Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Hjælp - stofskiftet kører agurk!!!

Redigeret 18 februar, 2009, 00:52 i Forstyrrelser i stofskiftet
Den 14/11 fik jeg taget blodprøver. TSH 4,54 - T4 136 - T3 1,71. Jeg har fået det pludseligt dårligere. Kvalme, svimmel, træt, koncentrationsbesvær.
Jeg fik taget blodprøver i fredags d. 13.12. Efter kun ca. 1 md er TSH tallet steget til 17,90. Jeg har hele tiden følt at stofskiftet var forhøjet, men det er det bestemt ikke.
Sekretæren havde ikke nået at få de øvrige tal - men ville få en læge til at ringe mig op.
Jeg har det bare skidt - skidt - skidt!!! Øv øv.
Hvorfor kan en garvet stofskiftept. tro, at stofskiftet er forhøjet, når det er det helt modsatte????? Jeg føler mig ikke kuldskær og har problemer med afføringen. (Jeg plejer ellers at have tendens til forstoppelse, selvom stofskiftet er i niveau).
Ja, jeg er virkelig forvirret.
Kærlig hilsen Anemonen
«13456711

Kommentarer

  • Indstillinger
    Kære Anemone,

    det lyder både mystisk og ikke rart, med tal der sådan pludselig stiger " uden grund"...og at du har det dårligt. desværre kan jeg ikke komme med gode input til dig, men bare sige at jeg tænker på dig og føler med dig. Der må jo være en eller anden grund til at du pludselig optager di medicin meget dårligere? Hvad sagde lægen...hvad skal der ske nu ?
    De bedste hilsner, Jane
  • Indstillinger
    Kære Jane.
    Tusind tak for dit indlæg. Ja, lægen har ikke ringet tilbage, som sekretæren lovede!!!!!!
    Jeg tror, at jeg har fundet ud af løsningen. Forrige gang jeg var til kontrol (sker ofte) ville en kvindelig endokrinolog sætte mig op med 25 mkg Eltroxin. Idet jeg var bange for at T3 så ville blive forhøjt (jeg får Liothyronin), satte jeg Liothyronin ned. Jeg fik dagligt 10 mkg og tog derefter 10 mkg hveranden dag og 5 mkg den modsatte dag.
    Ved sidste blodprøve og kontrol den 14/11 var TSH steget til 4,54. Øvrige tal var fine. Jeg fortalte min endokrinolog om ændringen af T3 - og det var helt OK.
    Men når jeg så regner det ud, skulle jeg nok egentligt have haft ca 60 mkg Eltroxin mere om ugen. Det er selvfølgelig bare øv.
    Men nu er jeg igen startet med 10 mkg Liothyronin dagligt - og håber, at det hjælper inden længe.
    Jeg har i nogen tid mærket en ændring ved mig. Lavere stress tærskel, mindre tålmodighed, koncentrationsbesvær, sitren i kroppen. Pludselig kommer kvalmen, svimmelheden og kroppen står bare totalt af.
    Jeg har bare kunnet sove fra kl. ca. 18 - 19 om aftenen. Jeg håber, at jeg kan strække den lidt længere i aften, da vi skal holde jul for 8 familie medlemmer. Deriblandt mit barnebarn på 2 1/2 år.
    Vi skulle passe mit barnebarn nogle timer i går. Hvem tror du bare faldt i søvn - mormoren. Godt at morfar (min mand) forstår min situation.
    Det værste lige nu er kvalmen, svimmelheden og sitren i kroppen.
    De kærligste og varmeste julehilsener til dig og øvrige på netdoktor.
    Anemonen
  • Indstillinger
    Hvordan har I det når TSH ligger på 17,9??
    Jeg har haft det rigtigt skidt i julen og skulle have været på arbejde i dag - 2. juledag. Jeg blev desværre nød til at sygemelde mig, da jeg slet ikke har haft kræfter til noget som helst. Hvordan skulle jeg kunne hjælpe/passe andre, når jeg ikke engang har haft overskud til mig selv?
    Jeg har haft det rigtigt dårligt med sygemeldingen, idet jeg var sygemeldt i november + december sidste år p.g.a. en brækket ankel.
    Jeg talte med min den assistende gruppeleder i tirsdag, og sagde at jeg ikke vidste om jeg var i stand til at møde op 2. juledag. Jeg fik at vide, at jeg lige skulle kontakte mine kollegaer juledag, hvis jeg ikke var i stand til at komme - hvilket jeg gjorde i går.
    I dag ringede min gruppeleder mig op, for at høre hvordan det gik. Jeg sagde selvfølgelig, at jeg var rigtig skidt. Og fik derefter at vide, at mine kollegaer jo snakkede og undrede sig over, at jeg var sygemeldt igen til jul og at hun gerne ville have en lægeerklæring på mandag. Jeg sagde, at dette ikke kunne lade sig gøre, da endokrinologen ikke havde ringet mig op som lovet. Hun sagde, at så måtte han jo ikke have anset, at stofskiftet var så galt!!!! Men så måtte vi tage en samtale i næste uge, for at se hvordan mit arbejde kunne udføres.
    Jeg blev både utroligt ked og såret over dette. Hun ville ikke høre yderligere til stofskiftet - hun var jo ikke læge. Ja, hun havde nok forstået det, hvis jeg havde fået en lungebetændelse e.lign.
    Er det normalt at éns arbejdsgiver ringer efter at jeg har indgivet en sygemelding?
    Tilligemed at jeg har haft det dårligt psykisk og fysik p.g.a. stofskiftet, gjorde det absolut ikke bedre at hun ringede idag med de bemærkninger.
    Jeg føler mit virkelig amputeret og havde brug for noget luft.
    Kærlig hilsen Anemonen
  • Indstillinger
    Lige en opfølgning på mit seneste indlæg.
    Jeg sagde til min grupppeleder, at jeg havde haft det rigtigt skidt i julen - for at sige at det absolut ikke var pjæk at jeg sygemeldte mig i dag. Jeg fik den kommentar at der var mange familier, som nok ikke havde haft en god jul.
    Er det mig der er nærtagende - eller er hun bare en "foretnings kvinde".
    Glædelig jul
    Anemonen
  • Indstillinger
    Kære Anemone 1
    Jeg synes virkelig ikke din gruppe-leder kan være det bekendt. Jeg mener virkelig ikke man bare ringer til folk privat, når de lige har sygemeldt sig. Jeg synes du skal ringe til din egen læge fx mandag - han eller hun kan vel give dig en sygemelding på et par uger pga din dårligdom grundet stofskiftet...Det vil jeg mene. Og så skal du slå fast overfor din arbejdsgiver - hvor skuffet du er over den behandling du har fået, og at det var det sidste du havde brug for!!!
    Lad være (hvis du kan) at fokusere mere på det - du har gjort det rigtige!!!!!!
    Rigtig god bedring
    Hilsen
    Husker1
  • Indstillinger
    kære Anemone
    Det er det sidste man har brug for, når ens arbejdsgiver betvivler det man siger. Og som arb. giver syntes jeg bestemt ikke hun kan tillade sig at ringe til dig, så skulle det være af omsorg for dig, og det lyder ikke just til det var derfor.
    Jeg syntes lige som den forrige du skal få en lægeerklæring indtil du er helt fit for fight.
    Har du været sygemeldt i en periode, det kan jeg ikke huske. Jeg mener man kan få en §56 aftale, hvor virksomheden for refussion pr. 1 sygedag. jeg ved ikke om det ville kunne hjælpe dig, på de følelser du har.
    Jeg ved heller ikke om det er dig eller arb. giveren der skal sørge/eller søge det.
    Mange hilsner fra Helle og God bedring.
  • Indstillinger
    Kære Anemone! Godt at du fandt ud af hvorfor dit tsh er steget så kraftigt...det er da rart med en grund som er til at forstå, ikke ? Så skal det jo nok blive bedre igen !
    Derudover er jeg helt enig med de andre i, at det er utilstedeligt at en arbejdsgiver / gruppeleder ringer dig op under sygdom og gør det hele værre. Hvis hun har brug for en samtale med dig, må hun bede om den, når du er raskmeldt og har overskud til at reagere...det tror jeg osse at fagforeningen ville synes !
    Jeg synes det lyder som om du virkelig har brug for en sygemelding i lidt længere tid, så du - med god samvittighed - kan komme dig. Da jeg blev syg, sagde min læge at jeg SKULLE være sygemeldt i mindst 3 måneder, og derefter starte på nedsat tid.( det gjorde jeg dog ikke men)......jeg tror det er vigtigt at tage sig selv alvorligt med den her sygdom, og så må hende gruppemosteren altså tørre sig.
    Rigtig god bedring og mange hilsner, Jane
  • Indstillinger
    Tusind tak for jeres rigtige søde indlæg. Det var noget der varmede.
    I går havde jeg en "middel" dag. Vi var i centret samt inde i byen - noget jeg ikke har kunnet gøre de øvrige dage.
    Jeg har nu sat min Liothyronin op til 10 mkg dagligt fra i tirsdags - samt 3 dage med 10 mkg ekstra - for at komme lidt på "sporet" igen.
    Idag syntes jeg ikke rigtigt kroppen fungerer. Kvalme igen, svimmel, kraftesløshed og sitren i kroppen.
    Jeg har til tanke at starte på arbejdet i morgen. Så håber jeg det går.
    Men jeg har også en del som jeg skal have ordnet. Kontakt til endokrinolog for at få en lægeerklæring (på de få dage hvor jeg har været fraværende) og hvorfor de ikke har ringet tilbage - samt de øvrige stofskiftetal (har kun fået TSH tallet). Jeg har egentligt også lyst til at kontakte min fagforening.
    Jeg har været sygemeldt fra i mandags. Mandag, tirsdag og fredag skulle jeg havde været på arbejde.
    Det er dejligt at have nogle "lidelsesfæller" her på nettet. Der er jo overhovedet ingen der forstår stofskifteproblemer og hvad dette medfører. Dette er der selvfølgelig heller ingen, der kan fortænke dem i. Vi ønsker jo heller ikke ynk, men bare lidt forståelse af sygdommen. Mange endokrinloger lytter endog heller ikke - de har jo heller ikke selv mærket sygdommen på deres krop.
    Ja, jeg ved at jeg ikke har gjort noget forkert ved at sygemelde mig. Jeg løber stærkt på arbejdet og har mange arbejdsopgaver (er soc. - og sundhedsassistent), og som tidligere skrevet kan jeg ikke tage vare på beboerne, når jeg ikke selv kan hænge sammen. Jeg ved også, at jeg i lang tid har gået på arbejde ved hjælp af kvalmestillende, pamoler og brufen.
    Rigtig mange knus til jer.
    Anemonen (Annemarie)
  • Indstillinger
    Kære Anemone
    Jeg kan kun sige du er på den forkerte arbejds plads -jeg har da aldrig hørt magen til sludder fra din gr.leder-hvad f.... bilder hun sig ind-
    syntes du skal tage en snak med FOA eller pensam som har en social rådgiver som kan hjælpe hvis man er syg-
    Det her skal du under ingen omstændiger finde dig i og hun kan IKKE tillade sig at ringe hjem til dig ,og betvivle din sygdom-nu maner du dig op og sir på en bestemt måde ,at du ikke vil mistænkes for noget som helst -du er syg og hvis hun betvivler det er hun en meget dårlig leder-du kan få en læge erklæring af egen læge mandag !!
    Op med humøret -du kan få mange gode kollegaer andre steder -
    Mange hilsener
    Kirsten
  • Indstillinger
    Hej Kirsten samt øvrige.
    Du har fuldkommen ret i det du skriver. Jeg ville også håbe at jeg kunne mane mig op på en bestemt måde. Men det er nok lidt svært lige for øjeblikket.
    Ja, det er nok klogest i at kontakte FOA. Jeg havde problemet sidste år, hvor jeg var sygemeldt i 2 uger p.g.a. et konstant svingende stofskifte. Jeg kunne bare gå at tude og havde det elendigt på arbejdspladsen inden jeg sygemeldte mig. Min endokrinolog indrømmede også, at han havde gjort en fejl ved at ordinere mig Eltroxinen til natten og ikke samtidig havde sat dosis ned.
    Jeg var på daværende tidspunkt til samtaler med min gr. leder. Jeg fik også at vide, at hvis det blev ved, kunne det ende i en fyring.
    Ja, jeg burde se stort på det - jeg har jo ikke selv valgt min situation - men det er jo ikke det jeg ønsker. Og hvis jeg bliver fyret, hvor er der så nogen der vil ansætte mig?
    Jeg har været så dum at raskmelde mig til i morgen. Og jeg ved selvfølgelig, at der ingen "kære mor" er m.h.t. arbejdsopgaver. Jeg burde nok have brugt tiden på kontakt til endokrinologen samt FOA. Men jeg er så h....... pligtopfyldende. Jeg kræver mere af mig selv, end jeg ofte har kræfter til.
    De kærligste hilsener og tusind tak for de gode indlæg.
    Anemonen
Log in eller Registrér for at kommentere.