Perikum. Er det Perikum eller Modigen du tager? Det eneste medicin jeg får er astmamedicin via inhalationsspray og det skulle ifølge apoteket ikke betyde noget i forhold til at tage Modigen/Perikum... Hvis du er frisk på at snakke sammen må du stadig meget gerne skrive til min mail og så får du mit tlf. nr. :) Mod Pms er jeg begyndt at tage nogen fra Vitello på 750 mg. agnus cactus. Jeg har indtil videre kun taget dem en måneds tid og har ikke mærket nogen tydelig forandring endnu men de siger man mindst skal give det en chance i 2 måneder, så det prøver jeg. Har også prøvet Bidro pms som kun indeholdt 200 mg. agnus cactus og noget bidronningeføde men der mærkede jeg heller ikke nogen virkning. Men sund kost og vitaminer er også meget vigtig at tage med:) Så det har jeg også ændret en del på nu.

    Mvh. Kandispigen.
  • Indstillinger
    Hej der ude

    Vil høre om Perikon solaray er et fint mærke og starte på mod depression?

    Mvh

    Martin
  • Indstillinger
    Hej Martin

    Jeg har prøvet at søge på Google på Solarays perikon-præparat, men desværre kommer der ikke fyldestgørende oplysninger frem.

    Det, der især er vigtigt at vide, er, om produktet er standardiseret, sådan at det altid er ens. Ellers er det umuligt at finde den rette dosis og blive ved med at tage den rette dosis hver dag gennem længere tid.

    Normalt bruges indholdsstoffet hypericin til at standardisere efter. Derfor skal der stå, enten hvor mange procent hypericin produktet indeholder, eller hvor mange milligram hypericin den enkelte kapsel indeholder.

    Disse oplysninger kan jeg ikke finde. Hvis jeg var dig, ville jeg vælge det mærke, apoteket sælger, nemlig Modigen. Her står der tydeligt angivet, at hver kapsel indeholder 300 mg perikonekstrakt, og at produktet er standardiseret, så hver kapsel indeholder 0,9 mg totalhypericin, hvilket svarer til en hypericin-procent på 0,3.

    De vejledninger om dosis, der findes, når der er tale om en egentlig depression, anbefaler en dosis på 3 kapsler (evt. 4) dagligt. Men det er vel at mærke, når der er tale om et produkt af samme styrke som Modigen.

    Hvis indholdet af hypericin ikke omtales på pakningen, er man fuldstændig på Herrens mark. Og hvis indholdet af hypericin er anderledes end ved Modigen, skal man i gang med at regne!

    Men … vil du måske indvende… på pakningen er der angivet en anbefalet dagsdosis. Kan jeg ikke bare tage den?

    Nej! Ikke hvis du vil kurere en egentlig depression. For sagen er, at perikon her i landet slet ikke er godkendt til at behandle depression med, kun tristhed. Og doseringen mod tristhed er ikke tilstrækkelig til at kurere en egentlig depression.

    I øvrigt er der lige et par ting, der er vigtige:

    Inden du eventuelt går i gang med at behandle dig selv, er det vigtigt, at du bliver grundigt undersøgt hos lægen. Det er vigtigt, at du får taget blodprøver, så det kan blive konstateret, om der er ernæringsmæssige mangler, f.eks. D-vitamin-mangel, som er en kendt (medvirkende) årsag til depression eller måske lavt stofskifte, som også forbindes med depression.

    Desuden er det vigtigt at vide, at perikon kan gribe ind i en eventuel anden medicins virkning. Det er derfor, at jeg anbefaler apotekets mærke, fordi man dér kan få rådgivning om den slags ting. Selve doseringen ved en egentlig depression må apotekspersonalet derimod ikke rådgive om.

    Den bedste vejledning, jeg har kunnet finde om perikon, er en Internetside tilhørende en canadisk mand, der kalder sig Kelly. Siden er selvfølgelig på engelsk, men den er meget nem at læse og overskueligt stillet op. Du finder den her:

    http://www.sjwinfo.org/

    Held og lykke

    Kameliadamen
  • Indstillinger
    Hej :)

    Jeg blev anbefalet at købe Perikon fra Mærket Velzina af en dygtig kostvejleder som hedder Anette Harbech Olesen. Tjek hendes hjemmeside ud! Der skriver hun om Perikon. Jeg har selv købt en pakke men er ikke startet endnu. Vær opmærksom på at man ikke skal starte med at tage 3-4 kapsler om dagen! Start med 1 kapsel og øg evt. til 2 hvis det bliver nødvendig. Man skal ikke begynde at eksperimentere med mere end hvad der står på pakken. Det har jeg ihvertfald fået fortalt.

    Mvh. kandispigen :)
  • Indstillinger
    Hej Kandispigen

    Ja, som man kan se af oplysningerne om Velzina, er det et standardiseret præparat, indeholdende 0,9 mg totalhypericin pr. kapsel, akkurat som Modigen, så jeg ville heller ikke være betænkelig ved at bruge Velzina.

    http://www.netspiren.dk/pi/Velzina-90-k ... 6-523.aspx

    Du henviser til Anette Harbech Olesen, som jeg også kender som en dygtig kostvejleder. Der har tidligere i denne debattråd været henvist til Anette Harbech Olesen, nemlig den 31.3.2011, hvor en Netdoktor-bruger, der nu ikke længere er medlem, citerer fra hendes hjemmeside.

    Jeg synes, at det er bedre at give et link til denne hjemmeside:

    http://www.madforlivet.com/bloggen/77-d ... iller.html

    Så kan enhver se, hvad hun skriver:

    Jeg citerer:

    ”Noget andet vi skal være opmærksomme på, er, at det perikon vi køber, skal være produceret under farmaceutisk kontrol, så du kan være sikker på, at indholdet svarer til det, der står på emballagen. Det skal også indeholde hypericin. Ofte er det nødvendigt med større doser end der står angivet på de danske emballager.”

    Dette står der stadigvæk på hjemmesiden. Men som man kan se af det citat, der blev bragt i marts 2011, fortsatte Anette Harbech Olesen med en anbefaling af MEGET store doser perikon, nemlig 900-1800 mg perikon-ekstrakt dagligt, altså hvad der svarer til 3-6 kapsler!

    Som jeg skrev i et efterfølgende indlæg, så tror jeg, at den anbefaling byggede på en misforståelse. Og jeg er glad for at se, at hun nu har slettet det.

    Men hun skriver stadigvæk, at det kan være nødvendigt med en større dosis end den, der står på emballagen. Og det er jeg enig med hende i.

    Og det er jo netop problemet med perikon. Man kan normalt ikke få vejledning til doseringen. Jeg kan godt forstå, at der er mennesker, der i den situation helst vil følge anvisningen på pakningen. Men den er altså kun beregnet på tristhed eller nedtrykthed – ikke egentlig depression.

    Jeg ville også starte med en kapsel og så øge gradvist.

    Mange hilsner

    Kameliadamen
Log in eller Registrér for at kommentere.