Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

'Udefinerbart eksem' i ansigtet

145791012

Kommentarer

  • Indstillinger
    Hej alle.

    Jeg har også PD. Men har fundet en ting, der virker virkelig godt.
    Yoghurt med Acidophiluskultur (ex. A38). Skal helst være økologisk. Smør det på det affekterede område hver aften inden du går i seng og gerne så tit, der er mulighed for at gå rundt med yoghurt om munden. det hjalp mig. håber ogsp det hjælper jer!

    held og lykke!
  • Indstillinger
    Jeg fik noget eksem lige over den ene mundvig for et års tid siden. Jeg prøvede med forskellige midler uden held. Jeg gik til læge og fik Betnovat Creme, som jeg brugte to gange dagligt. Cremen holdt knopperne nede, og i perioder havde jeg ingen problemer overhovedet.

    For en måneds tid siden gik det imidlertid helt galt. Jeg havde udbrud hele vejen rundt om munden og på begge sider af næsen. Der var flere hundrede små knopper, huden var rød og brændte! Jeg forsøgte at behandle med Betnovat, men det blev bare værre.

    Jeg gik til læge som straks stillede diagnosen perioral dermatitis. Ved opslag i lægehåndbogen blev det fastslået, at steroidcremer kan være den udløse de faktor.

    Jeg blev straks sat på tetracycklin piller, i første omgang i 14 dage. Samtidig fik jeg at vide at jeg så vidt muligt skulle undgå fugtighedscremer, renseprodukter og makeup. Et tilskud af fiskeolie kunne have gavnlig effekt.

    Mit store problem var, at jeg tre dage senere skulle til bryllup, så jeg havde brug for noget der virkede hurtigt!

    Jeg fulgte alle ovenstående råd. Smurte området flere gange dagligt med Vichy NormaDerm Active Anti-Imperfection Concentrate. For at dæmpe den heftige rødme, kløe og brændende fornemmelse, lagde jeg kamillethe-poser på områderne eller smurte med honning. Begge sidstnævnte havde en fantastisk beroligende effekt!

    Da det blev lørdag, 3 dage efter jeg begyndte behandlingen, kunne eksemet nogenlunde dækkes med en oliefri foundation, og kun få af gæsterne til festen opdagede at der var noget helt galt.

    Nu, halvanden uge inde i behandlingen, er knopperne helt væk. Der er kun en lille smule rødme og hævelse tilbage, og min hud kan efterhånden tåle en smule fugtighedscreme efterfulgt at cremen fra Vichy.

    Min pillekur er snart overstået, så nu må jeg se om lægen vil forlænge den yderligere 14 dage, eller om jeg jan nøjes med at få en creme.

    Min erfaring siger derfor:

    1. Hold dig langt væk fra steroidcremer! De virker i starten, men pludselig får de eksemen til at eksplodere!

    2. Tag pillekuren med tetracyclin - husk INGEN mælkeprodukter i tre timer før/efter indtagelse af piller!

    3. Undgå fugtighedscreme, renseprodukter og makeup - brug en creme mod acne, fx den fra Vichy (ca. 120 kr).

    4. Dæmp kløe, rødme og hævelse med kamillethe-poser eller honning.

    5. Tag fiskeolie for at gøre skaden efter pillerne god igen. Pillerne har generelt virket udtørrende på min hud - særligt mine læber.

    6. Væbn dig med tålmodighed! Det tager et par uger før dit ansigt vender tilbage til normalen, men ovenstående gjorde tricket for mig:)

    Held og lykke, piger, hold modet oppe!
  • Indstillinger
    Jeg havde børneeksem indtil jeg var teenager. Det gik væk efter over 10 år med diverse cremer og feltsol hos lægen 2 gange om ugen.
    Nu som 31-årig har jeg fået konstateret PD hos speciallægen. Jeg har været i behandling siden april 2009 dvs. i over 2 år. Jeg har taget:

    - Azithromycin 'Hextal' tabeletter 500mg - tog dem i over 5 mdr. men fik ondt i maven af dem
    - Azithromycin 'Teva' tabeletter 500mg - tog dem i 3 mdr.
    - Tetracyclin 'Actavis' 250 mg - tog dem i 7 mdr.
    - Surlid 300 mg - tog dem i 56 dage
    - Allergitest - det kun viste en smule udslag ved støvallergi

    Desuden har jeg fået recepter på cremer, som jeg ikke har prøvet:
    - Metronidazol 'Actavis' 1% 25g
    - Clotrason 10g
    - Rozex 0.75% Galderma 30g
    - Nystatin 'Lederle'

    Og har en recept liggende på:
    - Hexabotin tabletter 250mg. sandoz

    Jeg er ved at give op! Jeg har snart spist hvad, der svarer til et lille apotek. Jeg har læst samtlige indslag i den her tråd og et kort resume heraf er: flere af jer har haft positiv respons på diverse cremer fx Henrik Olesen og Vichy, rensemælk + rød Ålborg, tea tree oil, fiskeolie, ingen mælkeprodukter, yoghurt på huden osv.
    Pointen er at der ikke er mange, der har positiv respons på lægens piller eller cremer. Og hvad gør man så? Ja man forsøger at heale sig selv, men er det nu smart?? Hvad er alternativet??? Jeg vil forsøge at heale mig selv med fiske- eller livets olie og smøre mig med tea tree olie på huden.

    Tak for alle jeres indslag.
  • Indstillinger
    http://www.denstoredanske.dk/Krop,_psyk ... omme/eksem

    måske det hjælper det beskiver de symtomer som i skriver herinde og kommer ved mund og næse
  • Indstillinger
    Jeg kan se der er flere der har haft perioral dermatitis. Jeg får lige pt tetralysal for det på 6 uge. Syntes ikke rigtig det virker. Dog mener jeg også at meget af det jeg har på min hage er cystisk acne. Men det kan jeg ikke rigtig få min hudlæge til at tro på.
    Har en masse store bumser og cyster der gør meget ondt. Og kan ikke helt få det til at hænge sammen med perioral dermatitis.
    - Mit spørgsmål er - jer der har eller har haft perioral dermatitis. Havde i kun knopper og var rød eller havde i også røde og gule bumser plus cyster?

    - Og det andet er - jeg læser at man ikke må bruge makeup og kan også godt tro det hele startede af en mineral puder af jane iredal jeg begyndte at bruge. Men efter alle de piller jeg har været på har jeg fået så mange ar på hagen jeg ikke går ud mere. Græder når jeg ser mig selv i spejlet.
    Må jeg nogensinde bruge makeup igen?? Altså hvis jeg var så heldig at min hudsygdom går væk, kan jeg så dække alle mine små huller og røde ar?

    Håber stadig der er nogle der kigger med i denne debat. :O)
  • Indstillinger
    Ja der er stadig nogen, der kigger med i debatten.
    Jeg har i dag hos egen læge også fået konstateret P.D. og fået recept på Tetracyclin til 14 dage. I samme åndedrag har jeg fået 1. behandling hos zoneterapeut, som vil koncentrere sig om at udrense organerne tyktarm, lever og selvfølgelig hud. Og endelig har jeg bestilt EPA (omega 3) + GLA (omega 6) kapsler.
    når jeg er kommet lidt længere med behandling og udrensning, melder jeg tilbage her på debatten.

    Hvorfor det lige er unge piger (jeg er nu 45 år men har haft P.D. i 16-17 år), der får P.D. kunne være interessant at fordybe sig i. Hænger det sammen med hormonbalance? Er det en bestemt form for kosmetik, der fremkalder det? Skyldes østrogenlignende stoffer i vores omgivelser? Osv...
  • Indstillinger
    Mit udbrud af P.D. forsvandt efter 3 dage med EPA-GLA kapsler fra Biosym. Jeg fik samtidig Tetracyklin fra min egen læge, som skrevet tidligere, og sluttede kuren for 1½ uge siden. Jeg har ikke fået tilbagefald. Spiser stadig 2 kapsler EPA-GLA morgen og 2 aften.
    En meget venlig hudlæge fortalte mig i sidste uge, at Tetracyklin er lidt voldsomt at tage (og også lidt gammeldags). Udbruddene er der ikke nogen konkret forklaring på, EPA-GLA hjælper på nogle mennesker, hormonsalve er dybt forbudt at bruge til PD, stress forværrer PD (ja det kan jeg i hvert fald selv konstatere), og det der hjælper for nogle hjælper ikke for andre.
    Hans råd er at finde ud af, hvad der forværrer og forhindrer udbruddene for den enkelte og så leve derefter. Han behandler selv sine patienters udbrud med tabletter.

    Det var vist det.
  • Indstillinger
    Min læge satte mig på en hestekur med Elocon salve 0,1 og klacid uno.
    Ud over det spiste/ spiser jeg Basica compact for syrebalancen.

    3 dage så var alle symptomer væk.

    Elocon anbefales ikke og det gjore min læge også opmærksom på, men det virker !! Men jeg måtte kun bruge det i en uge, så sker der ikke noget sagde han..

    Så jer der har prøvet alt, prøv at få jeres læge til at udskrive Elocon og spis Basica samtidig, det virkede for mig.
  • Indstillinger
    Jeg har haft lignende udslet/eksem i nogle år, da jeg var i starten af tyverne.
    Jeg fik Mycostatin, Locoidol og Nizoral på recept og intet af det havde særlig stor virkning.

    Det så her det kommer til at lyde som en dårlig reklame men jeg har ikke haft eksem i ansigtet i lang tid fordi jeg kom til at bruge Dove silky nourishment body cream, -yup sådan en til en tyver i netto.

    Nu bruger jeg det en gang imellem og jeg får nærmest ikke eksem længere og det virker nærmest på sekundet(dagen efter var det nærmest væk)

    Beklager virkelig jeg får det til at lyde som en dårlig tysk reklame men det virkede fanme, så håber at jeg ikke bare er et særtilfælde.

    Mvh peter

    ps. hvis du prøver det så skriv venligst om resultatet herinde :)
  • Indstillinger
    Redigeret 23 juni, 2012, 08:19
    Hej alle

    Jeg fik for ca. 6 måneder siden konstateret hudlidelsen perioral dermatitis, som mange af jer også skriver om herinde. Jeg fik et udbrud imens jeg var i USA, og da jeg kom hjem blev diagnosen stillet, og jeg fik en recept på en steroidecreme (locoid).
    Min læge sagde godt nok, at jeg ikke måtte bruge den mere end nogle uger én gang om dagen og så herefter trappe ned. Dette gjorde jeg, hvorefter udslættet kom igen. Nu skulle jeg bruge det lidt hyppigere, sagde hun, og det kan jeg love jer for,at jeg gjorde. Glemte lykkeligt om nedtrapning og alt det der, så jeg bruge cremen hver i dag i godt 4-5 måneder.

    Så var ulykken ellers også ude. For ca. 2-3 uger siden fik jeg det værste udbrud! En svigende, kløende, brændende, knoppet, tør og betændt eksem bredte sig i halvdelen af mit ansigt med start omkring munden. Jeg ringede til lægen, som kiggede på det, hvorefter jeg fik at vide, at jeg endelig ikke måtte bruge den steroidecreme mere, da det var den, der forårsagede det slemme udbrud. Jeg skulle stoppe helt med den og bide det i mig.

    Eksemen bredte sig mere og mere. Jeg fik det omkring hele munden, næsen, hagen, kinderne, rundt og øjnene og mellem øjnene. Fyldt med hundredevis af små betændte/pusfyldte blærere og røde, kløende knopper.
    Jeg gik stort set ikke udenfor en dør, og jeg kunne knap nok koncentrere mig om min forestående eksamen. Jeg var fuldstændig grædefærdig!

    Min læge udskrev så noget antibiotika (tetracyklin), som jeg skulle være på i 3 uger.
    Jeg var virkelig nået til et kritisk punkt - nu havde det været der i halvanden uge og ingen forbedringer, kun det modsatte.
    Jeg begyndte at søge på nettet for at finde svar og midler udenom min læge. Jeg prøvede æble cider eddike - både ved at drikke det i vand og duppe det direkte på udslættet. Dette lod ikke til at virke (gav det dog også kun et par dage).

    Det der skulle vise sig at være min redning var CALENDULA CREME. Jeg bestilte en "Earth friendly baby organic calendula daily care cream" over naturoghelse.dk, som egentlig er til røde barnenumser. Allerede ved første påsmøring blev eksemen kraftigt reduceret.
    I dag har jeg brugt cremen i kun 5 dage og mit udslæt er fuldstændig forsvundet!!! Jeg er ovenud lykkelig. Jeg troede aldrig, jeg skulle slippe af med det inden min sommerferie. Min hud omkring munden er stadig lidt tør, men det regner jeg med klarer op om et par dage. Det er verdens bedste creme og kan kun anbefale den til andre hudlidende.

    Jeg har også prøvet den efter barbering af fx ben, hvor den også tager de røde knopper osv. Det er en mirakelcreme uden lige. Jeg skal aldrig fylde min krop med antibiotika, hormoner eller steroidecreme - det her er min løsning på et problem, som jeg har døjet med siden min teenageår (jeg er 24 i dag), og har haft så stor indvirkning på min hverdag, da min hage nogle gange har set så forfærdelig ud.
    Nu kan jeg bruge make up igen og gå ud på gaden uden at kigge ned i jorden.
    En kæmpe varm anbefaling herfra til alle der skulle lide af noget i samme retning :)

    Ida
Log in eller Registrér for at kommentere.