Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Isotretinoin Actavis ?

1232426282931

Kommentarer

  • Indstillinger
    Okay tusind tak for dit råd det hjalp mig virkeligt meget med hvad produkter osv jeg skal bruge :)!
    Og ja holder mig os helt fra alkohol lever os sundt så det ikke noget problem og igen tusind tak herfra!
  • Indstillinger
    Jeg har netop afsluttet kuren efter 4 måneder. Jeg var på 2X20mg pr. dag de første 3 måneder, og 1X20mg pr. dag den sidste måned.

    Jeg har heldigvis kun oplevet de helt normale bivirkninger som tør hud og tørre læber, hvor jeg har brugt Vitamin E cleanser samt skintonic fra body shop der har været rigtig god til at efterlade min hud blød. Som fugtighedscreme har jeg brugt Avéne clean-ac, som er specielt udviklet til at fugte huden under medicinsk acnebehandling. Den koster omkring 150 kr. for 40 ml. men er helt sikkert det værd! Den har reddet min tørre hud.

    Det er ultra vigtigt at drikke en masse vand under kuren, og samtidigt spise forholdsvist sundt så det ikke påvirker ens blodprøver negativt. Det er en god ide at indtage isotretinoin med protein og fedt, så optages det bedste i kroppen :) men da det jo skal tages med store måltider (morgen, aftens, eller middagsmad) vil jeg tro de fleste måltider indholder en stor nok mængde til at kunne optage det ordentligt.
  • Indstillinger
    2 x 20 mg de første 3 måneder og 1 x 20 mg i den sidste måned? Det giver i alt ca 210 piller - skal man ikke typisk tage 400?

    Jeg er d. d. på 322 piller, og ville da gerne stoppe nu...
  • Indstillinger
    Hej.

    Jeg er selv lige startet på kuren for en lille uges tid siden og må sige at det er noget kraftigt stads jeg er gået ind til, selvom jeg godt ved det vil blive en hård tur.

    De eneste bivirkninger jeg har indtil videre er ekstremt tørre læber, hud og tørre øjne. Jeg bruger kløver vaseline til læberne og avéne clean-ac til huden som begge fungere super godt.

    Nu kommer ét af mine tusinde spørgsmål som jeg håber i kan/vil svare på. For et par dage siden gik jeg hen og fik øjenbetændelse i begge øjne, så jeg ringede til min hudlæge som sagde at det nok skyldtes pillerne og som valgte at udskrive en recept på nogle øjnedråber til mig som jeg skal tage to gange dagligt. Hun sagde at jeg skulle stoppe med pillerne i de 5dage hvor jeg er på øjnedråberne. Er der andre som har prøvet at få betændelse mens de er på pillerne og hvis ja, skulle i også stoppe med pillerne eller tog i begge dele på samme tid? Udover det, er jeg så den eneste som synes at det lyder mærkeligt at jeg skal stoppe med pillerne for at få fikset øjenbetændelsen forså at gå tilbage til pillerne og stoppe med øjnedråberne?? I min logik vil øjnebetændelsen bare komme tilbage igen efter jeg stopper på dråberne og starter på pillerne igen...
  • Indstillinger
    Det er ikke unormalt at holde pause med pillerne i knap en uge hvis bivirkningerne bliver for store. Så gør du bare det. Du får næppe øjenbetændelse igen så kort efter.

    Jeg kontaktede min læge der sagde at jeg bare skulle stoppe med pillerne nu, så pr d.d. er jeg stoppet og forhåbentlig kureret. Tiden vil vise det.
  • Indstillinger
    Okay, tak for det hurtige svar må vente og se hvad hudlægen siger til mig på tirsdag.

    Dejligt at du er færdig og forhåbentlig er kurreret! Nu når du er færdig, synes du så det har hjulpet dig meget? Og angående ar, hjælper kuren på dem også? :-)
  • Indstillinger
    Jeg synes, at det er fantastisk med alle de input der er kommet på siden her, for alle er så skræmte af disse piller, at (næsten) ingen tør at komme i nærheden af det. Jeg ville ønske at jeg selv fik læst debatten herinde inden jeg selv begyndte med min 1 behandling på iso.

    Men vil rigtig gerne dele mine egne erfaringer med pillerne, håber i kan bruge det til noget:

    Jeg har siden 12-års alderen haft problemer med huden. Har altid døjet med urent hud(skal siges at det også kan være lidt genetisk, da både min mor og far har haft det).

    Har altid haft sindssyg lavt selvtillid og har altid syntes at alle andre er heldigere end jeg selv. Prøvede alt hvad man kan komme i tanker om for at blive fri for mit acne, men INTET hjalp! hverken creme, piller eller noget kosmetisk. Jeg blev 20 år og var træt af at flove mig, når jeg var iblandt mennesker pga. mit ansigt og var træt af at kæmpe med acne i 8 år. Jeg tog meget foundation og pudder på ansigtet for at skjule det en anelse, men det så i virkeligheden værre ud med make-up og forværrede mit acne samtidig, men kunne heller ikke tage et eneste skridt hjemmefra uden :(

    Jeg fik en tid hos hudlægen og hun anbefalede mig Isotretinoin(det var i maj 2013). Hun sagde at vi skulle regne med en kur på 6 mdr. Jeg havde aldrig i mit liv hørt om de piller, og havde derfor ingen erfaringer med dem, men gjorde blot hvad der blev sagt naivt. Jeg er en pige på 1.60 cm høj og vejer 54/55 men fik en (over) dosis af pillerne. Men dengang kunne jeg ikke vide det, stolede (blindt) på hudlægen(ude på hovedbanegården). Jeg startede med at indtage 3 piller fra dag 1 og forsatte sådan indtil den 6 måned.

    Den første måned blussede alle bumserne, men efter den første måned begyndte mit ansigt at blive pænere og pænere for hverdag der gik. Fik til sidst en porcelæn agtig hud, det blev virkelig flot og jeg havde aldrig nogensinde haft så smukt hud. Derfor fortrød jeg ikke et eneste sekund at jeg valgte at tage pillerne trods alle bivirkningerne. Men Jeg havde slemme bivirkninger, FORDI at jeg havde fået en "over dosis". Man skal normalt have 0,5 mg per kg legemevægt. For mig vil det sige: 0,5mgx55kg=27,5mg om dagen. Men jeg fik 60 mg om dagen, og uden at trappe op eller ned i pillerne!
    Som bivirkninger havde jeg:
    - Tør hals og hals brænd
    - Tørre øjne og svigen omkring øjnene
    - Rigtig rigtig tør hud både på ansigtet og kroppen
    - Rigtig tør læber
    - Hård mave den sidste måned i behandlingen
    - blodnæse 1 gang
    - led og muskel smerter
    - træthed og tristhed tit
    - Svækket immunforsvar (var altid syg de måneder)

    Men alle var til at leve med, fordi resultatet blev bedre og bedre, derfor har man tålmodighed, men jo højere dosen på pillerne er, desto flere bivirkninger vil der være.

    Efter jeg stoppede med pillerne den 6 mdr., så fik jeg en renere og renere hud, men bivirkningerne på pillerne var ikke helt forsvundet fordi jeg nu begyndte at tabe vildt meget hår, var helt grædfærdig over det, da jeg i forvejen havde rigtig tyndt hår. Mit hud og hår blev nu sindssyg fedtet hele tiden, hvor jeg derimod var vant til at det er helt tør normalt pga. pillerne. Jeg var desuden syg hver evig eneste måned i 5-6 måneder efter jeg stoppede med pillerne, fordi mit immunforsvar var så svækket af pillerne, derfor er det rigtig vigtigt at spise sundt og tage en masse vitaminpiller kosttilskud etc. under og efter behandlingen med iso.

    Grunden til jeg havde så slemme bivirkninger efterfølgende var simpelthen den "overdosis" jeg fik, og desuden fordi at min hudlæge valgte at give mig 3 piller om dagen allerede fra dag 1. Det er meget fornuft at tage 1 pille den første måned for at kroppen kan følge med/blive vant til det og for at kroppen kan være i balance, og den 2 måned kan man så evt. tage 1 pille på lige dage og 2 på ulige dage også begynde for alvor med pillerne den 3 måned når kroppen har vænnet sig til pillerne. Og når der er 1 måned til at stoppe kan man trappe ned på samme måde, så kroppen kan følge med og dermed ikke "går i chok" når man begynder så bræt og hårdt og stoppe så bræt og hårdt. OG husk nu at ikke sige blindt ja til alt hvad din læge eller hudlæge siger, husk altid at læse nærmere om det på nettet for at læse andres erfaringer og anbefalinger. Jeg snakkede med nogle farmaceut og læger venner/bekendte og de alle sagde at grunden til mine slemme bivirkninger efter behandlingen var den over dosis og det at min hudlæge ikke trappede mig op i starten eller trappede mig ned i pillerne i slutningen af behandlingen.

    Efter 7 måneder fik jeg (næsten) alle mine bumser tilbage igen. Kunne ikke holde ud af at døje med urent hud mere, og jeg havde ellers været gennem en del pga. de piller. Det var som en drøm at have rent hud men urent igen.

    Jeg valgte naturligvis at begynde på pillerne igen, men denne gang har jeg erfaring fra tidligere. Jeg er nu på min 3 uge i behandlingen og tager kun 1 pille(20 mg) om dagen, selvom effekten ikke er ligeså god, men det kommer man skal bare være lidt tålmodig.
  • Indstillinger
    Min erfaring med accutan og isotretinoin.
    Jeg er mand, 29 år, vejer 63 kg og har haft akne siden 12 års alderen.

    Var på isotretinoin i et halvt år. Mod hudlægens råd startede jeg forsigtigt ud, ved kun at tage halv dosis (20 mg) de første to-tre uger. Derefter gik jeg op på fuld dosis. Tog en 20 mg pille morgen og en pille aften.
    Hudlægen påstod det ikke gjorde nogen forskel, hvornår man indtager pillerne, da A-vitaminen ophober sig over tid, men jeg kunne sagtens mærke, når jeg havde spist en pille. Huden blev mærkbart mere tør i timerne efter og det aftog så langsomt resten af dagen. Derfor begyndte jeg at tage en før morgenmad og en før aftensmad for på den måde at holde effekten i gang.
    Spiste masser af fed mad med eller drak et stort glas sødmælk til. Det er et must. Spiser man pillerne på tom mave eller sammen med en salat er det ligegyldigt.

    Halvvejs inde i behandlingen prøvede jeg også at spise en til frokost, dvs 60 mg/dag ialt, men det gjorde ikke rigtigt nogen forskel, så efter nogle uger gik jeg tilbage til 40mg/dag.

    Eneste bivirkninger var lysfølsomhed og ekstremt tørre læber. Brugte en formue på læbepomader. Kunne sagtens drikke og ryge pot, men drak sjældent mere end 4-5 genstande over en hel aften.

    Brugte fed creme til hænderne og avene clean-ac til ansigtet.
    Huden tørrede ud og aknen blev reduceret til et minimum, selvom jeg vedblev at få lidt bumser helt frem til slutningen af behandlingen, hvilket snart er 7 måneder siden. Mine læber var normale efter et par uger og jeg har stort set været aknefri siden. Hvilket er fantastisk.

    Kan varmt anbefale det
  • Indstillinger
    Hejsa. Det er rart at se denne tråd strækker sig helt frem til 2014, og altså er forholdsvis opdateret. :-) Jeg er en pige på 24, er 166 cm og vejer 58,5 kg.

    Jeg er selv startet på Isotretinion 20 mg (1 pille om dagen), for én måned siden. Jeg skulle have været til min første kontrol i fredags, men min tid blev aflyst og flyttet 2 uger frem, hvilket jeg synes er under al kritik når nu der skal være så skrap kontrol mens man er på kuren, og jeg havde faktisk glædet mig til at se hvordan det hele stod til! Kan dog trøste mig med, at eftersom jeg er på en lav-dosis kur og stort set ikke har mærket andre bivirkninger end de mest almindelige (tørre læber, tørre øjne, muskelømhed og træthed), så går det jo nok at den lige er blevet flyttet. Selv lægen kan jo være undskyldt pga af sygdom... ;-) Forstår bare ikke lige hvorfor jeg ikke bare blev henvist til min egen eller en anden læge så.

    Jeg var MEGET nervøs de første par dage jeg skulle tage pillen, fordi man har hørt og læst så meget dårligt om dem. Det er dog min opfattelse, at de der får de "værste" bivirkninger er dem, der får en ret høj dosis af pillerne, så jeg er lidt mere rolig her 1 måned inde i kuren. Jeg har bevidst valgt at tage min pille hver dag omkring kl 18 (i forbindelse med aftensmad), fordi at det er i de efterfølgende timer jeg mærker mest til mine bivirkninger. Især lidt tørre og sviende øjne, og da jeg bruger kontaktlinser er det rart, at jeg så bare kan tage dem ud fordi jeg alligevel bare er herhjemme. Åh, men jeg synes der er laaang vej endnu. Har spist lidt over en halv pakke og mangler stadig at spise mig igennem ca. 2 før jeg er færdig med kuren.. ;-)

    Som sagt var jeg ret nervøs for især de psykiske birvirkninger de første par uger, men jeg tror desværre at der kan opstå en form for placebo-bivirkning i form af noget let angst, fordi man bliver bange og over-opmærksom på alle de ting der foregår i éns krop, når man lige er startet på dem. Jeg har en mor der er manio depressiv, og det fortalte jeg selvfølgelig min hudlæge. Han forsikrede mig dog for, at det ikke vil have noget betydning for min kur og at en lav-dosis kur ville være fin til mig. Udover det skal jeg jo komme til kontrol, og jeg er tryg ved, at der bliver holdt øje med mig. Desuden er jeg meget bekendt med de psykiske tegn på både depression og angst, så jeg stoler på, at jeg godt selv kan mærke hvis jeg får tegn på én af disse sjældne bivirkninger. Sker der det mindste stopper jeg med dem. Jeg vil heller ikke betegne min akne som den allerværste, men de seneste par år er jeg begyndt at få indgroede bylder langs kæbelinjen og har lidt af ekstrem fedtet hud. Har prøvet maaaaange præparater, både med og uden recept, og intet har virket.

    Og nu til det gode - min hud er SLET ikke fedtet mere, og det føles fantastisk!! Jeg får stadig break-outs som før, så her er jeg ikke begyndt at mærke den store forskel endnu. Dog får jeg ikke helt så mange og helt så voldsomme bylder mere, og de går meget hurtigt væk af sig selv! Det er simpelthen SÅ dejligt, og jeg har allerede fået meget mere selvtillid. :-) Jeg håber ikke min hudlæge sætter min dosis op (er bange for at risikoen for flere bivirkninger stiger?) eftersom jeg synes de fungerer efter formålet indtil videre. Min hud er ved at være på grænsen til tør og stram, så jeg bruger en ret fed natcreme fra apotekets egen linje til meget tør/sensitiv hud om natten og en almindelig dagcreme til kombineret hud fra matas om dagen. Dog tror jeg sidstnævnte snart bliver skiftet ud med en mere fed dagcreme, har én stående med arganoil i som jeg tænker at jeg vil tage i brug. Tænk at jeg kan bruge end fed dagcreme nu! Det er helt underligt, har altid kun kunne bruge én til fedtet hud ;-)

    Og så må jeg nok indse at jeg er nødt til at droppe min foundation og pudder på dette stadie! Min hud bliver simpelthen for tør og forstyrret af det under kuren. Det kræver en del af mig at droppe denne del af min morgenrutine, eftersom jeg har været ret afhængig af især BB cream og concealer de sidste par år pga mine store røde bylder og min super skinnende og fedtede hud. Men nu hvor den fedtede del er kommet under kontrol, føler jeg godt jeg "tør" reducere min ansigtsmakeup kun til concealer på de allerværste røde bumser.. :-)

    Der kan nå at ske meget endnu de næste 5 måneder - jeg har bl.a. læst om nogen der fik sindssygt mange bumser 2-3 måneder inde i kuren, hvilket jeg håber jeg undgår! Udover det krydser jeg virkelig fingre for jeg ikke får tilbagefald når jeg engang er færdig. Og så håber jeg at de bivirkninger jeg bliver berørt af, fortsat bare er de tørre læber, øjne og hud hvis det endelig SKAL være.. Trætheden begynder allerede nu at gå mig lidt på, men jeg håber det bare lige er for en periode. Skal snart på studietur til New York i 10 dage, og det ville være ulideligt at gå rundt derovre og være konstant træt!

    Jeg skal som nævnt til min første kontrol om små 2 uger, og vil vende tilbage med mine erfaringer herefter. :-)

    Kh Signe
  • Indstillinger
    Hej alle

    Jeg har været på Isotretinoin i Ca et halvt år. Stoppede d. 18 december.
    Jeg planlægger endvidere end graviditet snarest.
    Har fået forskellige ting af vide. Nogle mener en måned er nok at vente andre mener man skal vente længere og har endda også læster at nogen er levet gravide efter et par dage.

    Nogle af jer der har erfaring med graviditet efter end på pillerne? ?
Log in eller Registrér for at kommentere.