Netdoktor.dk - Danmarks uafhængige leksikon om sygdomme
Indstillinger

'Udefinerbart eksem' i ansigtet

16781012

Kommentarer

  • Indstillinger
    hej alle Jer der søger calendula (morgenfrue) creme, "calendula Wundsalbe" kan købes gennem apoteker i Tyskland, - jeg er ikke sikker på om det stadig er muligt at købe i 10 ,20 og 30 % bare kaldet "Calendula salbe"
  • Indstillinger
    Hej allesammen
    Nu har jeg fulgt dette indlæg i noget tid, og jeg lider selv (eller det har jeg i hvert fald fået konstateret) af perioral dermatitis. Mit er dog ikke så eksem agtigt, men mere knopper omkring næsen osv.
    For det første vil jeg gerne høre, om hvor mange af jer der har fået konstateret hudsygdommen, som også har lidt af akne? Og/ eller været på akne medicin? Jeg har surfet en del om pd på nettet, og synes at tendensen til at man også har/ har haft akne er stor.
    For det andet vil jeg gerne høre hvor mange der har prøvet calendula cremen fra earth friendly baby og har haft en effekt? Jeg er på antibiotika (mod pd) i øjeblikket, så hvis jeg købte cremen ville jeg ikke vide om den virkede. Håber at der sidder nogle hærdede perioral dermatitisere derude som kan hjælpe lidt.
    Hilsen Maja
  • Indstillinger
    Hej med jer

    ved ikke om det er det samme, men havde sådan nogle hvide væske fyldte små bumser omkring næsen, på siden af næsen. Men igen jeg vaskede mit ansigt to gange dagligt efterfulgt af ren Argan Olie og det har som sagt hjulpet mig.
    Du skal sørge for det er REN ARGAN og øko certificeret, det har hjulpet på mig. Du kan prøve det og se om det hjælper hos dig.

    Du kan købe ren Argan Olie her www.royalarganoil.dk og det øko certificeret.
    Jeg har anbefalet dette i en tidligere tråd omkring akne.
    Jeg ved selv hvor meget det påvirker en som person, når man har akne, især selvtilliden.
  • Indstillinger
    Hej allesammen!

    Jeg er en pige på 19 år, som er begyndt at få noget eksem agtigt noget i ansigtet. Jeg har læst jeres indlæg, og det virker ikke til mit problem er det samme, alligevel ber jeg til at en af jer måske har et svar. :-) Jeg startede med at have lidt rødt og tør hud ved siden af næsen, som egentlig ikke var generene men som jeg alligevel ønskede væk. Så begyndte jeg at bruge elocom(det var det eneste jeg lige havde, som man kunne forestille sig hjalp). Det virkede, men det var virkelig en dum ide! Min hud blev nærmest afhængig af elocomen, og hvis jeg ikke kom det i ansigtet en enkelt aften inden sengetid var min hud helt håbløs dagen efter. Jeg besluttede mig for at stoppe, og bare håbe det gik i sig selv igen. Det blev ikke bedre efter jeg droppede den stærke salve, men til gengæld heller ikke så meget værre. Knopperne i mit ansigt havde spredt sig til pande, men var stadig ikke særlig tydelige. Jeg tog til læge og fik at vide jeg led af akne, og fik noget metrodazinol creme som jeg skulle smøre mig med. Herefter gik det helt amok. Jeg har rød, kløende og brændene hud i pande, hage, kinder og mellem øjnene og har tilmed fået en masse små hvide bumser også. To dage efter tog jeg til læge igen, denne gang mente de det var børneeksem og gav mig nogle antibiotika piller. Jeg synes bare ærlig talt hverken det ligner akne eller børneeksem, så hvis nogle af jer kender til problemet vil jeg meget gerne høre fra jer.

    Mvh betina
  • Indstillinger
    Hej alle. Ved godt det er noget tid siden der sidst er blevet skrevet her, men bliver nød til at dele dette med jer.

    Jeg fik for ca. et års tid siden konstateret sebororisk eksem i ansigtet. Efter at jeg havde fået mange røde plamager rundt omkring næsen, øjnene, samt skæl i håret. Lægen sagde at det i de flestes tilfælde er kronisk.): Fik udskrevet nizoral shampoo og creme, som hjalp lidt i starten, Men det gik aldrig helt væk. Derfor droppede jeg nizoral og gik istedet over til en 100% naturlig creme fra decubal. Denne hjalp lidt i starten men det var som om det blev meget værre i længden. Prøvede derfor også creme og shampoo fra Ducray, men cremen gav mig store udslet og blæner omkring næsen. :( shampooen fungerede/fungerer dog stadig fantastisk hvis man kun bruger den en gang om ugen.

    Men da mit eksem i ansigtet ikke gik væk, og jeg havde prøvet ALT. Læste jeg med er på denne tråd om "udefinerbar eksem" og prøvede alt fra b vitamin, til fiskeolie kur, og calendula cremen som var blevet skrevet meget om. Intet af det hjalp og jeg følte mig til tider magtesløs og meget deprimeret over det.

    Var dog mest deprimeret over det til fester og arrangementer hvor man gerne vil se godt ud, men hvor det er umuligt på grund af røde kinder, samt tør og irriteret hud.

    Men en dag besluttede jeg mig for at prøve en EMU olie som jeg havde liggende. ALDRIG HAR JEG PRØVET NOGET SOM VIRKER SÅ GODT. Selv efter 3-4 dage med smørelse virker det lindrene, rødmen aftager og man begynder at få normal ud.

    Jeg begyndte at vaske min hud to gange om dagen og derefter smøre med EMU olie på det angrebne område. Nu kan man ikke se eksemet længere og min hud er normal. Men det skal siges at eksemet nok aldrig går væk. Men påfører man emu olien 2-3 gange om ugen og vasker ansigtet inden. Får du eksemet så langt ned i volume at det ikke kan ses og man føler at det er helt væk.

    Det har virket så godt for mig, at jeg bliver nød til at dele det med jer og håber for alt i verden at det vil hjælpe en masse mod den forbandede eksem.

    http://www.novacutis.dk/hud-haar/eksem-emu-olie.html

    Grunden til at emu olie skulle virke er at emu olie, minder rigtig meget om hudens egen olie som er svært for huden selv at producere under eksem.


    Håber i kan bruge det til noget.

    Mikkel
  • Indstillinger
    Hej allesammen. Kan se det er noget tid siden der er blevet skrevet herinde. Mikkel91 - dejligt du har fundet en kur mod din eksem :-)
    Jeg er simpelthen så frustreret og desperat over at have PD. Føler at alle kigger på mig når jeg træder udenfor en dør. Ved godt at det mest er inde i mit lille hoved problemet er, men kan ikke komme udenom at jeg slet ikke ligner mig selv når jeg kigger mig i spejlet :-( Jeg har udslæt omkring munden, næsen, øjnene. Ja simpelthen overalt i ansigtet.
    Jeg fik metronidazol-cremen ved lægen i onsdags, og har brugt den to gange. Læste så herinde at det er en meget langsom proces og for mig skal det bare gå HURTIGT lige nu. Købte derfor både omega-3 fiskeolie piller og calendula (morgenfrue) og har så brugt det siden igår, altså 1 døgn. Der er selvfølgelig ikke sket noget endnu og ved at tålmodighed er en dyd. Men hvor er det da bare frusterende!! :-(
    Er der nogle der har erfaringer med at bruge calendula-cremen frem for metronidazol fra lægen? Og hvad kan jeg forvente rent tidsmæssigt?
    Mvh Louise
  • Indstillinger
    Tetracyklin piller har hjulpet mig, 2 om dagen + den creme du nævner metronidazol eller sådan noget lignende hedder den.

    Mit er ved at bryde ud igen og jeg er derfor begyndt at spise pillerne igen + bruge cremen, så håber nu det ikke bliver galt igen, men nu må vi se

    Jeg vil meget gerne have den kur der virker for altid, men ved ikke om den findes...
  • Indstillinger
    Jeg har kun haft god erfaring med calendula, og det var den, der kurerede mit. Intet af det, lægen gav mig virkede. Smør et godt lag på om natten. Mit var ekstremt voldsomt og gik altså i sig selv indenfor en uge med brug af calendula cremen :) Jeg har slet ikke haft udbrud siden. Kun meget meget lidt, som cremen også har taget, og det er er halvandet år siden, jeg fik mit udbrud..
  • Indstillinger
    Tak for svar :-)
    Den Calendula creme jeg har købt, er en salve. Dvs. den er lidt tykkere/federe. Burger du din calandula dreme under din alm. ansigtscreme eller hvordan burger du den?
  • Indstillinger
    Jeg bruger den på de udsatte steder i mit ansigt, og uden noget under (altså hverken skin tonic eller ansigtscreme. Den skal have lov at indvirke på huden uden alle de andre produkter. hold dit ansigt rent, men hold dig fra produkter, så når du renser din hud, så brug kun vand og derefter calendula. Jeg bruger den, der hedder earth friendly baby. jeg synes, at det hjalp kun at bruge den som produkt, men den er, som du siger, meget fed, men det hjælper!
Log in eller Registrér for at kommentere.