Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Er der nogen her der gider skrive ?

1234568

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej stengaard

    ja så blev jeg det klogere, jeg er så heller ikke så gammel at de ikke kan gøre det ved mig, jeg er så et år yngre end dig, men det er nu heller ikke sikkert at de gør så meget, jeg ved jo stadig ikke noget, skal først til forundersøgelse den 5/11 det glæder jeg mig meget til, jeg syntes at det er blevet være de sidste dage, ja faktisk den sidste mdr er det stødt blevet værre.

    Jeg er også blevet beymmerret, da jeg skal op i hånden den 19/11 den tid er fast og den har jeg ventet på i over 8 mdr. og hvs jeg skal op i ryggen også bliver det jo lige oven i hinanden, og lige nu ønsker jeg begge op, men har ikke lyst til at vente med hånden, da der igen vil gå rigtig lang tid før jeg kan komme til igen desvære,hvad skal man så stille op med det. ?

    Nu er det jo heller ikke sikkert at jeg bliver op i ryggen, men tanken har da streffet mig et par gange, og især nu hvor det er blevet være.

    Måske jeg bare er for pylleret og burde slappe mere af og tænke på noget andet,men det er bare så svært ikke at tænke på det, det gør jo ondt hele tiden.

    Mvh Kæthe
  • Indstillinger
    Ja selvfølgelig bliver man stiv der hvor man er stivgjord,men jeg forstod spørgsmålet som,om man blev så stiv at man ikke kan dreje sig,og det syntes jeg da sagtens man kan efter en 4-5 mdr.

    Heidi K
  • Indstillinger
    Hej heidi

    Det var egentlig også det jeg mente, men nu ved jeg at det kun er i det område der blver stivgjort der bliver stift, og at man kan bevæge sig igen til dels.

    men 4 -5 mdr er da også lang tid hvor man ikke kan bevæge sig, men igen bedre end lige nu, får jeg føler ikke overhovedet at jeg kan noget som helst.

    Mvh Kæthe
  • Indstillinger
    Vil lige sige at de der 3-4 måneder hvor man praktisk talt ikke må bøje, vride og løfte er ret besværlige. Især med små børn. For pokker jeg blev ked af det mange gange når jeg kun kunne stå og se til mens min mindste søn (dengang 1 år gammel, nu 2) faldt og slog sig og lign. Én gang kom jeg til i ren refleks at gå ned i knæ - og kan sige at jeg kom hurtigt op igen, og ikke havde det så godt - nok lige så meget grundet lettere chok og bekymring for ryggen :)
  • Indstillinger
    Hej Kæthe

    Tror det meget er fra person til person hvad man kan,jeg kender en på sjælland der kunne meget mere end mig da han var blevet opereret,jeg kunne ikke en dyt.

    Heidi K
  • Indstillinger
    Hej stengaard

    Det lød ikke rart det med din søn, jeg kunne lige forestille mig hvordan det måtte være ikke at kunne gribe ham når han falder,man står bare hjæpeløs og ser på, kan også sætte mig ind i at man rent reflex griber, sætter sig på hug, og hurtigt kommer til at tænke på sig ryg, og evt nye skader, og fler smerter,jeg kan forstå at du stadig har ryg problemer og måske skal op igen, det lyder heller ikke rart, og nu hvor din søn kun er 2 år ville han jo desvære stadig falde......

    Heidi
    Jeg har nu også forstået at der er meget stor foreskeld på hvordan man regerer efter op, så jeg må vel bare vente og se hvad lægen siger den 5/11
    Jeg kan forstå på dig at du ikke unne bevæge dig i 4-5 mdr efter og at en du kender godt kunne.....

    mvh Kæthe
  • Indstillinger
    hej Kæthe

    Ja jeg var total sengeliggende i over 4 mdr med en lille pige på 3 år, somme tider græd jeg,fordi jeg var så ked af,at jeg ikke lige kunne løfte hende op,det har været vildt hårdt, i dag må jeg stadigvæk ikke løfte hende,men som min læge siger,jeg kan jo selv mærke om jeg lige kan ta hende op,hun er heldigvis så stor at hun selv kommer og kravler op til mig.

    heidi K
  • Indstillinger
    Hejsa

    Ja de første 3-4 måneder er noget rigtigt møg med små og halvstore børn.
    Hvor der er ved at ske noget med de små, prøvede jeg også, at gribe ind i ren refleks, det gjorde afsindigt ondt hver gang, og var da også langt fra hver gang man kunne rede dem trods ens reflekser.
    Det var egentligt værre de gange, at jeg fik taget afværget mine reflekser i træde ind, for jeg fik vildt dårlig samvittighed, over i det mindste ikke at have prøvet, at afværge børnene i at komme til skade trods det, at de handlinger bragte operationen i fare.
    Ved ikke lige hvor meget mening det giver.

    Stengaard da jeg bliv opereret, var der en enkelt ældre herre der også blev Stivgjort, så i visse tilfælde gør de det altså også på ældre.

    M.V.H.
    Johnny
  • Indstillinger
    Johnny - jo ældre bliver også stivgjorte, men som jeg forstår det får de ikke indsat stivere til at støtte mens leddene gror sammen. De bærer i stedet korset. Det er hvad jeg har fået at vide.
  • Indstillinger
    Hejsa :-)

    Ok det har du sikkert ret i Stengaard :-)

    Ved så ikke helt om det er fordi, jeg fik gjort det med ren knoglebro, men jeg skulle gå med et helt specielt ekstra støttende korset, de første 3 måneder. Ud over det sagde den ene læge jeg skulle have smidt det længe før, men sagde jeg ikke skulle ligge det før de 3 måneder, samt det nok var en god ide, at bruge det fremover hvis jeg skulle ud og gå langt. Fysioterapeuterne støttede den sidste læges udsagn fuldt ud, desuden skældte og smældte de over jeg ikke havde fået det rette korset fra start, da de ikke havde givet mig det ekstra støttende korset fra start.
    Jeg er kun 38 og 34 da jeg blev opereret, så kan kun tænke mig, det er fordi jeg fik ren knoglebro.

    Men som med alt andet indenfor dette, skal man nok tage hver sag som et unikt tilfælde.
    M.V.H.
    Johnny
Log in eller Registrér for at kommentere.