Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Er der nogen her der gider skrive ?

1235789

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej

    Jeg blev skåret op 2 steder i ryggen,liggende på maven.

    Man bliver instrureret i genoptræning på sygehuset og ellers skal man til genoptræning hos en fysio nær en.

    jeg har 2 gange blevet indlagt med ambulancen pga kraftige rygsmerter,men er begge gange blevet sendt hjem,selvom jeg hverken kunne gå eller næsten trække vejret.

    Ps håber ikke at jeg blander mig ved jer "gamle" medlemmer.

    Heidi K
  • Indstillinger
    Hej heidi k

    ok to steder, var det med kikkert eller ?

    Hvorfor to steder, havde du to diskus ??

    knus kæthe
  • Indstillinger
    Hej Kæthe,

    Jeg blev opereret ved åben kiurgi, som det hedder. Jeg blev skåret op langs rygsøjlen vel en ca 8 cm. I starten var det rødt, og lignede en lynlås, men nu er der kun en fin tynd "hvid" streg. Men da de også
    fjernede noget knogle, har jeg også et lille "hul" ind i ryggen. Det ser ikke så kønt ud. Jeg har også født ved kejsersnit, så alderen har sat sine spor
    - både foran og bag på :)

    En kikkert operation er meget bedre. De udfører disse operationer på bla. Hvidovre og Køge. Det giver langt mindre skader, mindre arvæv, mindre ar (udvendigt) Jeg ville absolut have foretrukket dette, såfremt jeg havde muligheden for at vælge.

    Jeg var indlagt 3 dage. Efter man er kommet hjem går der 14 dage til 1 måned, så bliver man indkaldt til Rygskole. Det er ikke nødvendigvis på samme hospital,
    som man er opereret på. Jeg gik på rygskole på det lokale hospital, men opereret på Rigshospitalet.

    Godt, du får svar allerede i næste uge :)

    Mange hilsener

    Anita
  • Indstillinger
    Hej Anita

    Tak for dit svar, det er lidt rart at høre om hvad man måske selv skal igennem, et ar på var det 8 cm, det er næsten lige så langt som det jeg fik ved fjernelse af blindtarmen, så ja alder og sygdom sætter sine spor, når nu man er i rebatision alderen.-)

    Jeg regner ikke med at der skal sættes knogler ind hmm eller ud for den sags skyld, det klare jeg helt selv med min slidgigt.

    Var det 3 dage indlagt du sagde, har læst på nettet 10-12 dage, og hørt fra andre 3-5 dage. Så det var da ikke mange dage.

    Er der nogen der har afaring med hvor længe man evt, så skal være indlagt på et privat hospital, jeg mener det er jo et dyrt std for det sygehus som ikke kunne tage imod mig, bliver jeg så smidt hjem dagen efter eller ?

    Mvh Kæthe
  • Indstillinger
    Hej Kæthe

    Det er en almindelig prolaps operation, der er tale om, ikke?

    Hvis det er, er man slet ikke indlagt så lang tid. Det er hvis, der er tale om større operationer, som stivgøring f.eks. - eller hvis, der støder komplikationer til.

    Nogen steder, hvor man opererer med kikkert, er man indlagt 1 - 2 døgn. Man skal ud af sengen allerede dagen efter. Jo før man kommer igang, jo bedre.

    Måske kender andre til andet?

    Jeg kiggede lige i min journal. De har fjernet hele facet-leddet L4/L5, (min prolaps var venstresidig L4/L5)for ellers kunne de ikke komme til pga. prolapsens størrelse. I dag har jeg en i L5/S1 til begge sider, til højre på L4/L5 og en mindre i L3/L4, som sidder indad i spinalkanalen. Så vi
    er lidt i samme båd: Der er også mange ting, jeg ikke kan. Løbe, gå langt, cykle osv. Det med at cykle hænger også sammen med problemer med lammelsen
    i foden.

    Jeg er 44 år, og synes det er lidt trist, at man allerede i den alder, kan mærke alderen (af sind, føler jeg mig da heldigvis svarende til alderen :)).
    Mine problemer skyldes degenerering af ledene.


    Hilsener igen

    Anita

    PS: Det er godt, du har bevaret humoren - for det skal der til, for ikke alting skal blive så trist
  • Indstillinger
    Hej

    Jeg har et ar på 8 cm og et på 15 cm,jeg fik stivgjord flere led pga 3 diskuspolapser,jeg fik sat knogle ind pga jeg havde noget der var ødelagt.
    Jeg har også slidgigt.

    Jeg fik en alm operation.

    Ja man får ar,jeg fik fjernet æggestok og æggeleder i forbindelse med en overstimulering i forbindelse med fertilitetsbehandling,hvor jeg lå 6 uger på Odense sygehus og var ved at død,så jeg fik lige sprættet mavsen op.

    Ar er ikke så pæne,men er jo en nødvendighed,så jeg har ingen problemer med mine.

    Det værste er jo når man har arvæv og det kan mærkes,det er ikke så rart.

    Jeg forhørte mig på privathospitaler og der er man kortere tid indlagt,ifølge hvad de sagde til mig.

    Tror at privathospitaler er lidt mere hyggelige,men man er ikke noget værd efter sådan en stor operation,så for mig var det ikke vigtigt om det var luksus.


    Heidi K
  • Indstillinger
    Hej anita

    Jo det er en helt almendelig diskusprolaps jeg skrev om, og ville vide mere om. Jeg nævnte bare det med blindtarmen, for det er et ar jeg stadig prøver at skjule, det er ikke så pænt, og bliver det aldrig desvære, det er lidt svært at dække om sommeren når man gene vil have sol på maven, men når så trusserne er i str bedstemoragtig er der ikke mere romantik eller smart i det hehe....

    Til Heidi

    Det er nu heller ikke luksus jeg er ude efter, jeg tro nu heller ikke at det var det du mente.

    Jeg vil bare så gerne at de der kan gøre noget ved det, gør noget ved det...

    Det er bare det at der er så stor foreskeld på hospitaler, i al almendelighed, og så tænkte jeg at der også måtte være foreskeld på privat hospitaler.
    og måske indlæggelsperioden er forskellig, bare en tanke...

    knus Kæthe
  • Indstillinger
    Hej igen :-)

    Kæthe nej det er Skadestuen jeg mener, når nu din læge jo egentlig svigter sit kald.

    Ok snakker vi stivgørende operation eller diskus operation, for der er en ret stor forskel.
    Mig bekendt kan de ikke lave en stivgørende operation med kikkert, da de skal have plads til at arbejde på, desuden kræver materialerne også en del plads.
    Jeg er skåret op langs rygsøjlen (har et ar på 12-15 cm. + et lille rundt ar hvor dræn-slangen var)

    Jeg tror en del af problemet, med os det ikke rigtig har været nogen succes for, er pga. de på mange måder havde en tabt sag. Skal forstås på den måde, at der allerede var varige mén, som ingen operation kunne rette op på, om ikke andet helt klart tilfældet med min operation, kan dog stadig betragtes som en succes, for her 4 år efter sidder jeg da stadig ikke i en rullestol ;-)

    Alle dem det går godt for, har travlt med at nyde tilværelsen, og hvem kan bebrejde dem det.
    Der er dog et par stykker der har hængt lidt ud her efter operationen, mindes bl.a. en Hanne.
    Jeg kommer her for at se hvordan det går med de andre her og hvis jeg på nogen måde kunne hjælpe andre vil det jo blot være en bonus :-)

    Heidi K. du er da altid velkommen til, at blande dig som du kalder det, men er vel mere rigtigt og sige du yder/kommer med dit bidrag og det er en ret vi alle har, så længe vi ikke sviner andre til, eller på anden måde bryder med reglerne for disse sider :-)

    Ahh det er altså en alm. discus operation, jamen der er da masser der godt hjulpet efter en sådan operation. Både min far og mor, et par af mine onkler, to af mine venner, en 3 stykker fra min kærestes familie, sikkert også et par stykker jeg har glemt.

    Hvis de først vil operere, skal det nok gå alt sammen og der vil en evt. kikkert operation nok være at foretrække :-)

    Vil lige til sidst sige hej til Anita :-)

    Hav en god weekend alle sammen :-))
    M.V.H.
    Johnny

    PS: Nej bare rolig ingen personlighedsspaltning her, er blot et navn jeg bruger i forskellige spil på nettet ;-)
  • Indstillinger
    Redigeret 18 oktober, 2008, 09:52
    Hejsa alle :-)

    Har lige været til familiemiddag. Var nødt til at tage pn. smertestillende for overhovedet at komme ud af døren. Men nogle ting skal der bare være overskud til. Så nu flader jeg bare ud på sofaen og forsøger at få lidt ro på ryggen.

    Tænkte sådan på, om jer der oz har nervesmerter i benene, har det værst på et bestemt tidspunkt af dagen. Altså er det værst morgen, middag, aften eller nat?
    Mit er træls om morgenen før jeg får mit medicin, men ellers er det til at holde ud indtil jo længere jeg kommer op ad dagen. Især om aftenen får jeg kramper, smerter og uro.

    Mht Kæthes spm vedr. operation, kan jeg kun tale ud fra hvad kirurgen har fortalt mig vedr. stivgørende operation.
    Jeg skal have åben kirurgi. Jeg får et ar langs rygsøjlen på ca 8-12 cm. Jeg skal have 2 stænger og 6 skruer sat ind samt knogletransplantat. Jeg skal evt. have sat 2 titaniumbure ind istedet for mine egne discusser, hvis det kan gøres uden for stor risiko, men det vides ikke før jeg ligger på operationsbordet.
    Da jeg har brud på begge sider af hvirvelbuen på L5, fjerner han helt det bagerste stykke af denne ryghvirvel. Dette hedder en laminektomi. Desuden skal han lave en dekompression hvor han fritlægger nerverne, så der er plads til dem. Og jeg skal være indlagt 4-5 dage. Tror det var det. Det var i hvert fald hvad jeg kunne huske af spm :-)

    Mvh Jakle
  • Indstillinger
    God formiddag til alle.

    jeg har haft så ondt at jeg har lægget i sengen siden i går eftermidags, jeg går som sagt ikke særlig god, og kan næsten ikke løfte mine ben særligt det venstre,og da jeg ikke ville træde på en af mine hunde, måtte jeg jo prøve at undgå den, ved resultat at jeg simpelthen tilter sidlæns og lander med min venstre balle på hjørnet af spisebordet, det gjore nads nads kan jeg lige betro jer, men er oppe igen med en balle så blå,sort, og lidt lilla. men nu er jeg tilbare igen sidder på en fin lille pude :))

    Johnny jeg er glad for at høre at det kun er navnet du har flere af :-)

    Ok ang, spørgsmål til op, det er jo sådan at jeg ikke ved om de vil gøre noget som helst ved min diskus, da det som lægerne siger er en lille en, så jeg aner ikke om de vil op, eller stivgøre ryggen, det var egentlig generalle spørgsmål, i forhold til hvis de nu gør noget af det, så ville jeg være lidt mere forberet på det der så evt. skulle ske.

    Jeg kunne vel egentlig ha sagt mig selv, at for dem hvor det er gået godt til op, at de selføgelig ikke er så meget her som hvor det er gået galt.Er da også klar over at for nogen må det da gå godt :-)))

    jeg er så nu blevet klar over tror jeg, at hvis ryggen skal stivgøres er det en stor op med et ar på mellem 4-8-15 cm alt efter hvor meget der skal gøres. og at ved en kikkert op er det hvis de "kun" skal op diskus. Er jeg helt forkert på den eller ?

    Mvh Kæthe
Log in eller Registrér for at kommentere.