Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Isotretinoin Actavis ?

12527293031

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hejsa,
    Jeg er lige startet på kuren (i fredags). Jeg får ikke bumser som sådan, men lider af talgknopper (i masevis - synes jeg selv!).
    Jeg er dog som alle andre meget bekymret for bivirkninger, i sær de psykiske og dem som kan vare ved efter endt kur. Men jeg tror på, at kosttilskud og god kost kan mindske chancen for disse. Er der nogle, som har erfaringer med gode kosttilskud? Udover B-vitamin, D-vitamin, E-vitamin samt at holde sig fra fiberrig mad :)

    Mvh D.J
  • Indstillinger
    Stoppede med det i efterårsferien (oktober 2014) og har ikke haft bumser/talgknopper siden. Indtil for 2 uger siden. Der kom der en, lige som de gamle jeg plejede at få. Så nu frygter jeg, at behandlingen ikke giver varig effekt. Har jo læst om nogen ganske få herinde hvor det også kun virkede i en periode.

    Mht. bivirkninger, specielt de psykiske: Det bedste man kan gøre er, at være forberedt på, at de kommer (træthed, humørsvingninger m.m.) - og husk på, at det er en midlertidig kur.
  • Indstillinger
    Sparkle, oplevede du noget til depression, angst og den slags? Jeg har nemlig tendens til disse og frygter, at jeg derfor er mere udsat :)

    Mvh
  • Indstillinger
    Altså, hvis jeg skal være ærlig, så tror jeg mere at jeg var bange for at blive bange.

    Jeg blev tilbudt Roaccutan (svarer til Isotretinoin) første gang da jeg var ca. 25 år. Men jeg turde ikke, fordi jeg havde læst nogen af skrækhistorierne. Og selvom hudproblemerne var store, så mente jeg ikke at det var risikoen værd.

    Denne gang talte jeg med en læge som måske er Danmarks dygtigste hudlæge. Han mente ikke, at risikoen var ret stor, og han tog sig også tid til at finde ud af hvad jeg var for en type som person.

    Jeg forberedte mig grundigt, for hvis jeg fx fik dage hvor jeg var ked af det, så skulle jeg huske på, at det jo kunne være pga. pillerne, og jeg vidste, at det ville være midlertidigt. Det lyder måske let, men jeg er god til at lade mig styre af min hjerne/fornuft, frem for kun følelser.

    Mens jeg tog pillerne har jeg og min familie været ramt af nogen ting der ellers kunne have givet masser af stress/depression, bl.a. blev jeg fyret fra mit job (men senere genansat), men alligevel blev jeg ikke deprimeret.

    Da jeg stoppede med pillerne kunne jeg til gengæld mærke en stor glæde. Nu var det overstået, og det var slut med tør hud og tørre læber. Og jeg vil anbefale det til folk der har STORE hudproblemer, men man skal bare tænke sig grundigt om. For det er ikke for sjov man tager pillerne og der ER og KAN være bivirkninger, og det kan være nogen hårde måneder. Men husk på, at det er midlertidigt og at stort set alle er glade for resultatet.
  • Indstillinger
    Sparkle, tak for svar!

    Hvis andre har haft erfaringer med de psykiske bivirkninger, hører jeg gerne om det :)
  • Indstillinger
    Hejsa, lige en ny update fra mig :-)

    Jeg er gået ind i min 2. måned af iso kuren. Har i dag været til kontrol og fået taget blodprøve efter en måneds tid på 20 mg (1 pille) om dagen. Min hudlæge var meget begejstret, fordi jeg har kunne mærke SÅ stor forskel allerede, med så lav en dosis og på så kort tid. :-) Mine bumser på brystet er stort set forsvundet, og jeg har minimalt på ryggen. Udover det er min hud ikke fedtet mere - men da dette er mere kosmetisk, mente han ikke jeg var garanteret at dette varer ved når jeg er færdig. Jeg håber dog! Fra i dag går jeg så op på 40 mg (2 piller) hver aften i stedet for kun 1 pille. På den måde kan det være jeg er heldig og ikke behøver være på kuren i 6 måneder, men måske med fordel kan forkorte tiden når nu det går så godt. Det kunne være fedt!

    Mine udbrud i ansigtet er minimale - max et par bumser af gangen, og de der er af den "knoldede" og byld-agtige form forsvinder ret hurtigt igen. Dejligt!

    Mht bivirkninger har jeg tørre læber og skaller en smule på næsen. Jeg har de sidste par dage også haft lidt on/off ømme knæ og ryg, men jeg sørger for at passe på mig selv og motionere moderat, og evt. tage et knæbind på når jeg styrketræner, for at aflaste mine knæ. Det er dog ikke noget der som sådan påvirker eller bekymrer mig. :-) Jeg har af sind brug for afslapning om aftenen efter skole alligevel, så det er ikke noget, jeg ikke er vant til at gøre.

    Har ligeledes haft lidt humørsvingninger - dette kan dog både skyldes min menstruation, weekendens terror angreb som påvirkede mig meget mentalt, eller det faktum at jeg er særligt sensitiv og arbejder meget intensivt med mig selv i øjeblikket i form af bl.a. meditation. Så det kan skyldes mange ting, og det er ikke noget jeg er bange for på nuværende tidspunkt. :-)

    Hvorfor det går mig så godt og jeg har haft så hurtige resultater på så kort tid er jeg ikke helt klar over - men jeg sørger for at drikke masser af vand, spise godt med frugt og grønt og samtidig undgår jeg for mange kulhydrater i hverdagene. Jeg lever efter LCHF og palæo principper ca 70-80% af tiden, og har gjort det i snart 2 år. Om dette har betydning er jeg dog ikke sikker på.

    :-)
  • Indstillinger
    Hey alle. 22 årig gut her!

    Nu har jeg ligesom alle jer været igennem det par gange. JEg har været igennem den her kur 3 gange.

    Den er slet ikke så slemt, som alle siger. Der vil self. altid være nogle, som kommer ud fra de alvorlige bivirkninger.. men så længe du holder hovedet koldt skal det hele nok gå!

    Det er tungt middel. Men lad dig ikke skræmme.. Så længe du er positivt så, skal det hele nok gå.

    Jeg har aldrig fortrudt det..

    Alle de bade hvor man bløder efter.
    Ridser sig på huden.
    Klør sig om natten.. ar.. alt det her vil du virkelig leve med det?

    Kuren er ikke permanent det kan komme og gå. Men det er det værd at tage sådan.. hver 3-4 år.. For mig ihvertfald.. da har mange store akne problemer!

    Så til alle jeg der bekymret.. Lægen har styr på det.. De tager jo ikke blodprøve for sjov.. så snart de kan se ændret tal på din lever.. så skal du bare stoppe!

    Og desuden.. intet alkohol eller rygning.. det vigtigt. Det ikke en krav.. men hold dig væk fra det under perioden :-)

    Held og lykke!
  • Indstillinger
    David - Rygning? Der står da intet om rygning i indlægningsseddel eller herinde. Hvad skulle rygning skade?

    Det er trods alt svært at holde sig fra cigaretter i 6 måneder, hvis man er fast ryger :)
  • Indstillinger
    Rygning står der ikke noget om.. men havde en kammerat der røg.. også sagde lægen man skulle..

    Husk jeg sagde ingen krav :-)

    Det op til dig selv.. det ihvertfald hvad jeg har lært.
  • Indstillinger
    Nå okay. Men fik han afvide, hvorfor det har en dårlig påvirkning i forhold til kuren?
Log in eller Registrér for at kommentere.