Hjem Hud og hår Bumser

Isotretinoin Actavis ?

12526272931

Kommentarer

  • Thehboy1:

    Jeg ville nok spørge lægen til råds :) Men ellers er mit bud, solcreme og kasket :) Og så bare være opmærksom.
  • Hej!

    Efter 2 måneder ind i kuren, har jeg begyndt at få ondt i ryggen hvor min krop knækker. når min krop knækker gør det ondt nogle gange.

    Hvad er jeres erfaring med ryg smerter når man er fysisk aktiv og har i også oplevet at jeres krop knækker?
  • Rygsmerter og generel ømhed er meget normale symptomer. Specielt hvis man dyrker sport.
  • Hej alle som måtte læse med :)

    Da jeg i foråret overvejede om jeg skulle begynde på Isotretinoin læste jeg alle indlæggene herinde, så nu er det vist blevet min tur til at dele ud af mine erfaringer med Isotretinoin.

    Jeg har døjet med bumser siden jeg var 13, men jeg tænkte at det ville nok gå over med tiden, men det gjorde det bare ikke. I de seneste 10 år har jeg prøvet utallige rensekure, Clearasil, Manhattan Clearface, Biotherm, Clinique, Murad, Danish Skin Care osv., og hver gang var jeg sikker på at nu skulle det nok blive godt. Det gjorde det ikke. I de seneste par år, har jeg prøvet den mere naturlige tilgang og prøvet kostændringer hvor jeg undgik at gå med make-up (som jeg ellers aldrig kunne gå ud af døren uden), kostændring (ingen gluten og laktose) i flere måneder, og så har jeg prøvet med Oil Cleansing Method. I alle disse år har jeg kun været til lægen én gang med det og dengang anbefalede han mig Basiron.Men intet af det har hjulpet på min hud.

    Det fyldte så meget i min hverdag. Jeg hadede at kigge mig selv i spejlet, især når der var meget lys. Og hver morgen når jeg stod op og vaskede mit ansigt, og kunne mærke at der var endnu en bums på vej et nyt sted, havde jeg bare lyst til at gemme mig væk under dynen for evigt. I vinters blev det så slemt at jeg næsten ikke kunne gå en dag uden at græde over min hud. Det lyder helt vanvittigt når jeg skriver det, men det var virkelig sådan jeg havde det. Jeg søgte for 117. gang på nettet og så faldt jeg over isotretinoin. Tænk at jeg ikke havde hørt om det før! Jeg havde godt hørt om Tetracyklin, men også at det var antibiotika og kun virkede i den periode man tog det (og det havde jeg ikke lyst til), men aldrig Isotretinoin. Jeg undersøgte det nærmere og fandt jo hurtigt alle skrækhistorierne, og tænkte, det lyder for voldsomt. Men som månederne gik, og jo værre jeg fik det med mig selv, jo mere tænkte jeg at det måske ville være det værd.
    Jeg tog til min egen læge som henviste mig til hudlægen. Jeg var bange for at hudlægen først ville sige at jeg skulle prøve Tetracyklin, men det havde jeg ikke behøvet at bekymre mig om. Han sagde at han vil starte mig på Isotretinoin med det samme.

    Jeg var stadig skeptisk i starten. Jeg havde hørt om alle bivirkningerne og så turde jeg næsten heller ikke håbe på at det ville virke - det er der jo intet andet der har.
    Jeg forberedte mig og købte Avène Ac-Clean og tilhørende Moisturizer som er udviklet til hud i medicinsk behandling, og så naturligvis læbepomade som blev min bedste ven igennem det hele. Jeg startede ud med 2 piller om dagen. Jeg mærkede hurtigt at jeg fik tør hud i ansigtet og jeg kunne stort set ikke bruge foundation, og det var lidt svært, synes jeg. Jeg skulle ofte bruge læbepomade, men det har aldrig været så slemt at mine læber sprækkede, som mange ellers fortæller. Mine øjne kunne godt begynde at klø lidt eller føles trætte sidst på aftenen, men det var ikke den store gene. Efter en måneds tid begyndte jeg at døje med meget ondt i lænden selvom jeg ikke havde lavet det store fysiske arbejde, og det er den bivirkning der for mig har kunnet mærkes mest og været værst. Jeg kunne også godt få ondt i hofterne hvis jeg gik en lidt lang tur.
    MEN! Allerede efter 1 måned på pillerne kom der ikke flere bumser!!!!!!!! Og der er stadig ikke kommet flere! Jeg stoppede på pillerne midt i september efter at være trappet ned på 1 pille om dagen efter 4 måneder og min hud er så ren og glat, ikke en eneste bums. Det er ikke sket siden jeg var 13. Jeg kan slet ikke beskrive hvor dejlig en følelse det er! Endelig er der noget der har virket! Og så er bivirkninger ærlig talt det mindste af det, hvis det betyder at jeg kan have det godt med mig selv og kigge mig selv i spejlet uden at blive ked af det. Noget af mit selvværd er vendt tilbage, men det tager tid at bygge op.

    Det eneste jeg fortryder er, at jeg ikke begyndte på Isotretinoin før. Det betyder desværre at jeg har en del ar efter bumserne. Det hjælper Isotretinoin ikke på. Jeg håber de bliver mindre med tiden (det kan jeg faktisk allerede se nu) og ellers kan de jo behandles med laser, men det tror jeg nu ikke at jeg vil, men vi får se.

    Så hvis du går derude og overvejer om du skal starte, så er mit råd helt klart: GØR DET!
    Og JA! Der er bivirkninger og det er en hård tid, men de opvejes 100.000 gange af resultatet!

    Jeg svarer gerne på spørgsmål, hvis der er nogen der sidder med et eller andet, de er i tvivl om, så svarer jeg til bedste evne :)

    Venlig hilsen
    En taknemmelig pige
  • Nu har jeg ikke gidet at læse alle 29 sider, men jeg har læse lidt på stikprøve basis.
    Det er da lækkert at så mange har succes med det her skidt, på trods af de bivirkninger det kan have.
    Jeg synes desværre bare ikke jeg kan finde andre historier om folk i min båd og jeg vil faktisk rigtig gerne have et råd.

    Min oplevelse er desværre sådan:
    Da jeg var 16 år, kom min mor og sagde til mig at jeg var blevet grim og skulle gå til lægen. Det gjorde jeg og huhej, Hudlæge og Isotretinoin verden lå for mine fødder. Det virker ! Det giver tørre læber, hænder og næse, intet man ikke kan leve med i sølle 6 måneder for at undgå et liv som Frankensteins monster :)

    Desværre jeg har nu fået det her rigtig mange gang, over de sidste 10 år, jeg har fået Tetracyclin, jeg har fået alt tænkeligt at smøre med, jeg har brugt alt tænkeligt af skønheds produkter og omlagt kost, droppet alt laktose, you name it.

    Hver gang min behandling ender efter ca 6 mdr, så går der max 2 mdr og så ligner jeg det sygeste Pizza fjæs igen.
    Jeg er faktisk rigtig træt af de her hudlægers behandlinger og hver gang jeg spørger til laser behandling, så afviser de det blankt med dårlige undskyldninger om at det er fordyrt og socialistisk snak som det ;)

    Jeg kender også andre som ikke har fået den ønskede virkning, men hvor Aknen bare har flyttet sig. Evt. fra Ryggen og så nu blomstre i ansigtet.

    Jeg ville bare dele min historie i korte træk - Isotretinoin er ingen garanti for at man bliver Akne fri, efter 10år har det ikke virket på mig endnu og jeg giver ikke mere.
    Jeg er nået der til hvor jeg enten bare acceptere min skæbne eller selv betaler for laser behandling.

    Er der nogle som har erfaring med Laser eller andre alternativer til Isotretinoin, så tager jeg gerne i mod :)
  • Hej Troldmanden,

    Jeg er selv lige startet på min 2. isotretinoin behandling, da min akne blussede op igen ca. 2 år efter endt behandling.
    Har du fået noget at vide om permanente bivirkninger ved at tage behandlingen så mange gange?

    Hvilken dosis har du fået? Måske skulle du fortsætte forløbet i lidt længere tid, selvom aknen har aftaget, så dine talgkirtler for alvor får et smæk over nalderne :)
  • Redigeret 22 marts, 2016, 17:57
  • optimist7optimist7
    Redigeret 22 juni, 2017, 15:17
    Mange bliver hjulpet af ekstrakt af Burrerod. Et pilleglas ti 14 dages forbrug koster omkring 55 kr incl. porto

    http://www.iherb.com/Now-Foods-Burdock- ... sules/1106

    Et forskningsprojekt viste desuden overraskende at det homøopatiske produkt
    Heel Testis Compositum havde en gunstig effect på Acne. Man kan købe pillerne fra fra ander Eu Lande.

    Man kan downloade artiklen i højre hjørne
    http://www.ibrarian.net/navon/page.jsp? ... compositum
  • Redigeret 28 marts, 2016, 10:51
    Hej Sojuu1

    Jeg håber det virker bedre for dig end for mig, det er ikke sjovt at have akne, det gør ondt og det ser grimt ud.
    Jeg håber det komme til at gavne dig og husk nu at gå til lægen hvis du oplever bivirkninger - Det er ikke for sjov medicin.

    Jeg har aldrig hørt om permanente bivirkninger, men de seneste år jeg jeg døjet rigtig meget med tørre og sprukken knoer om vinteren. Det har aldrig været et problem før og når jeg får behandlingerne bliver mine hænder ramt af meget tør hud.
    Ellers bare det normale, tørre læber, næse, hænder. Jeg har aldrig oplevet psykiske bivirkninger, jeg er bare en glad person og synes det var lækkert at slippe af med aknen også bare for en stund.
    Jeg vil ikke skræmme nogle som skal have det, for det virker jo rigtig godt for nogle og det er jeg glad for. MEN hvis nogle tænker på at kombinere Isotretinoin med eks. tetracyclin, så kan det have fatale følger.
    Husk at tage blodprøver, for det er virkelig noget farligt stads og så kan man jo vurdere om man vil være grim eller klare sig uden en lever? ;)


    Jeg har faktisk opgivet og jeg gider ikke tage det mere, efter min sidste behandling stoppede her i december 2015.
    Det er der flere årsager til:
    - Det virker i de 6 måneder(eller mere) jeg tager dem - Der går så ca. 2 mdr og så er det blusset op igen og sådan har det være hver gang desværre.

    - Jeg har samlet fået det over noget som ligner 7 behandlinger, det svare vel til ca 5 år - Fordelt over de sidste 10 år, Tetracyclin behandlinger i mellem Isotretinoin(Man må jo efter reglerne kun få det i 6 mdr og så skal man holde pause, nogle hudlæger overholder dog ikke dette), alt det creme fra hudlægen og alt det fra apoteket også og resultatet er at jeg stadig har Cystisk akne

    - Jeg elsker tatoveringer og har gang i et Sleeve som jeg gerne vil have færdigt og mange flere tusser efter det :) og det stads som Isotretinoin indeholder og Tattoos er ikke en god kombo ;)

    Alle perioder jeg har fået det er det kørt rigtig godt i bund og hver gang har jeg været super optimistisk og over månen af glæde - Men det vender tilbage uanset hvad jeg spiser, prutter, sover på, og alle de gedekid jeg har ofret til Lucifer ;) haha ej det sidste er bare gas.

    Jeg har fået det i 20mg kapsler og som regel 3 kapsler om dagen(Jeg er en alm. mand 26år på 72kg, dyrker sport og er aktiv, drikker ikke og kommer gerne ud i solen) og det var samme dosis jeg fik da jeg var 16år


    Og jeg ved ikke hvad det er for nogle spammers som opfordre til at man køber det på nettet. Det er ikke legetøj, der er bivirkninger, fosterskader og organsvigt til følge hvis det ikke overvåges !

    Som fodnote - Laser behandling er ikke muligt når det er cystisk akne, da det er en sygdom i huden og skal behandles af en hudlæge.

    Optimist7:
    Jeg kigger lidt på de sager du har skrevet lidt om og takker.
    Jeg tager også gerne i mod foreslag til sager som måske kan købes i Danmark ;)

    Jeg har nu læst flere forskellige steder og ved flere lejligheder at knust Aspirin blandet med lidt vand, også kan have effekt. Er der nogle som kan be- eller afkræfte denne teori? :)


    Blot til update:
    Jeg er startet med at spise nogle forskellige urter kapsler:
    Natur drogeriet - Hudpleje, Indeholder bl.a. Burre Rod(Burdock root)
    Natur drogeriet - Urte Pensil, svare til en naturlig penicillin
    Noget Olie med Hørfrø, Omega 3 og Omega 6
    Omnimin Pure Multi vitamin tabletter, også urte baseret, som også indeholder Zink - Zink skulle have den samme effekt som Tetracyclin og bruges i andre lande i stedet for dette præparat.
    Jeg har også fået mig en vaskesvamp som er mere skånsom for hunden og derved ikke provokere aknen til at blusse op.

    Jeg har nu brugt det siden Lørdag d. 26.03.16 og kan allerede i dag Mandag d. 28.03.16 se en forskel.
    Rødmen har lagt sig, cyster bliver mindre, og aknen "tørre" ud og forsvinder, mere effektivt end ved Isotretinoin behandling.

    Alting har en pris og de her helse firmaer ved hvad det skal koste, men det er en lille pris at betale for ikke har skulle tage blodprøver månedligt, smadre mine organer med dyrt medicin og det virker alligevel kun så længe behandlingen står på.
    Urterne har også en gavnlig effekt på immunforsvaret og på kroppens energi niveau og der skader ikke kroppen :)

    Hvis der skulle være nogle interesseret vil jeg gerne poste senere updates.
    Jeg forventer allerede resultater inden for en uges tid :)
  • Kære jer

    Håber at nogen kan hjælpe.

    Jeg har taget isotretinion i nu 4 måneder, og skal fortsætte med at tage dem 2 måneder mere. Får skiftevis 3 x 20mg og 2 x 20mg om dagen.

    Den sidste uges tid er jeg begyndt at blive meget tør i næsen, hvilket resulterer i sår, som falder af, når jeg pudser næse. Derfor bloder jeg nu hele tiden i næsen. I nat vågnede jeg også, fordi jeg ikke kunne få vejret pga. det størknede blod. Så måtte "sidde op" og sove.

    Er der nogen af jer, som har oplevet dette? Og kan man gøre noget ved problemet? Ved ikke om jeg skal kontakte min hudlæge eller bare holde ud og ignorere problemet ligesom de andre bivirkninger.

    Mvh Julie
Log in eller Registrér for at kommentere.