Hjem Hud og hår Eksem

'Udefinerbart eksem' i ansigtet

13468912

Kommentarer

  • Hej jeg er en dreng på 17 år og gennem de sidste 5 år haft ekstrem tør hud i ansigtet specielt. Her på det sidste er det forværret især omkring mund hvor jeg konstant skal smøre mig med diverse cremer for at holde det nede. Jeg er rød og irreterret omkring mund og øjne, men har her de sidste 3 ugers tid fået ringe/områder på 1-2cm hvor huden er småhævet, rød, kløende og skalder også en smule. Dette er selfølgelig meget irreterende da jeg er en smule forfængelig med mit udseende og det går mig på konstant. Har været til lægen en enkel gang og fik en creme (brentacort) dette hjalp dog kun kortvarig og har nu ingen effekt. de kløende, røde, hævede og skaldende områder breder sig og har nu også fået lidt på overkrop, øreflip, pande og hals.

    har læst hele dette indlæg og fiskeolie lyder generelt som en positiv løsning.
    er der andre som kan genkende dette og evt har nogen erfaringer med det ?
  • Hey alle sammen..

    Jeg tror jeg har svaret...

    Jeg har selv haft problemet i et stykke tid og gik til lægen uden hjælp.
    Men så kom jeg i tanke om de ting der berører mit ansigt.
    Så jeg begyndte at vaske mit hår (bare med vand) inden jeg gik i seng. Altså jeg skyllede alt voks ud af håret, og jeg skiftede mit dyne- og hovedpudebetræk.
    Udslættet i ansigtet begyndte så småt at forsvinde og er helt væk nu. Det er ca. 4 måneder siden.

    Jeg tror det er en allergisk reaktion overfor alle de kemikalier der er i hårprodukter, og andre ting man bruger på hovedet.

    Prøv det, det er en simpel og harmløs løsning. Jeg vil meget gerne høre om det også virker for jer.
  • Hej Alle

    Efter at havde prøvet alt hvad min hudlæge har givet mig af medicin kan jeg med stor overbevisning sige at alt det vi snakker om herinde i forhold til 'Udefinerbart eksem' i ansigtet kan klares med:

    tee tree oil

    DEt virker ca. efter 5-6 dage hold humøret oppe og bliv ved med at smører huden 2-3 gange dagligt i koncentreret form
  • Hejsa alle herinde :o)
    Jeg er i samme båd som jer og har lidt af den samme type eksem som de fleste herinde.. har lidt af det her eksem siden jeg var 17 år ( er 34 år ) har prøvet alt mellem himmel og jord og er efterhånden skide træt af det her eksem :0( har med iver og spænding læst alle de her indlæg og har bestemt at jeg vil prøve med omega-3 fiskepiller,( de er bestilt over nettet ) Jeg vender til bage og fortæller hvordan det er gået.. God jagt med at finde "kuren".
  • Nu kan jeg se at indlæggene her er nogle måneder gamle, og muligvis har emnet skiftet siden det alleførste indlæg - jeg orkede ikke at læse hele bunken. Ikke desto mindre ville jeg lige komme mit input, da ihvertfald de første indlæg beskrev symptomer jeg mener at genkende. Jeg har fra omkring 10-årsalderen til sidste år som 21-årig lidt af en rød, bulet og betændt eksem omkring næsefløje og mundvige - værst når vejret var koldt, hvor det skallede og var ildrødt. Jeg er gennem årene blevet behandlet med både eksem og svampemidler, primært cortisone-cremer. Undskyld den manglende specifikation her, men eksem er ikke noget jeg har øvrig erfaring med.
    Jeg havde efterhånden givet op, og affundet mig med det, men da jeg fik ny læge valgte jeg alligevel lige at spørge. 5 dage senere var det væk, og er blevet væk siden. Hvad jeg havde viste sig at være dermatitis perioralis, altså bare "betændt hud omkring munden". Det er kendetegnet ved den specifikke og begrænsede placering, og at det reagerer på hormoncremer, men vender tilbage efter endt brug. Behandlingen er et par ugers behandling med den type antibiotika man bruger i behandling af akne (tri-etellerandet?).

    Hvis man googler dermatitis perioralis, eller perioral dermatitis, finder man ud af at det primært findes hos kvinder i den vestlige verden, og tilskrives årsager fra tandpastaens fluor-indhold til kosmetik. Der er ikke meget at finde, og det er da heller ikke ligefrem helbredsskadeligt, men rart at slippe af med efter 11 år.
    Spørg lægen hvis det ovenstående vækker genklang - hvis det virker er det fantastisk. Let, smertefrit og hurtigt.

    Vh K

    EDIT.: Okay, så det har tydeligvis været på bordet et stykke tid :) Ikke desto mindre lader jeg nu mit indlæg stå - min eksem var temmelig slem, men selvfølgelig slet ikke at sammenligne med mere omfattende eksemformer. For mig var antibiotikakuren en superhurtig og let løsning, men det er selvfølgelig problemtisk at skulle ud i at gentage en sådan flere gange. Det virker dog på mig som om viden om denne eksemtype let kan være noget man skal have med til sin læge, og ikke omvendt.
    Også den nogensteds ovennævnte problemtik i at bruge fede cremer og kosmetik osv. - jeg har absolut ingen problemer oplevet. Mens jeg havde eksem, ja, men nu er en fed creme altså påkrævet for resten af min hud, og det har ikke resulteret i nogen genkomster. Ud fra hvad jeg har læst, er årsagerne til p.d. da heller ikke klarlagte.
    God bedring og god januar! -k
  • Wow hvor er det dejligt at se et indlæg som dette. Jeg er 15 år og har døjet med noget eksem i ansigtet også. Jeg har prøvet 4 forskellige cremer indtil videre, og nogle piller. Igennem hele processen har jeg fået afvide det er Akne. Men det ligner overhovedet ikke akne. Som andre har beskrevet, er mit også rødt, kan klø, tørt og skrællende. Jeg har også nogle små knopper som godt kan ligne bumser, men det er mere små betændte knopper ikke bumser. Jeg er rigtigt træt af at have det, fordi det ødelægger selvtilliden. Jeg har en rigtig sart hud, og har egentlig aldrig rigtigt haft mange bumser. Men en gang i oktober begyndte dette her eksem at komme ved næsen, og nu har det udviklet sig til rundt om munden. Jeg har prøvet anitbiotika/birnyrebakomon. Lige nu bruger jeg en creme der hedder Mitronidazol som er en creme mod bakterier. Hudlægen sagde godt nok at det ville blive rødere og værre, men det ville blive bedre inden for en måned. Hvis ikke det var det skulle jeg ringe. Men nu vil jeg bare gerne have en ende på det fordi jeg gemmer det, og dækker det med makeup. Men det ser frygeteligt ud, når det er værst. Jeg så at en herinde skrev noget om perioral dermatitis og jeg tror lige du har reddet min dag! Jeg søgte på google billeder, og jeg kiggede på forskellige billeder. Og det ligner 100 % det. De små blærer agtige knopper, det er tørt og rødt. Jeg vil prøve at spørge min hudlæge om det ikke kan være det. Fordi akne er bumser, og jeg kan ikke se nogle bumser nogen steder? Enten så siger hun bare det er akne fordi min læge har skrevet i min lægejournal at det er, eller så ved jeg ikke. Men man stoler jo på en læge. Men jeg er ikke en person der bare stoler på alle, jeg skal undersøge ting. Og jeg er glad for jeg har set dette indlæg, fordi det har hjulpet mig et skridt videre. Mit eksem har set sådan her ud: http://missinglink.ucsf.edu/lm/Dermatol ... atitis.jpg men ligner nu mere dette her og er ikke så rødt: http://www.dermis.net/bilder/CD008/550px/img0002.jpg

    Vil prøve at snakke med min hudlæge om, om det ikke kan være det? For hvis mit ligner det der, kan det næppe være akne. Ikke fordi jeg vil fornægte at det kan være det, eller syntes akne er ulækkert, men jeg tror bare ikke på det er akne, for har kigget på MANGE billeder af folk der har akne, set dem i virkeligheden osv. Og jeg tror simpelhen stadig ikke på det. Jeg bliver glad den dag jeg får afvide at det jeg har ikke er akne. for det tror jeg simpelhen ikke at det er.

    Kh. Amanda
  • Hej allesammen

    Det var da spændende at læse at man ikke er alene om den slags, jeg har fuldstændig det samme udslæt som mange beskriver og henviser til.
    Det jeg har fundet ude af, også efter alle mulige antibiotika piller og cremer og alligevel tilbagevendende eksem er at de gange hvor jeg har holdt mig til vegansk kost, og undgået MÆLKEPRODUKTER er det gået væk, jeg har ellers drukket mælk og spist mælkeprodukter hele livet, men det startede ca. da jeg var 16-17 år gammel er nu 21.
    Men ja en måned uden mælkeprodukter plejer det at få det til at falde meget ned, og ved at smøre det med hybenkerneolie(fåes i div. helsekostbutikker) inden man sover.
    Held og lykke allesammen.
  • jeg vil også lige bidrage med mine erfaringer med kløende røde knopper i ansigtet, mit mest omkring øjne og næse.

    Jeg har astma og har på grund af en forkert udleveret spacer fra apoteket fået binyrebark på huden omkring næse og øjne, og derfor fået dette type eksem, som hudlægen kalder periora dermatititis, som flere af jer også nævner.

    I første omgang gad jeg ikke få en henvisning, tænkte at det nok skulle gå væk. Og jeg prøvede zinksalve, noget dyrt creme fra (kan ikke huske hvad det hedder) og sidst efter råd fra min læge noget hormoncreme. Da det bare blev værre og værre, og jeg til tider lignede en kogt krebs.. måtte jeg overgive mig og få en henvisning til hudlægen.

    Hudlægen kiggede meget kort og gav diagnosen med det samme. Han fortalte så, at hormoncreme kun gør det værre, og det ville han informere min læge om. Utroligt at hun ikke vidste det....... hrm.....

    Nå, men fik et middel mod acne med antibiotika, i mild grad, og skal tage disse piller i 6 uger. Det siger noget om hvor alvorligt tilstanden er, synes jeg
    !!
    - vil lige nævne at efter 1 uge er det meget bedre, så fedtttttt. Og han kunne fortælle det ikke smitter og jeg godt må bruge foundation, pudder mm.

    Håber dette kan hjælpe andre og få nogen til at komme til hudlæge.

    Knæk og bræk, Tina
  • Hej!
    Jeg har selv døjet med noget lignende, og tidligere skrevet et indlæg herinde. Troede det forsvandt, men det kom igen....... Nu har jeg dog været til hudlæge, som sagde at det der kan være galt med mig er at jeg har talgeksem. Det er en eksemtype hvor ens talgkirtler stopper til, og det udløser vidst en form for eksem.
    Idag er jeg startet på accutin, som er et præparat imod akne. Jeg er 17, og lider af akne, ikke særlig meget, men mest af stoppede porrer. Normalt ville hudlægen have prøvet andet først, men dette præparat skulle have en permanent virkning, hvilket gør at jeg ikke får bumser eller stoppede porrer/ fedtet hud mere. Når jeg er færdig med behandlingen burde jeg derfor heller ikke få eksem mere (hvilket sidder i ansigtet omkring hagen/ mundvigene, og består af stoppede kirtler og misfarvet hud..)
    Håber stærkt på at det kan hjælpe mig.

    Bedste hilsner
    Rebecca
  • Kære lidelsesfæller.
    Jeg har i årevis lidt af eksem ved næsen, på hagen, i øjenbrynene og i håret. Med samme symptomer som andre herinde har beskrevet.
    Jeg har gang på gang af min praktiserende læge og hudlæge fået at vide at Nizoral creme 2% og Nizoral shampoo 2% var eneste mulige behandling. Desværre har det kun haft en begrænset virkning.
    For 4 uger siden kom jeg til en ny hudlæge og han foreslog uden tøven, at jeg skulle have "bløde røntgenstråler" samt smøres med Betnovat 1mg i håret og Locoid 0,1% i ansigtet.
    Min nye hudlæge fortalte samtidigt at Nizoral ikke er en behandlingsform der helbreder men kun kan bruges til at dæmpe symptomerne.
    Allerede efter 3 dages behandling med 1 gang stråler og ny medicin var der synlige forbedringer og den evige kløen var væk. Jeg har nu været i behandling i 4 uger og alle spor af eksem i ansigtet og hovedbunden er helt væk. Jeg skal have en omgang "bløde røngtenstråler" mere og fortsætte med creme i endnu 4 uger. Om jeg så er "helbredt" eller jeg skal fortsætte med medicin ved jeg ikke, men jeg ved at denne medicin virker.
    Jeg har læst mig til at den behandling jeg har fået normalt bliver brugt til patienter med psoriasis, men jeg har ifølge hudlægen ikke psoriasis men eksem.
    Håber det her indlæg hjælper nogen lidelsesfæller, jeg slap af med min ellers håbløse eksem på nogle få uger :-)
Log in eller Registrér for at kommentere.