Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hjælp - stofskiftet kører agurk!!!

1235711

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej til jer
    Jeg går ikke rundt med hjertebanken på de 40 lio-jeg kan faktisk ikke mærke mit forhøjede stofskifte-Der er enkelte aftener, hvor jeg 2 timer senere efter medicin indtagelse kan få hjerte banken og så har jeg et par dage virkelig følt mit stofskifte gik amok -men jeg ved ikke om det skyldtes, at jeg havde taget ½ indslumrings pille aftenen før,da jeg slet ikke kunne finde ro og falde i søvn-men ellers er mit Bt og puls lettere forhøjet uden jeg har gener-Mine off dage jeg tar en lille morfar midt på dagen -farer ikke for meget rundt og slapper i stedet af ,skal jeg på job er fast aftenvagt sover jeg til middag-
    Jeg vil da lige undersøge mht paragraf 56 ,den må jeg da også kunne få glæde af-
    Kærlig hilsen
    Kirsten
  • Indstillinger
    Lige nu sidder jeg bare og kan tude. Tårerne presser sig hele tiden på.
    Jeg kontaktede min gr. leder m.h.t. §56 aftalen. Hun sagde, at det havde hun sagt til mig før - hvilkete jeg ikke husker.
    Hun talte pænt og omsorgsfuldt men ønskede en samtale med mig onsdag i næste uge. Der var ting som mine kollegaer havde sagt, som hun ønskede at tale med mig om. Hun sagde at mine kollegaer var bekymrede, og at de selvfølgelig heller ikke kunne være "tilfredse" med mine sygemeldinger. (Min følelse var fyring).
    Jeg kontaktede Pensam, hvor jeg talte med en rigtig sød social rådgiver. Hun sagde at dette ikke var godt for mig, at jeg kørte i en ond cirkel. Jeg var bange for at blive syg, ikke at slå til, dårlig samvittighed når jeg ikke magtede arbejdet, hvilket resulterede i stress og dermed en forværring af min sygdom. Det skulle være sådan, at jeg med god samvittighed kunne sygemelde mig uden at skulle have det dårligere af dette.
    Hun rådede mig til at kontakte FOA med henblik på hvilke muligheder de havde for at hjælpe. At de kunne være med til samtalen med min gr. leder for at der kunne laves nogle fælles aftaler og dét, at jeg kunne forklare hvordan det var at være stofskiftesyg.
    Jeg har lige mailet til FOA og bedt dem ringe tilbage. Jeg kunne ikke komme igennem pr. tlf.
    Kærlig hilsen Anemonen
  • Indstillinger
    Nej hvor er det altså synd for det Annemarie. De lyder bare SÅ uforstående og ufølsomme på dit arbejde. Det er lige før at det ville være det bedste for dig med en fyreseddel, det kan da næsten kun være bedre andre steder.
    Kan du ikke få en lægeerklæring med til mødet og print evt. symptomlisten ud fra thyreoidea.dk. Måske du kunne prøve at ringe til Thyreoideaforeningen og spørge dem til råds - det kunne være rart hvis de kunne sende dig en bisidder.
    Du har min dybeste medfølelse - er lidt i samme situation som dig - men jeg har været sygemeldt i 4 måneder og jeg møder stadig kun forståelse fra min arbejdsplads. MEN den onde cirkel føler jeg - altså at man presser sig selv for at kunne fungere "normalt" - men det pres gør at man stresser (jeg stresser over alt det jeg ikke magter) - ja og så bliver det værre alt sammen.
    Jeg har været ude i overvejelser omkring fleksjob om jeg skulle prøve at søge førtidspension - men jeg er kun 40 år og synes det ville være så trist. Jeg tror heller ikke at det er nemt at få fleksjob bevilget "kun" med stofskifteproblemer (især ikke når lægerne siger at man er "velreguleret" tsk., tsk).
    Jeg har indstillet mig på at klare mig med antidep. medicin og så gøre brug af min 56§aftale . JEg har ikke brugt den (dumme mig) - jeg har været alt for pligtopfyldende - og nu kan det være at aftalen ikke kan blive fornyet fordi jeg ikke har haft minimum 10 fraværsdage grundet stofskiftet i 2008. Lægen siger at jeg er velreguleret så jeg er bange for at hun ikke længere vil sige at stofskiftet er "grund" nok til fravær (på kommunen siger de godt nok - en gang stofskiftesyg altid stofskiftesyg - så jeg håber det bedste).
    Håber du får en aftale i stand.
    Måske du også kunne få en bisidder med fra kommunen? -
    Helt ærligt så synes jeg du skulle forlange en længere sygemelding fra din læge og hvis din arbejdsgiver så fyrer dig, ja så er jeg sikker på at du finder noget andet der helt klart vil være bedre. Er der ikke mangel på folk inden for din branche?
    Jeg håber det bedste for dig.

    Skulder klap
    fra Gitte
  • Indstillinger
    Hej Gitte.
    jeg prøver igen, det har været noget værre vrøvl jeg fik skrevet, godt du var vågen.
    I oktober fik jeg 150 mg eltroxin om dagen, der fik jeg hjerterbanken, fik taget ekg, det viste intet. Jeg blev sat ned i medicin, jeg havde det stadig ikke godt, og har løbende sat mig ned i medicin i samråd med lægen, da jeg troede det var fordi jeg fik for meget medicin, jeg blev bare ved med at havde det dårligt.
    Det kulminerede i julen hvor jeg var nede på 100 om dagen. Så det må være fordi jeg fik for lidt medicin jeg fik det så dårligt. Da jeg satte eltroxinen op til 125 mg tir/tors/lør og 100 de andre dage, har jeg fået det bedre.
    Nogen gange er det med at tænke klart en by i rusland. Det må være sadan det hænger sammen. Jeg håber, at når jeg kommer på sygehuset vil lægen fortælle mig hvad jeg skal gøre. Jeg tror nemlig jeg skal have mere medicin, men jeg tør ikke røre ved doseringen.
    Mht til anti. depressivt, medicin er jeg villig til at prøve igen, hvis jeg ikke får det bedre. Jeg håber "bare" det er stofskiftets skyld.
    d. 12/12 var mit Tsh var 1,2
    mit t4 154 og
    mit t3 1.8

    Hilsen Helle63
  • Indstillinger
    Redigeret 5 januar, 2009, 14:31
    Hej Anemonen.
    Også et stor skulderklap fra mig. Jeg vil også foreslå at du tager en bisidder med, måske jeres TR som skal være der for dig, og varetage dine interesser. Måske ville en længere tids sygemelding være det bedste, at få ro til at blive rask, og tage den tid det tager. - Og hvis du bliver fyret, hvad er det værste der kan ske ved det???måske et andet arbejde, måske ligefrem et bedre et. Jeg håber det bedste for dig.
    Mange kærlige tanker fra Helle
  • Indstillinger
    Kære Gitte. Tak for dit søde indslag. Det bliver lige kort for denne omgang. Jeg føler ikke at jeg kan rumme mere i hovedet.
    Jeg blev ringet op fra FOA. Han har ikke mulighed for, at komme med til samtalen på onsdag i næste uge. Han sagde at han syntes, at jeg skulle møde op. Jeg skulle fastholde, at jeg er syg og først kommer tilbage når jeg er rigtigt medicineret. Han sagde at jeg skulle huske at tænke på mig selv. Jeg skulle kontakte ham efter mødet med min gr. leder.
    M.h.t. § 56 kan jeg forstå på dit indslag, at man skal have minimum 10 fraværsdage om året grundet stofskiftet. Det når jeg vist kun lige op på i år. Sidst jeg havde fravær grundet stofskiftet var for over 1 1/2 år siden.
    Historien handler nok mere om, at jeg har været sygemeldt på helligdage. Det var jeg jo også sidste år nov + dec p.g.a. min brækkede ankel. Og det gør ikke mine kollegaer godt.
    Ja, jeg tror stort set, at jeg ville være ligeglad med en fyring. Vi drøner derudaf, og jeg er altid træt når jeg kommer hjem - alle ressourcer er brugt. Der er så mange opgaver - og det vil selvfølgelig også påvirke mit stofskifte.
    Det ville så bare være rart, at kunne vide om jeg efterfølgende kunne få et job. Jeg er 52 år og når jeg har det godt - har jeg det bedst når der er lidt fart på - og det er også rart at komme ud blandt andre.
    Men arbejdet på Plejecentret kunne jeg efterhånden godt undvære. Der er sket så meget p.g.a. sygemeldingen. Der var også problemer sidste år, da jeg vendte tilbage og havde sværat ved at gå. Der blev ihvertfald ikke taget hensyn. Jeg tror ikke, at arbejdsvilkårene på et andet Plejecenter ville blive bedre.
    Ja, lige nu er jeg bare snosk forvirret.
    Kærlig hilsen Anemonen og tak for skulder klappet.
  • Indstillinger
    Hej alle sammen.
    Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive.
    Jeg sidder skiftevis og nikker genkendene til alle symptomerne.
    Og skiftevis ryster jeg på hovedet af "folks" (også endokrinologernes) uvidenhed.
    En brækket arm, kan man se, men stofskiftesygdomme er noget "mystisk noget".
    Også de praktiserende lægers tilbud om lykkepiller, når deres viden ikke slår til.
    Jeg er hjemmegående, så jeg deler ikke jeres frustationer ang. arbejde.
    Fysisk har jeg fået det OK, men bliver stadig hurtigt stresset.
    Kan ikke improvisere længere, alt skal være planlagt til mindste detalje.
    Så jeg føler virkelig med jer, der også skal slås med arbejdet.
    Hilsen Inge
  • Indstillinger
    Kære alle
    Inge hvor har du dog ret i dine anskuelse ang vores sygdom
    Og til dig Anemone
    Gå til samtalen lad dig ikke hidse op lyt til hvad de siger -og se handlingen fyrer de dig så er jeg sikker på Foa støtter op bag dig -men tag din tillids mand med for guds skyld eller en anden god loyal kollega-Du skal ikke sidde alene med hende og få et referat på skrift bagefter om samtalen
    held og lykke vi er mange herude der bakker dig op og jeg sir som Gitte -måske er det i virkligheden bedst at komme væk i en fart -når noget gammel slutter kommer der noget nyt og ofte bedre -
    mht paragraf 56 er det noget man selv kan sætte i kraft via kommunen og læge eller skal ens arbejdsplads bede om det ??
    Hilsener
    Kirsten
  • Indstillinger
    Kære Kirsten samt øvrige.
    Tusind tak for jeres opbakning. Det gør virkeligt godt, når der endelig er nogle som forstår situationen.
    Ja, det er ikke klogt at møde op alene. Jeg har desværre ikke min tillidsrepræsentants tlf. nr. Jeg lyster egentligt heller ikke at ringe på arbejde for at få det oplyst - der er jo åbenbart nogle kollegaer som har ondt i rø... af denne sygemelding. Og min gr. leder er eminent til at få vendt tingene.
    Jeg ved ikke om det ville være en ide at tage min mand med eller om der er mulighed for at min sagsbehandler fra kommunen kan deltage?? Hvad mener I??
    M.h.t. §56 aftalen kontaktede jeg i min sagsbehandler fra kommunen, som sagde at jeg skulle kontakte lønningskontoret - VISMA - for at få tilsendt et skema som jeg skal udfylde. Det ville de gøre. Så jo - det er noget man selv kan sætte ikraft.
  • Indstillinger
    Jeg har talt med kommunen som sender et skema og henter oplysninger hos læge sagde hun -Jo god ide at tage manden med -du husker dårligt pga myxødem og når hun er alene med dig kan hun manipulere med dig -DU SKAL HAVE EN MED og det har du ret til -to hører bedre end en og få et referat for din egen skyld og send til Foa-
    Held og lykke
    Kærligst
    Kirsten
Log in eller Registrér for at kommentere.