Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hjælp - stofskiftet kører agurk!!!

1356711

Kommentarer

  • Indstillinger
    Kære Anemone
    Tak for din hilsen og dine fortælling om jobbet-det er jo desværre det evige problem ,at folk brokker og når det så kommer frem på bordet har ingen pludselig sagt noget-
    Nu er du sygemeldt ,så nu gir' jeg dig et råd -slap af-hvil dig og mediter,det er en god ting ,evt til noget stille musik-farer du rundt med klud-sæbevand og lign blir' du ikke rask ,men overanstrengt i hjernen, fordi du nok hellere lige må nå dit og dat nu du er hjemme-lad dig flyde med støvet og tag pausen som en tiltrængt hvile periode-
    Mange hilsener og godt nytår
    Kirsten
  • Indstillinger
    Hej Annemarie
    Jeg er ked af at høre at du har det skidt - har fuldt dig igennem nogle måneder, jeg læste nogle af dine første indlæg lige da du var startet på Lio. og du var SÅ glad - det er synd at det ikke kunne forblive sådan!
    Lad os håbe en sygemelding hjæper lidt på din situation. Jeg er lidt i samme båd som dig - sygemeldt med stress dog med en helt klar fornemmelse af at det er stofskiftet der har sænket min stresstærskel. Jeg kan slet ikke klare det samme som før!.
    Må jeg spørge dig hvordan dine tal ligger og hvor meget medicin du tager? Mine tal er "fine og normale" - men det er jeg SLET ikke.
    Godt du har fået sagt fra på dit job - det er en helt urimelig behandling du har været udsat for - og for mig, lyder det også til at være urimelige arbejdsvilkår du bliver budt - din stofskiftesygdom taget i betragtning. Måske du kunne få en §56 aftale? Sådan en har jeg - og den bevirker at arbejdspladsen får refunderet løn fra 1. sygedag. Det vil måske kunne hjælpe lidt?
    Jeg ønsker dig det bedste - Rigtig godt nytår
    Med venlige hilsner
    Gitte
  • Indstillinger
    Kære Gitte.
    Ja, vi har vist tidligere skrevet en del sammen.
    Ja, det er helt korrekt, at jeg fik det umådeligt godt med Liothyronen. Og den er jeg også stadig glad ved.
    Jeg kunne mærke at jeg var ved at blive mere træt (havde måske også haft meget at se til, da jeg blev gift den 19.07.08 - forøvrigt et pragtfuldt bryllup). Jeg var til kontrol på OUH den 29.09.08 - TSH 1,45 - T4 112 - T3 1,80. Den kvindelige endokrinolog sagde at jeg skulle øge dosis med 25 mkg pr. uge.
    Jeg blev bange for at T3 derved ville blive for højt. Så T3 dosis blev på skiftevis 10mkg og 5 mkg.
    Jeg var så til kontrol igen den 19.11 hvor TSH var på 4,54 - T4 136 - T3 1,71.
    Lægen mener der, at jeg igen skal øge med 25 mkg Eltroxin og siger at det er helt OK med den skiftevis dosis af Liothyronin.
    Jeg får det værre i kroppen. Kvalme, koncentrationsbesvær, træthed og lavere stresstærskel. Jeg får derfor taget blodprøver igen den 19.12. Jeg ringede derfor til OUH sidste tirsdag for blodprøvesvar. Jeg fik at vide at mit TSH tal nu var på 17,9 - så forstod jeg bedre hvorfor jeg havde det så skidt.
    Jeg var hos egen læge i går. Vi aftalte at jeg igen tog vanlig dosis Liothyronin - 10 mkg dagligt (det havde jeg taget siden sidste tirsdag). Af Eltroxin tager jeg 100 mkg 4 x ugenligt til natten samt 125 mkg x 3 ugentligt.
    Jeg aftalte også med egen læge, at hvis der skulle ændres i medicinen, skulle der kun være tale om Eltroxinen (medmindre mit T3 daler). T3 har altid ligget i den lave ende inden jeg fik Liothyronin omkring 1,37 - 1,4. Efter tilskuddet er det steget så det har ligget fra 1,7 - 2,5.
    Ja, det er med ikke at lave for store ændringer af gangen. Så går stofskiftet simpelthen agurk.
    Den 29.01 skal jeg igen til en test af binyrerne. Min endokrinolog mener at de kan have taget skade grundet mit svingende stofskifte.
    Knus til dig fra Annemarie
  • Indstillinger
    Hej Gitte igen.
    Du skriver at dine stofskiftetale er fine og normale. Hvad ligger dine tal på?
    Jeg har bemærket på mine stofskifte tal, at TSH har ligget på omkring 1,09 - 1,53 da jeg var sygemeldt i nov. - dec. sidste år p.g.a. min brækkede ankel. T3 ligger også højt der. Efter at jeg startede arbejde igen steg TSH til 3,98 og T3 faldt. Så stress spiller ihvertfald en stor faktor på stofskiftet.
    Hvordan har du fået din § 56 aftale. Gennem læge ell evt. Pen Sam?
    Forøvrigt har jeg haft en rimelig dag i dag. Jeg har bare dovnet. Ville egentligt have gjort lidt rent - men det droppede jeg. Jeg skal selvfølgelig også bare tage den med ro, og "nyde" sygemeldingen. Jeg har derfor sendt min mand i Bilka for at handle ind til i morgen - der er sikkert mange mennesker.
    Knus igen fra Annemarie
  • Indstillinger
    Hej Annemarie, Kirsten og Gitte m.fl.
    Først et rigtig godt nytår til alle.
    Jeg kan blive så ked af det på jeres vegne.
    Det er da utroligt at man i DK ikke kan få Amour elle tilsvarende præperater, men skal prøve sig frem med "Lio" uden at der rigtig er nogen, der ved præcist hvor meget, man skal tage.
    Oven i køber kræver det nærmest "en krig" "bare" at få lov til at "prøve".
    En gammel ven fortalte, at stofskiftesygdomme er kvindesygdomme, så derfor er der ikke meget prestige i at forske i dem.
    Og en ekstra tak til Kirsten for "skideballen", det tror jeg vi alle har brug for en gang i mellem.
    Det er jo nemt at sparke til en , der i forvejen ligger ned.
    Hilsen Inge
  • Indstillinger
    Kære Inge.
    Også et rigtigt godt nytår til dig.
    Ja, m.h.t. til Lio findes dette hverken i lægemiddelkataloget e.lign. Og det er korrekt, at man skal være "stærk" for at få det ordineret.
    En sund skjoldbruskkirtel producerer ca. 80 % T4, som er et stabilt stof som cellerne konverterer (omdanner) til brugbart T3 efter behov. 15 % af kroppens T3 behov produceres af skjoldbruskkirtlen.
    T3 kan være lavt af 2 grunde:
    1) Kroppen får ikke T3 fra den syge skjoldbruskkirtel ell. manglende
    2) Mange celler i kroppen kan ikke omdanne Eltroxin til T3
    Så derfor syntes jeg, at det er vigtigt at afprøve Lio - hvis T3 ligger lavt.
    Man siger at den ideelle erstatningstablet bør indeholde cirka 100 mkg T4 og 10 mkg T3, det sidste i en form, der langsomt frigives. Dette ville forhindre højt indhold af T3 i blodet. Men denne medicin er endnu ikke fremstillet.
    Så man siger at hvis man bruger kombinationsbehandling, skal Eltroxin reduceres med 25-50 mkg, og der skal suppleres med 10 mkg T3.
    Liothyroninen tages om morgenen og Eltroxin til natten.
    Håber at nogle kan bruge dette.
    Kærlig hilsen Annemarie
  • Indstillinger
    Jeg korrigerer lige ,at jeg tar' lio 40 og 100 eltroxin ved sengetid -
    Det sir min endokrinolog er bedst-lio har en halverings tid på 1 døgn-
    Godt nytår til alle og tak for hilsen-
    Kh
    Kirsten
  • Indstillinger
    Hej alle sammen.
    Godt nytår.
    "Faldt" lige over denne artikel.
    Jeg syntes den var ret spændende, måske har nogle af jer læst den i forvejen.
    men her er den
    http://www.overgangsalderen.net/forum/a ... -9774.html
    Hilsen Inge
  • Indstillinger
    Godt nytår til alle
    Tak til Inge for linket.
    Til Kirsten: Det lyder af utroligt meget med 40 lio dagligt. Men selvfølgelig - hvis du har det godt med det - må det jo være den rette dosis. Hvad ligger dit T3 tal på?
    I linket fra Inge står der, at en typisk dagsdosis bør ligger på omkring 10 - 12 mkg fordel på 2 gange om dagen. Hvorfor der der så kun fremstillet Liothyronin á 20 mkg. De kan være svære at dele!!!!
    Hvordan opnår man den § 52, så arbejdsgiver kan få tilskud fra første sygedag??
    Jeg følte mig ellers lidt i bedring, men lider stadig af kvalme, svimmelhed og udbrændthed - så jeg føler ikke rigtig nogen fremgang. Det er ellers snart 14 dage siden, jeg gik til gammel dosis.
    M.h.t. symptomerne kunne det også skyldes Addisons. Som tidligere skrevet skal jeg til test for binyrerne den 29.01.
    Lige er er jeg rigtig træt af mig selv. Jeg har bare ligget på sofaen de sidste par dage. Jeg savner virkelig noget energi (hvilket jeg selvfølgelig ved, at mange af jer andre også gør).
    Lige pludselig kommer en dårlig samvittighed over mig, at jeg er sygemeldt. Jeg ved nok, at den kan jeg stikke skr... op. Den kan jeg slet ikke bruge til noget. Men når man føler sig nede, kommer vel også nogle dårlige ting op til overfladen. Hvordan har I andre med det?
    De kærligste hilsener fra Anemonen
  • Indstillinger
    Hej Annemarie
    Føler med dig - jeg er i samme båd som dig - sygemeldt uden tegn på bedring.
    Jeg har også fået undersøgt binyrerne flere gange - begge gange var undersøgelsen normal. Husk ikke at stresse for meget inden undersøgelsen, da stress vil kunne give forhøjet cortisol i blodet. Jeg går ud fra at det er en Synachten-test du skal have lavet? Man får taget en startblodprøveværdi på Cortisol og og får så et ACTH/Synachtentilskud. Hvis blodprøven efter 30 min. ikke stiger til over >550 kan man have et problem med binyrerne.
    Jeg har samme symptomer som du, og er derfor blevet testet flere gange. Hvis man har Addissons kan man få binyrebarkhormontilskud til at rette op på det manglende Cortisol. Lad os da håbe at alt er som det skal være, selvom det er hårdt at alt er "normalt" når man selv er så sløj...:o/
    Jeg fik min §56 via kommunen efter at have været sygemeldt i et par måneder. Prøv at kontakte kommunen og spørg efter din sagsbehandler (alle har en sagsbehandler - det vidste jeg heller ikke). Det er lægen der skal underskrive §56 aftalen.
    Du spurgte til mine "fine og normale" blodprøver. Jeg har fået taget dem tit - da jeg er sløj og TSH har været på mlm 0,3-1,0 og T3 mlm. 1,4-1,7 - T4 på mlm. 90-110). Jeg får 125 mikrogram Eltroxin dagligt - og ingen T3 - det kunne jeg ikke tåle, selvom jeg trænger....:o(
    Jeg har jo accepteret et behandlingsforsøg med Antidepressivt medicin, men nu på 3. uge er jeg stadigvæk ikke på toppen. Jeg har været sygemeldt siden 1.9. med stress, men har en fornemmelse af at det er stofskiftet der driller. Depression tror jeg heller ikke det er, da 2 slags antidepressivt medicin ikke giver resultater. Bivirkningerne har til gengæld været ved at tage mit sidste overskud - det har været en rigtig træls jul for mig :o(
    Jeg er - som du - frustreret over at være syg uden udsigt til at få det bedre.
    Jeg hååååååååber sådan at jeg snart bliver i stand til at starte på arbejde igen - frygter ellers at miste det - men er slet ikke frisk nok....
    Ja det skulle vist egentlig have været en opmuntring til dig - men sådan blev det ikke lige. God bedring og håber du snart får det bedre.....
    Med venlige hilsner
    Gitte
Log in eller Registrér for at kommentere.