Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Er der nogen her der gider skrive ?

1356789

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej johnny

    Det var en ordentlig smøre :-) (dejligt)

    Egentlig rart at høre om det der sker, når man nu er i den sitiation, med ryglidelser, og "måske" skal op.

    Som sagt venter jeg på en forundersøgelse, lægen har sagt at jeg ikke skal have for høje forventninger, da det er en lille diskusprolaps jeg har, og at de sjælent eller slet ikke gør noget ved det, altså op mæssigt.

    Så tænker jeg, hvad så, skal jeg så bare gå med den, og hvor længe, og hvad gør man så evt ved det, jeg mener jeg kan jo ikke cykle, løbe, gå lange ture, fitnis, jeg kan dårlig nok køre bil, hvad så ??

    Jeg bor i Præstø og høre til Næstved sygehus men da de ikke op i ryggen på næstved, skal jeg til køge, men dem har jeg snakket med i dag på tlf. og de har ikke tid før om 6 uger, for en af de læger som laver den slags op er syg,men hun sagde så at jeg kunne komme til Hillerrød, der er kun 14 dages ventetid.

    så jeg blev sendt vidre til Hillerrød, kors det er langt væk, for mig er Hillerrød i den anden ende af verden, jeg har aldrig været i Hillerrød, er ikke klar over hvor det er, men det finder jeg jo så ud af nu :-)

    nu har jeg boet i Præstø i 7 år, og jeg kender vejen til netto og hjem igen, er ikke lige den store udforsker i hvor tingene er, (måske fordi jeg kan fare vildt i en telefonbox og det er helt uden hjælp ) men ind til nu har jeg sommændt heller ikke savnet noget, kan da også finde motorvejen, og kører da til Roskilde tit da mine to store børn er bosat der.

    jeg har haft mange kvaler og især smærter i ryggen det sidste halve år,

    nu er jeg også ved at få andre kvaler, mine ben især det venstre er begyndt at krampe tit, og begge mine hæle er begyndt at gøre ondt, er det bare noget der følger med. (Min diskus sidder i venstre side).
    hmm er det normalt.??

    Måske jeg bare går for meget og tænker over tingene, og pludselig fordi jeg kan mærke at det også gør ondt andre steder, bliver jeg bare i panik , det er vel også normalt, er det ikke ??

    mvh kæthe
  • Indstillinger
    Hejsa :-)

    Først Jan jo jeg kan da godt huske dig, men ikke præcist din situation. Det er dog rigtigt de tager en stivgørende operation, som sidste udvej altså når alt andet fejler.
    Jeg har ikke lige erfaring med Jylland, men der er da en del andre her inde, som har erfaring med det Jyske.
    Tror jeg vil have mig en "lille" snak med Stengaard i dag eller i morgen, så kan da fortælle du søger erfaring :-)

    Mit var til sidst meget slemt, S1-L5-L4 var alle begyndt at degenerere (nedbrydes), mit skred blev blot betegnet som meget stort (næsten afgledet mellem S1/L5 og jeg har en meget kraftig knoglebygning), stor prolaps mellem S1/L5, praktisk taget ingen plads til nervesækken mellem S1 til L4, kraftig degerering af discus mellem S1/L5 og degerering af discus mellem L5/L4 og indadvendt Scheuermann i hele Lumbalis.
    Det var vist "blot" det ;-)

    Kæthe du nok begyndt at have nervepåvirkning, for det giver nemlig de påvirkninger ned i ben/benene, det kan også give vandladnings/afførings-problemer, jeg siger kan fordi, at jeg hele tiden kunne styre de ting til trods nervesækken praktisk taget var afklemt.
    Til gengæld var de 3 yderste tæer på højre fod kolde, følelsesløse og lammede, så bare rolig det er ikke unormalt.
    Hillerød ligger lige midt på den østlige del af Nordsjælland.
    Årsagen til de smider dig helt til Hillerød, er nok fordi de ikke skønner dig medtaget nok, for selve forundersøgelserne kunne godt gøres på f.eks. Herlev.
    Med hensyn til selve operationen, kan jeg varmt anbefale Glostrup især hvis du skulle vælge ren knogle-bro, for det har de klaret helt fint, da det ikke er deres skyld jeg er eksponeret for arvæv.
    Jeg har jo desuden stadig min førlighed, som vidnesbyrd på de ved hvad de laver :-)

    Skal nok kigge ind resten af ugen, men er væk første del af næste uge, så spørg bare løs :-))
    M.V.H.
    Johnny
  • Indstillinger
    Hejsa

    Jeg bor på Fyn men blev undersøgt og opereret på Åbenrå sygehus og jeg vil klart anbefale lægerne og sygehuset der, der er ikke noget "fabriksagtigt" over lægerne der,de har tid til en og man får virkelig en super god behandling, de kalder en skovl for en skovl osv.

    Jeg har også lammelser,kramper dagligt, men ikke de der lammelser ned i skridtet som jeg havde, jeg mærker at det kramper/hopper i røvballerne,men slet ikke på samme måde som inden operationen.

    Jeg har nu daglige smerter,lammelser ned i mit højre ben og også nogle gange i venstre ben, det havde jeg ikke før på samme måde,men det er pga operationen.

    Jeg har smerter op af rygsøjlen og har ingen kræfter i mine hænder,arme mere.

    At tag et brusebad,så er mine kræfter brugt op,så jeg prøver at slappe af og samle kræfter om formiddagen,mens min datter er i børnehaven,så jeg kan være noget for hende,når hun kommer hjem.

    Jeg har netop i dag fået at vide at jeg ikke får besked d 29 om jeg er bevilliget pension,da lægekonsulenten har ferie, øv nedtur,nu skal jeg vente en månede mere.

    Jeg har gået til genoptræning der har skadet mere end det har gavnet,så jeg har papir på at jeg skal holde mig helt i ro, jeg har modic og det gør at jeg helst ikke skal lave noget.

    Jeg syntes at det er svært at man lige pludselig ikke kan og må noget, jeg elskede før hen at gøre rent og hver søndag havde hele huset fået en tur,selv glastingene var vasket af og vinduerne ude og indendøre var skinnende, det er skide hårdt at sidde,ligge og se på at der ikke er rent på samme måde mere

    Nå lige en masse ud af mig Sorry

    Heidi K
  • Indstillinger
    Hejsa Heidi :-)

    Nu du venter på pension og er ude for kommunernes sædvanlige sløseri, vil jeg da lige gøre opmærksom på, at du har krav på de skal føre det tilbage til, da pensionen blev søgt.
    Kommunen snød mig lige for 5 måneder der, for jeg havde mere end rigeligt at se til der, så fik ikke klaget i tide bl.a. operation, anke i gammel pensionssag og anke ang. enkeltydelseshjælp til tandlæge.
    Selv om Gladsaxe kommune er Socialdemokratisk styret, er det en af de aller værste kommuner i landet, hvis man skulle have brug for deres hjælp.

    M.V.H.
    Johnny
  • Indstillinger
    Hej

    Pyha Heidi jeg føler godt nok med dig du skal ha en ordentlig kram :-))
    Har de slet ikke mere de kan hjælpe dig med??
    Angående modic har jeg også fået konstateret,hvad har de sagt om det til dig?

    Til Johnny.

    Jeg har været til kontrol et par gange siden sidst jeg skrev sammen med dig.

    Jeg er op. 2 gange på L5/S1 med 5 mdr imellem uden den store bedring, jeg har en lille prolaps samme sted omgivet af arvæv, hævet/fortykket nerve,facetled forstørret på 2 niveauer,tendens til ud bulning på L4/L5,disk bukter en smule ind i spinalkanal på samme niveau, modicforandringer på L5/S1, nerveforstyrelse i højre ben med kramper i tæerne jagen langs skinneben, daglig smerter udstålende fra ryggen/ballen/bag på lår/læg/fod, nogen gange venstre på forsiden ned til knæ.
    Dehydring på 4 af 5 disk (udtørring)plus begyndende degenering, ondt i knogler i lænden.(føles sådan)
    Bøvler lidt med bækken som blir lidt skæv,betyder at jeg har mere ondt, går hos en dygtig fys som kan rette det op men det holder ikke desværre.

    Det var vist det hele tror jeg kan næsten ikke huske det mere hehe.

    Jeg har en tid på sygehuset om ca 10 mdr med en ordning hvor jeg kan ringe direkte hvis jeg bryder sammen.

    Det blev vist en længere smører.

    Mange hilsner Jan :-)
  • Indstillinger
    Hej til alle :-)

    Nu er vi jo snart mange her, det er rigtig dejligt ;)

    Heidi du skal ikke undskylde at du får lukket en masse ud det er helt iorden med mig, jeg syntes også lige nu at der kommer en hel masse ud, måske det er det vi har brug for,

    Jeg syntes ikke det er rart med tanken om at kramper og ømme hæle, og som der er blevet sagt,at tisse og det at gøre stort :-) er nogle af de problemer, eller følge der er med til en diskus, men så op de da gør de ikk?

    Jeg har på nettet læst at hvis der skal op pga diskusprolaps så skal man lide af.

    1)lammelse i ben/benene op hurtig
    2)problemer ved stort og småt, op straks.
    3)føleforstyerlser i underliv og ben, op hurtig.
    4) en stor diskusprolaps, hmm hvor stor er stor ? ?

    Hmm da jeg ikke havde de problemer da jeg var til mr skanding, og det var en lille diskus, ville de ikke gøre noget ved det, men har nu fået nogle af de ulemper, ud i benene især venstre, ja hvis de så kan finde ud af hvor jeg kan komme til, inden jeg ikke kan flytte benenemere ville jeg da blive lykkelig. jeg syntes det er temelig frustrerende lige nu.

    Først på Næstved og blive mr skannet, og vidersendt til Køge, som ikke har tid før i det nye år. Og vidre til Hillerrød, der har jeg ikke hørt fra endnu, hvor længe skal jeg vente ? ?

    Jeg mener bare at hvis det er begyndt et gå i benene så burde der vel gøres noget nu, skal jeg sætte mig på syghuset og vente til de tager mig ind.

    Er der nogen der har lidt eller meget erfaring med det ? ?....

    mvh Kæthe
  • Indstillinger
    Hejsa

    Ang Modic: Modic er betændelse i knoglerne omme i ryggen,man har kronisk ondt i ryggen 24 timer i døgnet og smertestillende hjælper ikke.Ryggen har bedst af hvile og øvelser gør det tit meget værre.

    Kender nogle stykker der har været med i forsøg på Ringe rygsygehus,men ingen er blevet helbredt.

    Ang hvornår man skal opereres,så kontakt læge hurtigt hvis du ikke kan holde på vandet eller afføring,så skal man nemlig opereres.

    dejligt med nogle "ligestillede" at skrive sammen med,jeg indrømmer at jeg er lidt forvirret med hvem der er hvem,men skriver lidt og håber at nogle får gavn af det jeg skriver.

    Jeg syntes selv at det er en jungle at goggle på nettet om ens sygdomme,jeg syntes ligeledes at det er svært når man ikke er inde i love og regler,for hvad har man lige krav og ret til ??????????????

    Til Johnny,måske jeg er dum,men jeg forstod ikke lige det,du skrev til mig ang pension ????


    Heidi K
  • Indstillinger
    Hej kaethe

    Ikke fordi det er nogen trøst desværre men jeg gik med det i tre år hvor det gik ud i benene, så var jeg ved fys, så kiropraktor, træningsophold på sygehus, derefter gik der 1 år ca hvor jeg fik et akut hold i ryggen kunne næsten ikke røre mig.

    Trods det blev min læge ved med sige, så længe mit ben ikke var lammet eller jeg havde problemer med toiletbesøg,ja så skete der ikke en sk..,
    jeg lå ned 75% af tiden herhjemme.

    Jeg kunne f.eks. gå/slæbe mig ud på toiletet, lå ned og spiste nogle dage kunne jeg lige nå at synke maden så ind og ligge igen, lå så og vred mig af smerter en time eller to.

    Så ringede min kone en dag til min læge og skældte ham ud, og sagde nu ville hun hverken se eller høre på mig mere, så ringe han og fik en tid til mig på sygehuset, mener der gik 14 dage mere.

    Da jeg kom på sygehuset mødte jeg sygeplejesken som først skulle spørge om masse, men hun ringede efter en læge med det samme, og en halv time efter var jeg indlagt, efter tre dage blev jeg scannet og på sjette dagen blev jeg opereret.

    Dermed vil jeg sige du skal nok
    snakke med store bogstaver eller banke i bordret

    Hilsen Jan
  • Indstillinger
    Hej Kæthe

    Du siger, du har ondt i hælene. Det kan muligvis godt
    have noget med din diskus at gøre. Jeg har en til
    venstre i L5/S1, og har også ondt i hælene, og
    ud på ydersiderne på begge fødder( og ned langs benene bagpå). Muligvis er din begyndt at vokse - kunne godt lyde sådan, siden dine smerter ændrer sig - så det er godt, du skal til undersøgelse :), selvom der er lang ventetid :(

    Jeg er tidligere opereret akut pga. svære
    lammelser i ankel. Selvom jeg blev opereret allerede et par timere senere, efter de opdagede lammelserne, har jeg dem stadig i mindre omfang - så det er vigtigt at reagere på de punkter, du nævner.

    Det er ikke nok, det er gået i benene. Det er normalt, at der kan komme føleforstyrrelser, nedsat kraft, følelsesløshed ved diskusprolapser. Lammelser er heller ikke nok. De skal enten være meget svære eller hastigt tiltagende som time for time. Meget beror på lægens vurdering - og de er forskellige - har jeg godt nok opdaget.

    Det er svært, at vide hvor stor den skal være - men min erfaring er, at man ikke er i tvivl, om når den er meget stor. (Lægens ord til mig, da jeg blev scannet var "du har en stor, nej kæmpe stor prolaps". Jeg fik svaret mens jeg var på vej
    ud af scanneren - netop fordi han med det samme ville vide, hvilke symptomer, jeg havde, samt fortælle at hvis jeg fik det sådan eller sådan, så skulle jeg henvende mig med det samme)

    En meget stor prolaps giver ubeskrivelig svære smerter. Jeg fik 3- 4 forskellige slags smertestilende heriblandt morfin - selv det tog
    ikke smerterne så meget, at jeg kunne holde det ud - så jeg blev indlagt, fordi jeg skulle så meget op i morfin, så de skulle holde øje med mig. Valgte dog selv at tage hjem med mindre morfin, da jeg ikke havde lyst til at være indlagt, men nåede kun at være
    hjemme i 2 dage, så var det jeg røg ind til akut op.

    Det lyder ikke som (ud fra hvad, du beskriver) du er i fare - men hvis det ændrer sig radikalt, så henvend dig straks evt. til en skadestue.
    NB: Jeg er ikke læge, så du må lytte til din krop og din intuition, det er det, der tæller. Hvis du er i tvivl om noget, så hellere henvende dig.

    Ellers er det desværre "bare" at væbne sig med tålmodighed - selvom det er svært, når man har det som du har det. (Lyder ikke rart)

    Ellers brug læge, lægevagt eller skadestue. De kan vurdere, om du skal hurtigere til.

    Hilsener herfra - og skriv gerne hvordan, det går dig

    Anita
  • Indstillinger
    Ja - eller banke i bordet, som Jan skriver - du ved, hvor ondt du har - det gør lægerne ikke - (og nogen gange, tager de det heller ikke seriøst nok)

    Anita igen
Log in eller Registrér for at kommentere.