Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Er der nogen her der gider skrive ?

1234579

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Anitta

    øv jeg troede lige at der var en chanche for at det ville gå i sel selv :( :-)

    Jeg syntes at smerterne er blevet være, det gør ondt i hele lænden,og også på hoftekanten i begge sider, det har dog mest været i venstre side, men nu er det over hele lænden, og når jeg sidder ned foroverlænet, altså med albuerne på knæene så sidder jeg bedst,når jeg er i sofaen. Men når jeg så skal læne mig bare en ½ cm, tilbage er det som om en issyl bliver banket op gennem ryggen, og det er bare efter en time. og jeg får så også ondt i lysken, og prøver jeg at rejse mig op er det som om benene er lamme et lille øjeblik, efter jeg har rejst mig, men jeg kan dog gå meget stille, og det er så i seng igen igen :-(

    Sider jeg på en høj køkkenstol skal jeg ikke rykke mig en millimeter før sylen er tilbage, det gir sådanne nogle modbydelige stik op i ryggen.

    I dag da jeg stod i køknet og ville lave kaffe, fik jeg det pludselig meget dårligt, mine ben begyndte at ryste helt vildt, jeg kunne næsten ikke styre dem, og derefter hele kroppen der rystede, og jeg fik svedetur, og efterfølgende blev jeg svimmel. Så jeg fik ikke lavet kaffe, men gik i seng igen :-( der er jeg snart tit, for tit syntes jeg. Jeg har dog ikke mærket til det siden. Men det var underligt, og meget ubehaligt.

    Jeg vil da gerne høre om den anden historie :-)

    Jeg har stadig ikke hørt fra sygehuset ang ryggen, så jeg ved stadig ikke noget, håber jeg snart får svar.De havde sagt at jeg ville høre fra dem først på ugen i denne uge.

    knus Kæthe
  • Indstillinger
    Hej Kæthe,

    Undskyld - det var ikke meningen, jeg ville tage håbet fra dig. Som sagt, kan man træne musklerne, så de holder det på plads, og diskusprolapsen svinder ind.

    Jo mere du fortæller om dine symptomer, jo mere ligner de mine. Den med lysken kender jeg også - også den med at det er svært at flytte benene pga. smerterne i lysken. Jeg har det sådan, jeg kan føle benene sover. Det gør det lidt svært, når jeg så har rejst mig, for jeg er følelsesløs i venstre fod (pga. den tidligere prolaps) - så jeg skal gå forsigtigt indtil følelsen i benet kommer igen, for ellers falder jeg. Følelsen i foden kommer aldrig igen, tror jeg. Den har været sådan i 3 år, men det vænner man sig til.

    Mit begyndte også i venstre side, men nu er det i begge sider. Jeg har også ondt i inderlårene, og "bagi" og ved skambenet - det kan godt bekymre mig lidt, men så længe jeg kan, hvad jeg skal kunne, så forholder jeg mig afventende.

    Jeg faldt først i søvn ved 4-tiden i morges pga. smerter - så dagen i dag, er gået med at sove.

    Den "anden" historie handler kort om, at jeg sidste efterår blev henvist til Rigshospitalet, og var til scanning og samtale. Lægen mente at det var bedst at fjerne trykket på de sakrale-rødder. Pga. lang ventetid, blev jeg omvisiteret til Hamlet. Jeg var så til samtale der. Han mente at det var bedre, hvis jeg prøvede at træne ryggen op, så jeg kunne fungere uden operation - for de kunne ikke se, hvilken af prolapserne, der var det største problem. Da jeg er tidligere er opereret, ville der være chance for mere arvæv. Så jeg sagde ja til at prøve at træne igen. Først ved fysioterapi og så på rygskole. Problemet var bare, at jeg så fik et brev om, at behandlingen var afsluttet, og hvis jeg alligevel vil opereres, så er det forfra i systemet igen.

    Så det er der, jeg er lige nu. Jeg har heldigvis en god læge, så jeg behøver bare at ringe til hende, så sender hun en henvisning.

    Skriv endelig, når du hører fra sygehuset. Håber ikke der er al for lang vente tid.

    Knus

    Anita
  • Indstillinger
    Hej Anitta

    Det lyder da ikke godt, at du skal det hele igennem igen, håber så for dig at din læge står ved magt, og kan henvise dig hurtigt, som hun har lovet dig, så er det jo bare om resten af systemmet også er behjælplig, når og hvis du vælger turen igen.

    Jeg ville ikke ønske dette ikke engang for min værste fjende, hvor er det dog mange smerter, og skal igennem, og for dig enduengang, jeg håber virkelig det bedste for dig, du har jo ligesom været det igennem en gang før, men på den anden side, så ved du jo hvad du skal igennem hvis du vælger det igen, jeg ved godt det ikke er nogen tryst for dig, men jeg ved egentlig ikke hvad ellers jeg skal sige, jeg føler med dig, og håber på det bedste.

    Jeg har også smerter ned i venstre balle og ben, ikke noget på inderlåret, men på yder låret, ? hmm håber du forstår hjad jeg mener, syntes selv det lyder underligt, og det er svært at beskrive nøjagtig hvorda det føles og er, og jeg har ikke så meget i højre ben, men i lænden i højre side, måske det kan være fordi, man går så skævt, og trækker skævt i ryggen.

    Jeg har lige i dag fået brev fra
    Center for rygkirurgi
    Hellerrup privat hospital

    Jeg skal til forundersøgelse allerrede den 5/11-08 kl 18.00 hos en Michael Nielsen
    (nogen der kender ham)?

    Det er jeg glad for at det kunne gå så hurtigt, jeg blev dog ringet op i går, og de sagde at jeg kunne komme til før hvis jeg tog til Odense, men det takkede jeg nej til, det er langt væk her fra, og så er der broen og økonomien i det også.

    Mvh Kæthe
  • Indstillinger
    Hej Kæthe,

    Først og fremmest - tillykke med den hurtige tid :)

    Det giver bestemt mening, med det du skriver ang dine smerter sidder i yderlåret. Smerter/følsesløshed/evt. lammelser sidder forskelligt alt efter, hvor diskusprolapsen sidder (L3/L4, L4/L5 og L5/S1) se ved hæftet link på side 12

    http://www.ugeskriftet.dk/portal/page/p ... merter.pdf

    eller denne på side 18

    http://www.dsam.dk/files/9/laendesmerter_2006.pdf

    Tegningerne giver en god oversigt, og man kan se, om ens smerter er radikulære (et udtryk, læger bruger meget). Smerterne skal stemme overens med billed og neurologisk undersøgelse, ellers vil de som oftest ikke operere, da de så med sikkerhed ikke kan sige, om en evt. operation vil hjælpe.

    Ja - jeg har prøvet turen. Selve operationen er ikke slem. Man har selvfølgelig ondt i ryggen, og smerterne i benet skulle gerne være mindre - MEN hos nogen letter det kun på smerterne, og det kan tage tid, for nerven skal vænne sig til, der ikke længere er tryk.

    Jeg tror også jeg vælger, at gå forfra i systemet. Sidst snakke de om evt. stivgørende operation, da jeg flere prolapser - og det ved jeg ikke, om jeg er parat til - men man kan jo altid sige nej.

    Skriv gerne, hvordan det går.

    Knus

    Anita
  • Indstillinger
    Hej Anitta

    Mange tak for de links du sendte til mig, jeg har lige siddet og læst dem igennem, nu ved jeg godt at når man læser alt det, så har man sjovt nok alle symtomer, og jeg burde være op nu, men jeg kan forholde mig til at de smerter jeg har, er der en chace for at de op på mig, meeeen igen lægen sagde jo at det var en lille en og at man ikke op for en lille diskusprolaps. Men igen nu er det jo heller ikke den læge der skal op hvis det når der til, men det ved jeg efter den 5/11 og jeg skal nok vende tilbage, til den tid, altså jeg havde nu ikke tænkt mig at blive væk, det er nu meget rart, når nogn skriver til en, så føler jeg mig lidt gladere, at andre har noget at fortælle mig, Hmm er det volapyk eller, men jeg bliver nu glad når jeg tænder computeren og nogen har skrevet til mig.

    Igen mange tak for de links det var lidt (meget) mere information.

    Ja du har ret, hvis du siger ja til at starte forefra med hele molivitten igen, kan du jo altid sige fra, igen hvis du fortryder.

    Tænkte på om en stivgørende op gør at man bliver 100% stiv i ryggen, kan man slet ikke bøje eller dreje overkroppen.

    Mvh Kæthe
  • Indstillinger
    Hej Kæthe

    Nu er spørgsmålet ikke til mig,men du spørger om man bliver 100 % stiv i ryggen og ikke kan dreje sig,nej det gør man ikke,kun lige efter operationen føles det som om man har et jernstativ i ryggen og ikke kan dreje sig,man har desuden korset på og føler sig meget stiv.

    Spørg endeligt ikk ?

    Hilsen fra Heidi K
  • Indstillinger
    Hej Heidi

    Det gør da ikke noget ;-) Alle kan jo svare... :-))

    Det er jeg glad for at høre, at man ikke bliver 100% stiv i ryggen, jeg forstillede mig det bare, tror det er forde at det hedder en stivgørende op, at jeg derfra troede at man ville være stiv i ryggen resten af livet, og det ville jo være surt syntes jeg.

    Mvh Kæthe
  • Indstillinger
    Hejsa :-)

    Vil da lige indskyde en lille kommentar.
    I det område der stivgøres, bliver man rent faktisk helt stiv.

    M.V.H.
    Johnny
  • Indstillinger
    Hej Johnny

    tak for din indskydelse.

    ok så man bliver helt stiv der hvor de stivgører, er det så hele den ene side af ryggen, eller en del af det nederste af ryggen, eller hele områet omkring aret ?

    mvh Kæthe
  • Indstillinger
    Hej - vil lige tilføje at man ikke nødvendigvis går med korset efter en stivgørende OP. Jeg gjorde f.eks. ikke. Mener kun det er til patienter hvor man ikke montere "stivere" på knoglerne. Og jeg mener at man ikke indoperere stivere hvis man er en ældre patient grundet knoglernes "skørhed". Giver det mening. Og i den terminologi er ældre ikke 44 år som jeg er, men ældre endnu :)

    Og ja - man bliver jo stiv i det led man er blevet gjort stivgjort i - og jeg kan da sagtens mærke begrænsningen, men tænker ikke så meget over det - sådan er det jo bare. Det er feks i forbindelse med at binde sko at jeg har et voldsomt problem. Jeg bruger derfor oftest sko, hvor de ikke skal bindes men kan nappes med et skohorn.
Log in eller Registrér for at kommentere.