Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

Er der nogen her der gider skrive ?

1234689

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej Kaethe :-)

    Hvad siger scanningsbilleder på godt dansk, f. eks. dine forandringer på disk hvad er det??? og er der nerve påvirkning fra lille prolaps???

    Prøv om du kan bruge energien på at få en ordentlig behandling og forklaring på sygehuset først.

    Jeg prøver hermed at sige prøv at glem alt om stivgørende op i første omgang plus om man får et lille ar eller ej, jeg ved godt det er svært, har jo selv været igennem trædemøllen :-))

    Find så mange positive ting frem som du kan :-)
    Hør no stress på cd i et rum hvor du hviler eller med head set på.
    Lav en masse ud spænding af div muskler og nervevæv.

    Jeg ved ikke om du kan bruge det til noget, jeg prøver bare om jeg kan hjælpe dig lidt indtil du får en afklaring på det.

    Mange tanker fra Jan.
  • Indstillinger
    Hej Kæthe og I andre,

    Kan se at I efterhånden er kommet omkring det - og at jeg er lidt sent ude (igen). Men mht. hvorfor det kun er de dårlige tilfælde man hører om her - eller oftest - er det jo som det kommer frem, at de der har fået det godt efter en OP genoptager deres normale liv. Heldigvis. Stedet bliver besøgt af de der er i en situation hvor de er usikre omkring rygproblemer, evt. OP osv. Vi der frekventere jævnligt, er ofte os med kroniske lidelse, og som Johnny skriver, er for at høre hvordan det går med andre, og hjælpe der hvor vi kan.
    Her finder jeg samtidigt et fællesskab med andre der er i samme situation, og her kan jeg så få afløb for evt. frustration, for et "publikum" der kan relatere sig til problemerne.
    Nok herfra :) God søndag.
  • Indstillinger
    Redigeret 19 oktober, 2008, 09:03
    Hejsa :-)

    De ting du har fundet ud af er rigtige nok Kæthe.
    Men selv en lille prolaps kan give enorme problemer, hvis den går ind mod nervesækken og med de problemer du beskriver du har ned i benene, tyder det kraftigt på der er nervepåvirkning og siger lægerne noget andet, så fortæller det blot hvor uvidende de er, for der er ingen tilfælde der er fuldstædig ens og hvert tilfælde er derfor unikt, som så også bør behandles som sådan.
    Ved ikke om du kan bruge det til noget, men de læger der har tilset dig er ikke deres job værdigt, når de ikke lytter til dig som patient. (blot min personlige mening)
    Med hensyn til dit helbred, er det en kamp du er nød til at tage, men som Jan siger, så brug hovedparten af din tid på de positive ting og sider af dit liv. Det er ikke helt nemt når man har smerter, men prøver du ikke bliver det hele hurtigt sort i sort.

    M.V.H.
    Johnny
  • Indstillinger
    Kan kun tilslutte mig Johnny - som jeg plejer. Tænker man først negativt - og tillader det, for man har ondt af sig selv - så bliver det en negativ spiral. Tænk positivt og få det bedst ud af tingene - samt vælg at fokuser på det gode, så bliver alt nemmere. Også mht. familie og venner.
  • Indstillinger
    Hej

    Kæthe.
    En lille korrektion. En stivgørende operation kan man kun operere med åben kiurgi. En prolaps kan man operere både med kikkert og åben kiurgi. På nogen hospitaler bruger de kikkert og på andre åben kiurgi til alm. diskusprolapsoperationer. Jeg har et ar på 8 cm. efter alm. prolapsoperation.

    Ellers vil jeg give Jan, Johnny og Steengaard ret i, at prøve at få fokus vendt lidt her i ventetiden. Lyt til din krop, sig fra, når den ikke kan - og gør
    noget for dig selv, som gør dig godt - eller hvis man er ked af det, gør noget som gør dig glad. Jeg kan godt selv være ked af "det hele" en gang i mellem
    (hænger som regel sammen med mængden af smerter), men til gengæld er der andre dage, hvor det kører på skinner. De dage, hvor jeg er glad, så føles smerterne heller ikke lige så slemme - så det psykiske spiller også ind.

    Jeg kan godt forstå ventetiden føles laaang, når man har smerter, og man gerne vil have en afklaring - og når alt ikke er prøvet, så er håbet der, for et
    smertefrit liv, endnu.

    Johnny
    Også en hilsen til dig herfra :). Jeg læste et sted, om at du havde været i avisen? Jeg prøvede at slå Ekstra Bladet op på deres hjemmeside, men kunne ikke finde noget :( - Ville ellers gerne have læst det. Var det om at være kronisk smertepatient?

    Godnat hilsener til alle herfra

    Anita
  • Indstillinger
    Hi all,

    Anita - det er korrekt som du skriver. Jeg havde et mindre ar efter min diskus OP, den blev så forlænget til også de ca. 8 cm efter min stivgørende OP.
    Man kan ved stivgørende OP vælge at gå ind både for og bagfra, fik jeg at vide inden OP, men det ved de først når man ligger på briksen.
  • Indstillinger
    Hej til alle

    Ja det er et par dage siden jeg har været på, men jeg har haft rigtigt ondt, også af mig selv :-(

    Jeg var ude for at handle forleden dag, og da jeg ikke går så godt og hurtig, særligt på mit venstre ben, tager jeg altid en vogn, den kan jeg så hænge på når jeg går rundt i butikken, men forleden dag, blev jeg sjuppet til, fordi jeg åbenbart ikke var hurtig nok til at flytte mig, det føles som om knoglerne i lænden blev rygget, jeg kunne høre knækket, som hvis man hiver i fingeren, og jeg har haft rigtigt ondt siden. Nu går det dog lidt bedre igen. Er der nogen her der har prøvet den behandling, og hvad stiller man op. jeg mener det gjore bare så ondt, og da jeg fik kikket op igen var hun væk, jeg var ikke nede og lægge, men røg ind i reolen og jeg måtte flytte mit venstre ben meget hurtigt, og det var også med til at gøre rigtigt ondt.

    Jeg vil prøve at svare på de indlæg i har været så flinke at komme med, så hvis jeg ikke lige får det hele med undskylder jeg hermed ;-))

    Til Jan

    Lægen sagde at jeg havde en lille diskusprolaps, og at den sad meget lavt, og at der var forandringr i de nederste dele på rygsøjlen, pga. slidgigt. Og at de ikke op når det er en lille diskusprolaps, eller at de sjældent gør det, det var ikke noget jeg skule regne med. Det var alt jeg fik avide.Han sagde ikke noget om at der var nervepåvirkning.

    Det er først her den sidste uge 14, dage siden at jeg er begyndt at få ondt bag på venstre ben, som krampe, og i hælene på begge føder.

    Jeg har efterfølgende forsøgt at finde ud af mere, men jeg kan ikke komme i tlf, kontakt med den læge fra sygehuset, som gav dianosen, da han hele tiden er optaget, eller på ferie. Hvad skal jeg så gøre, sekratæren ved jo ikke noget ?

    Det med musik kan jeg ikke uden at falde i søvn, og så kan jeg jo ikke sove om natten ;-))

    Til Stengaard

    Jeg er klar over, at for dem hvor det er gået godt, de er kommet vidre med deres liv, og forhåbentlig uden smerter, og det er derfor de ikke er på her, det var nu også bare fordi jeg nævnte at det "den dag jeg skrev det, syntes at det lød sjovt at læse alle dem der skriver, "jeg er en af dem hvor det ikke gik godt" Jeg ved det er ikke sjovt, men den dag syntes jeg det lød sjovt.

    Jeg er da også meget taknemmelig for jer som er her, så i kan hjælpe, og komme med afaringer, og gode råd til en som mig, og mange andre i samme båd, det nyder jeg meget, så er det lige som om man er "sammen" men nogen som forstår når man siger AV.
    Håber det gav nogen mening.

    Til Johnny

    Jeg syntes også jeg ser tingene på en posetiv måde, og syntes da selv at jeg er meget posetiv, men der er da dage hvor jeg tænker f... det hele, som den dag i supermarket, så syntes jeg bare ikke at der er noget ved noget mer.Og pludselig er jeg fanget af selvmelidenhed og meget andet.

    Til Anita

    Jeg syntes jeg er ved at have tjæk på det med op, og hvornår der gøres hvad. Jeg kender også til at humøret følger smerter, Jeg bruger da også tid på hoppy ting, det nyder jeg meget, og der kan børnene også deltage, og det gør mig endu mere glad.

    Jeg håber at jeg fik det hele med :-)) ellers undskyld på forhånd.

    Opdatering:

    Jeg har fået brev fra Næstved sygehus, og skal reopereres i mit håndled den 19/11.

    Knus Kæthe
  • Indstillinger
    Hej Kæthe
    Det med skubbet i supermarkedet lyder ikke rart, det er klart at du får mere ondt, for man er jo helt stiv i forvejen, så der skal nok ikke så meget til.
    Det du beskriver ud fra dine billeder lyder som det samme som jeg har kæmpet med nu et år. Så hvis du vil have lidt optimisme, så kommer det her:
    Jeg har (haft) to diskusprotusioner i lænden foruden slid af facetled samme sted, det man kalder slidgigt.
    Jeg har ligget brak i syv måneder, hvor jeg har haft forfærdelig ondt nogle gange, så kunne det svinge til, at det nogle dage var til at holde ud, men for det meste var jeg helt elendig, og lå på min blå ispose og græd, med benene oppe i en stol. Den eneste måde jeg kunne komme rundt på var at cykle, alt andet var umuligt.
    I sommer kom jeg så på rygskole. Jeg fik lidt mere bevægelighed i ryggen og kroppen, og lærte mange gode ting om arbejdsstillinger mv. men havde stadig ondt. Dog ikke så slemt som vinter/forår.
    Nu er der gået et år, jeg går til træning, pilates og gør øvelser herhjemme, som jeg lærte på rygskole og tager Keltican. Jeg synes efterhånden det letter. Nu kan jeg gå almindeligt omkring uden smerter, det gør ikke så ondt når jeg vender mig i sengen, og jeg kan holde ud at være på kursus, som jeg er for tiden, hvor jeg sidder en del ned. Må dog fortsat op at stå ind i mellem, men er slet ikke så forpint som jeg var for nogle måneder siden. Så det går fremad. Jeg har været ved at gå til over, at det går så langsomt, men har efterhånden indstillet mig på, at der sikkert går et halvt års tid endnu inden jeg er helt klar. Jeg har flere steder fra hørt, at det kan tage halvandet år for diskus, ledbånd og sener at helbrede sig selv, så det regner jeg med.
    Jeg er ikke helt med på, hvor længe du har været plaget, men kan jo forstå at du har fået førtidspension. Så det er ikke sikkert at det kan sammenlignes, men alligevel...
    Håber det her kan give dig lidt tro på, at du nok skal blive rask. Det blev lidt langt.
    Mange hilsner Anette
  • Indstillinger
    Hej Antte

    Nej det var ikke rart, og man står bare magteløs og glor dumt, og det gik så stærkt at jeg egentlig ikke nåde at regere.

    Jeg har haft smerter i ca. 6 mdr. nu, og må ærligtalt indrømme at det inden for de sidste 14 dage har taget til, med krampe ned i benet og ømme hæle, så det gør også ondt når jeg går på mine føder.

    Jeg fik min førtidspension start den 1/11-08 så det er meget nyt for mig, men det tog også kun 3 år at blive enige om det, mellem komunnen og foa.

    Jeg kan dårlig køre bil, kører en omvej på ca 5 km til byen for at undgå at forstyre trafikken for meget, kører ikke så stærkt, min kæreste har dog lige forbudt mig at køre bil før ryggen er ok igen,ellers sælger han den siger han, men det gør han ikke, han ønsker jo bare ikke at jeg kommer til skade i bilen, men cykle , hmm jeg tror ikke jeg kan komme på min, bare tanken hmm nej den får lov til at stå lidt endnu, men måske det ville være en god øvelse hvis jeg kom på den. Jeg har også hørt at svømme i opvarmet vand skulle være godt, har dog ikke prøvet nogen af delene, jeg tror heller ikke at der er nogen svømmehald her i nærheden med opvarmet vand.

    Det glæder mig dog at høre at en diskus kan gå i sig selv uden op, det ville dog være dejligt, meeen sådan som det udvikler sig i min ryg og ben lige nu, ville jeg hvis jeg vidste at det hjalp, tage imod op. tanken om at jeg skal gå yderlig 6 mdr. eller mer med smerter er næsten ikke til at bære.

    Efter skuppet i supermarket er jeg også begyndt at have ondt i højre side, det er ret trist. Især fordi jeg ikke fik sagt noget til hende i butikken, men syntes jo heller ikke at jeg kunne begynde ar råbe efter hende og lave en sene ud af det, selv om jeg måske burde gøre det.

    Mvh Kæthe
  • Indstillinger
    Hej Kæthe,

    Jeg vil bare sige, at de symptomer, du har tyder på en prolaps i L5/S1 - de passer nøjagtigt på mine. Måske slog du siden, men jeg har også som resultat, ondt i hofterne (du ved, der hvor man kan mærke hoftebenet).

    Jeg tror - uden at vide det - at din prolaps er vokset, siden du nu er begyndt at få symptomer ned i benene. Det er godt, du skal undersøges nærmere :)

    Protusioner (udbulninger) har nemmere ved at gå væk, det er langt sværere med prolapser (nogen siger man ikke kan træne dem på plads, men de "tørrer" ind med tiden. Er der først gået hul, er det svært, at presse den tilbage igen. Det er lidt som en ballon. Du presser noget ud gennem et lille hul i ballonen, men at få det tilbage - gennem dette lille hul igen, kan vist ikke lade sig gøre. Det har en psyoterapeut en gang fortalt mig.

    Hvis andre har anden viden - må I gerne skrive den. Fysioterapeuter er som læger. Der findes mange meninger og holdninger, så der er svært at finde ud af en gang i mellem, og som ikke fagperson er man lidt på herrens mark :(

    Jeg har gået min. 1 1/2 - 2 år med min, og overvejer også om jeg skal begynde forfra i systemet - men det er en anden historie - jeg kan "underholde" med en anden gang - (eller hvad, man skal kalde det)

    Pøj, pøj - og pas på dig selv

    Anita.
Log in eller Registrér for at kommentere.